הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה (ישבן)

יעלי :)

משתמש מתחיל
153
0
נק' מוניטין:
7
153
0
היי,
רציתי לשאול על איזה תרגיל אתן הכי ממליצות לחיזוק הישבן?
פשיטת ירך עוזר בחיזוק הישבן, או שהוא לא כ"כ אפקטיבי?

אודה לתשובה, תודה, יעל 😃

פשיטת ירך לא מפעילה את הישבן כלל. מכרעים הם התרגיל ה"קלאסי" לישבן. תבקשי מהמדריך בחדר כושר שידריך אותך לביצוע נכון.

אההה, מנפלאות גוגל:

http://every.one.co.il/view.php?t=85791

אפשר כמובן ללכת hardcore ולעשות deadlift... 😃

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובה קודם כל

התרגיל הזה יבטיח לי ישבן מחוזק ויפה? (הדבר שהכי מפריע לי בגוף)
ברור שעם תזונה נכונה, אבל התרגיל הזה צפציפי יחזק את שריר הישבן?
או שצריך עוד תרגילים בשביל חוזק מלא?

ועוד שאלה,
בקישור שהבאת לי יש שני תרגילים למכרעים, איזה הכי הכי מומלץ לחיזוק הישבן?
מכרעים סטטים: נמצאים במצב של צעד לפנים ואז יורדים ועולים במקום.
מכרעים דינמים: מתחילים ממצב של עמידה בפישוק רוחב כתפיים, יוצרים

"אפשר כמובן ללכת hardcore ולעשות deadlift..."
לא הבנתי כ"כ למה הכוונה, אשמח להסבר..

סליחה סליחה סליחה על כל השאלות, ותודה על התשובה המהירה 😃
שיהיה לילה טוב..😃

• פותח/ת השרשור
שכחתי להוסיף, לא נעים כ"כ לשאול את מדריך הכושר (כולם שם גברים) לגבי התרגיל
ואני טיפה מתפדחת לשאול, בגלל זה חיפשתי פורום מתאים לשאול בו,
שוב, תודה 😃

שכחתי להוסיף, לא נעים כ"כ לשאול את מדריך הכושר (כולם שם גברים) לגבי התרגיל
ואני טיפה מתפדחת לשאול, בגלל זה חיפשתי פורום מתאים לשאול בו,
שוב, תודה 😃
מי שמתבייש מתייבש.
אני בטוח שיש איזה מדריכה או משהו בסיגנון שאפשר לשאול, ד"א בד"כ כאשר אומרים "חיזוק הישבן" מתכוונים להקטנת ההיקפים ואת זה עושים בתהליך שנקרא חיטוב - הורדת אחוזי השומן ואף תרגיל לא ממש יעזור.

פשיטת ירך אחלה תרגיל לישבן, לא הבנתי מה הבעיה איתו.

• פותח/ת השרשור
אני לא רוצה להציר היקפים או משהו בסיגנון אני לא צריכה לרדת

ירדתי מספיק, וכתוצאה מכך השרירים שלי ניפגעו, בגלל זה אני במכון כושר כדי להחזיר לעצמי את המסה שאבדה חח

אני כרגע במכון כחודשיים ועד עכשיו לא ראיתי מדריכה אחת לצערי,
לא נוח לי לבקש ממדריך כושר..אני יותר מעדיפה לראות תרגיל מהאינטרנט וללמוד, ולדעת האם באמת הוא מחזק את מה שאני רוצה

כי יש מדריכים שמביאים גם תרגילים שגויים ופשוטים שלא מתאימים למה שצריך..

ברוכה הבאה לפורום, יעל.

לעניות דעתי, מכרעים דינמים עדיפים יותר. הdeadlift הוא אחד התרגילים המאמנים מספר רב של קבוצות שרירים, ביניהם גם שרירי הרגליים.

אגב, יש גם מדריכות שיכולות לתת מידע שגוי. אז? 🙄

רוצה ללמוד? תבצעי סקר. תשאלי מספר מדריכים שאת מכירה, תשווי דעות שלהם עם מחקר קטן שאת עושה בנושא, ותגיעי למסקנות. נשמח לעזור לך בנושא.

סמאשר, אתה צודק, טעות שלי. חשבתי על Leg Extension. ועדיין, מכרעים יעילים יותר 😃

מכרעים יעילים כמו סקוואט לגלוטאוס ולהאמס....עדיפות לדדליפט פשיטת ירך וכיסא רומי...עבודה על שריר יעד היא עדיין יעילה יותר 😃

ירדתי מספיק, וכתוצאה מכך השרירים שלי ניפגעו, בגלל זה אני במכון כושר כדי להחזיר לעצמי את המסה שאבדה חח

לא נוח לי לבקש ממדריך כושר..אני יותר מעדיפה לראות תרגיל מהאינטרנט וללמוד, ולדעת האם באמת הוא מחזק את מה שאני רוצה

אז את מודעת לכך שאת צריכה לאכול במאזן קלורי חיובי ובעצם בעקיפין תעלי במשקל גוף שלך בלית ברירה, לא הכל תלוי בתרגיל שאת עושה.

אני אישית אחרי אימון רגליים מלא,
מרגישה את הישבן טוב מאוד,
עד רמה כזו שאני לא מצליחה להתיישב,
אם תעשי
סקוואט, לחיצת רגליים,מכרעים, כפיפת ברכיים,
אני מבטיחה לך שתוך כמה חודשים יהיה לך ישבן כמו אבן 😃

ממה יש להתבייש???
זה התפקיד שלהם,
אם לא תשאלי איך תדעי?
אני בטוחה שאם את נמצאת במכון באופן קבוע את מכירה טוב את המדריכים, ויודעת על מי אפשר לסמוך.

ואין שום בושה בלשאול תרגילים על "ישבן"
נו באמת, כולנו באים למכון במטרה להתאמן

עוד פעם גם אני אצטרף להיות וינגייט בוי וישאלו גם אותי :(

עוד פעם גם אני אצטרף להיות וינגייט בוי וישאלו גם אותי :(

אתה רומז שעוד מעט נראה אותך עם חולצה שחורה שכתוב עליה "מדריך" מלמד ערסים עם כובע של נייק איך לעשות לחיצת חזה במכונה ?

• פותח/ת השרשור
היי, דבר ראשון תודה על כל התשובות, ולכל התשובות יש גם שאלות אם אפשר 😃

חיפשתי ביוטוב מזה הדדליפט ולא מצאתי, זה אמור להיות תרגיל?
והמכרעיים ראיתי בקישור 2 תרגילים אחד שנישארים במקום והשני שצועדים..איזה עדיף יותר לישבן?
יש למישהו קישור למכרעיים שמתמקדים בישבן? חיפשתי ביוטוב ויש המון ואני לא יודעת איזה לעשות..

הכפיפת ברכיים שהתכוונת זה המכשיר ששוכבים על הבטן והרגליים מתקפלות?
והסקווט, עם כל הקישורים וההסברים שראיתי והבנתי, אני מרגישה בתרגיל את שריר הגב התחתון ואת הברכיים ולא ממש את הישבן..

ומשה, לא כ"כ הבנתי את התשובה מז"א אם אני אוכלת במאזן חיובי ובלית ברירה עולה על המישקל לא הכל תלוי בתרגיל שאני עושה? אם אני עושה תרגיל טוב אבל מצד שני עולה במישקל אז זה לא טוב?

שוב, סליחה על כל השאלות..אני טיפה חדשה בעסק, ושמחה שמצאתי את מי לשאול, תודה תודה תודה 😃

היי, דבר ראשון תודה על כל התשובות, ולכל התשובות יש גם שאלות אם אפשר 😃

חיפשתי ביוטוב מזה הדדליפט ולא מצאתי, זה אמור להיות תרגיל?
והמכרעיים ראיתי בקישור 2 תרגילים אחד שנישארים במקום והשני שצועדים..איזה עדיף יותר לישבן?
יש למישהו קישור למכרעיים שמתמקדים בישבן? חיפשתי ביוטוב ויש המון ואני לא יודעת איזה לעשות..

הכפיפת ברכיים שהתכוונת זה המכשיר ששוכבים על הבטן והרגליים מתקפלות?
והסקווט, עם כל הקישורים וההסברים שראיתי והבנתי, אני מרגישה בתרגיל את שריר הגב התחתון ואת הברכיים ולא ממש את הישבן..

ומשה, לא כ"כ הבנתי את התשובה מז"א אם אני אוכלת במאזן חיובי ובלית ברירה עולה על המישקל לא הכל תלוי בתרגיל שאני עושה? אם אני עושה תרגיל טוב אבל מצד שני עולה במישקל אז זה לא טוב?

שוב, סליחה על כל השאלות..אני טיפה חדשה בעסק, ושמחה שמצאתי את מי לשאול, תודה תודה תודה 😃

אני לא מציא לך לעשות דדליפט אם אין מישהו שיראה איך אתה עושה. זה לא תרגיל שלומדים באימון אחד וגם לא בשניים.

מכרעיים יש את הכי פשוטים והנה מישהי נחמדה שתסביר לך:

הוא התכוון שאם אתה רוצה לחטב את הישבן זה לא תלוי בתרגילים שאתה עובדת עליהם אלה במה שאתה אוכלת.
זאת אומרת שאם תיהיה במאזן קלורי חיובי ותעבדי על הישבן הוא לא יתחטב.
לעומת זאת את יכולה לעבוד על הישבן ולהיות במאזן קלורי שלילי בדרך הזאתי תישמרי על מסת שריר בישבן וזה ייתן לו מראה "מוצק" עם מעט שומן. ✌️

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
אבל עדיין אם אני ישמין טיפה כביכול, עדיין תיהיה העלה במסת השריר בישבן לא?
לישבן שלי אין הרבה שומנים, ככה שגם שומן לא יזיק לו חח וחוץ מזה השומן לאוו דווקא יכל להיתרכז בישבן ודווקא יכל להיתרכז בבטן לא?

ראיתי את התרגיח הזה, הבעיה היא שהיא מראה שם 2 תרגילים, אחד שנישארים במקום ועושים מכרעים והשני שכל הזמן צועדים ברך..איזה יותר כדאי לעשות לישבן? והאם טוב לעשות את זה עם משקולות בצידי הידיים?

שוב, תודה רבה על התשובה 😃

• פותח/ת השרשור
ומז"א "במכריעים יש את התרגילים הכי פשוטים", יש עוד תרגילי מכרעיים יותר מפשוטים חוץ מאלה?
כי מכל הסירטונים שראיתי יש את אותו תרגיל פשוט רק עם משקולות..

את לא יכולה לקבוע איפה יתרכז השומן וגם לא מאיפה הוא יירד.

אם המטרה שלך זה חיזוק האיזור אז את יכול להשתמש במשקולות שמוסיפות התנגדות ויוצרות גירוי לשריר, מה שגם יחזק אותך וגם יוסיף לך מסת שריר בהנחה שאת במאזן קלורי חיובי.

Back
למעלה תחתית