הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוצאות של בדיקות דם - הטסטוסטרון ברצפה (לא נגעתי בחומרים)

• פותח/ת השרשור Benj
  • פורסם בתאריך

Benj

משתמש מתחיל
282
83
נק' מוניטין:
237
282
83
בסוף החיטוב שלי (לפני 4 חודשים) התחילה לי אינסומניה שלאט לאט החמירה ויחד איתה לאט לאט התחילה להגיע עוד תסמינים... איבוד כוח בחדכ , תסמינים של דכאון (שטיפלתי בהם בעזרת trazodone) , יובש קיצוני בעור , שיער נשבר , פיגמנטציה (הבנתי שיכול להיות קשור לקורטיזול) וכו...

בקיצור היה לי די ברור שמשהו לא תקין בהורמונים שלי אבל חשבתי שזה יסתדר עם הזמן כשאעלה קלוריות.. אני עכשיו אחרי חודש נייטרלי ו2 וחצי חודשים של מסה וזה לא משתפר אז הלכתי לעשות בדיקות דם (אני גר בארצות הברית אז לא הלכתי ישר כי זה יקר אז העדפתי לחכות שאולי זה יסתדר) שיצאו נוראיות

חשוב לציין שאני מאובחן עם תת פעילות של בלוטת התריס במשך 10 שנים ועל אלטרוקסין 150מ"ג יומי ובנוסף עשיתי בדיקות דם גם ביוני של השנה והטסט היה יחסית נמוך מהרגיל אבל בטווח התקין (וזה לא הפתיע אותי כי הייתי באמצע חיטוב). כנל tsh שהיה תקין...

בקיצור רציתי לשמוע את דעתכם , אני כמובן מתכוון להמשיך טיפול עם אנדו/אורולוג אבל זה נראה שהכיוון הוא שאצטרך TRT כי הרמה נמוכה בטירוף והעובדה שאני אוכל טוב ועליתי בא"ש ובמשקל לא עוזרת בכלל...
אני בן 28 אגב,טבעי, לא בעודף משקל , הייתי באיזור ה-7-8% שומן בסוף החיטוב אבל אני עכשיו כבר ממש לא שם ובערך 4 קילו מעל (57.3kg משקל ממוצע , 1.63)

אני מצד אחד מת לקבל כבר TRT ולפתור את כל התסמינים האלה , בעיקר האינסומניה מצד שני הבנתי שזה פחות או יותר להגיד ביי לאופציה של להביא ילדים אחר כך?
אני גם ממש מבולבל איך עם תוצאות כאלה אני הגעתי לשייפ הכי טוב שאי פעם הייתי בו ובאופן חד משמעי צברתי המון שריר בחודשים האחרונים וגם עכשיו במסה באופן חד משמעי צברתי לא מעט מסה בעיקר בידיים וברגליים

אלה התוצאות שלי:
1762767017022.png
1762766998630.png
1762766971075.png

אם אתה מטופל ברופא כל השאלות עליו. תן לו לטפל בך חברי הפורום יכולים להגיד לך הרבה דברים. אבל בשורה התחתונה אתה מטופל ברופא בחול. אתה מפחד על תינוקות בעתיד? תקפיא זרע ותשתמש ב HCG והמינון שלך ב-TRT לא יהיה גבוה המצב שלך יהיה טוב. זה לא שאתה הולך לעשות סייקלים של טרן 10 שנים. ותתפלא לשמוע גם למי שפרש מפיתוח גוף עם כרטיס PRO הביא ילדים אחרי שיקום. מכיר אישית.

• פותח/ת השרשור
אם אתה מטופל ברופא כל השאלות עליו. תן לו לטפל בך חברי הפורום יכולים להגיד לך הרבה דברים. אבל בשורה התחתונה אתה מטופל ברופא בחול. אתה מפחד על תינוקות בעתיד? תקפיא זרע ותשתמש ב HCG והמינון שלך ב-TRT לא יהיה גבוה המצב שלך יהיה טוב. זה לא שאתה הולך לעשות סייקלים של טרן 10 שנים. ותתפלא לשמוע גם למי שפרש מפיתוח גוף עם כרטיס PRO הביא ילדים אחרי שיקום. מכיר אישית.
תודה על המענה
אני לגמרי הולך אחרי מה שהרופא שלי אומר לי פשוט רציתי לקבל קצת דעות גם מהכיוון של פיתוח גוף כי זה כמעט בוודאות לדעתי שמה ששיבש לי את ההורמונים זה החיטוב , זה הכל התחיל במהלכו והאינסומניה למשל התחילה כשירדתי מתחת ל-10% שומן... מה שאני לא מבין זה למה 4 חודשים אחרי כשאני כבר ממש לא חטוב ברמה קיצונית זה לא משתפר ואולי אפילו רק מחמיר... לא רק זה אני גם דאגתי להעלות פחמימה ושומן , דואג לישון 7 שעות בלילה גם עם האניסומניה (אני מתעורר כל הזמן אבל מושך בכוח) , הורדתי נפח באימונים כי הרגשתי שאולי המערכת עצבים שלי מועמסת מידי אבל גם נראה שזה לא משנה יותר מידי...

אני גם מבולבול לגבי איך אני ממשיך לצבור שריר ואיך צברתי בכלל כל כך הרבה שריר עם תוצאות כאלה...
ידעתי וציפיתי שלהגיע לא"ש כזה ישבש לי את הטסט אבל לא ציפיתי למשהו כזה גרוע

קיוויתי אולי לשמוע גם על אנשים אחרים שאולי עברו משהו דומה (חברה טבעיים שהטסט שלהם צנח אחרי חיטוב ארוך לרמות כאלו)

ובכללי לקבל קצת אור על TRT לבינתיים עד הפגישה שלי עם הרופא כי באופן טבעי אני לחוץ מהעניין חח

מפוסטים קודמים שלך עולה שאתה דורש הרבה מהגוף שלך. אתה מתאמן עם משקלי עבודה ונפח גבוהים מהרגיל (גם ביחס למתאמנים 'רציניים'). בתזונה אתה סופר קלוריות, אוכל נקי ומרגיש רעב גם תוך כדי המסה (פוסט קודם "כל הזמן רעב"). לפי תמונות הגעת לאחוז שומן מאוד נמוך עם מסת שריר מרשימה למתאמן טבעי. בנוסף אתה סטודנט שזה עוד עומס.

גם למתאמן בלי בעיה רפואית כל העומס הזה יכול לגרום לחלק מתופעות הלוואי שציינת. במקביל להתייעצות עם רופאים תנסה להתייחס לגורמים בלייף סטייל שלך שבבירור מבדילים אותך מהאוכלוסייה הכללית:
1. תזונה - תשחרר קצת מההגבלה הקלורית והמזון ה'נקי'. תוסיף פחמימה, ירקות ופירות (בפוסט התזונה כמדומני הופיע רק תרד בארוחת ערב). אפשרי להתייעץ עם בעל מקצוע שיתן תפריט מאוזן.
2. אימונים - תוריד בנפח עבודה, ובעצימות.

בנוסף לזה תנסה לשפר את השינה
- טמפרטורת החדר אמורה להיות קצת קרירה
- קפאין - זמן מחצית חיים של כ- 5 שעות. אם אתה צורך תוספים שמכילים קפאין - תפסיק. קפה - תנסה להפחית ובכל מקרה לא לצרוך 10 שעות לפני השינה.
- פעילות לפני השינה - תשתדל לשמור על חלון זמן שבו אתה נכנס למוד שינה. בלי פעילות מעוררת כמו גיימינג\סדרות אקשן\חדשות\אירובי עצים.

מפוסטים קודמים שלך עולה שאתה דורש הרבה מהגוף שלך. אתה מתאמן עם משקלי עבודה ונפח גבוהים מהרגיל (גם ביחס למתאמנים 'רציניים'). בתזונה אתה סופר קלוריות, אוכל נקי ומרגיש רעב גם תוך כדי המסה (פוסט קודם "כל הזמן רעב"). לפי תמונות הגעת לאחוז שומן מאוד נמוך עם מסת שריר מרשימה למתאמן טבעי. בנוסף אתה סטודנט שזה עוד עומס.

גם למתאמן בלי בעיה רפואית כל העומס הזה יכול לגרום לחלק מתופעות הלוואי שציינת. במקביל להתייעצות עם רופאים תנסה להתייחס לגורמים בלייף סטייל שלך שבבירור מבדילים אותך מהאוכלוסייה הכללית:
1. תזונה - תשחרר קצת מההגבלה הקלורית והמזון ה'נקי'. תוסיף פחמימה, ירקות ופירות (בפוסט התזונה כמדומני הופיע רק תרד בארוחת ערב). אפשרי להתייעץ עם בעל מקצוע שיתן תפריט מאוזן.

- קפאין - זמן מחצית חיים של כ- 5 שעות. אם אתה צורך תוספים שמכילים קפאין - תפסיק. קפה - תנסה להפחית ובכל מקרה לא לצרוך 10 שעות לפני השינה.
- פעילות לפני השינה - תשתדל לשמור על חלון זמן שבו אתה נכנס למוד שינה. בלי פעילות מעוררת כמו גיימינג\סדרות אקשן\חדשות\אירובי עצים.

ברור שאתה מתכוון לעזור, אבל הייעוץ שלך פשוט לא רלוונטי למצב שמתואר - מה שהבחור מתאר חורג בהרבה מתחום של תזונה או אימונים.
תסמינים כמו אינסומניה כרונית, יובש קיצוני בעור, פיגמנטציה, שיער שנשבר, ירידה בכוח וירידה חדה בטסטוסטרון - מצביעים על אפשרות שמדובר בדיסרגולציה הורמונלית מערכתית, לא בעומס יתר או מחסור בפחמימות.

זה דורש אבחון רפואי עם אנדוקרינולוג, לא שינוי משטר אימונים.
המלצות על פחות קפאין או יותר ירקות לא ישנו דבר כשמדובר בקריסה הורמונלית.
זה מקרה שצריך להיבדק רפואית לעומק, עם בדיקות נוספות מעבר לטסטוסטרון ו-TSH בלבד.

לפותח השרשור אגיד שוב - אל תחפש אבחונים ועצות רפואיות בפורומים באינטרנט.

זה דורש אבחון רפואי עם אנדוקרינולוג
100%

ובכל זאת גם אם תיקח אדם בריא, תעביר אותו חודשים של דיאטה קפדנית דלת פחמימה וקלוריות, אימונים מאמצים ותוסיף לזה גורמים מפריעי שינה ועוד עומס בחיים הפרטיים (כמו לימודים) תקבל סימפטומים דומים. לא כל רופא ייכנס לדקויות של להבחין בין מתאמן "רגיל" לבין אחד שלוקח את האימונים והתזונה קצת יותר מדי רחוק.

בסוף החיטוב שלי (לפני 4 חודשים) התחילה לי אינסומניה שלאט לאט החמירה ויחד איתה לאט לאט התחילה להגיע עוד תסמינים...
זה משפט המפתח.

100%

ובכל זאת גם אם תיקח אדם בריא, תעביר אותו חודשים של דיאטה קפדנית דלת פחמימה וקלוריות, אימונים מאמצים ותוסיף לזה גורמים מפריעי שינה ועוד עומס בחיים הפרטיים (כמו לימודים) תקבל סימפטומים דומים. לא כל רופא ייכנס לדקויות של להבחין בין מתאמן "רגיל" לבין אחד שלוקח את האימונים והתזונה קצת יותר מדי רחוק.

זה משפט המפתח.
אני לא רופא.
אתה לא רופא.
כל דבר שנגיד בעניין שלו מעבר ל-״לך תתייעץ עם רופא מומחה״ זה לא רק לדבר שטויות, זה לסכן את הבריאות שלו בעצם זה שיקשיב לנו.

אתה מניח שיש קשר סיבתיות, או השפעתית בין הסימפטומים לתזונה ואימונים שלו.
אתה כבר חוטא לו - כי ההנחה הזו לא מבוססת, ואני לא אומר את זה כדי לפגוע, על כלום.
אתה מתיימר לדעת משהו על המקרה שלו.
אל.

אתה מניח שיש קשר סיבתיות בין הסימפטומים לתזונה ואימונים שלו.
אם הייתי מניח את זה הייתי טוען שאין צורך ללכת לרופא, כי החזרת התזונה והאימונים למצב הקודם יפתרו את הסימפטומים.
אל תכניס לי מילים לפה כי זה לא מה שטענתי. טענתי שזה יכול להחמיר סימפטומים ושאין מה להפסיד מהעלאת קלוריות והפחתת אימונים בו זמנית עד שמתייעץ עם רופא.

טענתי שזה יכול להחמיר סימפטומים .
הנחה לחלוטין לא מבוססת. בדיוק את זה ציינתי קודם.

שאין מה להפסיד מהעלאת קלוריות והפחתת אימונים בו זמנית עד שמתייעץ עם רופא.
הוא כבר בייעוץ עם רופא.
אם האימונים והתזונה מספקים לו well being, ומומחה רפואי לא רואה בהם עניין, למה שלא ימשיך כפי יכולתו?
כאמור - אתה מתיימר לייעץ משהו, שנראה לך הגיוני, אבל שלא מבוסס על כלום, בענין רפואי שאין לך, או לי, שום הבנה מקצועית בו.

הסימפטומים שאתה מתאר הם מאפיינים קלאסים של תת פעילות של הבלוטה.
במקרה הנ''ל אתה חייב אנדוקרינולוג מומחה שידאג שהבלוטה שלך תהיה מאוזנת..
אלטרוקסין זה תרופה מיושנת מאוד לטיפול בתת פעילות, קיימות יעילות יותר.

טרזודיל!?? למה לא ssri נורמלי?
אחי, אין לי ספק שאתה עמוס פיזית ונפשית...
לדעתי הגוף שלך הרבה זמן בOverclocking ויתכן שזאת הסיבה לשיבוש ההורמונלי והדיכאון.
בנוסף אל תשכח שהתזונה שלנו היא מרכיב קריטי לבריאות המוח ואיזון הורמונלי.

• פותח/ת השרשור

ברור שאתה מתכוון לעזור, אבל הייעוץ שלך פשוט לא רלוונטי למצב שמתואר - מה שהבחור מתאר חורג בהרבה מתחום של תזונה או אימונים.
תסמינים כמו אינסומניה כרונית, יובש קיצוני בעור, פיגמנטציה, שיער שנשבר, ירידה בכוח וירידה חדה בטסטוסטרון - מצביעים על אפשרות שמדובר בדיסרגולציה הורמונלית מערכתית, לא בעומס יתר או מחסור בפחמימות.

זה דורש אבחון רפואי עם אנדוקרינולוג, לא שינוי משטר אימונים.
המלצות על פחות קפאין או יותר ירקות לא ישנו דבר כשמדובר בקריסה הורמונלית.
זה מקרה שצריך להיבדק רפואית לעומק, עם בדיקות נוספות מעבר לטסטוסטרון ו-TSH בלבד.

לפותח השרשור אגיד שוב - אל תחפש אבחונים ועצות רפואיות בפורומים באינטרנט.

הסימפטומים שאתה מתאר הם מאפיינים קלאסים של תת פעילות של הבלוטה.
במקרה הנ''ל אתה חייב אנדוקרינולוג מומחה שידאג שהבלוטה שלך תהיה מאוזנת..
אלטרוקסין זה תרופה מיושנת מאוד לטיפול בתת פעילות, קיימות יעילות יותר.

טרזודיל!?? למה לא ssri נורמלי?
אחי, אין לי ספק שאתה עמוס פיזית ונפשית...
לדעתי הגוף שלך הרבה זמן בOverclocking ויתכן שזאת הסיבה לשיבוש ההורמונלי והדיכאון.
בנוסף אל תשכח שהתזונה שלנו היא מרכיב קריטי לבריאות המוח ואיזון הורמונלי.

תודה על המענה חברה, חשוב לי לציין שאני באמת לא מסתמך על הפוסט כייעוץ רפואי , כמו שאמרתי יש לי רופא שאני מטופל איתו , אלא זה יותר פוסט בשביל לשחרר קצת קיטור וסטרס אני מניח מהצד של פיתוח גוף של העניין... ואולי לקבל קצת אור עד התור שלי לרופא לגבי TRT וההשלכות שלו (בעיקר על ילדים בעתי) כי זה משהו שכן אני מניח שחברה בפורום הזה מבינים בו...

זה כן נכון שבחודשים , או כמעט שנה יותר נכון האחרונה (אבל בעיקר בחצי שנה האחרונה) אני סופר קיצוני עם התזונה והאימונים שלי... אני גם ככה מעבר לאימונים עם החיים שלי באופן כללי אבל אני מודע שזה הפך לבעיה , גם מערכת היחסים שלי עם אוכל הפכה לבעייתית וכפייתית מאוד ואני נמצא בטיפול כרגע לגבי זה...
מעבר לזה שהגעתי לא"ש מאוד נמוך ב-3 חודשים האחרונים היום יום שלי הוא לקום ב2 בבוקר , לאכול ואז ישר להתחיל ללמוד כשההפסקות היחידות שלי הן שעה וחצי בחדכ, שעה נוספת של קרדיו בערב, כמה שיעורים בשבוע שאני צריך להגיע אליהם בקמפוס והארוחות בין לבין... והולך לישון ב19:30 ברזל... ככה 7 ימים בשבוע בלי לראות חברים , לבלות או איזשהי פעילות שהיא לא להתאמן , ללמוד או לאכול... אבל אני מרגיש שהאורח חיים הזה ממלא אותי בדופמין כרגע יותר מכל דבר אחר

זה גם נכון שהתאמנתי חודשים בנפח ועצימות גבוהים מהרגיל אבל לקחתי את העצה של חברי הפורום ולפני כמה שבועות הורדתי נפח באיומנים באופן משמעותי + עברתי להתאמן 5 ימים בשבוע במקום 6 (PPL) ובנוסף העלאתי בכמות פחמימה ושומן היומיים שלי... זה כן עזר לכוח ולשינה שלי אבל לזמן מוגבל ואז ההשפעה של זה הפסיקה... (גם הוספתי יותר ירקות לארוחות שלי ובכללי אני יותר גמיש איתן עכשיו ואוכל כל יום דברים שונים בהתאם למקרוס)

לגבי אלטרוקסין וטרזודון , אני עם אלטרוקסין בערך 10 שנים , ניסיתי לעבור לתרופה אחרת (לא זוכר איזו) לפני שנה וחצי כי בארה"ב אי אפשר להשיג אלטרוקסין (אני מקבל משלוחים מהארץ) אבל זה גרם לי לאקנה נוראי בפנים אז נשארתי עם אלטרוקסין... יש לי עכשיו אנדו חדש אז אולי עכשיו אחרי הבדיקות הוא ירשום לי משהו שונה...

לגבי טרזודון , הפסיכיאטר שלי רשם לי אותו לשינה בגלל האינסומניה (ואחרי שתרופות אחרות לא עבדו) אבל על הדרך ציין שזה יכול לעזור גם עם התסמיני דכאון וחרדה שהיו לי בזמנו... והאמת שהוא לא הכי מועיל מבחינת שינה (כן עוזר אבל לא ברמה שהייתי מצפה) אבל עובד ממש טוב מבחינת מצב רוח בשבילי... ניסיתי כמה תרופות אחרות בשנה וחצי האחרונות כי סבלתי מדכאון רציני בשנה שעברה שיצאתי ממנו סופית רק הקיץ והוא דווקא עובד הכי טוב מכולם עלי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית