הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב בחזה במהלך בנץ פרס, עבר שבוע ועדיין כואב

roie_456

משתמש פעיל
422
22
נק' מוניטין:
33
422
22
עשיתי בנץ לפני שבוע ואחרי כמה חזרות עם משקל יחסית מאתגר (לא משהו מטורף זה משקל שאני בדרכ עובד איתו) הרגשתי כאב מעומעם כזה וזה הרגיש כאילו השריר נתפס או משהו כזה, מיד עצרתי את התרגיל (והאמת אם להיות כנה אני חושב שהפציעה התרחשה בין היתר כי בין הסטים שלי שמרתי על בחור מאוד מסיבי שעשה בסביבות ה130-140 בנץ ונכשל והשקעתי המון מאמץ בלהרים את המוט ממנו חזרה לראק) אחרי הבנץ הייתי אמור לעשות פרפר ולא הצלחתי לבצע את התרגיל בלי כאבים, הכאב קורה ממש בתחילת התנועה של הפרפר, ממש קצת אחרי תחילת הלחיצה, הכאב קורה גם בזמן המתח ממש בתחילת המשיכה, במקום לא נפוח ואין כחול או משהו כזה באזור, הטווח תנועה מלא ותרגילים ״קלים״ כמו כמה חזרות של שכיבות סמיכה וכזה אני עושה בלי בעיה מיוחדת.
מחיפוש קצר באינטרנט אני חושב שזה מתיחה קטנה בשריר (אני הגעתי לסוג של מסקנה של strain grade 1, אבל כמובן שאני סתם זורק הנחה) . עכשיו אני שבוע אחרי, נתתי לחזה מנוחה מלאה בשבוע הזה, היום הגעתי למכון פעם ראשונה שבוע אחרי כדי לעשות יום pull, בזמן המתח הכאב עדיין מורגש, שוב ממש בתחילת המשיכה בכמה סנטימטרים הראשונים של התרגיל. אחרי כמה חזרות של מתח ויתרתי על התרגיל ועברתי לפולי ששם משום מה הכאב הרבה פחות ניכר, עבדתי יחסית קל ולא העמסתי המון. במהלך האימון ניסיתי להיכנס לבנצ ולפרפר לעשות כמה חזרות עם משקל ממש קל ולראות איך מרגיש, בגדול זה פחות כואב, אבל עדיין מורגש ואין ספק שאני לא במקום של להעמיס על השריר שוב.
השאלה שלי בעצם היא איך אני מטפל? האם כדאי ״לדחוף דרך הכאב״ כל עוד הוא סביר (נניח 4/10) או להימנע לחלוטין מלהרגיש את הכאב? ואם אכן להימנע לחלוטין אז מה כן אפשר לעשות בעצם כדי לזרז החלמה? משקלים נמוכים עם מספר חזרות גבוה יהיה רעיון טוב?

נערך לאחרונה:
אני במקומך הייתי לוקח עוד איזה שבוע הפסקה ואם אחרי שבועיים שלוש זה עדיין מורגש גם במרחק גדול מכשל ובמשקלים ממש נמוכים הולך לפיזיותרפיסט

• פותח/ת השרשור
אני במקומך הייתי לוקח עוד איזה שבוע הפסקה ואם אחרי שבועיים שלוש זה עדיין מורגש גם במרחק גדול מכשל ובמשקלים ממש נמוכים הולך לפיזיותרפיסט
הפסקה כוללת לדעתך או שזה יהיה חכם לעשות קצת שכיבות סמיכה או בנץ עם דאמבלים קלים כדי להזרים קצת דם לאזור? השאלה אם באמת לגרות קצת את האזור בצורה מינימאלית זה משהו שיעזור להחלמה או דווקא יגרום להחלמה להימשך זמן רב יותר..

הפסקה כוללת לדעתך או שזה יהיה חכם לעשות קצת שכיבות סמיכה או בנץ עם דאמבלים קלים כדי להזרים קצת דם לאזור? השאלה אם באמת לגרות קצת את האזור בצורה מינימאלית זה משהו שיעזור להחלמה או דווקא יגרום להחלמה להימשך זמן רב יותר..
גש לפיזיו ותפסיק לנחש.

שבוע זה לא הרבה זמן.
מציע לבצע פשוט כל מה שלא מכאיב, או לקצר טווחי תנועה/ להוריד משקלים לפי הכאב.
אם לא עובר לגשת לפיזיו' ספורט.
גילוי נאות- פיזיותרפיסט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית