הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

אימונים אי יעילות במתיחות למניעת פציעות או DOMS (כאב שרירים) דיון פתוח

זה עניין של אבחון, אם אתה לא יודע מה הבעיה ,ההמלצה יכולה להזיק. מדריכים הם לא רופאים. כמובן שיש פציעות שמתיחה תוכל לעזור לטפלל בהן, אבל יש הרבה כאלו שהיא תזיק להן.

אז למה כל האורטופדים כן ממליצים על מתיחות לאיזור דלוקים?
הייתי היום אצל אורטופד כף רגל, יש לי דלקת ברצועה בכף הרגל [בעיה שנקראת Plantar fasciitis] והוא אמר לי שאני חייב לעשות מתיחות כל בוקר כשאני קם עוד לפני שאני יורד מהמיטה, אחרת יהיו לי כאבים במשך היום [כמו שהיה לי עד כה].
הוא גם דימה את זה למכונית בחורף, שצריך לחמם אותה כמה דקות לפני שנוסעים.
אותו הדבר לגבי הדלקת שהייתה לי בשורש כף היד.

א.עם כל הכבוד לרופא המטפל.
גמישות לא שווה חימום - ולכן המטפורה לא נכונה.

ב.לא כל האורתופדים - האורתופד שלך

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
Panic, מאיפה יש לך את הדלקת? כמה זמן, ומה בדיוק זה מפריע לך לעשות?

עד כמה שאני מבין במצב של Plantar Fasciitis מה שקורה במשך הלילה הוא שהרגל נמצאת בתנוחה ישרה (point) ולכן הרצועה המדוברת מכווצת במשך זמן ארוך. אם אתה קם בבוקר וקופץ מהמיטה, ברגע שתנחת אתה יוצר מתיחה מאוד חזקה של הרצועה שגורמת לכאבים חזקים ולנזק. לכן, מומלץ לחמם את האיזור ולמתוח אותו בהדרגה כדי להשיב אליו אלסטיות שאיבדת במשך הלילה. לא מדובר על מתיחות להרחבת הגמישות (לא מדובר בשריר) אלא רק להשבת האלסטיות הקיימת. אופציה שניה היא מעין מגף שמחזיק את הרגל בתשיעים מעלות במשך הלילה ומונע את התכווצות הרצועה. בנוסף מומלץ לעבוד על הגמישות של שרירי השוק האחוריים כדי לשפר את המצב.

אני רואה שננעץ, חיפשתי את זה...
1. לא מבין את הקשר עדיין למערכת העצבים. תקרא לזה איך שאתה רוצה, אני יקרא לזה מתיחה דינמית.
2. אתה מבסס עובדה על תקציר של תקציר וזה הפך להרגל, התהליך שגורם לכאבי שרירים לא ברור עדיין לחלוטין, אז אל תקבע עובדה.
3. לא דיברתי על קריעה של גיד אתה שוב מקשר דברים שלא היתכוונתי, וגם לגבול האלסטיות קשה מאוד להגיע אז אני לא יודע מה ההיתנגדות הנחרצת למתיחה עם היתרונות שלה.
הדוגמאות שהבאת לחוסר גמישות והענפי ספורט אתה יכול לראות בעצמך שהגמישות באותם מפרקים לא הכי נחוצים לאותו ענף. וגמישות במפרק מסויים לא אומרת הרבה על גמישות במפרק אחר. עדיין לא מבין מה קשור לפציעה או משהו.
4. נכון רק שסטטי איזומטרי נעזרים רק בכח השריר וטווח התנועה שלו ומתיחה פאסיבית נעזרים בכח חיצוני. ליפני זה די בילבלת.
5. מה שאתה מתאר זה אחד החסרונות של השיטה הבליסטית. אבל לא הסברת מה ששאלתי לגבי ההודעה הקודמת.
6. נו אז מתיחות יעזרו ביעילות המכנית.
7. בוא ניקרא לזה אימון איזומטרי בזוית גדולה מאוד.
8. אוקיי זאת דעתך אז אני יגיד את דעתי ובזה כניראה אני יפרוש מהנושא הזה. יותר מידי אנשים קובעים עובדות על מחקרים כאלה ומחקרים כאלה, ולמעשה אלה חלקים מסויימים או תקצירים או סיכומים. מחקר מלא די קשה להבין, ואם אתה מבין מחקרים מלאים מצבך טוב מאוד.
לגבי הדעה שלך על פיזיוטרפיסטים, אני יעדיף את דעתו של של מישהו שלמד 5 שנים בפקולטה לרפואה על כל המבנה והתפקוד של מערכת השלד, שרירים, גידים, רצועות, עצבים, למעשה כל מערכת התנועה וגם הרבה מעבר לזה. ביתר קלות מזלזלים בדעה של מומחים היום.
הפיזיותרפיסט (הישראלי) שלי ממליץ על מתיחות, מכל הסיבות הידועות הישנות והטובות.

אז למה כל האורטופדים כן ממליצים על מתיחות לאיזור דלוקים?
הייתי היום אצל אורטופד כף רגל, יש לי דלקת ברצועה בכף הרגל [בעיה שנקראת Plantar fasciitis] והוא אמר לי שאני חייב לעשות מתיחות כל בוקר כשאני קם עוד לפני שאני יורד מהמיטה, אחרת יהיו לי כאבים במשך היום [כמו שהיה לי עד כה].
הוא גם דימה את זה למכונית בחורף, שצריך לחמם אותה כמה דקות לפני שנוסעים.
אותו הדבר לגבי הדלקת שהייתה לי בשורש כף היד.
מתיחות זה רק דרך טיפול אחד ל Plantar fasciitis . פיזיותרפיה למה אתה לא עושה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית