עייפות

• פותח/ת השרשור Tmax
  • פורסם בתאריך

Tmax

משתמש מתחיל
269
47
נק' מוניטין:
100
269
47
אהלן חברים
בן 40
מתאמן 4 פעמים בשבוע,קל/כבד
3 ימי מנוחה,שלישי+שישבת
עובד בעבודה פיזית קלה
ישן בלילה ממוצע של 6-7 שעות
תזונה,מקפיד על חלבון ולא על השאר
שותה המון מים

מה יכולה להיות הסיבה,שאני ממש תשוש?
עייף ברמה של נרדם על הספה/ברכב..
היום לדוגמא יום מנוחה
אתמול התאמנתי "כבד" גב וקידמית
11 סטים לגב
3 סטים ליד קידמית

תודה מראש

עייפות החומר... עומס נפשי, סטרס.
תנסה שבוע להפחית בעצימות האימונים ולתת יותר דגש על מנוחה ושינה.
תמעיט בקפאין!

אם אתה לא מרגיש שינוי תעשה בדיקות דם של ויטמין D, מאגרי ברזל, B12 ופרופיל הורמונלי.

• פותח/ת השרשור
עייפות החומר... עומס נפשי, סטרס.
תנסה שבוע להפחית בעצימות האימונים ולתת יותר דגש על מנוחה ושינה.
תמעיט בקפאין!

אם אתה לא מרגיש שינוי תעשה בדיקות דם של ויטמין D, מאגרי ברזל, B12 ופרופיל הורמונלי.
תודה רבה.
האמת שעשיתי ב.דם ממש לאחרונה,והרופאה שלי אמרה שהתוצאות ממש טובות,בהשוואה לעבר..
שיפרתי פלאים את כל פרופיל השומנים,ללא כדורים וכו.
אני הולך וחוזר ברגל למקום העבודה,30 דק הלוך ו30 חזור.
הסוכר שלי לדוגמא (בצום) 82
באמת תוצאות טובות יותר,מאשר גיל 30..

באשר לקפאין אני אנסה,אבל בלי המונסטר אני לא מסוגל להניע..בעבר צרכתי קדם אימון,אבל הפסקתי עשה לי כאבי ראש איומים.

וכאן הכאבת לי הכי הרבה ;) "עייפות החומר" משמע אני כבר לא ברמת ההתאוששות,של גילאי 30-20?

תודה רבה.
האמת שעשיתי ב.דם ממש לאחרונה,והרופאה שלי אמרה שהתוצאות ממש טובות,בהשוואה לעבר..
שיפרתי פלאים את כל פרופיל השומנים,ללא כדורים וכו.
אני הולך וחוזר ברגל למקום העבודה,30 דק הלוך ו30 חזור.
הסוכר שלי לדוגמא (בצום) 82
באמת תוצאות טובות יותר,מאשר גיל 30..

באשר לקפאין אני אנסה,אבל בלי המונסטר אני לא מסוגל להניע..בעבר צרכתי קדם אימון,אבל הפסקתי עשה לי כאבי ראש איומים.

וכאן הכאבת לי הכי הרבה ;) "עייפות החומר" משמע אני כבר לא ברמת ההתאוששות,של גילאי 30-20?
מרשים הליכה חצי שעה לעבודה כל כיוון כל יום.
בבדיקות דם בדקו לך iron, ferittin, vitamin d, b12? אם כל אלה תקינים.
צריך לראות גם את הניהול עומסים שלך.
תשקול אולי שבוע דילואוד ותכניס לפחות כמה ימים בשבוע של קצת יותר שינה מעכשיו, וכמו שאמרו אל תצרוך קפאין בשבוע הזה נגיד.
בנוסף בכללי לגבי קפאין ממליץ לצרוך אך ורק על הבוקר, קפאין נשאר בגוף להרבה זמן והוא בהחלט פוגע באיכות וזמן השינה, צריכה שלו רק על הבוקר תמזער את החשיפה אליו טרם השינה בהרבה מאוד וכנראה שמספיק כדי שלא ישפיע בכלל או מעט מאוד על השינה.

• פותח/ת השרשור
מרשים הליכה חצי שעה לעבודה כל כיוון כל יום.
בבדיקות דם בדקו לך iron, ferittin, vitamin d, b12? אם כל אלה תקינים.
צריך לראות גם את הניהול עומסים שלך.
תשקול אולי שבוע דילואוד ותכניס לפחות כמה ימים בשבוע של קצת יותר שינה מעכשיו, וכמו שאמרו אל תצרוך קפאין בשבוע הזה נגיד.
בנוסף בכללי לגבי קפאין ממליץ לצרוך אך ורק על הבוקר, קפאין נשאר בגוף להרבה זמן והוא בהחלט פוגע באיכות וזמן השינה, צריכה שלו רק על הבוקר תמזער את החשיפה אליו טרם השינה בהרבה מאוד וכנראה שמספיק כדי שלא ישפיע בכלל או מעט מאוד על השינה.
תודה.
כל המדדים תקינים לשמחתי..
קפאין בבוקר לא תורם לי,אני שותה כוס קפה קטנה ויוצא לעבודה..
ההתרסקות מתחילה,לקראת סיום העובדה,ההגעה הביתה ועד לאימון(האימונים שלי עם בערב).
לכן את המונסטר אני שותה חצי שעה כזה לפני האימון.
להירדם לא קשה לי,והשינה היא טובה לעיתים קם פעם אחת לשירותים,ולעיתים אני קם רק מהשעון מעורר.

מבחינת עומס האימונים,אני מתאמן בבית,ככה שאני לא מתפזר,ניהול העומס הוא בפרוגרסיב אוברלוד,שנעקב במחברת 😃 הוספת חזרה/סט/החלפת תרגיל וכו.

תודה.
כל המדדים תקינים לשמחתי..
קפאין בבוקר לא תורם לי,אני שותה כוס קפה קטנה ויוצא לעבודה..
ההתרסקות מתחילה,לקראת סיום העובדה,ההגעה הביתה ועד לאימון(האימונים שלי עם בערב).
לכן את המונסטר אני שותה חצי שעה כזה לפני האימון.
להירדם לא קשה לי,והשינה היא טובה לעיתים קם פעם אחת לשירותים,ולעיתים אני קם רק מהשעון מעורר.

מבחינת עומס האימונים,אני מתאמן בבית,ככה שאני לא מתפזר,ניהול העומס הוא בפרוגרסיב אוברלוד,שנעקב במחברת 😃 הוספת חזרה/סט/החלפת תרגיל וכו.
זה שאתה חושב שהקפאין לא משפיע על השינה שלך לא אומר שזה נכון, קפאין נחקר גם על איכות השינה וגם על זמן השינה, וראו שאיכות השינה ירדה וזמן השינה שהשפעת קפאין הורידה זה כשעה מהשינה.
המחקרים נותנים כיוון טוב, זה לא אומר שזה עובדה מוגמרת אבל בעיני האדם הממוצע צריך להבין שהוא כנראה נופל איפשהו בממוצע🤓
בנוסף אין עוררין על השפעת הקפאין, עם זאת אתה כן צריך להבין שחלק מההשפעה היא מעצם ה"טקס" של שתיית המונסטר לפני אימון.
בכיף אשלח גם גיבויים למה שרשמתי, בסוף תעשה מה שנראה לך נכון...

אני שמח לשמוע שהמדדים שלך תקינים ואפילו יש שיפור ברמת הסוכר שלך.
לגבי קפאין.. אני מבין את הקושי, גם אני מכור או יותר נכון הייתי מכור.
אתה צריך להבין שיותר קפאין זה לא פיתרון לעייפות, להפך צריכת קפאין בשעות אחר הצהריים פוגעת באיכות השינה (התאוששות).

לגבי עייפות החומר.. אני אישית פחות מסתכל על הגיל כפקטור.. מכיר בני 40 עם גוף וכושר של 20+ וההפך בני 20+ שנראים כמו בני 50.
בעייפות החומר התכוונתי שלפעמים אנחנו נמצאים בתקופה של תשישות שנובעת מ'החיים עצמם':
עבודה, זוגיות, מצב כלכלי, פקקים, ילדים, מצב ביטחוני... או כל דבר שמעמיס לך על הנפש.
במצב כזה לפעמים צריך להאט ולנשום, להעריך את מה שיש,לא לפחד לדבר על מה שמפריע ולהבין איך לשנות/לשפר את המצב.

• פותח/ת השרשור
אני שמח לשמוע שהמדדים שלך תקינים ואפילו יש שיפור ברמת הסוכר שלך.
לגבי קפאין.. אני מבין את הקושי, גם אני מכור או יותר נכון הייתי מכור.
אתה צריך להבין שיותר קפאין זה לא פיתרון לעייפות, להפך צריכת קפאין בשעות אחר הצהריים פוגעת באיכות השינה (התאוששות).

לגבי עייפות החומר.. אני אישית פחות מסתכל על הגיל כפקטור.. מכיר בני 40 עם גוף וכושר של 20+ וההפך בני 20+ שנראים כמו בני 50.
בעייפות החומר התכוונתי שלפעמים אנחנו נמצאים בתקופה של תשישות שנובעת מ'החיים עצמם':
עבודה, זוגיות, מצב כלכלי, פקקים, ילדים, מצב ביטחוני... או כל דבר שמעמיס לך על הנפש.
במצב כזה לפעמים צריך להאט ולנשום, להעריך את מה שיש,לא לפחד לדבר על מה שמפריע ולהבין איך לשנות/לשפר את המצב.
צודק.
קבעתי תור למרכז חוסן,לשוחח קצת אף פעם לא מזיק,בלי קשר לעייפות..
ובאשר לקפאין אנסה לשתות אותו יותר מוקדם..
אולי יהיה שיפור.

אגב שאני כבר באימון,שם העייפות לא מורגשת,האימונים נהדרים,כולל הגעה ליעד/כשל וכו.

אגב שאני כבר באימון,שם העייפות לא מורגשת,האימונים נהדרים,כולל הגעה ליעד/כשל וכו.
אני בדיוק כמוך.
יש אימונים שאני מגיע בזחילה לפתח המכון.. אבל איך שאני מתחמם , שם את האוזניות , הדופק עולה אדרנלין ואנדרופינים משתחררים ובועטים בעייפות קיבינימט!!
והאימון טס...

• פותח/ת השרשור
אני בדיוק כמוך.
יש אימונים שאני מגיע בזחילה לפתח המכון.. אבל איך שאני מתחמם , שם את האוזניות , הדופק עולה אדרנלין ואנדרופינים משתחררים ובועטים בעייפות קיבינימט!!
והאימון טס...
אני מתאמן בבית,אז המאבק עם עצמי קשה יותר..
אבל אין לוותר!! אימון זה יהרג בל יעבור!!
אגב סתם לידע,מהי כמות הסטים שלך לשריר גדול/קטן.. ומהי החלוקה?
תודה

• פותח/ת השרשור
אני כרגע עושה PPL.. כ5-6 אימונים בשבוע.
בין 12-15 סטים , יש שרירים שאני אוהב לתת יותר דגש כמו רגליים וגב.
בעבר הלא רחוק,עשיתי גם 5-6 אימונים בשבוע,אבל הרגשתי שצעדתי במקום ולא התקדמתי.
לא הצלחתי להתאושש בכלל!

אתה מרגיש את זה במהלך כל השנה או בעיקר בחורף?
זה ישמע מצחיק אולי, אבל הייתי חווה את אותו הדבר, אבל אך ורק בחורף, כנראה בגלל השינויים בשעות האור והמחסור בחשיפה לשמש.
אם זה בחורף אוכל לתת לך טיפים שעזרו לי, אם זה בכל השנה אז לא יודע 🤷‍♂️ אולי הטיפים גם יכולים לעזור ואולי לא.

שני הסנט שלי:
תעשה ניסיון במשך שבוע שבו בכל יום אתה ישן לפחות שמונה שעות.
שמונה שעות שינה נטו.
לפעמים הפתרון מונח מתחת לפנס.

אני בדיוק כמוך.
והאימון טס...
חחח אתה בסייקל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית