הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

World strongest man 2025

yuval729

משתמש פעיל
445
108
נק' מוניטין:
122
445
108
ספוילר בהמשך לגבי המנצח למי שלא ראה ומתכנן לראות.
אני אף פעם לא מצליח לראות את זה בלייב אז למי שכן אוהב את המתח, אני מפציר להפסיק לקרוא.

למי שלא עוקב היתה תחרות אתמול, ויש מנצח חדש השנה, מישהו שלא שמעתי עליו ואני בדרך כלל כן עוקב אחרי תחרויות.
מעניין לראות שהמנצח החדש בשם Rayno Nel כמו גם מיטצ'ל הופר שהפעם הסתפק בפודיום, לא עוברים את ה1.90 ו150 קילו. קצת שינוי בטרנד מהענקים של העשור הקודם, כבר לא עוד ספורט שחייבים להגיע ל180 קילו כדי להיות תחרותי בו.

מתי נראה איזה סטרונגמן ישראלי בתחרות בינלאומית? תחום המשקולות בארץ בתנופה מטורפת אבל איך שהוא הענף הזה לא הגיע לכאן..

מתי נראה איזה סטרונגמן ישראלי בתחרות בינלאומית? תחום המשקולות בארץ בתנופה מטורפת אבל איך שהוא הענף הזה לא הגיע לכאן..
זה תחום שמצד אחד כולם יכולים להזדהות איתו, מדובר בספורט מגוון שמשתמש באלמנטים שונים של כוח וסיבולת, והכל תוך כדי סטנדרטים גבוהים של ניהול אירוע.

מצד שני, כדי להיות בטופ, מעבר לצורך באימונים אינטנסיביים וכמות חומרים אסטרונומית, נדרש גם להיות במשקל גוף הרבה מעבר לממוצע, וגובה גם כן מאוד עוזר. מהסיבה הזאת היא פחות אטרקטיבית בארץ לדעתי.

• פותח/ת השרשור
זה תחום שמצד אחד כולם יכולים להזדהות איתו, מדובר בספורט מגוון שמשתמש באלמנטים שונים של כוח וסיבולת, והכל תוך כדי סטנדרטים גבוהים של ניהול אירוע.

מצד שני, כדי להיות בטופ, מעבר לצורך באימונים אינטנסיביים וכמות חומרים אסטרונומית, נדרש גם להיות במשקל גוף הרבה מעבר לממוצע, וגובה גם כן מאוד עוזר. מהסיבה הזאת היא פחות אטרקטיבית בארץ לדעתי.
לגבי הגובה זה מה שחשבתי שמגביל בארץ את התחום אבל בכוונה הזכרתי שהמנצחים בשנים האחרונות הם 1.90, לא משהו שאין בכלל בארץ מה גם שאפשר להצטיין בזה בגובה נמוך מכך אבל 1.85-1.90 זה טווח שהמון זכו להיות האיש הכי חזק בעולם בו.
אבל גובה בצד, בארצות הברית יש קטגוריות לתחרויות, למשל עד 90 קילו או 100 קילו שזה ריאלי לגמרי כבר כמעט לכל מתאמן

אבל גובה בצד, בארצות הברית יש קטגוריות לתחרויות, למשל עד 90 קילו או 100 קילו שזה ריאלי לגמרי כבר כמעט לכל מתאמן
מי שמחפש תחרות כוח עם קטגוריות משקל, פונה לפאוורליפטינג.
בעיניי, היופי של סטרונגמן, שזה מעין קרקס.
קודם כל מבחינת אופי התרגילים, הם נבחרו בקפידה כדי לאפשר לאנשים פשוטים להבין בקלות את גודל האתגר.
אבל חשוב מזה, זה אופי המתמודדים. אנשים פריקים בגודל עצום ומשקל גוף מפלצתי, זה מה שמאפנט בספורט הזה, ולכן תחרות סטרונגמן עם קטגוריות משקל לדעתי יהיה יחסית משעמם.

חוץ מזה, שרוב הסטרונגמן מהUK, ארה"ב ורוסיה, זה ספורט אזורי מאוד.

היו מספר אליפויות האיש החזק בישראל (2-3) לפני כעשור. לא תפס מספיק פשוט בארץ.
הספורט הזה בארץ כל כך נישתי שאפילו בקרב ליפטרים אחרים קשה לי למצוא מישהו אחר שיהיה חנון איתי על הספורט הזה.

@elchonon לגבי הטענה שהספורט אזורי רק לאמריקה והuk זה לא כל כך נכון, בין ביל קזמייר לפיל פיסטר לא היה אף זוכה אמריקאי בwsm במשך 26 שנים. כנ״ל בין גרי טיילור ואדי הול היו 24 שנים בלי זוכה בריטי. למעשה, בין 1983 (השנה הראשונה בה התחרות התחילה באמת להיות מספיק בינ״ל) ל2008 היו רק 5 זכיות מהמדינות שציינת ו21 זכיות של מדינות מזרח אירופאיות וסקנדיביות בכלל.
בשנים האחרונות הפופולריות של הספורט בצפון אמריקה ובריטניה אכן גדלה אבל זה בעיקר בעקבות אנשים שהשקיעו בו והגדילו מאד את החשיפה אליו - jf caron בקנדה, ברייאן שו בארה״ב ואדי הול בבריטניה.

• פותח/ת השרשור
הספורט הזה בארץ כל כך נישתי שאפילו בקרב ליפטרים אחרים קשה לי למצוא מישהו אחר שיהיה חנון איתי על הספורט הזה.

@elchonon לגבי הטענה שהספורט אזורי רק לאמריקה והuk זה לא כל כך נכון, בין ביל קזמייר לפיל פיסטר לא היה אף זוכה אמריקאי בwsm במשך 26 שנים. כנ״ל בין גרי טיילור ואדי הול היו 24 שנים בלי זוכה בריטי. למעשה, בין 1983 (השנה הראשונה בה התחרות התחילה באמת להיות מספיק בינ״ל) ל2008 היו רק 5 זכיות מהמדינות שציינת ו21 זכיות של מדינות מזרח אירופאיות וסקנדיביות בכלל.
בשנים האחרונות הפופולריות של הספורט בצפון אמריקה ובריטניה אכן גדלה אבל זה בעיקר בעקבות אנשים שהשקיעו בו והגדילו מאד את החשיפה אליו - jf caron בקנדה, ברייאן שו בארה״ב ואדי הול בבריטניה.
מה גם שהמון מתחרים מגיעים מכל העולם. כמעט כל אירופה. אפילו מבורקינה פאסו, שמעתי את Iron Biby אומר שהוא לא מתאמן עם דאמבלים בכתפיים כי הוא לא נתקל בדאמבלים כבדים במדינה שלו.
אז למה לא יהיה ישראלי אחד..לא מוצא לזה סיבה הגיונית באמת.

צודק, אני חוזר בי.
הבולטים שאני מכיר הם מהאזורים דוברי האנגלית אפשר לומר, אבל קיימים עוד באזורים מרוחקים יותר במעט.
אז למה לא יהיה ישראלי אחד..לא מוצא לזה סיבה הגיונית באמת
זה הסיבה 👇
זה קרקס של פריקים שמבצעים דברים פריקים, מוצאים אחד כזה מתוך עשרות מליונים של בני אדם. אין הרבה אנשים בארץ ביחס למדינות אחרות בעולם, לכן לא מצאנו עדיין את האחד מתוך המליונים לתחום המאוד נישתי הזה. מה גם, שהעידוד הישראלי לספורט בכללי, נמוך מאוד ביחס למדינות המככבות בספורט בכללי, ובסטרונגמן בפרט.

לך תמצא בן אדם שמוכן לשקול כמו 3 אנשים, לקחת הרבה חומרים, ולשחק עם השטן בתרגילים עם סיכוני פציעה לא קטנים.

יש איפה לראות את כל הארוע למי שפספס?
לא פספסת, לwsm יש חוזי טלוויזיה של 50 שנה שמונעים מהם לעשות לייב כי התחרות משודרת בקריסמס באנגליה ובקיץ בד״כ בארה״ב בespn או משהו כזה.
הכי קרוב לזה זה שאפשר *לשמוע* את התחרות בלייב שbig loz עשו מהתחרות ששומעים את הקריינות של מה שקורה ברקע עם תגובות של ליז - ובלי מצלמה. זה בעצם כמו לשמוע את התחרות ברדיו.
במיוחד כשעוד לא יודעים את התוצאות ונמצאים בזה בלייב אגב זה הרבה יותר כיף ממה שזה נשמע חחח

חוץ מזה מסתובבים ביוטיוב קליפים חלקיים מהרמות מסויימות של אנשים.
זה קרקס של פריקים שמבצעים דברים פריקים, מוצאים אחד כזה מתוך עשרות מליונים של בני אדם. אין הרבה אנשים בארץ ביחס למדינות אחרות בעולם, לכן לא מצאנו עדיין את האחד מתוך המליונים לתחום המאוד נישתי הזה. מה גם, שהעידוד הישראלי לספורט בכללי, נמוך מאוד ביחס למדינות המככבות בספורט בכללי, ובסטרונגמן בפרט.
קשה לקחת את התירוץ הזה כשאיסלנד - מדינה עם אוכלוסיה בסדר גודל של חיפה והקריות יצרו כמה עשרות מתחרים בינ״ל לאורך השנים והיו על הפודיום ב20 אליפויות עולם מתוך 48.

אגב, היה מתחרה ישראלי אחד בwsm בשנת 78 - דב ג׳רסי הגיע מקום 6.

• פותח/ת השרשור
קשה לקחת את התירוץ הזה כשאיסלנד - מדינה עם אוכלוסיה בסדר גודל של חיפה והקריות יצרו כמה עשרות מתחרים בינ״ל לאורך השנים והיו על הפודיום ב20 אליפויות עולם מתוך 48.

אגב, היה מתחרה ישראלי אחד בwsm בשנת 78 - דב ג׳רסי הגיע מקום 6.
וואו אתה באמת חנון! לא ידעתי על דב ג'רסי, בטח היה בחור חזק אם הגיע לגמר.
רק כדי להדגיש כמה אין מודעות לענף הזה בישראל, נכנסתי לויקיפדיה שלו בעברית ולא מצאתי אזכור לזה שהתחרה בכלל בwsm, רק בגרסה באנגלית מצאתי את זה.
הישראלי היחיד ששמעתי עליו שניסה זה היה לפני כמה שנים, אחד טבעוני בשם יונה לייטיזן, כנראה בגלל שהיה טבעי הוא נתקע עם פציעות ולא המשיך.
לגבי איסלנד בסוף הם גבוהים מאיתנו בממוצע ב5-6 סמ ועם חוזק סקנדינבי שלא נתון לויכוח, אז קשה להשוות.
אבל מתוך 10 מיליון איש זה הגיוני שיהיו כמה שכן יתאימו מבחינת נתונים, באמת מספיק להיות מעל 1.85 לדעתי עם רקע חזק בספורט כדי לחשוב על זה. אפילו שהיו ועדיין יש מתחרים מתחת ל1.80 אבל הם באמת היוצאים מן הכלל
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

@elchonon לגבי הטענה שהספורט אזורי רק לאמריקה והuk זה לא כל כך נכון, בין ביל קזמייר לפיל פיסטר לא היה אף זוכה אמריקאי בwsm במשך 26 שנים. כנ״ל בין גרי טיילור ואדי הול היו 24 שנים בלי זוכה בריטי. למעשה, בין 1983 (השנה הראשונה בה התחרות התחילה באמת
התחרות לא התחילה לפני 83? אז איך פרנקו קולומבו התחרה בשנות ה70?

נערך לאחרונה:
זה באמת מפתיע, איסלנד לקחו את ספורט הכוח כפרויקט.

• פותח/ת השרשור
דווקא אחד האלופים הגדולים בכל הזמנים שקל רק "140" ק"ג על 1.85

לגבי איסלנד זה גם הרבה עניין של גנטיקה, כמו המאורים לדוגמא בראגבי
נכון מריוז עשה את זה בענק אבל בכוונה הבאתי דוגמה לכאלה שמתחרים היום, מי שלא ראה wsm לפני 15-20 שנה לא יכיר את מריוז למרות שהוא עדיין מאוד פעיל בmma.
גם נוביקוב זכה לפני כמה שנים באותו גובה 1.85, אדי הול 1.87, לא חסר דוגמאות מתחת ל1.90 שהיו מאוד חזקים

וואו אתה באמת חנון! לא ידעתי על דב ג'רסי, בטח היה בחור חזק אם הגיע לגמר.
רק כדי להדגיש כמה אין מודעות לענף הזה בישראל, נכנסתי לויקיפדיה שלו בעברית ולא מצאתי אזכור לזה שהתחרה בכלל בwsm, רק בגרסה באנגלית מצאתי את זה.
הישראלי היחיד ששמעתי עליו שניסה זה היה לפני כמה שנים, אחד טבעוני בשם יונה לייטיזן, כנראה בגלל שהיה טבעי הוא נתקע עם פציעות ולא המשיך.
לגבי איסלנד בסוף הם גבוהים מאיתנו בממוצע ב5-6 סמ ועם חוזק סקנדינבי שלא נתון לויכוח, אז קשה להשוות.
אבל מתוך 10 מיליון איש זה הגיוני שיהיו כמה שכן יתאימו מבחינת נתונים, באמת מספיק להיות מעל 1.85 לדעתי עם רקע חזק בספורט כדי לחשוב על זה. אפילו שהיו ועדיין יש מתחרים מתחת ל1.80 אבל הם באמת היוצאים מן הכלל
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

התחרות לא התחילה לפני 83? אז איך פרנקו קולומבו התחרה בשנות ה70?
לא היו בתים עד שנת 94, לפני זה פשוט כל מי שהזמינו הגיע ל״גמר״. בשנים הראשונות זה פשוט היה פריק שואו שהביאו אנשים מהרבה ענפי ספורט לתחרות אחת.

wsm התחיל ב77, אבל בהתחלה זה לא באמת היה "worlds" אלא בתאכלס פשוט אמריקאים ושונות. ב1982 למשל היו 8 אמריקאים, קנדי אחד ובריטי אחד. 83׳ הייתה השנה הראשונה שהתחרות הייתה באמת בינ״ל עם שני אמריקאים מתוך 8 מתחרים. בגלל זה פשוט לא חכמה להסתכל על המוצא של המנצח בשנים הראשונות.

אגב הסיבה שאיסלנד כל כך טובים לא פרופורציונלית בסטרונגמן היא שזה פשוט חלק מאד גדול מהתרבות בזכות זה שהיו ג׳ון פול סיגמרסון ומגנוס ור מגנוסון בשנות השמונים והתשעים. בדיוק אותה סיבה שהיום בגלל אנשים כמו ברייאן שו ואדי הול הספורט גדל מאד באנגליה ובארה״ב.

דווקא אחד האלופים הגדולים בכל הזמנים שקל רק "140" ק"ג על 1.85

לגבי איסלנד זה גם הרבה עניין של גנטיקה, כמו המאורים לדוגמא בראגבי
שידרו את זה בארץ לפני יותר מ-20 שנה ,
מאריוס הזה היה חתיכת טנק מעל כולם ברמה שאיאפשר לשכוח.

הייתי רואה אותו בשידור חי, מצד שני גם את מגנוס ור מגנוסון ראיתי בשידור חי, משמע אני זקן.
אבל אני מסכים הוא הכי הרשים אותי בתקופה שהייתי עוקב אחרי הספורט הזה.

• פותח/ת השרשור
הייתי רואה אותו בשידור חי, מצד שני גם את מגנוס ור מגנוסון ראיתי בשידור חי, משמע אני זקן.
אבל אני מסכים הוא הכי הרשים אותי בתקופה שהייתי עוקב אחרי הספורט הזה.
ראית את הגמר של 1995? עם ההוא ששיחק בטרויה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית