הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מימון ספורטאים וזכויות בסיסיות

• פותח/ת השרשור huge
  • פורסם בתאריך
אוקיי, ולפי המערכת המוסרית שהצגת פה, איך קובעים מה לעשות במקרה של ניגוד זכויות?

כדי להכניס למערכת את הזכות להיות ממומן ע"י המדינה, צריך לוותר על כך שמעשה גניבה נחשב ללא מוסרי. ואז אפשר לגנוב חופשי, והכל יופי טופי.

• פותח/ת השרשור
כדי להכניס למערכת את הזכות להיות ממומן ע"י המדינה, צריך לוותר על כך שמעשה גניבה נחשב ללא מוסרי. ואז אפשר לגנוב חופשי, והכל יופי טופי.
אז פה אתה מסכים שהמדינה כן צריכה לגנוב כסף?

קולדפייר, אז אתה בעצם אומר שתשלום מסים אמור להיות רשות ולא חובה?

• פותח/ת השרשור
אתה לא עוקב. או שאתה מגדיר שזה בסדר לגנוב, ואז כולם יכולים לגנוב מכולם, או שלמדינה אסור לממן אף אחד.
זו היתה הטענה ההתחלתית שלי או לא לממן אף אחד או לממן את כל סוגי הספורט בצורה שווה.

אמור להיות תשלום מינימלי כדי שהמדינה תוכל לבצע את תפקידה. מסים שהולכים למימון אנשים אחרים כמובן לא צריכים להיות.

זו היתה הטענה ההתחלתית שלי או לא לממן אף אחד או לממן כולם בצורה שווה.

אתה שוב לא עוקב. אם זה בסדר שהמדינה תממן גוף כלשהו, זה בסדר שאני אבוא אליך מחר, ואגנוב לך את הטלויזיה.

לא, הוא אומר שלא צריך להיות מיסים(חוץ ממס קבוע לבטחון)
אתה רוצה שירות מסויים תשלם עליו.

ובאיזו מדינה עובדת השיטה הזאת בדיוק?
אם אנשים היו יכולים לבחור למה הם רוצים לשלם,הם לא היו משלמים.

אם אנשים היו יכולים לבחור למה הם רוצים לשלם,הם לא היו משלמים כלום.

בשום מדינה, אבל ארה"ב היו הכי קרובים לזה.

המשפט השני שלך לא קשור למציאות. אתה יכול לבחור לוותר על הכבלים בבית ולא לשלם. מה הבעיה עם זה שתוכל לבחור לא לשלם ביטוח בריאות?

אמור להיות תשלום מינימלי כדי שהמדינה תוכל לבצע את תפקידה. מסים שהולכים למימון אנשים אחרים כמובן לא צריכים להיות.

וכיצד התשלום המינימלי הזה שונה ממימון ספורטאים? הרי אם גם אותו אני לא רוצה לשלם והמדינה מחייבת אותי זו עדיין גניבה לא?

huge, מה שהם אומרים (תקנו אותי אם אני טועה) זה שספורטאי לא שונה מכל אחד אחר וזה לא הוגן שאתה תשלם כדי שיממנו אותו. זה לא שהוא נותן לך שירות כלשהו (אלא אם אתה הולך למשחק כדורגל, ואז אתה משלם כרטיס).
אותו דבר אלו שלומדים בישיבות ואתה משלם עליהם מיסים, שזה גם לא הגיוני, למה שהם ילמדו ועוד יקבלו על זה כסף?

מה שכן, מיסים לדברים שכן חשובים לכל אחד (ביטחון, שירותים שניתנים לכולכם וכו...), כולם צריכים לשלם.

אם אנשים היו יכולים לבחור למה הם רוצים לשלם,הם לא היו משלמים.

כמו שאלכס אמר הכי קרוב זו ארצות הברית.
מעולה שלא ישלמו, הם לא יקבלו שירות.

אתה רוצה לשלם סתם למכולת מבלי לקבל אוכל?

וכיצד התשלום המינימלי הזה שונה ממימון ספורטאים? הרי אם גם אותו אני לא רוצה לשלם והמדינה מחייבת אותי זו עדיין גניבה לא?

התשלום הזה הוא שירות באותה מידה. הוא תשלום על כך שיש גוף ששומר על הזכויות שלך.

התשלום הזה הוא שירות באותה מידה. הוא תשלום על כך שיש גוף ששומר על הזכויות שלך.

נו ומי קבע מה המחיר של שמירה על זכויות? מה אם אותו הגוף רוצה שתשלם הרבה מאוד כסף תמורת הזכויות שעליהן הוא שומר?

נו ומי קבע מה המחיר של שמירה על זכויות? מה אם אותו הגוף רוצה שתשלם הרבה מאוד כסף תמורת הזכויות שעליהן הוא שומר?

אתה נכנס איתי עכשיו לאיך מממשים את זה. באותה הגישה אני יכול לשאול למה שבישראל לא יעלו את המסים ל99% וזהו.

נו ואם יעלו... זו תהיה גניבה?

אם הם ייעלו סתם ככה ובסופו של דבר חברי הכנסת ירוויחו, אז מין הסתם כן.
אבל אם הם ייעלו מצורך מסויים, שבלי העלאה לא ניתן יהיה לספק את השירות אז לא.

או פשוט להגדיר את המושג "גניבה" מחדש. במקום להגיד "גניבה = לקיחת רכוש של אדם ללא רשותו", נגדיר את זה להיות "גניבה = לקיחת רכוש של אדם ללא רשות החברה".
הנה, פתרנו את הבעיה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית