הגבהה לעקבים

• פותח/ת השרשור OYP
  • פורסם בתאריך

OYP

משתמש משקיע
2,907
2,046
נק' מוניטין:
2,717
2,907
2,046

מוצר חדש לי, לא יודע אם הוא חדש בכללי. מזמן עוד לא הבנתי למה אין כאלה, שמח שסופסוף מצאתי אחד.

למי שמתעניין זה מוצר שמכניסים לנעל שטוחה והוא הופך אותה לנעל עם עקב מוגבה

למישהו יש ניסיון עם זה? דעות לגביי זה? מכיר מתחרה זול יותר (112₪ לא יודע אם כולל משלוח)? מתחרה מוצלח יותר? סתם רוצה להגיב תגובה רנדומלית בפוסט?

קודם כל, הגבהה בנעל זה רק למי שצריך, רוב האנשים בעולם כדאי שיעשו סקוואט כמה שיותר שטוח שאפשר. מנקודת מבט של פאוורליפטינג, נעל שטוחה מאפשרת שבירת מקביל גבוה יותר כי הברכיים לא נדחפים קדימה מידי.

למי שצריך הגבהה בגלל חוסר גמישות בקרסול או בילדר שרוצה לתת דגש לקוואדס (במקרה כזה אולי עדיף להחליף תרגיל בכלל), בדרך כלל יבחרו בהגהה משמעותית יותר, ההגבהה כאן די מינימלית, אבל אולי זה מה שאתה מחפש.

הייתי בוחר באופציה הכי קשיחה שם למקסימום יציבות.
אבל תיקח בחשבון שקרסול גבוה יותר משנועד להיות בנעל עלול לגרום לחוסר נוחות או לנעל לא להחזיק את הרגל טוב במקום.
אז ל0.1% מהאנשים שצריכים הגבהה, לא יודע אם הייתי בוחר בזה, אבל אם אתה בין כה וכה מנסה, תעדכן.

• פותח/ת השרשור
מנקודת מבט של פאוורליפטינג, נעל שטוחה מאפשרת שבירת מקביל גבוה יותר כי הברכיים לא נדחפים קדימה מידי
בהיגיון שלי זה דווקא נשמע לי הפוך
יש לך איזה סרטון או ציוד שמדגים את זה?
רוב האנשים בעולם כדאי שיעשו סקוואט כמה שיותר שטוח שאפשר
למה? אם זה מאפשר לך להרים יותר למה לא? אני אישית למשל חזק יותר בקוואדס מאשר בהמסטרינג, מעולם לא עשיתי סקוואט בהגבהה כי לא בא לי להתעסק עם עוד נעליים, אבל אני מאמין שאצליח להרים יותר ככה.
אבל תיקח בחשבון שקרסול גבוה יותר משנועד להיות בנעל עלול לגרום לחוסר נוחות או לנעל לא להחזיק את הרגל טוב במקום
זהו בגלל זה אני שואל אם למישהו יש ניסיון עם זה
וברור שהכוונה גם לנעל שטוחה, כי אני בטוח שבנעל עם קשת זה לא ירגיש טוב
אבל אם אתה בין כה וכה מנסה, תעדכן
זה ברור. בכל מקרה בזמן הקרוב לא יהיה לי כל כך זמן לפאוורליפטינג, אולי עוד כמה חודשים יהיה לי קצת זמן פנוי יותר ואוכל לנסות

בהיגיון שלי זה דווקא נשמע לי הפוך
יש לך איזה סרטון או ציוד שמדגים את זה?
כשהעקב עולה הברך מוכרח ללכת קדימה כדי לשמור על מרכז שיווי משקל ולשמור על זווית קרסול.
ברך קדימה יותר פירושו ברך נמוך יותר, כי הוא מתרחק מהקצה השני שלו, העקב.
כשהברך נמוך יותר נדרש מהאגן לרדת נמוך יותר כדי לשבור מקביל. שים לב באיור שהאגן חייב להתקרב יותר לקרסול כדי לשבור מקביל כאשר העקב מוגבה.
20241120_171837_0000.png

למה? אם זה מאפשר לך להרים יותר למה לא? אני אישית למשל חזק יותר בקוואדס מאשר בהמסטרינג, מעולם לא עשיתי סקוואט בהגבהה כי לא בא לי להתעסק עם עוד נעליים, אבל אני מאמין שאצליח להרים יותר ככה.
אתה יכול לעבור להיי באר גם בשביל להשתמש יותר בקוואדס, אבל חשוב מזה, למה לא לחזק את ההאמסטרינגס והשרשרת האחורית כדי להתחזק בסקוואט?
פוטנציאל ההתחזקות שלך בסקוואט אם תסתמך על קבוצת שריר מאוד מסוימת תהיה מאוד מוגבלת. הקוואדס החזקים שלך לא יכולים להיות הפקטור העיקרי בבחירת טכניקה, אתה יכול להפוך את השרשרת האחורית שלך לחזק יותר ובעצם לסקוואט עוצמתי יותר. אם תאורטית מישהו היה חזק יותר בפרונט סקוואט מסקוואט רגיל, זה לא סיבה להמשיך עם הפרונט סקוואט לדעתי (אלא אם כן יש לך קשר רומנטי מיוחד עם התרגיל), אלא להתחיל לעשות סקוואט רגיל ולחזק את מה שחלש ולעבור בפי כמה את הפרונט סקוואט. להסתמך על הקוואדס לבנות לך את הסקוואט לבד או בעיקר, זאת דרך איטית להתקדם עם תקרה נמוכה.

קניתי נעלי הגבהה לפני כמה שנים כי ראיתי שזה באופנה ורציתי לבדוק אותם, השתמשתי בהם פעמים בודדות עד שהבנתי שזה לא בשבילי ורוב האנשים שאני מכיר.

אוסיף, אם אתה סובל מפציעה והגבהה מפחיתה כאב, זה סיבה טובה להשתמש בהם.

• פותח/ת השרשור
כשהעקב עולה הברך מוכרח ללכת קדימה כדי לשמור על מרכז שיווי משקל ולשמור על זווית קרסול.
ברך קדימה יותר פירושו ברך נמוך יותר, כי הוא מתרחק מהקצה השני שלו, העקב.
כשהברך נמוך יותר נדרש מהאגן לרדת נמוך יותר כדי לשבור מקביל. שים לב באיור שהאגן חייב להתקרב יותר לקרסול כדי לשבור מקביל כאשר העקב מוגבה.
20241120_171837_0000.png
הסבר מעולה, תודה
פוטנציאל ההתחזקות שלך בסקוואט אם תסתמך על קבוצת שריר מאוד מסוימת תהיה מאוד מוגבלת. הקוואדס החזקים שלך לא יכולים להיות הפקטור העיקרי בבחירת טכניקה, אתה יכול להפוך את השרשרת האחורית שלך לחזק יותר ובעצם לסקוואט עוצמתי יותר
זה לא שאני מסתמך רק על הקוואדס, אני מתאים את הטכניקה ככה שתסתמך יותר על הקוואדס, אבל לא רק. ולמה לא לנסות גם לחזק את השרשרת האחורית אבל בו זמנית לבחור טכניקה שנשענת יותר על הקוואדס? כמו מישהו עם טרייספס חזקים שישתמש בבנץ באחיזה קצת יותר צרה/ יתקע את המרפקים קצת יותר קדימה, לעומת מישהו עם חזה חזק יותר שיחזיק רחב/ ישלח מרפקים החוצה. מה ההבדל?
אם תאורטית מישהו היה חזק יותר בפרונט סקוואט מסקוואט רגיל, זה לא סיבה להמשיך עם הפרונט סקוואט
להגביה עקבים מול לעבור לפרונט סקוואט, הגזמת...
אוסיף, אם אתה סובל מפציעה והגבהה מפחיתה כאב, זה סיבה טובה להשתמש בהם
לא על זה הדיון, אני מדבר על אדם בריא (לשמחתי)

זה לא שאני מסתמך רק על הקוואדס, אני מתאים את הטכניקה ככה שתסתמך יותר על הקוואדס, אבל לא רק. ולמה לא לנסות גם לחזק את השרשרת האחורית אבל בו זמנית לבחור טכניקה שנשענת יותר על הקוואדס? כמו מישהו עם טרייספס חזקים שישתמש בבנץ באחיזה קצת יותר צרה/ יתקע את המרפקים קצת יותר קדימה, לעומת מישהו עם חזה חזק יותר שיחזיק רחב/ ישלח מרפקים החוצה. מה ההבדל?
לדחוף את הברכיים מעט קדימה יהיה להסתמך יותר על הקוואדס. לעבור לנעלי הגבהה זה כמו לעבור לאובר הד פרס במקום בנץ'.
להגביה עקבים מול לעבור לפרונט סקוואט, הגזמת...
אין כמו להגזים כדי להבהיר רעיון😉

• פותח/ת השרשור
לדחוף את הברכיים מעט קדימה יהיה להסתמך יותר על הקוואדס. לעבור לנעלי הגבהה זה כמו לעבור לאובר הד פרס במקום בנץ'
לדעתי זה יותר כמו לשנות רוחב אחיזה בבנץ, ממש לא כמו לעבור לאובר הד. אבל מקבל את דעתך.
אין כמו להגזים כדי להבהיר רעיון😉
תלוי סיטואציה:)

לדעתי זה יותר כמו לשנות רוחב אחיזה בבנץ, ממש לא כמו לעבור לאובר הד. אבל מקבל את דעתך.
אתה צודק שהגזמתי, אבל כפי שאמרתי, רוב מאמני הפאוורליפטינג אומרים שהגבהה מתאים לאחוז אחד מכל המתאמנים, לרוב האנשים עדיף לעבוד עם נעל שטוחה.

אף פעם לא ניסיתי נעליים עם עקב, מעולם לא הרגשתי את הצורך בכך כך שאולי אני לא בהכרח האדם הטוב ביותר לדון בזה. בכל מקרה, לא רואה סיבה לקנות משהו שהופך את הנעל שלי לנעל עם הגבהה במקום פשוט לקנות נעל ייעודית עם הגבהה. ההבדל בעלות כל כך קטן באופן אבסולוטי שקשה לי לראות יתרון של מוצר כזה על פני הדבר האמיתי. אם הייתי מרגיש שאני צריך הגבהה לעקב הייתי פשוט קונה נעל מתאימה ולא שובר את הראש על דבר כזה.

אף פעם לא ניסיתי נעליים עם עקב, מעולם לא הרגשתי את הצורך בכך כך שאולי אני לא בהכרח האדם הטוב ביותר לדון בזה. בכל מקרה, לא רואה סיבה לקנות משהו שהופך את הנעל שלי לנעל עם הגבהה במקום פשוט לקנות נעל ייעודית עם הגבהה. ההבדל בעלות כל כך קטן באופן אבסולוטי שקשה לי לראות יתרון של מוצר כזה על פני הדבר האמיתי. אם הייתי מרגיש שאני צריך הגבהה לעקב הייתי פשוט קונה נעל מתאימה ולא שובר את הראש על דבר כזה.
או שם 2 קילו כל צד מאחורי הרגל ועולה עליהם בכל סט

למי בעצם מתאים הגבהה?
למתאמנים עם חוסר גמישות בקרסול שמונע מהם להגיע לעומק תחרותי ללא ההגבהה בנעל, ואין להם מספיק זמן לעבוד על טווח תנועה כי הם כבר נרשמו לתחרות בעוד חודש.

למתאמנים שאפקט הפלסבו השתלט עליהם, ומרגישים פי כמה יותר חזקים עם הנעליים האלו בלי סיבה הגיונית.

ול1% שמשום מה זה באמת כן עדיף להם, כי המנח הזקוף בסקוואט משום מה חזק יותר אצלהם, אולי חוזקה נדירה בקוואדס.

את כל אימוני הוויטליפנג כולל סקוואטים אני מבצע עם נעל מוגבהת של inov 8 וזה עולם אחר לעומת נעל רגילה או נעל קרוספיט במקרה שלי.רכשתי את הנעל הזאת ולא נייק רומליאו כי היא מעולה לצרכים שלי ועלתה רק 300 לעומת ה700 של נייק.ככה שלא כואב לי להחזיק אותה בתיק ולשלוף לפי צורך.לא הייתי רוכש את האביזר הזה.נראה כמו קיצור דרך לדבר האמיתי שצריך.בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית