הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמות החלבון המקסימלית ביום

abueljihad

משתמש מתחיל
21
0
נק' מוניטין:
0
21
0
אחים שלי ..
מהי כמות החלבון המקסימלית שאפשר שגוף בנאדם שמתאמן יסנטז ?
כרגע אני מגיע עד 200 גרם חלבון ביום ? זה בסדר או שזה מיותר ?
בן 16
שוקל 70
גובה 177

זה תלוי איזה תוכנית אתה עושה ואיך התזונה שלך מורכבת, אבל לאימוני כוח בדרך כלל מומלץ 2-2.5 גרם חלבון לכל ק"ג גוף (במקרה שלך בין 140 ל-180).

יש איזה מחקר על כמה חלבון באמת מסונתז וכמה מנוצל להפקת אנרגיה?
כי אמרו לי (מדריך בחדר כושר שמתעניין וקרא כמה ספרים על תזונה) שכמויות כאלה של חלבון זה מיותר ושהרוב לא מנוצל לסינתזה.

כי אמרו לי (מדריך בחדר כושר שמתעניין וקרא כמה ספרים על תזונה) שכמויות כאלה של חלבון זה מיותר ושהרוב לא מנוצל לסינתזה.
אתה אמור לבקש ממנו מחקר לטענות שלו. כאן זו "הדעה הרווחת" 🙄

תשאל אותו מה זה סינתזה

אוקיי, אז הכוונה היא שחומצות אמינו לא משמשות להרכבת חלבון (אז חומצות האמינו לא משתתפות בסינטזת חלבון).
הוא הסביר לי את הטענה כך - הוא אמר שאם אני (שנמצא במאזן קלורי חיובי גדול ואוכל 2 גרם חלבון פר קילו) אקח הורמון גדילה (אם אני לא טועה זה מה שהוא אמר) אז אני אגדל הרבה יותר, וזה בגלל שיותר חומצות אמינו ינוצלו (יותר חלבון).
הוא הסביר לי גם שחשוב לאכול אחרי אימון בגלל שרמת האינסולין גבוהה ולכן חומצות האמינו נכנסות לתאים במהירות (הוא הסביר את זה בכך שהורמון גדילה לוקחים עם אינסולין אחרת אין לו השפעה).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית