הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לוותר על אשכים ולהתחיל trt

• פותח/ת השרשור Slorpy
  • פורסם בתאריך

Slorpy

משתמש מתחיל
29
3
נק' מוניטין:
3
29
3
היי, אני בן 20( אני מתאמן כל יום רצוף כבר 5 שנים(רוצה להתחרות בפיתוח גוף), עם תזונה טובה, ושינה טובה, אבל אין לי זרע, האשכים שלי קטנים מאוד ולא נגעתי בחומרים, פניתי לרופאים ועשינו בדיקות ראינו שיש fsh נמוך (1.5) ו-LH בינוני, אז אני שאול אותם ״אוקי סגור יש בעיה בוא נעשה טיפול״, והרופאים סירבו כי הם טוענים שזה ״בטווח הנורמלי״ עכשיו אני לא גאוון, אבל נער לא צריך לחוות מקרה שלא יוצא לו זרע, והביצים שלו דומים לביצים של ילד קטן, זה פוגע לי גם באימונים אני משמין , ומאבד כוח ומסת שריר, באתי לשאול האם כבר עדיף לעשות trt נמוך כי אני כבר לא רואה את האופציה להציל את הפוריות שלי, ניסיתי כלומיד ל-10 ימים ולא היה שיפור, ולהגיד את האמת לא כזה אכפת לי כי אני סובל מזה עכשיו, כאבים נוראים וכיווץ הוא פשוט וואו לא נעים בכלל לחיות איתו, הם שלחו אותי לפסיכיאטר שכמובן לא היה לא כלום להגיד, מה אתם חושבים שכדי לי לעושת

אח יקר
10 ימים כלומיד זה לא מספיק, אפשר לנסות גם hcg וטמוקסיפן.. ולפני המחשבות על trt תדאג לבדוק פרופיל הורמונלי (טסט חופשי, e2, פרולקטין ותפקודי בלוטת התריס)
ושווה ללכת לאנדו נוסף או אפילו באופן פרטי

במקרה הנ''ל הייתי מתייעץ עם אורולוג בגלל הטענה לאי פליטת זרע.

לא הבנתי מה פסיכיאטר קשור לנושא??
האם אתה סובל מהפרעה רגשית?
מטופל בתרופות פסיכיאטריות?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אח יקר
10 ימים כלומיד זה לא מספיק, אפשר לנסות גם hcg וטמוקסיפן.. ולפני המחשבות על trt תדאג לבדוק פרופיל הורמונלי (טסט חופשי, e2, פרולקטין ותפקודי בלוטת התריס)
ושווה ללכת לאנדו נוסף או אפילו באופן פרטי
במקרה הנ''ל הייתי מתייעץ עם אורולוג בגלל הטענה לאי פליטת זרע.

האם אתה סובל מהפרעה רגשית?
מטופל בתרופות פסיכיאטריות?
לגביי פרופיל הורמונלי, עשינו הכל על הכל, אפילו בדיקת קריוטיפ שעדיין בבדיקה לחשד לתסמונת קלייפלנטר, לגבי הכלומיד, 10 ימים עברו והיה אמור לקרות משהו, הייתי לפי מה שכתוב על 50mg, וחוץ מטיפה תופעות לוואי, לא קרה שיפור לגודל של האשכים או לפליטת זרע אחרי צום של 7 ימים רצוף, לגבי הפסיכיאטרים, הם עושים את זה כל הזמן, במקרה ולמטופל רוצה לדחוף עוד בדיקות ובגלל הצבא הם חושבים שזה מלחץ ( שכמובן לא הגיוני בשום צורה בכלל)

שמע, אתה יכול להתחיל trt ולראות איך זה משפיע, מניח שיעזור גם, אבל תיקח בחשבון שהזריקות האלה זה נגעת נסעת

• פותח/ת השרשור
אחי בגיל 20 לעלות על TRT ועוד בלי ליווי רפואי אמיתי... זה מתכון לאסון.
שמע אין לי מושג אבל לא נראלי צריך ״ליווי רפואי״ פשוט התכוונתי לעשות בדיקות דם כל חודש ואז לדבר עם רופא משפחה

TRT הוא לא משהו שאפשר לקחת בקלות דעת כמו אקמול, ויש לו השלכות משמעותיות על הבריאות, במיוחד עבור אנשים צעירים.

יש הרבה גורמים שיכולים להשפיע על רמות test—fsh כמו שינה, סטרס, פעילות גופנית, בעיות רפואיות ועוד. במקרים רבים ניתן לשפר את המצב בלי צורך ב-TRT, וזה בדיוק מה שרופא מומחה צריך לבדוק לפני שמחליטים על טיפול הורמונלי לכל החיים.

בנוסף, TRT יכול לפגוע בפוריות מכיוון שהוא מדכא את ייצור הזרע, וזה משהו שאנשים צעירים שמתכננים ילדים חייבים לקחת בחשבון. גם תופעות לוואי כמו קרישיות יתר, אקנה, שינויים במצב הרוח ולחץ דם גבוה הן לא משהו שצריך לזלזל בו.

לכן, מי ששוקל TRT צריך לפנות לאנדוקרינולוג או אורולוג שמתמחה בתחום ולעבור בדיקות מקיפות, ולא להסתמך על עצות אקראיות בפורומים.

לשיטתך ״לוותר על השאכים״ - זה טרלול מוחלט, למה אתה צריך לעשות דבר כזה? מה אם חלילה היה לך חוסר תפקוד בכבד אתה גם מוותר עליו ומתחיל לצרוך אלכוהול?

עיצה אחרונה: לפני שאתה מחליט לוותר על איבר כלשהו בגוף, תתייעץ עם הבן האדם הנכון, עם רופא מתמחה שתפקידו לעזור לאנשים כמוך..

• פותח/ת השרשור
TRT הוא לא משהו שאפשר לקחת בקלות דעת כמו אקמול, ויש לו השלכות משמעותיות על הבריאות, במיוחד עבור אנשים צעירים.

יש הרבה גורמים שיכולים להשפיע על רמות test—fsh כמו שינה, סטרס, פעילות גופנית, בעיות רפואיות ועוד. במקרים רבים ניתן לשפר את המצב בלי צורך ב-TRT, וזה בדיוק מה שרופא מומחה צריך לבדוק לפני שמחליטים על טיפול הורמונלי לכל החיים.

בנוסף, TRT יכול לפגוע בפוריות מכיוון שהוא מדכא את ייצור הזרע, וזה משהו שאנשים צעירים שמתכננים ילדים חייבים לקחת בחשבון. גם תופעות לוואי כמו קרישיות יתר, אקנה, שינויים במצב הרוח ולחץ דם גבוה הן לא משהו שצריך לזלזל בו.

לכן, מי ששוקל TRT צריך לפנות לאנדוקרינולוג או אורולוג שמתמחה בתחום ולעבור בדיקות מקיפות, ולא להסתמך על עצות אקראיות בפורומים.

לשיטתך ״לוותר על השאכים״ - זה טרלול מוחלט, למה אתה צריך לעשות דבר כזה? מה אם חלילה היה לך חוסר תפקוד בכבד אתה גם מוותר עליו ומתחיל לצרוך אלכוהול?

עיצה אחרונה: לפני שאתה מחליט לוותר על איבר כלשהו בגוף, תתייעץ עם הבן האדם הנכון, עם רופא מתמחה שתפקידו לעזור לאנשים כמוך..
למה עוד מתישהו, עכשיו יש לי בעיות בפוריות, ורופאים לא אכפת להם, איך אני יודע?, כי כל אנדו שהלכתי ובקשתי בדיקת זרע, לא היה להם אפילו אכפת כי לטענתם הנתונים תקינים אז זהו הכל בסדר, כמובן שלפי דעתי זה לא נכון, זה למה רשמתי פה, כי השינה שלי בסדר , אני אוכל מעולה , ואני עדיין מאבד כוח ומסת שריר, והאשכים שלי קרובים לזה של ילד בן 10, כאילו לא התבגרתי מינית, אז כן לוותר על אשכים זה פעולה שאולי הכי תכאב, אבל האם אני מעדיף לשאר ככה רק כי אני מחויב לסבול בגלל רופאים, בכלל לא

אחי אם הרופאים אמרו זה בנורמה והכל טבעי אז מה קשה בזה?

לידעתך, לרופא צריך לפחות 7 שנים לימוד אנטנסיבי וגם 5 שנים של התמחות ו שנה לפחות סטאג׳

אז עם כל הכבוד, אתה שלא מבין כלום ברפואה לא תוכל להגיד שכל הרופאים שביקרת אצלם הם דפוקים ואתה הצדיק..
וגם אתה בא ומבקש מאנשים אנונימים בפורם באינטרנט כיצד לקחת trt כאשר אתה עדיין בן 20. איזה טרלול .. לאן הגענו?

אח יקר, הישמע לרופא שלך ובצע את הוראותיו בקפדנות בנוסף תעשה אימונים חזקים תרים משקלות כבדות ותקפיד כל תזונה נכונה
תשלב שומנים טובים כמו אבוקדו ופיצוחים
תתמקד בבסיס ותן לגוף שלך להחליט בעצמו כמה מינון הוא צריך להפריש..

• פותח/ת השרשור
מה?, שוב אני מתאמן 5 שנים, אני אוכל מושלם, אני משלב שומנים יפה יפה, אך לא יוצא לי כמעט זרע בזמן האחרון, הביצים שלי קטנים, ואני חווה קושי שהם רואים עם הנתונים, אבל הם שזה בסדר שזה יעבור, ואני לא גאון אבל 6 חודשים זה לא ״יעבור עם הזמן״, אם לרופא אין משהו אחר להגיד חוץ מתקין בלי שום סיבה מסיומת, למה שאמין לו רק כי הוא למד 7 שנים?, יש נותנים ואני עובד איתם אז אם יש בעיה אני אפתור את זה, ומתי שאלתי כיצד לעשות את זה, צודק לאן הגענו, אנשים לא יודעים לקרוא הודעות ולהשתמש בהגיון

מה?, שוב אני מתאמן 5 שנים, אני אוכל מושלם, אני משלב שומנים יפה יפה, אך לא יוצא לי כמעט זרע בזמן האחרון, הביצים שלי קטנים, ואני חווה קושי שהם רואים עם הנתונים, אבל הם שזה בסדר שזה יעבור, ואני לא גאון אבל 6 חודשים זה לא ״יעבור עם הזמן״, אם לרופא אין משהו אחר להגיד חוץ מתקין בלי שום סיבה מסיומת, למה שאמין לו רק כי הוא למד 7 שנים?, יש נותנים ואני עובד איתם אז אם יש בעיה אני אפתור את זה, ומתי שאלתי כיצד לעשות את זה, צודק לאן הגענו, אנשים לא יודעים לקרוא הודעות ולהשתמש בהגיון
תפרסם את הפרופיל ההורמונלי המלא שלך בבקשה.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

כי מי לבקש לעלות על trt כי האשכים קטנים??

לידעתך, לרופא צריך לפחות 7 שנים לימוד אנטנסיבי וגם 5 שנים של התמחות ו שנה לפחות סטאג׳

רופא זה בסך הכל מוסכניק... וגם הם עושים אבחנות שגויות!! ובחדר עם 3 רופאים אתה עלול לשמוע 3 חוות דעת שונות.

אותי!!!! כמעט הרגו ברשלנות שני רופאים שונים , אחד רופא משפחה (אובדן הכרה + 4 ימים במיון בהרדמה מלאה👏) , אחד אונקולוג (שילב תרופות מתנגשות בפרוטוקול טיפול שגרם לקריסת מערכות👍)

אז תרגיע, רופא הוא מוסכניק... יכול להיות שהוא יפספס תבעיה שלך , אבל אם תלך למוסכניק אחר או פרטי יתכן והוא ישר יבין איפה הבעיה...

בכל מקרה רפואה שלמה לכולנו!
🙏

רופא זה בסך הכל מוסכניק... וגם הם עושים אבחנות שגויות!! ובחדר עם 3 רופאים אתה עלול לשמוע 3 חוות דעת שונות.

אותי!!!! כמעט הרגו ברשלנות שני רופאים שונים , אחד רופא משפחה (אובדן הכרה + 4 ימים במיון בהרדמה מלאה👏) , אחד אונקולוג (שילב תרופות מתנגשות בפרוטוקול טיפול שגרם לקריסת מערכות👍)

אז תרגיע, רופא הוא מוסכניק... יכול להיות שהוא יפספס תבעיה שלך , אבל אם תלך למוסכניק אחר או פרטי יתכן והוא ישר יבין איפה הבעיה...

בכל מקרה רפואה שלמה לכולנו!
🙏
אני לא יודע מה המקצוע שלך, אך דמיין מישהו שקטן ממך בלפחות 10-15 שנה, והוא בעל מקצוע אחר לחלוטין, מגיע ומבקר את עבודתך בצורה שלילית, וטוען שאתה אפס ושאינך מבין דבר…

לכל מקצוע יש את המומחים שלו, ובוודאי שאין אדם שחסין מטעויות, אך זה לא אומר שכולם מוסכנקים. קודם כל, בוא ניתן כבוד לאדם שהקדיש את חייו למקצוע, השקיע עשור מחייו, למד אינספור ספרים, חקר אינספור מחקרים, עבר את כל מבחני המדינה, והתמודד עם כל המכשולים בדרך. זה רק ממחיש עד כמה לרופא יש כוח, שכל, עוצמה ומוטיבציה… והתעקשות.

לכן, הצדעה ומחיאות כפיים הן המינימום שאני ואתה צריכים לתת לרופא.

במקרה שלך, ייתכן שזה היה מקרה אקראי, אולי בתום לב, ואולי גורם אחר הוביל לרשלנות. יש משרד בריאות שתפקידו לצמצם טעויות כאלו.

אין זה ראוי לוותר על איבר בגוף רק כי הוא אינו מוצא חן בעיני בעליו – ובמיוחד כאשר אין לכך תמיכה רפואית.

אני לא יודע מה המקצוע שלך, אך דמיין מישהו שקטן ממך בלפחות 10-15 שנה, והוא בעל מקצוע אחר לחלוטין, מגיע ומבקר את עבודתך בצורה שלילית, וטוען שאתה אפס ושאינך מבין דבר…

לכל מקצוע יש את המומחים שלו, ובוודאי שאין אדם שחסין מטעויות, אך זה לא אומר שכולם מוסכנקים. קודם כל, בוא ניתן כבוד לאדם שהקדיש את חייו למקצוע, השקיע עשור מחייו, למד אינספור ספרים, חקר אינספור מחקרים, עבר את כל מבחני המדינה, והתמודד עם כל המכשולים בדרך. זה רק ממחיש עד כמה לרופא יש כוח, שכל, עוצמה ומוטיבציה… והתעקשות.

לכן, הצדעה ומחיאות כפיים הן המינימום שאני ואתה צריכים לתת לרופא.

במקרה שלך, ייתכן שזה היה מקרה אקראי, אולי בתום לב, ואולי גורם אחר הוביל לרשלנות. יש משרד בריאות שתפקידו לצמצם טעויות כאלו.

אין זה ראוי לוותר על איבר בגוף רק כי הוא אינו מוצא חן בעיני בעליו – ובמיוחד כאשר אין לכך תמיכה רפואית.
הפוך גוטה..
יש רופאים שחטא ההיבריס מעוור את עיניהם!
תקרא לזה איך שבא לך... תום לב, רשלנות, קלות דעת..
בסופו של דבר רופא הוא אדם שלמד וצבר ידע וניסיון (בדיוק כמו מוסכניק)... הוא לא חי באולימפוס.

אני חלילה לא מזלזל ברפואה או ברופאים באופן כללי, אבל רק אומר שיש רופאים ויש רופאים שבאמת באים להקשיב, לטפל ולרפא..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית