הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמעט מתעלף בחתירה עם משקולות

• פותח/ת השרשור Cronus
  • פורסם בתאריך

Cronus

משתמש מתחיל
30
14
נק' מוניטין:
22
30
14
אני מתאמן בחדר כושר ביתי (חדר עבודה מוסב)
אין לי הרבה מכשירים אז אני בעיקר משתמש במשקולות.

התרגיל המרכזי שלי לגב זה חתירה עם משקולות.
עובד עם משקולות של 50 ק"ג בכל יד , חתירה בשתי ידיים.
או 50 ק"ג בחתירה עם כל יד בנפרד (טיפה יותר קל)

אני עושה בערך 4-5 סטים של 12 חזרות.

כשאני עושה כל יד בנפרד זה בסדר.
אבל כשאני מנסה לעשות עם שתי הידיים ביחד כדי לקצר את הזמן בחצי, אני מתחיל לראות שחור בעיניים בסוף הסט.

מה שמוזר, ניסיתי שתי ידיים עם מוט (100 ק"ג) והייתי בסדר, אבל הטווח תנועה קטן יותר.

עשיתי בדיקה (לא מאוד מדעית) עם שעון חכם, לראות את הדופק בזמן התרגיל עם מוט ועם משקולות, וההפרש של הדופק המקסימלי היה 40! שזה המון.

יש למישהו הנחה למה?
זה נטו בגלל הטווח תנועה?
האם שווה לסבול כזאת עליה בדופק בשביל עוד טווח תנועה?

עדיף לעשות חתירה עם משקולת יד בנפרד, אין יתרון לשתיים בו זמנית.
לגבי העילפון זה קורה לי בשראגס עם 180 קג פלוס, צריך לדעת לנשום תוך כדי ולא להחזיק יותר מדי אוויר בבטן. עם חתירה 100 קילו אני לא מרגיש כלום אז הכל תלוי כמה עומס יש על הגוף שיכול לגרום לעילפון הזה

לא ברור בכלל באיזה תרגילים מדובר
אם אתה מדבר על bent over row אז מן הסתם שתרגיל בעמידה עם שני דאמבלים יהיה קשה יותר, ואם הכוונה ל-chest supported row כלשהו אז יכול להיות שהמנח של החזה מקשה על הנשימה ובנוסף זה תרגיל שקשה יותר לרמות בו

גילוי נאות: אני לא רופא, אפילו לא קרוב.

לי זה נשמע כמו תופעה שנגרמת משינויי לחץ דם - אולי בגלל לחץ תוך בטני כשאתה עובד עם שתי הידיים.
״לראות שחור״ זה סימפטום קלאסי.
לא קשור לדופק או נשימה.

כמו שנכתב מעליי, הגורם לזה הוא כנראה לא עלייה בדופק, אלא עלייה בלחץ דם, שמתחזקת בזמן ביצוע valsalva.
ה- valsalva עצמו הוא לא טעות, ועוזר לשמור על יציבות של עמוד השדרה.
השילוב של המשקל, ביצוע של כמות חזרות יחסית גבוהה ואולי לא מספיק מנוחה בין הסטים הם אלה שגורמים לתחושה הנ"ל.

קודם כל הייתי ממליץ לבדוק לחץ דם במנוחה לשקט הנפשי.

האם שווה לסבול כזאת עליה בדופק בשביל עוד טווח תנועה?
כנראה שזה בגלל לחץ דם. בהנחה ואתה מתאמן נורמטיבי וחובבן לא שווה להיות על גבול עילפון באימונים.

כמה הצעות:
1. להוסיף תמיכה לחזה (ספת אימונים \ שרפרף חזק \ סולם מתקפל).
יתרון: עבודה נקייה וללא תנופה מהטורסו. הגורם המגביל יהיה כנראה שריר המטרה (לטס). זה מוריד ממשמעותית את הלחץ בתוך בטני וכתוצאה מזה את העלייה בלחץ הדם ולכן אמור למנוע את תחושת העילפון.
חסרון: פחות עבודה על זוקפים\ליבה. אפשר לעבוד עליהם בתרגילים אחרים כמו דדליפט או לגוון עם חתירה במוט מדי פעם.

2. (האופציה שאני מעדיף לעבודה בבית) לעבוד יד יד עם תמיכה לחזה.
יתרון: כמו 1, ובנוסף צריך לשים משקל רק על דמבל בודד. בנוסף עבודה יד - יד מאפשרת לבצע יותר בקלות מתיחה בסוף התנועה (כשהיד ישרה).
חסרון: כמו 1. כל סט שכולל 2 צדדים יקח יותר זמן, אבל מצד שני יכול להיות שצריך פחות מנוחה בין הסטים (צד שמאל נח כשצד ימין עובד).

3. להוריד משקל ו\או חזרות. בכל מקרה לא להגיע למצב שאתה קרוב לעילפון.

4. לעבור לחתירה במוט.
יתרון: כמו שציינת התרגיל לא גורם לתחושת עילפון. מערב גם את הזוקפים.
חסרון: פחות אפקטיבי לרחב גבי (בתמורה לעוד גירוי לזוקפים).

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית