הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משתף במתכון חדש לעוגיות חלבון

• פותח/ת השרשור Malk
  • פורסם בתאריך

Malk

משתמש מתחיל
74
0
נק' מוניטין:
601
74
0
עוגיות חלבון של מאלק, דורשות השקעה של כחצי שעה-שעה אך משתלמות וטעימות (לטעמי):
אביזרים:
1.מתחנה חזקה מספיק להפוך פיצוחים לטחונים דק.
2.מערבל/מעבד מזון.
3.תבנית לתנור ונייר אפייה.
את המתכון ניסתי לחיטוב שלי כרגע, עוגיות עם חלבון שומן ופחמימה בשביל להחליף ארוחה או להחליף נשנוש – תלוי כמה אוכלים כמובן.
הכמויות מוערכות! לא מדדתי ו/או שקלתי כלום, אלא עשיתי לפי כפות/חצאי כוסות ולא לפי גרמים אבל זאת הערכה די קרובה:
'רטובים':
4 ביצים XL שלמות (5 אם L)
1 מעדן תנובה 0% בטעם וניל, או כל יוגורט בטעם (קוקוס/שוקולד וכו'..)
1 גביע קוטג' 5% (אפשר מה שתבחרו 0.5-12%)
2-3 כפות טחינה גולמית- לא מתובלת בלי שום ושאר תוספות. אם אתם לא מסתדרים עם טחינה, שמן זית כף-2 בערך.
15-20גרם ג'לטין, שקית אחת (להכין בנפרד במעט מים רותחים לפני שמוסיפים ל'רטובים').
ממתיק שלא מתפרק בחום בכמות השווה לכוס~ סוכר. השתמשתי בסוכלרוז 3-4 כפיות
קצת תמצית וניל
יבשים:
150גרם - אול בראן/ברנפלקס, אפשר גם אחרים רק שלא יהיה ממתיק שמתפרק באפיה.
5 כפות הגשה אבקת חלבון (השתמשתי דיימטיז קרמל)
30-40 גרם אינסטנט פודינג וניל (שליש-חצי שקית) אני השתמשתי באחד דל שומן ויחסית מופחת פחמימות, טעם וניל.
40 גרם שקדים טחונים
40 גרם אגוזי מלך טחונים (בעקרון אפשר כל קומבינציה של שקדים/אגוזים אהובים, גם לא חובה לטחון אבל אז צריך לרסק וזה מעייף עם סוגי אגוזים מסוימים, או פשוט לקנות טחון מראש).
20-30גרם (3~ כפות) קורנפלור
שקית אבקת אפיה
קינמון ואגוז מוסקט לפי הטעם
-במידה ואתם רוצים עוד חלבון אפשר להוסיף עוד קוטג'/ביצה/לבן ביצה/כף הגשה של חלבון.
-במידה ועוד/פחות שומן שנו את כמות האגוזים.
-עוד פחמימות- עוד דגנים/קמח/ש"ש וכדומה.

הכנה: שופכים את כל הרטובים למעבד ומפעילים עד למרקם אחיד.
מכינים את הג'לטין בנפרד ומוסיפים, מערבבים עוד קצת.
מוסיפים את כל היבשים בהדרגה בשביל למנוע גושים.
התערובת מוכנה, אני הכנתי לפני אימון ונתתי לה לשכב שעתיים~ במקרר עד שחזרתי מהאימון ואז אפיתי, לא יודע אם זה נחוץ, אבל המרקם השתפר בזמן ההמתנה במקרר.
אפייה:
לוקחים תבנית, שמים נייר אפייה מורחים כפית-2 של שמן ומפזרים את הבלילה.
מכניסים את התבנית לתנור 200 מעלות 20 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
מוציאים את ה'עוגה' חותכים לכמה חתיכות שרוצים ובתאבון.

אני חתכתי ל-20 חתיכות כלומר ערך משוער של כל עוגיה: (אפשר לחתוך ל-10 ואז הערכים יוכפלו)
חלבון 10.2גרם/20.4גרם.
שומן 5גרם/10גרם.
פחמימות: 6.5גרם/13גרם.
סיבים: 3.2גרם/7.5.
😉
בשורה התחתונה: קל מאוד.
אני לא מבשל או אופה ביומיום יותר מחביתה או ספגטי, ולמרות שחששתי בשלב הכנה התוצאה טובה!

טחינה \ שמן זית בעוגיה מתוקה? :\
אפשר תמונות איך יוצא?

שמן קוקוס נראה לי חלופה טובה לשמן זית\טחינה 😃

• פותח/ת השרשור
hsugqu.jpg

וואו
זה נראה מצוין.

תודה רבה חבוב.
מגיע לך מוניטין. 😃

• פותח/ת השרשור
ועוד אחת:

15x7edk.jpg

אכן יש אינסוף דרכים לשנות/לשפר/להוריד/להוסיף, כל אחד והטעם שלו.
זה שאני שמתי טחינה (גולמית כאמור), אני די פריק של טחינה גולמית. לא אומר שאי אפשר לשים שמן קוקוס, זית, חמאה, קנולה וכו' כמובן.

תודה לכם, התוצאה עלתה על הציפיות שלי גם מבחינת טעם וגם מראה, שמח שיכולתי לתרום קצת.

נראה טוב, המרקם רך או יבש?

לדעתי מנהלי הפורום צריכים לקבל טעימות מכל אשכול על מתכון חדש. וזאת כדי להעלות את רמת הפורום ולא לגרום לו להיות פורום עם מתכונים מגעילים ולא מועילים(בלי לזלזל במתכון שלך כמובן).
ובתור נחמדות, ניתן לשלוח את הטעימות לכתובת אחת (המעבדה לחקר הפלאו בזבובי דרוזופילה במכון ויצמן) ואנחנו כבר נסתדר. לטיפולך, תודה 😃

נראה טעים מאוד.... :120ag:

• פותח/ת השרשור
לדעתי מנהלי הפורום צריכים לקבל טעימות מכל אשכול על מתכון חדש. וזאת כדי להעלות את רמת הפורום ולא לגרום לו להיות פורום עם מתכונים מגעילים ולא מועילים(בלי לזלזל במתכון שלך כמובן).
ובתור נחמדות, ניתן לשלוח את הטעימות לכתובת אחת (המעבדה לחקר הפלאו בזבובי דרוזופילה במכון ויצמן) ואנחנו כבר נסתדר. לטיפולך, תודה 😃

אני מבין. אתה מוזמן אם אתה עובר באזור, ואם לא אז תאתגר את כישורי האפיה שלך 😃

טחינה \ שמן זית בעוגיה מתוקה? :\
אפשר תמונות איך יוצא?

ׁבקשר לשמן זית לא יודע...
אבל בקשר לטחינה?!
ברור שהולך עם מתוק!
תקח טחינה גולמית תערבב עם דבש תדלל עם קצת חלב ויש לך ממרח חלבה מעולה!!

נערך לאחרונה:
Back
למעלה תחתית