הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתלבט אם לבחור SS או AB

menahem_bozaglo

משתמש מתחיל
50
0
נק' מוניטין:
14
50
0
קודם כל לפני שאתם עונים תקראו בבקשה את ההסבר למה אני לא בוחר בSS ישר.

קודם כל הקדמה קטנה..
לפני שנה הייתי מטומטם ועשיתי דיאטת כסאח שירדתי באמצעותה 14-15 קילו בערך. נשאר לי עור עודף עדיין בגלל שלא עשיתי מסה עדיין ולא מילאתי את העור הזה במשהו בעצם.
במהלך השנה הזאתי למדתי בפנימיה, מה שאומר שלא יכלתי להתאמן בחדר כושר.
עכשיו אני בבית לחופש, ואני רוצה ללכת לחדר כושר להתאמן כמו בן אדם. אני יודע פחות או יותר את הטכניקה של הסקוואט, את הטכניקה של הדדליפט אני צריך לשפר דחוף.
הבעיה זה שבבית אין כל כך אפשרות של אוכל כמו שיש בפנימיה. פשוט כל הכסף הולך לדברים אחרים ואוכל יש רק אוכל בסיסי מאוד, ככה שאני לא יודע אם אני אוכל לעמוד בהוצאות של תפריט כמו של SS.
חודשיים בערך לפני שהשנה נגמרה פתחו בפנימיה חדר כושר, ועשיתי תוכנית FBW עם תרגילים מורכבים שעליתי בעזרתה כ-4 קילו (וירדתי 2 בגלל שאני בבית והמחסור באוכל נורמלי).

משקל: 52 גובה: 167 גיל: 15
משקלי עבודה:
סקוואט RM6 27 ק"ג, מקסימום 30. דדליפט RM6 עשיתי עם 40.. אני דיי בטוח שאני יכול 45.
פרס: 27 ק"ג RM6 בנץ': 37 ק"ג RM8
מתח אני יכול בסביבות ה3-4 חזרות. (רוחב כתפיים, וכמובן שכל חזרה מDEADHANG)

עכשיו אני אגיד מה היתרונות והחסרונות שאני רואה בSS וAB כדי שתעזרו לי לבחור.

יתרונות בSS:
כוח גדול בהרבה ממה שיש לי עכשיו
בלי יותר מדי תרגילים

חסרונות:
אוכל, אני לא בטוח שיהיה מספיק לזה.
אני יכול להתאמן רק לחודשיים, חבל לנצל את הSS בשביל חודשיים ששבועיים ויותר מהם זה רק להגיע למשקלי עבודה

יתרונות בAB:
1)עבודה על כל השרירים, פחות מSS כמובן אבל אפשרות לעבוד על שרירים שלא עובדים הרבה בSS (כמו יד קדמית) ולאזן פרופורציות (יד שמאל שלי קטנה ב2 ס"מ מיד ימין וגם חלשה יותר, וזה מוזר)
2)לא תהיה כזאת בעיה עם אוכל כי זה לא בכמויות עצומות כמו בSS.
3)עלייה במסת שריר, שזה בעצם מה שאני רוצה כדי להיפטר אחת ולתמיד מהבעיה של העור עודף.
4)אפשרות לעבוד כמו שצריך על טכניקה של הסקוואט והדדליפט
5) אפשרות לעבוד גם על אמות, כי האחיזה שלי חלשה מאוד. בדדליפט של 45 קילו יותר קשה לי להחזיק את המוט מאשר להרים אותו. במתח אחרי 3 חזרות אני מאבד אחיזה וזה מקשה עליי מאוד להמשיך. (אם בכלל)

חסרונות בAB:
1) תוצאות הרבה פחות טובות מבחינת כוח מSS

מה גם ששנה הבאה בפנימיה יהיה מכון כושר קבוע, ככה שחשבתי לעשות SS שם, כי שם אני יוכל לאכול מה שבא לי כמה שבא לי וזה לא יעלה לי כלום.

לאכול המון אתה צריך בכל תוכנית אימון, לא רק בSS. המשתנה הוא שבSS אתה תעלה בשריר ובכוח הרבה יותר מהר.

החודש חודשיים הראשונות לא דורשות לזלול בצורה קיצונית. השבועות הראשונים יהיו כך קל כי רק התחלת את התוכנית, ומהר מאוד אתה תתקדם במשקלים בלי לטחון כמויות כי אתה מתחיל.
SS היא התוכנית בשבילך מכיוון שעיקר עיסוקה הוא שיפור הכוח וגדילה בזמן הקצר ביותר וזוהי הדרך הטובה ביותר לנצל את החודשיים שיש לך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית