הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר פחמימות

HallucinogeN

משתמש קבוע
1,912
396
נק' מוניטין:
2,836
1,912
396
ערב טוב,
בכל פעם שאני בונה תפריט אני שובר את הראש בקטע של פחמימות. אז כן, הכל זה סוכרים ויש הבדל בכמות הפולימרים או בסוג הסוכר (גלוקוז, לקטוז, פרוקטוז, עמילן וכו')
מלבד זמנים שבהם נדרש קיק לגליקוגן (בוקר, זמן אימון, אחרי אימון) למה יש צורך בפחמימות? האם יש חשיבות ליחס פחמימה:חלבון בארוחה (כמו הטענה ליחס של 1:2 פחמימה:חלבון אחרי אימון)? ובכלל מה התועלת של פחמימות מעבר לאנרגיה זמינה ומילוי מאגרי הגליקוגן בגוף?

והכי חשוב, מה ההבדל בעצם בין סוגי הפחמימות והאם יש עדיפות מסויימת?

תודה

היי,
א. אין שום סיבה לקיק לפני אימון ובבוקר, להיפך פחמימות עם א"ג גבוה לפני אימון עלולים לגרום לנפילת סוכר.
ב. אין שום חשיבות ליחסים בין הפחמימות לבין החלבון, לצורך העיניין יכולה להיות לך ארוחה בה תצרוך רק פחמימות בלי חלבונים או להיפך. כנ"ל לגבי אימון, אין שום חשיבות ליחסים, פשוט תצרוך כמות מספקת של פחמימות וחלבון זה אקסטרה.
ג. ההבדל בין הפחמימות הוא הויטמינים\מינרלים\סיבים שיש בהם. לצורך העיניין אם תאכל 100 גרם ש"ש זה ישביע אותך ויהיה יותר מזין [מבחינת ויטמינים], ביחס ל100 גרם סוכר ענבים. בסופו של דבר אין כ"כ חשיבות, מה שחשוב זה להגיע לכמות מספקת של אותם הויטמינים\מינרלים\סיבים ואז באמת שאין הבדל. כמובן אל תפריז עם 200 גרם סוכר ביום כי זה לא בריא [לשיניים ואני לא בטוח אבל גם זה יכול לגרום לסכרת באיזשהו שלב אם תצרוך ממש הרבה סוכר כל יום].

מקווה שעניתי לך על הכל.
יום נפלא! 👑

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית