הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אני באמת לא יודע אם לבכות או לצחוק

שלום לכולם,

ייתכן וחלקכם מכירים אותי מענפי הפאוורליפטינג והרמת המשקולות. בכל אופן, אני האחראית לתגובה מטעם קבוצת "כושר מתחיל כאן!". הקבוצה מונה למעלה מ13,000 חברים ומה צר לנו כי איננו יכולים ליתן להם המלצה, הכוונה, הניחה או אף להביע תמיכה בתיאוריה יוצאת דופן, המבוססת אודות מאמר אנונימי באתר אנונימי לא פחות, וכן בלוג שוודי. מה גם שעם כל הכבוד למספר הרפרנסים במאמרו של פלוני אלמוני, אין הוא יכול להתעלות בין רגע עלי השכלה, ניסיון ומוניטין של איש מקצוע בר סמכא. מה לעשות, אין קיצורי דרך.
טרם נבחרתי לעמוד בראשות ארגון הבריאות העולמי. גם ספק אם אותו כותב מסתורי מכהן בתפקיד זה, לפיכך אין ביכולתנו להכריע איזו סברה עדיפה. כחלק מקבוצה אשר לוקחת אחריות על המידע המסופק לקוראיה (ואף משתמשת בשמות!), נעדיף תמיד את הדעה הרווחת על פני סברות נון-קונפורמיסטיות ופופוליסטיות.

כמרבית המתחרים בארץ, אינני כותבת ואף לא עוקבת אחר פורום זה מזה זמן רב ואני מצרה על כך שאלו הנסיבות אשר הביאוני אליו בשנית. קבוצת "כושר מתחיל כאן!" הואילה בטובה לפרסם פרום זה בהעדר תשלום ומתוך אידיאולוגיה, שכן פרסומינו זוכים לעשרות אלפי צפיות, וכן קבוצתנו מכילה את מרבית מפתחי הגוף, אנשי האתלטיקה הכבדה והפאוורליפטרים מכלל הארגונים. סבורים היינו כי מדובר בפורום התומך בענפי הכוח, בעוד הללו ענפים שבחזון הקבוצה לקדם. עם זאת, תגובות שוללות, מתבדלות ולא נאותות מעין אלו, המעוררות חיכוכי פנים, ניצבות לרועץ ומהוות "מקל בגלגלים" במטרה להגביר ההכרה והאהדה לענפים אלו. לא ברור מה מקור הניכור, ההתמרמרות, הניהיליזם והסמיות המאפיינים מגיבים מסוימים בפורום זה, אולם גם במידה ואינך מסכים/ה עם דעה זו או אחרת, ישנה דרך ראויה, מלומדת והולמת להגיב.

באם תחליטו לראות מעבר לדפנות הבאר, בואו קראו את הדיון במלואו ותתרשמו בעצמכם:
http://www.facebook.com/fitness.starts.here?ref=ts

שבוע נעים,

אלמוג דיין.

אלמוג שלום,

הזילזול שלך במאמרים מסוג זה היא בדיוק הנקודה. את לא קראת את המאמר שפורסם בכלל בקבוצה וישר הגבת שהוא של פלוני אלומני והוא לא של בעל מקצוע.
אז על אלאן ארגון, ברשותך (מי שרשם את המאמר על תדירות הארוחות):

Alan Aragon has over 15 years of success in the fitness field. He earned his Bachelor and Master of Science in Nutrition with top honors. Alan is a continuing education provider for the Commission on Dietetic Registration, National Academy of Sports Medicine, American Council on Exercise, and National Strength & Conditioning Association. Alan recently lectured to clinicians at the FDA and the annual conference of the Los Angeles Dietetic Association. He maintains a private practice designing programs for recreational, Olympic, and professional athletes, including the Los Angeles Lakers, Los Angeles Kings, and Anaheim Mighty Ducks. Alan is a contributing editor to Men's Health magazine.
אולי רק לדעתי אבל זה רקוקרד הרבה יותר מרשים מיאיר להב, הרבה יותר עשיר והרבה יותר מעודכן זה הכי חשוב, מנטליות שונה שלא חשובה לה הצ'ק החודשי.
בנושא הנוכחי שנפתח, לא הופנה שום הקשר לכושר מתחיל כאן או למנהליו, הבעיה שהופנתה הייתה עם יאיר להב בלבד, אשר מבין התזונאים ה"בכירים" בארץ ומדבר שטויות בסדר גודל שכזה, אשר לא נכונות, לא מעודכנות ובטח שלא לעניין לאדם ב"מעמדו". גם התגובות שלו לא ממש מחמיאות לו אשר מראות סוג של בורות.
אם את אלמוג כחלק מקבוצת כושר כאן איננה מאמינה במאמרים בפורטל קילוגרם אשר נרשמו מבכירי האנשים בעולם בנושאים שונים כגון, כאשר כל מחקר מגובה במחקריים מדעיים, מה שאף אתר בארץ אינו עושה זאת בצורה שוטפת כמו הפורטל שלנו, כנראה שאנו באמת לא מתאימים אחד לשני. פורסמנו ללא תשלום? שכחתם שפירסמתי את הקבוצה שלכם באתרים עם 40-50 אלף כניסות ביום (אטרף, פה ב LBS וגם בקבוצה שלנו בפייסבוק). זה נחמד לומר תמיד מה הבאתם, אבל אתם שוכחים מה קיבלתם, את כרגע מתנהגת כמו ילדה קטנה ובאמת שחבל לי, האטימות הזו מה שגורמת לספורטאים בארץ להראות כמו שהם נראים, מדליית זהב אחת באולימפיידה שמתקיימת מאות שנים, שום עתיד בכדורגל, שום עתיד בכדורסל (אם כי אולי היה במעט, אבל גם שם כולם זרים), שום עתיד בפיתוח גוף מבחינת רמה עולמית, שום עתיד בכל מקצה ספורט שאפשר רק לחפש אי שם.

וכדרך אגב, אני גאה להיות חובב ידע אקזוטי, בדיוק כמו שתיארת אותי בקבוצה, האקזוטיות שאתם עוד תשמעו עליה עוד מספר שנים, הרי יש תמיד פיגור של עשור, היום 2010, כנראה שב-2015-2020 תפסיקו לאכול כל 3 שעות, ב 2030 בערך תתחילו לאכול יותר חלבון מפחמימות או לפחות חצי-חצי, ב 2040 תבינו שכולסטרול בתזונה לא חשוב לרוב האוכלוסיה ובערך ב 2050 תלמדו מהם אלמנטים לעצימות בתוכנית אימון.

שלום לכולם,

ייתכן וחלקכם מכירים אותי מענפי הפאוורליפטינג והרמת המשקולות. בכל אופן, אני האחראית לתגובה מטעם קבוצת "כושר מתחיל כאן!". הקבוצה מונה למעלה מ13,000 חברים ומה צר לנו כי איננו יכולים ליתן להם המלצה, הכוונה, הניחה או אף להביע תמיכה בתיאוריה יוצאת דופן, המבוססת אודות מאמר אנונימי באתר אנונימי לא פחות, וכן בלוג שוודי. מה גם שעם כל הכבוד למספר הרפרנסים במאמרו של פלוני אלמוני, אין הוא יכול להתעלות בין רגע עלי השכלה, ניסיון ומוניטין של איש מקצוע בר סמכא. מה לעשות, אין קיצורי דרך.
טרם נבחרתי לעמוד בראשות ארגון הבריאות העולמי. גם ספק אם אותו כותב מסתורי מכהן בתפקיד זה, לפיכך אין ביכולתנו להכריע איזו סברה עדיפה. כחלק מקבוצה אשר לוקחת אחריות על המידע המסופק לקוראיה (ואף משתמשת בשמות!), נעדיף תמיד את הדעה הרווחת על פני סברות נון-קונפורמיסטיות ופופוליסטיות.

כמרבית המתחרים בארץ, אינני כותבת ואף לא עוקבת אחר פורום זה מזה זמן רב ואני מצרה על כך שאלו הנסיבות אשר הביאוני אליו בשנית. קבוצת "כושר מתחיל כאן!" הואילה בטובה לפרסם פרום זה בהעדר תשלום ומתוך אידיאולוגיה, שכן פרסומינו זוכים לעשרות אלפי צפיות, וכן קבוצתנו מכילה את מרבית מפתחי הגוף, אנשי האתלטיקה הכבדה והפאוורליפטרים מכלל הארגונים. סבורים היינו כי מדובר בפורום התומך בענפי הכוח, בעוד הללו ענפים שבחזון הקבוצה לקדם. עם זאת, תגובות שוללות, מתבדלות ולא נאותות מעין אלו, המעוררות חיכוכי פנים, ניצבות לרועץ ומהוות "מקל בגלגלים" במטרה להגביר ההכרה והאהדה לענפים אלו. לא ברור מה מקור הניכור, ההתמרמרות, הניהיליזם והסמיות המאפיינים מגיבים מסוימים בפורום זה, אולם גם במידה ואינך מסכים/ה עם דעה זו או אחרת, ישנה דרך ראויה, מלומדת והולמת להגיב.

באם תחליטו לראות מעבר לדפנות הבאר, בואו קראו את הדיון במלואו ותתרשמו בעצמכם:
http://www.facebook.com/fitness.starts.here?ref=ts

שבוע נעים,

אלמוג דיין.
שנייה, אז אני אסכם:
"בלהבלה, פלוני, בלהבלהבלה אלמוני, בלהבלה אנונימי פופוליסטי, בלהבלה, אנחנו אנשי מקצוע מוסמכים שלא יודעים לקרוא מחקרים, בלהבלה, <פה נכניס קצת מילים מהמילון להישמע נאורה וחכמה>, <ופה אפרסם את הקבוצה שלי בפייסבוק עוד פעם>".

"את אומרת שעם כל הכבוד למחקרים שהבאנו, הם לא מתעלים על ניסיונו והמוניטין שלו???"

כן, בהחלט. אם אביא מחקרים הסותרים את עמדתו של דיקן בית הספר לרפואה של אוניברסיטת ת"א, זה אומר שמילתי בתחום עולה על שלו? מהיכרות אישית עם להב, אני גם יודעת שהוא בקיא היטב במחקרים.

באשר לתגובה של מנהל פורום תוספים, לא ברור מי המנהל הכללי הבוחר את הסגל, אך לא כך מנהלים אתר. לבטח לא עסק. אשמח לדעת מה הישגיו, מה ניסיונו, מה השכלתו בכדי שאוכל אולי לשער מדוע דברי פחדן שאינו יודע לבסס טענה, נכונים משלי.

" אתם לא מנסים לעזור, ולמעשה לא עוזרים בכלל לכלל האוכלוסיה שקיימת בקבוצה שלכם. אתטוענת כי, יש ללכת על פי הדעה הרווחת על מנת לשרת מטרות, ולהמנע מרפרנסים ומחקריםלא מוכרים, מסיבה אחת פשוטה, הוא לא מוכר. אדם בעל מוניטין ופירסום שיגיד זיבולישכל הוא מה שיתן לכם פירסום, וזאת הדרך שאתם הולכים. הדעה הרווחת בעולם היא שצריךלמחוק אותנו בטיל גרעיני. האם כך אנחנו צריכים לפעול, הרי זאת הדרך שאתמציעה?
הקבוצה שלך מלאה באנשים תמימים חסרי ידע בכל הנושא הקשור לאימוניםותזונה, ואתם מוליכים אותך שולל כשאתה סתם מדברים אוויר, ושלא נדבר על כמות הפעמיםשמופיע המילה "בריא" כחלק מהדרך שלכם להוביל את הקורא אל הטענה כי הדרך שלכם נכונה, מבלי שהוא למעשה מתמצא בכתוב ובהסבר הקיים (שלרוב בכלל לא הגיוני או נכוןפיזיולוגית). אתם קבוצה שהפכה את המילה "בריא" למותג, לצורת שיווק בלבד"

כאמור, איננו מכון מחקר או רשות מוסמכת ואין לנו הסמכות להכריע בדבר תיאוריות, לפיכך אנו משתדלים לענות בהתאם לדעה הרווחת, גם אם זו לעיתים מתנגשת עם דעתנו האישית. קל ואף מפתה יותר להביע דעה אישית ומגמתית, אולם העדר ניטרליות ואובייקטיביות ייפגעו בערך המקצועיות, לו ניתן ערך רב.

ברור לי שעברית רהוטה אינה נהוגה אצל מגיבים ומנהלי פורום מסוימים, אבל פרס אבן שושן? תודה רבה, באמת לא הייתם צריכים.

Yogiyogi, טענתך אינה בהירה. להבא, נסה אולי לבסס אותה, כמו גם להשתמש בסימני פיסוק.

"את אומרת שעם כל הכבוד למחקרים שהבאנו, הם לא מתעלים על ניסיונו והמוניטין שלו???"

כן, בהחלט. אם אביא מחקרים הסותרים את עמדתו של דיקן בית הספר לרפואה של אוניברסיטת ת"א, זה אומר שמילתי בתחום עולה על שלו? מהיכרות אישית עם להב, אני גם יודעת שהוא בקיא היטב במחקרים.

באשר לתגובה של מנהל פורום תוספים, לא ברור מי המנהל הכללי הבוחר את הסגל, אך לא כך מנהלים אתר. לבטח לא עסק. אשמח לדעת מה הישגיו, מה ניסיונו, מה השכלתו בכדי שאוכל אולי לשער מדוע דברי פחדן שאינו יודע לבסס טענה, נכונים משלי.

" אתם לא מנסים לעזור, ולמעשה לא עוזרים בכלל לכלל האוכלוסיה שקיימת בקבוצה שלכם. אתטוענת כי, יש ללכת על פי הדעה הרווחת על מנת לשרת מטרות, ולהמנע מרפרנסים ומחקריםלא מוכרים, מסיבה אחת פשוטה, הוא לא מוכר. אדם בעל מוניטין ופירסום שיגיד זיבולישכל הוא מה שיתן לכם פירסום, וזאת הדרך שאתם הולכים. הדעה הרווחת בעולם היא שצריךלמחוק אותנו בטיל גרעיני. האם כך אנחנו צריכים לפעול, הרי זאת הדרך שאתמציעה?
הקבוצה שלך מלאה באנשים תמימים חסרי ידע בכל הנושא הקשור לאימוניםותזונה, ואתם מוליכים אותך שולל כשאתה סתם מדברים אוויר, ושלא נדבר על כמות הפעמיםשמופיע המילה "בריא" כחלק מהדרך שלכם להוביל את הקורא אל הטענה כי הדרך שלכם נכונה, מבלי שהוא למעשה מתמצא בכתוב ובהסבר הקיים (שלרוב בכלל לא הגיוני או נכוןפיזיולוגית). אתם קבוצה שהפכה את המילה "בריא" למותג, לצורת שיווק בלבד"
כאמור, איננו מכון מחקר או רשות מוסמכת ואין לנו הסמכות להכריע בדבר תיאוריות, לפיכך אנו משתדלים לענות בהתאם לדעה הרווחת, גם אם זו לעיתים מתנגשת עם דעתנו האישית. קל ואף מפתה יותר להביע דעה אישית ומגמתית, אולם העדר ניטרליות ואובייקטיביות ייפגעו בערך המקצועיות, לו ניתן ערך רב.

ברור לי שעברית רהוטה אינה נהוגה אצל מגיבים ומנהלי פורום מסוימים, אבל פרס אבן שושן? תודה רבה, באמת לא הייתם צריכים.

Yogiyogi, טענתך אינה בהירה. להבא, נסה אולי לבסס אותה, כמו גם להשתמש בסימני פיסוק.

אז עונים לפי הדעה הרווחת ולא לפי דעתכם האישית? גם בגרמניה הדעה הרווחת הייתה שצריך להרוג יהודים,אולי את גם נאצית?

מה ההשכלה שלך אם אפשר לדעת?
ואם דיקן אוניברסיטת תל אביב יגיד לי לאכול כל שלוש שעות כי? ככה הוא יודע.
אז זה באמת לא שווה הרבה.

המנהלים פה בפורום כולם עם השכלה אקדמאית, יש לך פה גם דוקטורנטים ואולי גם יהיו פרופסורים יום אחד, וכאן בפורום להגיד שיש לך תואר לא אומר שאתה צודק.

לחשוב שתואר אומר עליך משהו זה בורות. במקרה אני בא מהפקולטה הנ"ל ומודע יום יום לכמה שטויות ואי דיוקים מועברים לתלמידים גם שם.
אנחנו לא מנהלים פה אתר ולא עסק. בזה אתם טובים. אנחנו מנהלים פה דיקטטורה שנשלטת ע"י עובדות מדעיות, מחקרים אמינים ואמת עדכנית(ולא על ידי כסף). לכן ספורטאית צמרת שכמותך, אין לך פה מקום ואני לא אוריד מרמתי ואענה לך.

הבעיה שאין לך מחקרים שסותרים זאת, זו בדיוק הטענה שלי. כל מי שאביא לו מחקרים תמיד יגיד את המשפט הזה
" על כל 10 מחקרים שתביא, יש 10 מחקרים סותרים"

הבעיה שאותם אנשים שאומרים זאת:
א. לא למדו בחיים סטטיסטיקה
ב. לא יודעים לקרוא מחקרים
ג. לא יודעים להסיק מסקנות ממחקרים
ד. זה באנגלית אז קשה להם (מסכנים)
ה. הם לא קראו מחקר ב 10 שנים האחרונות
ו. הם לא יודעים על מה הם מדברים אז הם רוצים להראות חכמים

אשמח לראות את המחקרים שיש ליאיר להב בנושא ועל מה הוא מתבסס על מה שהוא אומר, אני בטוח שאני לא אקבל שום מחקרים, בדיוק כמו המחקרים שיקבלתי מאיתי זיו שאם אני ביקשתי מחקרים על היפרטרופיה, קיבלתי מחקרים איך דובי קאולה עולים על העץ וכמה EMG הם קיבלו מכך ברגל האחורית.

בקשר למי בוחר את המנהלים שלו, אז אני בוחר את המנהלים כאן ואני גאה בכל אחד ואחת מהם, אולי לא הבנת את זה אלמוג, אבל אנחנו לא עוד אתר ברשת בנושא אימונים ותזונה.
בין צוות הניהול שלי מסתתרים: תואר שני בבילוגיה וכימיה, בדרך ל PHD במתמטיקה, בדרך ל PHD בפילוסופיה, סטודנט למדעי הרפואה (אותו EMZ שאמרת שהוא תת רמה), ועוד סטודנטים ואנשים לתואר ראשון-שני בתחומים שונים.
תוך שנה-שנה וחצי מהיום, נהפוך לאתר הכי גדול בנושא תזונה ואימונים ברשת, את יודעת למה? כי אנחנו שונים, אין לנו אינטרסים כלכליים כאלו ואחרים, אין לנו בולשיט באתר, כל דבר מגובה מחקרית ולא מאמינים לאל הגשם, אנחנו עם ראש פתוח לגישות שונות אשר יש מאחוריהן ביסוס מדעי בין אם זה בתזונה או קינזולוגיה וביו-מכניקה, מה שאנשים רגילים מין המניין לא יבקשו וילכו עם העדר, אז לא, אנחנו לא כאלו, פעם חשבו גם שהעולם מרובע וכולם האמינו בזה כמו בורים כי לאף אחד לא היה את האמביציה לחקור את העניין וקיבלו דברים כמו שהם, אנחנו ב LBS לא מקבלים דברים כמו שהם ורוצים לדעת מעבר.

לחשוב שתואר אומר עליך משהו זה בורות. במקרה אני בא מהפקולטה הנ"ל ומודע יום יום לכמה שטויות ואי דיוקים מועברים לתלמידים גם שם.
אנחנו לא מנהלים פה אתר ולא עסק. בזה אתם טובים. אנחנו מנהלים פה דיקטטורה שנשלטת ע"י עובדות מדעיות, מחקרים אמינים ואמת עדכנית(ולא על ידי כסף). לכן ספורטאית צמרת שכמותך, אין לך פה מקום ואני לא אוריד מרמתי ואענה לך.
חבל שנתת לה באן. אני חושב שיש לה זכות לנסות להוכיח את השטויות שהיא מצדיקה.

לדעתי זאת בדיוק הדרך, ולא בגלל שהיא כותבת שאני פחדן.
כל מה שהיא עושה זה סערות ורוחות בפורום ורק מעצבנת אנשים. את מה שהיה להגיד אמרנו ואת מה שהיה לה להגיד היא אמרה. עכשיו זה סתם יגרר שנה אם לא נסגור את זה. היו לה מספיק נסיונות להוכיח את הצד שלה. זה ויכוח שבו רק צד אחד מביא טיעונים והשני מבלבל במוח. זה לא ישתנה לעולם מסיבה הפשוטה שאין לה דרך להוכיח את השטויות הללו. והבאן הוסר לטובת אלה שאוהבים בלאגן.

אל תשעה, אני רוצה שכל אחד יעלה את העמדה שלה ואולי אני אקבל רפרנסים סוף סוף שצריך לאכול כל 3 שעות

אל תשעה, אני רוצה שכל אחד יעלה את העמדה שלה ואולי אני אקבל רפרנסים סוף סוף שצריך לאכול כל 3 שעות
אבל אתה לא חושב שאם היו לה רפרנסים היא הייתה עושה את זה כבר?
כל מה שהיא עושה זה להגיב לאנשים, לא לעובדות.
בכל מקרה, תעשו חיים. ואם את צריכה לדעת מה זה רפרנס, אני פה.

אה כן, ולחומר הזה שאמרנו, קוראים גליקוגן. אבל בטח גם זאת המצאה שוודית.

נערך לאחרונה:

אני לא מבין איך את עדיין מעיזה לבלבל את השכל בלי להביא שום ראיה התומכת בשטויות שנאמרו אצלכם. זה לא פייסבוק פה, ולא איזה פורום של אנשים מוגבלים שלא יכולים לחשוב בעצמם. מיחזור של אותן שטויות כל פעם מחדש לא יגרום לנו "להאמין" לך יותר, ולא מוציא אותך חכמה או אמינה יותר.

את עיוורת אם את לא מבינה שאין פה דעה אישית ודעה רווחת. יש פה עובדות מוצקות ומוכחות, לעומת מיתוסים, השערות ותיאוריות.

מה שאתם אמרתם נכנס תחת הקטגוריה השנייה, והכי גרוע - תחת מיתוסים

איזה טימטום פשוט הם משיכים בשלהם גם אחרי שמשה הביא להם הוחכות מוצקות לעומת איזה לייצן שאמר כמה דברים ללא שום ביסוס.
עד שלא תביאי הוחכה לכול מה שאמרת מה שאת אומרת לא מעניין פה אף אחד.
והקבוצה שלכם ממש מחרידה במקום לספק לאנשי הקבוצה מידע רלוונטי ומדוייק אתם מביאים להם שטויות בלי שום הוחכה.

[/FONT]

[/FONT]

אם אני אכתוב ברור יותר תאמיני לי?😣

את פשוט בדיחה מהלכת, כמובן שאם תביאי מחקרים נגד בן אדם אחר ולא משנה באיזה דרגה הם, הם יסתרו את שלו, אלא אם הוא יביא מחקרים נגדיים. אולי באמת תראי לנו סוף סוף את המחקרים האלה שעליהם את וחברך המשכיל יאיר מתבססים. בן עם מוניטין גדול כמו שלו וידע נרחב כמו שלו בטח מתבסס על מאות מחקרים שהוא קורא ביום נכון?

[/FONT]

[/FONT]

אפשר לדעת מה ההישגים שלך ו\או מה תעודות ההסמכה\הכשרה שלך?
פרט לתואר ראשון בהנדסת סייקלים לשימוש עצמי.
זה שאת מדברת כמו אבשלום קור לא מעיד על שום דבר.

הידעתם,
אלפרד נובל היה שוודי. דינאמיט זה פיקציה. תוכיחו אחרת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית