הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

טסטוסטרון נמוך, התייעצות

אורניוס

משתמש מתחיל
19
1
נק' מוניטין:
1
19
1
אורניוס הוסיף/ה לוג חדש:

טסטוסטרון נמוך, התייעצות - LBS

שלום, אני בן 43, בעברי חליתי במחלת הסרטן בגיל 26 וטופלתי בהקרנות ובכימו(ההקרנות היו לבית החזה שם היה לי גידול מסוג לימפומה הוג'קין), לאחר 8 חודשים של טיפולים כימותרפיים ועוד 4 חודשים של הקרנות(סה"כ שנה טופלתי) שוחררתי מהמחלה ואני נקי ב"ה עד היום, עשיתי שימור זרע לפני הטיפולים ובמעקבים לאחר הכימו נמדדה פגיעה בייצור הזרע ובספירת הזרע, לפני שנה וחצי החלו לי תסמינים שלא חוויתי כלל כל השנים מאז הבראתי, זה החל תחילה בעייפות קשה שהתגברה, צורך לישון יותר בעיקר בסופי שבוע וראיתי שאני כבר לא מסוגל לתפקד עם הילדים שלי כפי שתפקדתי לפני התופעות הללו, במקביל שמתי לב שהחשק המיני שלי ירד בהדרגה וגם היכולת להשאיר את הזקפה שלי ללא שום גירוי במגע(היא נופלת ולא נשארת יציבה), עשיתי בדיקת טסטוטרון שהראתה שיש לי 6.8 ננומול טוטאל, FSH 7.7 ו - LH 2.4, עשיתי גם לראשונה בדיקת אולטראסאונד לאשכים שהראתה שהאשכים שלי קטנים כנראה כתוצאה מהכימותרפיה, הם מחצית מהגודל הממוצע של אדם רגיל ועומדים על 7.5 סמק בלבד לכל אשך מה שאומר שהרזרבה הייצורית מראש מוגבלת, בדקו אותי שני אורולוגים שאבחנו היפוגנדיזם והמליצו על ג'ל או זריקות נבידו הרופא משפחה ואנדוקרינולוג אמרו שאמתין כמה חודשים ואשנה הרגלי חיים ואולי הטסטוסטרון יעלה, עשיתי כדבריו ובבדיקה של שלושה חודשים אחרי הטסטוסטרון עלה ל8.9 ננומול ה-LH יצא לי 1.8 והFSH 8.2, הפרולקטין שלי בשני הבדיקות עומד על 158 בערך שלו והאסטודריאול E2 על 105, האמולובין שלי על ערך של 4.56 וה-SHBG שלי בשני הבדיקות היה סביב 21-23, לפי הערכים של 6.8 ואפילו 8.9 ניתן להבין לפי החישוב של טסטוסטרון חופשי בדם שאני בטווח נמוך - נמוך נורמלי וזה יכול להסביר את התסמינים שלי, מאז הבדיקה האחרונה שהראית לי 8.9 ננומול לא עשיתי כלום רק ניסיתי לשפר תזונה ואורח חיים ועבר מאז 5 חודשים, שבוע הבא עושה בדיקות מקיפות שוב, התסמינים שלי לא עברו ועדיין קיימים למעשה אני סימפטומטי מאוד קרוב לשנה וסובל מאוד מאוד!! זה עייפות וגלי חום וחוסר ריכוז שנפגע ועוד ועוד. . . , האם שווה לי לנסות קלומיפן טרם מעבר לטסטוסטרון בגלל שהיית עלייה טבעית או שאין טעם? אני גם רוצה לציין שאני לא עושה ספורט כלל למעט הליכות של 5 קילומטר ביום בערך וה-BMI שלי גבוה 33, האם קלומיפן בשימוש של שנה + ירידה במשקל של 10 קילו לפחות ומשקולות יוכלו להחזיר אותי למסלול הטבעי ללא טסטוסטרון קבוע? אשמח לתשובות כי מצאתי רופא נוסף שמוכן לנסות איתי קלומיפן לתקופה של עד שנה עם הפסקות בשביל לבחון תגובתיות של הגוף ואולי אישוש של הציר, אך הוא בעצמו אמר שאם זה לא יעזור הוא ממליץ גם על ג'ל, מה דעתכם?

למעבר ללוג המלא - לחצו כאן

1.אתה כנראה בחור שמן.
2.אתה לא מתאמן.
3.סביר להניח שאתה לא מקפיד על תזונה נכונה.

במצב כזה שום טסט חיצוני או קלומפין לא יעזרו.

תטפל בגורמים הנ''ל ותראה שיפור בטסט וברמת האנרגיה...

**עקב העבר הרפואי שלך הייתי נזהר בשימוש בטסט חיצוני.

רפואה שלמה.

• פותח/ת השרשור
אני מכבד את מה שרשמת אבל אני שוב רוצה לציין מס' דברים:
1. כן אני בעל עודף משקל
2. אני על תסמינים של חוסר טסטוסטרון כבר מזה כשנה בקרוב
3. אני שנה מנסה לשנות את אורח החיים שלי, אין לי סכרת ולא קרוב לזה, אני מאוזן מבחינת כולסטרול וגם מבחינת סוכר בצום וגם אינסולין.
4. אני ציינתי שעקב שינוי אורח החיים שלי הטסטוסטרון שלי עלה מ6.8 ל-8.9 אך זה עדיין מתחת לסף בשביל שהתסמינים שלי יעברו
5. אולי הכי הכי חשוב פה! אני ציינתי את נפח האשכים שלי ולא בכדי, האשכים שלי מחצית מגודל אשכים של אדם שלא עבר כימו וגם היכולת ייצור זרע שלי נפגעה משמעותית מ20 מליון ריכוז ל-1.5 מליון לאחר הכימו לצמיתות וזה נבדק לאורך 5 שנים מסיום המחלה כך שפגיעה לצמיתות נגרמה לי ולכן מראש יש מצב שהקיבולת יצור שלי לא תהיה לעולם כמו של אדם שלא שרד סרטן, כימו פוגע הן בתאי זרע באשך והן בתאי לידינג ולכן מראש הטסטוסטרון גם נפגע(כושר היצור שלו) אז אולי בכלל אין לי ברירה כי לעולם לא אוכל לעבור את הרף של 12 ננומול לא משנה מה אעשה גם אם אוריד במשקל דרסטית ואתאמן.
6. ציינתי שרוצים לתת לי קלומיפן במקביל לשינוי אורח החיים שלי, מבחינת ערכים שלי יש לי ערכים תקינים בהכל, גם פרולקטין וגם אסטדריאול אז אודה לך אם פשוט תסביר לי מדוע לאנשים שמנים כמוני שום טסטוסטרון או כלומיפן לא יעזור? איזה פרמטר בבדיקות דם שלי הוא הסממן לכך שהטסטוסטרון שלי לא יצליח לעלות במידה ואקבל קלומיפן או טסטוסטרון? אשמח בבקשה שתענה לי.

אני שנה מנסה לשנות את אורח החיים שלי
אני גם רוצה לציין שאני לא עושה ספורט כלל למעט הליכות של 5 קילומטר ביום בערך וה-BMI שלי גבוה 33
גובה? משקל נוכחי? כמה הצלחת לרדת במשקל במשך השנה?

במקביל להמשך התייעצות עם הרופא (ואולי גם חוות דעת נוספת?) כדאי להוסיף אימוני התנגדות ולעבוד על התזונה.
אתה יכול ללמוד לבד (ולהתייעץ בפורום) או להיעזר באיש מקצוע (מאמן כושר לאימונים, תזונאי לתפריט תזונה והתאמות).
גם אם בסוף תתחיל טיפול תרופתי וגם אם לא - אם תגיע למשקל גוף תקין ותעלה מסת שריר אתה תרגיש יותר טוב.

קצת תשובות :

Increased fat body mass in men directly correlates with higher estrogen levels due to the heightened activity of the enzyme aromatase in adipose tissue,
which converts testosterone into estradiol.
This increase in body fat induces a vicious cycle where higher estrogen suppresses testosterone production, leading to reduced testosterone levels (hypogonadism), obesity, and related metabolic issues.

Key Findings on Fat Mass and Estrogen in Men

Aromatase Action:
Increased body weight, particularly adipose tissue, boosts the peripheral aromatization of androgens (like testosterone) into estrogens.
Hormonal Shift:
Obesity often results in higher serum estradiol (E2) levels, which can cause gynecomastia, erectile dysfunction, and lower sperm count.

Low Testosterone Correlation:
High-fat mass is strongly associated with lower total and free testosterone levels because excess estrogen signals the brain to reduce testosterone production.

Impact of Weight Loss:
Reducing body fat through diet or exercise decreases estrogen levels and helps restore better testosterone-to-estrogen ratios

Potential Complications
Hypogonadism: Chronic low testosterone, often known as obesity-related hypogonadotropic hypogonadism.

Physical Changes: Increased fat mass often results in reduced sarcopenia (muscle loss) and elevated risk of gynecomastia due to unbalanced estrogen levels.

Weight loss remains the primary intervention to break this cycle, as it decreases aromatase activity and lowers estrogen levels while increasing free testosterone levels.
Mechanisms and Effects of Obesity on Testes:

Hormonal Disruption: Obesity causes hypogonadotropic hypogonadism, a condition where the brain reduces signals to the testes, reducing testosterone production.

Reduced Testicular Volume: Obese men and boys often have smaller testicles, which is a marker of diminished spermatogenesis (sperm production) and lowered fertility.

Oxidative Stress and Inflammation: Excessive fat tissue triggers inflammation, leading to oxidative damage that affects testicular cells (Leydig and Sertoli cells).

Increased Temperature: Higher levels of abdominal and genital fat can increase scrotal temperature, damaging sperm production.

Reversibility: Studies show that losing weight through diet or surgery can normalize hormone levels and improve testicular function

• פותח/ת השרשור
גובה? משקל נוכחי? כמה הצלחת לרדת במשקל במשך השנה?

במקביל להמשך התייעצות עם הרופא (ואולי גם חוות דעת נוספת?) כדאי להוסיף אימוני התנגדות ולעבוד על התזונה.
אתה יכול ללמוד לבד (ולהתייעץ בפורום) או להיעזר באיש מקצוע (מאמן כושר לאימונים, תזונאי לתפריט תזונה והתאמות).
גם אם בסוף תתחיל טיפול תרופתי וגם אם לא - אם תגיע למשקל גוף תקין ותעלה מסת שריר אתה תרגיש יותר טוב.
אני גובה 1.69, הייתי על משקל חריג של כ104 קילו בשיא והצלחתי לרדת ל-88 קילו בשנה האחרונה אך שום דבר מהתסמינים המשמעותיים לא השתנה לי, אני ממש על תסמינים קשים שמקשים עליי ביום יום עד לכדי חוסר תפקוד או רצון לתפקד משום שאין אנרגיה לכלום, הטסטוסטרון שלי פשוט נמוך מידי, יש לי פגיעה אשכית בגלל הנפח אשכים כבר ציינתי זאת כמה פעמים והם קטנים מהממוצע משמעותית, אין לי גם המרה משמעותית מידי של טסטוטסטרון לאסטרוגן, האסטרוגן שלי עומד על 105פימול, אני באמת מרגיש כאילו נכנסתי למעין לולאה כזו שבה אני שבוי של משקל חריג מצד אחד אבל כבר ללא כח פיזי כלל או יכולת אנרגטית עבור תפקוד בסיסי כל שכן תפקוד שיאפשר לי לרדת עוד יותר במשקל או לייצר מסת שריר, אני פשוט חסר אנרגיה, הבדיקה של הטסטוסטרון שעשיתי האחרונה שהראית עליה הייתה באוקטובר האחרון, עבר מאז 5 חודשים בערך אבל אני לא מרגיש שהשתנה לי משהו משמעותי שהחזיר אותי חזרה לתפקוד אפילו סביר, עד לפני שנתיים עוד תפקדתי ברמה סבירה, אני רוצה להוסיף גם שמעולם לא ידעתי על הבעיות הללו של הורמונים ומשקל ולא נחשפתי למידע הזה עד שהגעתי לבור שלי שאני נמצא בו כיום ולכן אולי אני בנק' אל חזור שכבר לא מאפשרת לי להסתדר ללא טיפול תרופתי לצורך תפקודי הבסיסי.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

קצת תשובות :

Increased fat body mass in men directly correlates with higher estrogen levels due to the heightened activity of the enzyme aromatase in adipose tissue,
which converts testosterone into estradiol.
This increase in body fat induces a vicious cycle where higher estrogen suppresses testosterone production, leading to reduced testosterone levels (hypogonadism), obesity, and related metabolic issues.

Key Findings on Fat Mass and Estrogen in Men

Aromatase Action:
Increased body weight, particularly adipose tissue, boosts the peripheral aromatization of androgens (like testosterone) into estrogens.
Hormonal Shift:
Obesity often results in higher serum estradiol (E2) levels, which can cause gynecomastia, erectile dysfunction, and lower sperm count.

Low Testosterone Correlation:
High-fat mass is strongly associated with lower total and free testosterone levels because excess estrogen signals the brain to reduce testosterone production.

Impact of Weight Loss:
Reducing body fat through diet or exercise decreases estrogen levels and helps restore better testosterone-to-estrogen ratios

Potential Complications
Hypogonadism: Chronic low testosterone, often known as obesity-related hypogonadotropic hypogonadism.

Physical Changes: Increased fat mass often results in reduced sarcopenia (muscle loss) and elevated risk of gynecomastia due to unbalanced estrogen levels.

Weight loss remains the primary intervention to break this cycle, as it decreases aromatase activity and lowers estrogen levels while increasing free testosterone levels.
Mechanisms and Effects of Obesity on Testes:

Hormonal Disruption: Obesity causes hypogonadotropic hypogonadism, a condition where the brain reduces signals to the testes, reducing testosterone production.

Reduced Testicular Volume: Obese men and boys often have smaller testicles, which is a marker of diminished spermatogenesis (sperm production) and lowered fertility.

Oxidative Stress and Inflammation: Excessive fat tissue triggers inflammation, leading to oxidative damage that affects testicular cells (Leydig and Sertoli cells).

Increased Temperature: Higher levels of abdominal and genital fat can increase scrotal temperature, damaging sperm production.

Reversibility: Studies show that losing weight through diet or surgery can normalize hormone levels and improve testicular function

קראתי הכל, אני פשוט לא יודע עד כמה זה רלוונטי בדיוק למקרה שלי ספציפית, הבעיית משקל שלי היא בעיה של ה-8 שנים האחרונות, לפני כן לא הייתי בבעיית משקל חריגה הייתי במשקל תקין לגילי אם אני בן 43.5 זה אומר שעד גיל 35 בערך הייתי במשקל תקין לגילי וכמובן שתפקדתי בתפקוד מצוין, את הסרטן היה לי בגיל 26 במשקל תקין, כשיצאתי מהמחלה ונבדקתי אח"כ בספירת זרע ראו ירידה משמעותית לפחות מעשר אחוז מאיך שהייתי לפני הכימו כשאני על משקל תקין וכך גם חמש שנים קדימה כשהייתי במעקבים אחר הספירת זרע שלי, נולדה לי בכל זאת ילדה מהריון טבעי כשהייתי בן 35 ועוד ילד אח"כ מטיפולי IVF עם גרושתי אבל שוב אני מדגיש, הירידה בזרע שלי קרתה לי ישירות לאחר סיום הכימותרפיה וכבר התגלתה כשנה לאחר שהבראתי מהמחלה אז אני לא יודע עד כמה המאמר שנתת לי לקרוא באנגלית על בעיה בספירת הזרע ובתאי הזרע הליידינג קשור ישירות למצב שלי כולל נפח האשכים וגם אם יש קשר כלשהו למרות המחלה שעברתי, זה עדיין לא מסביר המאמר הזה כיצד על נפח אשכים כמו שלי במצב הנתון שלי שאני מצוי בו ברגע זה על הסימפטומים הקשים שכבר יש לי אני מצליח לשבור את הלולאה אם אין לי אנרגיה אפילו לתפקודים בסיסים שהיו לי לפני שנתיים אפילו לעבוד כמו שצריך או לתפקד באופן בסיסי, אני גם רוצה לציין שלאחר שהבראתי מהמחלה הייתי אפילו בכושר עד גיל 35 לאחר מכן התחתנתי והחלו ילדים לבוא לעולם ואז כבר הפסקתי עם הכושר כי לא היה לי זמן ואז עיליתי מאוד במשקל באופן בלתי מוסבר כי העליה לא הייתה בעקבות אכילה בכמויות מוגזמות, גם ירידה בטסטוסטרון מהמון סיבות יכולה להוביל לעליה במשקל כי זה לולאה שאינה נגמרת, כרגע יש לי בעיה ספציפית, ירדתי במשקל ושיניתי תזונה במשך כשנה תחת תפקוד ירוד מאוד הן בעבודה והן בחיים האישיים אך עדיין אני סימפטומטי מאוד וכל יום מרגיש לי כמו סבל משמעותי וכפי שציינתי בפתיחת הפוסט כבר יש לי מרשם לנבידו או ג'ל(כלומר טיפול תרופתי) ולא לקחתי את הטיפול התרופתי קרוב לשנה ולמעשה לא התחלתי עם הטיפול כי חשבתי שבאופן טבעי אצליח לשבור את הלופ הזה, אך זה לא קורה וכנראה גם לא יקרה, אני שבוע הבא עושה בדיקות דם נוספות מקיפות לדעת היכן אני נמצא, עוד רמז שאומר שיכול להיות שהמאמר שצירפת לי באנגלית פחות קשור אליי ישירות זה שני הפרמטרים שלי בבדיקות דם האסטודריאול והפרולקטין, האסטודריאול שלי הוא 105 זה בדיוק באמצע הסקאלה מבחינת בדיקות הדם, אם היה לי המרה משמעותית של טסטוסטרון לאסטרוגן הייתי מחוץ לסקאלה בבדיקת דם ואולי אפילו על הסף העליון בתוך הסקאלה אבל זה לא המקרה שלי, אני בדיוק באמצע הסקאלה אך עם טסטוסטרון של 9 ננומול על פי הבדיקה האחרונה לפני 5 חודשים ועם סימפטומים קשים שיש לי, אם היה לי ערכי אסטודריאול גבוהים מהטווח היינו יכולים לדעת שיש לי יותר טסטוסטרון אבל שלא מנוצל ומומר לאסטרוגן אבל זה לא המצב שלי לפחות לפי בדיקות הדם ובוא ננסה עוד אפשרות, נניח שארד 10 קילו ואהיה על משקל של 80 קילו בערך וזה ייתן לי עוד 4 ננומול טסטוסטרון, אני כרגע על 9 ננומול מה מבטיח לי שב-13 ננומול לגיל 43 אני אתפקד ללא שום סימפטומים?
אז אני לא אומר שזה תירוץ שלא ארד במשקל עוד ואעשה ספורט, מה שאני מנסה להגיד זה שכנראה במקום שאני נמצא בו היום אין לי מנוס מאשר טיפול תרופתי אך אני לא התייאשתי, רשמתי שאני נותן לזה עוד צ'אנס באמצעות שנה נוספת של ניסיון לשקם את חיי באמצעות רופא שמוכן לתת לי קלומיפן בשנה הזו עבור אנרגיה והפחתת תסמינים בדיוק על מנת שאוכל להמשיך להוריד במשקל ואולי לשלב אימוני כח, אבל שוב כפי שציינתי אני מתחיל מנק' מוצא של 9 אולי 10 ננומול, ההורדה במשקל בגילי והאימוני כח לא יכולים להכפיל לי את הערך של הטסטוסטרון כי אין שום עדות מדעית מבוססת שזה מה שזה עושה, אני כן יכול לשפר אולי 30% גג את המצב הקיים שלי, עד כמה זה יעזור מבחינת הציר ההורמונלי שלי או האפשרות שהמח יתרגל לדפוס חדש של אותות לאשכים שלי לייצר רמות טסטטוסטרון תקינות זה אף אחד לא יכול לחזות או לדעת, המאמר שצירפת לי באנגלית לא רושם שם טווח גילאים ומדבר שם גם על ילדים, ילדים הרבה יותר גמישים גופנית מאדם בגילי שבדרך לגיל 44 ובאמצע החיים, בכל מקרה גם אם אגיע למצב של טיפול תרופתי וגם אם לא זה ברור שאני אמשיך לרדת במשקל ולהתאמן גם תחת טיפול תרופתי אבל שוב אני לא מקרה קלאסי כמו המאמר כי המאמר מתייחס לאנשים שמעולם לא עברו מחלה קשה, אצלי כל הבעיות החלו לאחר המחלה הקשה ובעיקר באשכים שלי ובכושר הייצור זרע שלהם לכן מראש לקחו לי הקפאות זרע, עד המחלה תפקדתי רגיל, תמיד הייתי במשקל תקין והתפתחתי מצוין בגיל ההתבגרות
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

אני גם רוצה לציין משהו נוסף, תודה רבה לשניכם שאתם מגיבים לי לפוסט, זה נראה אחלה של פורום כי מגיבים פה מהר וברצינות לחברים אפילו חדשים כמוני, אני רוצה לציין שהענין עם הקלומיפן נועד גם לבחון את כושר הייצור של האשכים שלי במצבם, האם בכלל הם מסוגלים לייצר ערך תקין לגילי שיאפשר לי מוצא מהתסמינים ובמקביל לבחון האם הבעיה לי היא מהמח כלומר המח לא שולח מספיק אותות לאשכים לייצר או לחלופין גם אם יהיה לי אותות גבוהים יותר מהמח אז הקיבולת מראש של האשכים שלי בגילי ולאחר מה שעברתי בחיי פשוט לא יצליחו לייצר יותר מ-12 ננומול גם תחת אותות גבוהים מה שיבהיר לי חד משמעית שאין לי מנוס מטיפול תרופתי חיצוני מחייב לכל החיים על כל ההשלכות שלו, מבחינת המרה לאסטרוגן תחת המשקל הנוכחי שלי שזה 88קילו והערך בבדיקת דם שציינתי פה יש לי את המרווח בדיקה הזה לבחון את האשכים שלי תחת קלומיפן לראות מה הכושר ייצור שלהם בגילי ואם הבעיה שלי זה היפוגנדיזם ראשוני או משני או בכלל מעורב שמערב בתוכו גם אותות חלשים מהמח אבל גם אשכים שנפגעו חלקית מהכימו וכבר לא מסוגלים לייצר מספיק לגוף שלי גם בתנאים אופטימליים, כתבתי פה בשביל להתייעץ האם השיקול שאני מנסה לעשות הוא שיקול נכון במצבי

נערך לאחרונה:
אולי אני בנק' אל חזור שכבר לא מאפשרת לי להסתדר ללא טיפול תרופתי לצורך תפקודי הבסיסי.
ממליץ לך לפנות לרופא מומחה לחוות דעת שנייה באופן פרטי. תעזור לו לעזור לך - תכין סיכום של המידע הרלוונטי ובנוסף מידע היסטורי מורחב אבל מסודר שיהיה לו קל לקרוא ולדלג על מה שפחות רלוונטי.

הפורום הזה יותר מתאים לנושאים כמו בניית תכנית אימונים, שיפור טכניקה, התייעצות לגבי תזונה. גם אם נתעלם מהטענה של Dark Soul Omega (לפיה ירידה בשומן תוכל להביא לשיפור הורמונאלי) - הגעה למשקל גוף תקין ופיתוח כוח תקל עליך ביום יום.

אני באמת מרגיש כאילו נכנסתי למעין לולאה כזו שבה אני שבוי של משקל חריג מצד אחד אבל כבר ללא כח פיזי כלל או יכולת אנרגטית עבור תפקוד בסיסי כל שכן תפקוד שיאפשר לי לרדת עוד יותר במשקל או לייצר מסת שריר, אני פשוט חסר אנרגיה
ה- 5KM שציינת שאתה הולך כל יום הם חלק מפעילות יזומה (כלומר 'הליכה' ייעודית)?
אם כן זה אומר שאתה מקדיש כל יום כשעה לפעילות גופנית. ניתן למצוא שימוש יעיל יותר בזמן שלך שישלב גם אימוני התנגדות שיאפשרו עלייה בכוח.
לגבי המשך ירידה במשקל - זה מושפע בעיקר מהתפריט שלך ופחות מהפעילות.

• פותח/ת השרשור
לא זה לא ממש יעודי זה הליכה מרובה בעיקר במקום העבודה וגם אח"כ אחה"צ, יש לי כלב אז גם מטייל איתו הרבה, לגביי המשך ירידה במשקל כפי שציינתי אני כן שיניתי תפריט זה מה שעזר לי לרדת מ-104 ל-88 בטווח של שנה ולדעתי מדובר בירידה ממש יפה בהתחשב במצב הנתון, אבל זה תחת שנה של סבל רב רב רב כי אני ללא שום טיפול כלשהו תומך תרופתי אפילו לא קלומיפן ועל טסטוסטרון ממש ממש נמוך(שכן עלה לי מ6.8 ל-9 כנראה מההורדה במשקל), אך ברגע שאני התחלתי עם הסימפטומים זה אומר שהגוף והמוח כנראה כבר לא מצליחים להתעורר לבד והכל תקוע ועומד ולכן גם אין שיפור ניכר בסימפטומים ולכן מנסים את הקלומיפן לראות אם נצליח להניע את המח להפריש יותר אנדררוגנים באופן טבעי ואח"כ זה יתקבע ככה כשאפסיק עם הקלומיפן, בגדול הרופא שהגעתי אליו נתן לי פרוטוקול טיפול של 3 חודשים קלומיפן לראות לאיזה ערך בכלל האשכים שלי יכולים להגיע במקסימום שלהם דרך בדיקת דם, אח"כ הוא רוצה הפסקה של חודש לראות תסמינים עם בדיקת דם(מצב אדרוגנים + מדדים), אם הוא רואה ירידה משמעותית בפרמטרים אך לפני הרגשתי טוב והמדדים היו טובים הוא נותן לי מרשם לשנה שלמה לקלומיפן על מנת שאשנה מצב מטבולי כלומר ירידה במשקל נוספת + אימוני כח באותה השנה ואז הפסקה של הקלומיפן שוב בהדרגתיות, אם הגוף שומר על ערכי טסטוסטרון תקינים ואין תסמינים והאדרוגנים שלי חזרה למעלה אז הרווחתי חיים ללא TRT, אם לא אז אין לי מנוס אלא להיכנס לתרופה, הוא גם הודיע לי מראש שאין שום התחייבות להצלחת טיפול ע"פ פרוטוקול כזה כי הוא לא יכול לדעת כיצד בכלל הגוף שלי יגיב לקלומיפן ובכלל יש כאלו שבגלל התופעות לוואי מפסיקים ועוברים ישירות לטסטוסטרון, אני רק מקווה שאיתי יהיו תופעות לוואי שוליות וכמובן השפעה חזקה של הקלומיפן, לפחות בזמן שבו אני מנסה לשפר את הפרמטרים של הגוף.

• פותח/ת השרשור
יש לך תוצאות מעודכנות של SHBG ושל ויטמין D?
כן, ויטמין די אצלי היה ממש נמוך כ-33 הערך ומאז אני על תוסף ויטמין די חודשיים של 4000אלף יחידות ליום ועכשיו ירדתי ל2000יחידות ליום, בנוסף הSHBG שלי בשני הבדיקות היה 21.8 ו-18.5, בנוסף הרופא במשפחה שלי ששמע על הפרוטוקול של הקלומיפן תחילה שלושה חודשים ואח"כ ניסיון של שנה אם אגיב טוב הציע לי להשתמש בזריקות WEGO משהו כזה להרזיה במקביל לאימוני כח ולאכול הרבה חלבון מעל ל100גרם ליום תחת אימוני כח(לא לטחון את עצמי חצי שעה שלוש פעמים ביום ועשרים דקות אופניי כושר חימום) בשביל לשפר את המטבוליזם והBMI ולתת תנאים אידאילים לגוף לחזור לעצמו טבעית במידה והקלומיפן יראה תגובה טובה של מעל ל-15 ננומול על מנת שהציר יחזור לעבוד טוב מבחינת אותות מהמח(LH יציב ובערכים טבעיים כלומר לא יורד חזרה למטה) וטסטוסטרון שנשאר על מעל ל12 ננומול טבעית עקב כך שאין המרה רצינית לאסטודריאול, בנוסף אני רוצה לציין שהתסמינים של ההיפוגנדיזם המשמעותיים החלו לי רק באפריל אשתקד כך שיתכן שיש עוד סיכוי להציל את הציר שלי לפחות לעוד עשור קדימה עד שאצטרך TRT מבחינה תפקודית וזה בדיוק מה שרוצה, אני מנסה עם הרופאים פרוטוקול שיקומי של הגוף והציר, אין שום הבטחה שאצליח להגיע לתפקוד טוב - טוב מאוד אבל אני רוצה לנסות זאת לפני שעובר ל-TRT (חבל שנגרם לי נזק אשכי בגלל הכימו. . . כל הבעיות שלי זה מזה בעיקר כי אולי אדם אחר לא היה קורס בגילי כי היה לו רזרבה אשכית), אני רוצה לציין שלקח לי שנה להגיע לאנדו שיסכים לתת לי פרוטוקול קלומיפן וזה לאחר שעברתי 2 אורולוגים של הקופה הציבורית שניסו לדחוף לי ישר TRT ו-2 אנדו פרטיים שאמרו לי רק לרדת במשקל אבל לא התייחסו כלל לעובדה שבמצבי אין לי פשוט אנרגיה לזוז ואני על תסמינים קשים ובנוסף יש לי שומן עיקש שלא יורד כי אין לי מסת שריר ואולי אפילו תינגודת אינסולין כלשהי(למרות שהאינסולין שלי בצום היה בערך האמצעי בבדיקת דם) כך שהשומן פשוט לא ירד אם לא תהיה לי עזרה זמנית הורמונלית עם משהו שישפר לי את המטבוליזם ויאפשר לי במאמץ של אימונים פשוט לשקם את הגוף שלי, דרך אגב סיכמנו עם הרופאים שגם אם הקלומיפן לא יהיה יעיל לי ולא יהיה מנוס מלהגיע לTRT כבר עכשיו אז עובדים על המטבוליזם וההורדה במשקל עם הזריקות, אז מה דעתך על כך שהרופא משפחה רוצה לצד הקלומיפן לתת לי גם את הזריקות במידה ולא יהיו לי תופעות לוואי חריגות מהכלומיד? ד"א הוא גם אמר לי שהזריקות יעזרו לי להפחית את ההמרה לאסטרוגן כי לזה זה בדיוק נועד בשביל לאפשר ירידה במשקל מבלי להיתקע עם שומן עיקש, אשמח לדעתכם בנושא.

נערך לאחרונה:
בנוסף הרופא במשפחה שלי ששמע על הפרוטוקול של הקלומיפן תחילה שלושה חודשים ואח"כ ניסיון של שנה אם אגיב טוב הציע לי להשתמש בזריקות WEGO משהו כזה להרזיה במקביל לאימוני כח ולאכול הרבה חלבון מעל ל100גרם ליום תחת אימוני כח
כל הכבוד לרופא על ההמלצה לאימוני כוח ושציין רף מינימאלי לכמות חלבון.
משקל תקין עבור הגובה שלך הוא באיזור 70 (לא כולל עלייה במסת שריר). הצלחת בעצמך לרדת במשקל עד ל- 88 ועכשיו נשמע שאתה תקוע. במקומך הייתי פונה לתזונאי לפני שימוש בזריקות הזרייה.

אני רוצה לציין שלקח לי שנה להגיע לאנדו שיסכים לתת לי פרוטוקול קלומיפן וזה לאחר שעברתי 2 אורולוגים של הקופה הציבורית שניסו לדחוף לי ישר TRT ו-2 אנדו פרטיים שאמרו לי רק לרדת במשקל אבל לא התייחסו כלל לעובדה שבמצבי אין לי פשוט אנרגיה לזוז ואני על תסמינים קשים
ההשערה שלי זה שלפני שאותם אנדו פרטיים ימליצו לך לקחת תרופות (שגם כוללות תופעות לוואי ושככל הנראה תיאלץ לקחת באופן קבוע) הם קודם כל ינסו טיפול 'שמרני'. ורק אחרי שזה יכשל אז הם ישקלו טיפול תרופתי. כמו שתואר למעלה:
- יכול להיות שירידה בשומן תשפר את הפרופיל ההורמונאלי.
- ירידה למשקל תקין (נשארו לך בערך 20 קילו) תקל עליך פיזית.

יש לי שומן עיקש שלא יורד כי אין לי מסת שריר
הגוף צריך אנרגיה כדי לתחזק מסת שריר. לכן אם הייתה לך מסת שריר גדולה יותר, הייתה לך צריכה קלורית גבוהה יותר (גם בלי להתחשב בפעילות נוספת). ואז עם אותה צריכה קלורית נוכחית היית בגירעון קלורי גדול יותר. אבל מדובר על כמות נמוכה של כ- 15 קלוריות ליום לכל ק"ג שריר.
מסת שריר נמוכה לא מונעת ממך להוריד שומן. כנראה צריך לדייק במדידות של המזון, להפחית בצ'יטים, לשפר את התפריט (לכזה שיעזור לך להרגיש שבע ופחות זקוק לצ'יטים).

אני חוזר על ההמלצה להתחיל אימוני כוח ולשפר את התזונה. תיארת פה 3 רופאים שתמכו בזה. אם אתה יכול להרשות לעצמך - מאמן אישי ותזונאי. אם אתה לא יכול להרשות כרגע - בהשקעה של כמה עשרות שעות למידה (במצטבר לאורך זמן, לא צריך בבת אחת) תוכל ככל הנראה לקבל 80 אחוז מהתוצאות לבד.

• פותח/ת השרשור
כל הכבוד לרופא על ההמלצה לאימוני כוח ושציין רף מינימאלי לכמות חלבון.
משקל תקין עבור הגובה שלך הוא באיזור 70 (לא כולל עלייה במסת שריר). הצלחת בעצמך לרדת במשקל עד ל- 88 ועכשיו נשמע שאתה תקוע. במקומך הייתי פונה לתזונאי לפני שימוש בזריקות הזרייה.

ההשערה שלי זה שלפני שאותם אנדו פרטיים ימליצו לך לקחת תרופות (שגם כוללות תופעות לוואי ושככל הנראה תיאלץ לקחת באופן קבוע) הם קודם כל ינסו טיפול 'שמרני'. ורק אחרי שזה יכשל אז הם ישקלו טיפול תרופתי. כמו שתואר למעלה:
- יכול להיות שירידה בשומן תשפר את הפרופיל ההורמונאלי.
- ירידה למשקל תקין (נשארו לך בערך 20 קילו) תקל עליך פיזית.

הגוף צריך אנרגיה כדי לתחזק מסת שריר. לכן אם הייתה לך מסת שריר גדולה יותר, הייתה לך צריכה קלורית גבוהה יותר (גם בלי להתחשב בפעילות נוספת). ואז עם אותה צריכה קלורית נוכחית היית בגירעון קלורי גדול יותר. אבל מדובר על כמות נמוכה של כ- 15 קלוריות ליום לכל ק"ג שריר.
מסת שריר נמוכה לא מונעת ממך להוריד שומן. כנראה צריך לדייק במדידות של המזון, להפחית בצ'יטים, לשפר את התפריט (לכזה שיעזור לך להרגיש שבע ופחות זקוק לצ'יטים).

אני חוזר על ההמלצה להתחיל אימוני כוח ולשפר את התזונה. תיארת פה 3 רופאים שתמכו בזה. אם אתה יכול להרשות לעצמך - מאמן אישי ותזונאי. אם אתה לא יכול להרשות כרגע - בהשקעה של כמה עשרות שעות למידה (במצטבר לאורך זמן, לא צריך בבת אחת) תוכל ככל הנראה לקבל 80 אחוז מהתוצאות לבד.
אכן הצלחתי לרדת במשקל וזאת לפני אימוני כח, השאלה היא כיצד אני משלב אימוני כח כשהטסטוסטרון שלי נמוך ואני סימפטומטי וחסר אנרגיה, מאיפה אני מביא את האנרגיה לכח מתפרץ או לא להתעייף כל כך מהר. . . לגביי ההתייחסות שלך לתרופות עם תופעות לוואי שאני צריך לקחת באופן קבוע תוכל בבקשה לפרט בנוגע לקלומיפן עצמו? כי לגביי טסטוסטרון אין שום ספק שזאת תרופה שצריך לקחת באופן קבוע ואני מודע לזה לחלוטין, אך מה לגביי קלומיפן? יש לה תופעות לוואי קראתי על זה המון ברשת ואפילו פה באתר אבל האם היא תרופה שמצריכה שימוש לכל החיים??? האם אני לא יכול להשתמש בה רק כגשר(כמו קביים) בשביל השלב של ההורדה במשקל והאנרגיה לאימוני הכח? אודה להתייחסותך כי אני ממש לפני התחלת פרוטוקול שימוש בקלומיפן, האם לדעתך זה גם נכון לבדוק מה כושר הייצור של האשכים שלי דרך הקלומיפן כפי שהרופא רוצה לבחון?

השאלה היא כיצד אני משלב אימוני כח כשהטסטוסטרון שלי נמוך ואני סימפטומטי וחסר אנרגיה, מאיפה אני מביא את האנרגיה לכח מתפרץ או לא להתעייף כל כך מהר. . .
אם אתה יכול להרשות עדיף לך לקחת מאמן אישי לפחות להתחלה.
אימונים זה לא דבר בינאי - יש סקלה בין לא להתאמן לאימונים מעייפים של כח מתפרץ שידרשו ממך מאמץ שכרגע לא ריאליסטי עבורך.
הייתי מתחיל באימונים קצרים מאוד שכוללים תרגילים כמו לשבת ולקום מכיסא (box squat משקל גוף), wall pushup, סוג של חתירה כתלות בציוד הזמין. אם אתה רוצה להתייעץ בתכנית אימונים עדיף לפתוח פוסט חדש ולתאר שם איזה ציוד יש לך, האם יש לך גישה לחדר כושר וכו'. (שמירה על סדר וגם יהיה יותר מזמין למגיבים אחרים שלא קראו את כל האשכול הנוכחי).

לגביי ההתייחסות שלך לתרופות עם תופעות לוואי שאני צריך לקחת באופן קבוע
ברגע הכתיבה חשבתי על TRT, אבל העיקרון בטיעון שלי תקף לכל תרופה. אני לא רופא ולא מכיר את קלומיפן.

אודה להתייחסותך כי אני ממש לפני התחלת פרוטוקול שימוש בקלומיפן, האם לדעתך זה גם נכון לבדוק מה כושר הייצור של האשכים שלי דרך הקלומיפן כפי שהרופא רוצה לבחון?
יכול להיות שתחווה תופעות לוואי עם קלומיפן. אבל גם ל- TRT יש תופעות לוואי. וגם כמו שאתה מרגיש כרגע גם לחיים בלי טיפול תרופתי יש מחיר. אני יכול להבין את ההגיון בלנסות לעורר ייצור עצמי, מתוך תקווה שזה יספיק ויחסוך ממך תלות ב- TRT. אבל יש שאלות שעולות כמו מהם סיכויי ההצלחה? כמה זמן עד שתדע שהטיפול לא הצליח? יכול להיות שתעבור שנה שבה קלומיפן לא יעזור ורק אז תתחיל TRT, רק בשביל למנוע שימוש בג'ל פעם בכמה ימים? גם אם זה יעבוד - מה הצפי שבעקבות העבר הרפואי שלך בכל זאת תצטרך TRT בעוד מספר שנים בודדות?

אני מניח שהרופא שהציע לך קלומיפן שקל את ההיסטוריה שלך, היתרונות והחסרונות והגיע למסקנה שכדאי לתת לקלומיפן נסיון, שמתחיל עם 3 חודשים שימוש ואז מעקב של בדיקות דם ואיך אתה מרגיש. אישית (ושוב, אני לא רופא ולא התעמקתי בשאלות שציינתי למעלה ובסטטיסטיקות הרלוונטיות) כנראה שהייתי מנסה את זה.

לא נראה לי שתקבל את התשובה שאתה מחפש בהקשר התרופתי בפורום הזה. וגם אם כן - לא הייתי סומך על דיעה של גורם אנונימי בנושא כזה. הכי טוב אם יש לך ספקות לגבי הטיפול - תחזור לרופא שלך ו\או לך לרופא מומחה אחר לקבלת חוות דעת שנייה. בפגישה פרטית יהיה לך הרבה זמן להתייעץ (5-10 דקות במקרה הטוב בפגישה רגילה דרך הקופה, בערך שעה שלמה ותשומת לב מלאה בפגישה פרטית).

• פותח/ת השרשור
אם אתה יכול להרשות עדיף לך לקחת מאמן אישי לפחות להתחלה.
אימונים זה לא דבר בינאי - יש סקלה בין לא להתאמן לאימונים מעייפים של כח מתפרץ שידרשו ממך מאמץ שכרגע לא ריאליסטי עבורך.
הייתי מתחיל באימונים קצרים מאוד שכוללים תרגילים כמו לשבת ולקום מכיסא (box squat משקל גוף), wall pushup, סוג של חתירה כתלות בציוד הזמין. אם אתה רוצה להתייעץ בתכנית אימונים עדיף לפתוח פוסט חדש ולתאר שם איזה ציוד יש לך, האם יש לך גישה לחדר כושר וכו'. (שמירה על סדר וגם יהיה יותר מזמין למגיבים אחרים שלא קראו את כל האשכול הנוכחי).

ברגע הכתיבה חשבתי על TRT, אבל העיקרון בטיעון שלי תקף לכל תרופה. אני לא רופא ולא מכיר את קלומיפן.

יכול להיות שתחווה תופעות לוואי עם קלומיפן. אבל גם ל- TRT יש תופעות לוואי. וגם כמו שאתה מרגיש כרגע גם לחיים בלי טיפול תרופתי יש מחיר. אני יכול להבין את ההגיון בלנסות לעורר ייצור עצמי, מתוך תקווה שזה יספיק ויחסוך ממך תלות ב- TRT. אבל יש שאלות שעולות כמו מהם סיכויי ההצלחה? כמה זמן עד שתדע שהטיפול לא הצליח? יכול להיות שתעבור שנה שבה קלומיפן לא יעזור ורק אז תתחיל TRT, רק בשביל למנוע שימוש בג'ל פעם בכמה ימים? גם אם זה יעבוד - מה הצפי שבעקבות העבר הרפואי שלך בכל זאת תצטרך TRT בעוד מספר שנים בודדות?

אני מניח שהרופא שהציע לך קלומיפן שקל את ההיסטוריה שלך, היתרונות והחסרונות והגיע למסקנה שכדאי לתת לקלומיפן נסיון, שמתחיל עם 3 חודשים שימוש ואז מעקב של בדיקות דם ואיך אתה מרגיש. אישית (ושוב, אני לא רופא ולא התעמקתי בשאלות שציינתי למעלה ובסטטיסטיקות הרלוונטיות) כנראה שהייתי מנסה את זה.

לא נראה לי שתקבל את התשובה שאתה מחפש בהקשר התרופתי בפורום הזה. וגם אם כן - לא הייתי סומך על דיעה של גורם אנונימי בנושא כזה. הכי טוב אם יש לך ספקות לגבי הטיפול - תחזור לרופא שלך ו\או לך לרופא מומחה אחר לקבלת חוות דעת שנייה. בפגישה פרטית יהיה לך הרבה זמן להתייעץ (5-10 דקות במקרה הטוב בפגישה רגילה דרך הקופה, בערך שעה שלמה ותשומת לב מלאה בפגישה פרטית).
אוכל לעדכן פה על הבדיקות דם הקרובות בשבוע הבא לפני תחילת השימוש בקלומיפן שננתח אותן ביחד?

שלום, רציתי לעדכן פה את השרשור ואולי לקבל קצת עצות או דעות נוספות, קיבלתי מרשם לקלומיפן תחילה בשימוש יומי של 25מ"ג, לאחר 8 שבועות בבדיקות הדם קיבלתי ערך טסטוסטורון של 22ננומול וזה כשאני עדיין על BMI33, ניסיתי זריקות הרזייה פעמיים במינון של 0.25 לסייע לגוף בירידה במשקל אבל לא סבלתי את התופעות לוואי של הזריקות שהתבטאו אצלי ישר בסוג של עצירות לשלושה ימים ולצרבות לא נעימות, הפסקתי לחלוטין את הזריקות ושילבתי מתחילת נטילת הקלומיפן ריצות שלוש פעמים בשבוע כעשרים וחמש דקות + אימוני התנגדות של משקולות והצלחתי לרדת 4 קילו בערך ב-3 חודשים אולי קצת פחות, הקלומיפן ב-8 שבוועת הראשונים גרם לי קצת לכאבי ראש, ראייה מטושטשת ותחושות מוזרות באשכים(כאילו נפוחים יותר), בגלל התוצאה של 22ננומול הורידו לי את המינון לשלושה פעמים בשבוע בלבד 25מ"ג, כעת רוצים שאקח את המינון החדש שוב 8 שבועות ואבדוק את ההשפעה על הגוף, אם עדיין הטסטוסטרון יהיה גבוה ירדו איתי לפעמיים בשבוע אבל למשך שנה להרגיל את הגוף לרמות גבוהות של טסטוסטרון על מנת לנסות לראות אם לאחר כושר וירידה במשקל הגוף יוכל להחזיק מעמד ללא קלומיפן כלל אם לא כנראה שישאירו אותי על מינון תחזוקתי נמוך מאוד, השאלה שלי היא האם התוצאות שקיבלתי תחת קלומיפן לגיל 43 הן נורמליות/נמוכות/גבוהות בהתחשב בעובדה שאני במשקל עודף, האם לדעתכם ירידה במשקל של עשר קילו נוספים יכולים להעלות לי עוד את פונטציאל הטסטוסטרון(תחת קלומיפן גם עלה לי האסטדריאול לערך של 220 מ- 105 כשהייתי על צריכה יומית של קלומיפן), האם זה מאשר באופן כמעט וודאי היפוגנדיזם שניוני ולא ראשוני והאם לדעתכם יש לי סיכויים מאוד טובים לצאת מהמצב שאני מצוי בו לעוד שנים ארוכות ללא שום שימוש בשום תרופה בהמשך אם אתן לגוף שלי תנאים טובים יותר?

רציתי לעדכן פה את השרשור
אני מניח שאתה @אורניוס וכנראה איבדת גישה למשתמש

לגבי רוב השאלות\מחשבות שלך אין לי מה להוסיף מעבר ל

לגבי האימונים\ירידה במשקל:
ריצות שלוש פעמים בשבוע כעשרים וחמש דקות + אימוני התנגדות של משקולות
מה המשקל שלך? תיזהר מלהעלות נפח אימונים מהר מדי (ובעיקר ריצה בגלל האימפקט). לעלות מ-0 ל-3 פעמים 25 דקות זה מהר מדי אם אתה בעודף משקל. כלל אצבע למתאמן בריא זה לא להעלות יותר מ- 10% בשבוע. לגבי נקודת ההתחלה - צריך מידע על כמה זה היה לך קשה ובאיזה כושר אתה. ספציפית לגבי הריצה - מהתרשמות כללית מהאשכול הייתי מתחיל עם פחות מזה, אולי שליש. אם תרצה תעלה את התכנית שלך ויתנו לך חוות דעת.
האם לדעתכם ירידה במשקל של עשר קילו נוספים יכולים להעלות לי עוד את פונטציאל הטסטוסטרון
שוב, זו שאלה לרופא. הניחוש שלי - לא יהיה שינוי דרמטי בבדיקות דם. אבל כן יהיה שינוי בהרגשה שלך, תדמיין את חיי היום יום שלך עם תוספת של 10 קילו.
כמובן הירידה צריכה להיות איכותית (בעיקר אחוז שומן) ואיטית (כדי לא להחמיר סימפטומים של גירעון קלורי גדול שחופפים לסימפטומים שאתה כבר חווה). בנוסף פיתוח מסת שריר וסיבולת לב ריאה גם יקלו עליך ויתנו תחושת אנרגיה ביום יום.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית