ייעוץ טכניקה של סקוואט- מיקום ברכיים ביחס לכפות הרגליים

minimonster

משתמשת כבוד
2,672
400
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,428
2,672
400
בבית
ריפטו מלמד שבביצוע סקוואט הברכיים עוברות מעט את קצות אצבעות הרגליים בסוף הירידה.
לעומת זאת מקורות אחרים טוענים שהברכיים לא צריכות לעבור את קצות האצבעות.
מי צודק? האם זוהי נקודה קריטית בטכניקה נכונה?
תודה.

ריפטו מלמד שבביצוע סקוואט הברכיים עוברות מעט את קצות אצבעות הרגליים בסוף הירידה.
תודה.

איזה מקורות טוענים שאסור לברכיים לעבור ומה הטיעונים שלהם?

תודה.

אין שום הגיון בלא לנסות לעבור את הברכיים. זה תלוי באנטרופומטריה של הבן אדם, ופשוט בלתי אפשרי ברוב המקרים לא לתת לברכיים לעבור את הקו הדמיוני הזה.

נימוק בבקשה. הטיעון "כי הוא תמיד צודק" לא מספיק 😃

כי במצב כזה...לפי המבנה הגופני של הבנאדם, לא נוצר לחץ בברכים.
כשאתה לא עובר את הרגליים עם הברכיים בקצת..נוצר לחץ על הברכיים, ואם לא..אז כנראה מי שמבצע את זה..עושה חצי סקוואט.
סליחה על ההסבר הלא כל כך אנטומי.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זה נקרא מקור? זה נקרא לייצנות
תביא רפרנס או משהו מדעי, קינזיולוגי, ביו מכני, לא הסבר של איזה באדיבילדר שרושם כתבות באתר של באדיבילדרים בלי שום מושג לא בתזונה ולא באימונים

תודה.

בדרך כלל אלה הטוענים את הטענה הזו מלמדים איך לעשות היי באר סקוואט
(וגם להגיע למקביל ולא מעבר...)
וריפטו מלמד לוו באר ... ולשבור מקביל ...

• פותח/ת השרשור
אין שום הגיון בלא לנסות לעבור את הברכיים. זה תלוי באנטרופומטריה של הבן אדם, ופשוט בלתי אפשרי ברוב המקרים לא לתת לברכיים לעבור את הקו הדמיוני הזה.
על פניו זה נראה הגיוני גם לי. נתקלתי בכמה מקורות שטוענים אחרת ולכן גם פתחתי את השרשור הזה. יש לי בעיות ברכיים ולכן אני מחפשת מידע על כל הנושא ואיך לשקם אותן (בנוסף לביקור אצל אורטופד).

---------- התגובה התווספה ב 19:52 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:48 ----------

בדרך כלל אלה הטוענים את הטענה הזו מלמדים איך לעשות היי באר סקוואט
(וגם להגיע למקביל ולא מעבר...)
וריפטו מלמד לוו באר ... ולשבור מקביל ...
אני עושה היי בר- לואו בר לא נוח לי וגם מפחיד. אבל שוברת מקביל. סרטון נורמלי לא יכולה לתת כרגע כי יש לי בעיות ברכיים לאחרונה אז החלטתי לתת שבוע מנוחה מסקוואט לפני שאני מתחילה פעילות שיקום 😃 בינתיים מחפשת מידע על פעולות מניעה.

למשל
http://www.bodybuilding.com/fun/drsquat12.htm
אומרים ש
During the descent phase of any type of squat, do not allow the knees to extend beyond your feet. The further your knees travel over your feet, the greater the shearing forces on the patellar tendon and ligament.

האמת שמפתיע אותי לראות את פרד האטפילד כותב כאלה שטויות. בכל מקרה, הנה תמונה שלו ושל טום פלאטז http://www.bodybuilding.com/fun/drsquatbigp2.jpg
נראה לי שהברכיים עוברות קצת את קצת האצבעות שם.

לצערי ל hatfield לא חסר שטויות למרות היותו הבן אדם הראשון ששם 1000 פאונד על הגב ועשה איתם סקוואט.

• פותח/ת השרשור
זה נקרא מקור? זה נקרא לייצנות
תביא רפרנס או משהו מדעי, קינזיולוגי, ביו מכני, לא הסבר של איזה באדיבילדר שרושם כתבות באתר של באדיבילדרים בלי שום מושג לא בתזונה ולא באימונים
משה אני לא באה להתווכח כאן. להיפך-אני מציגה שאלה.
מעבר לזה- אני לא יודעת האם לבאדיבילדר הזה יש מושג בתזונה ואימונים בדיוק כמו שאני לא יודעת אם יש לך את הידע הזה. שניכם כותבים בפורומים בנושא אימוני משקולות ואני קוראת ואז מנסה לבדוק את המידע.
אני קוראת את הספר של ריפטו- אבל כשאני נתקלת בדעות סותרות במקומות אחרים אני מנסה לבדוק אותן והשרשור הזה נועד לכך בדיוק.

• פותח/ת השרשור
ובקשר לבירכיים ...
אולי את צריכה מסאג' ....
אהם אהם ...
😃
תודה על ההצעה. אבל חוששתני ש Satan-Shor לא יתחלק בפריוילגיה הזאת עם אחרים 😛

---------- התגובה התווספה ב 20:34 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:16 ----------

אני עדיין לא יכולה לשלוח הודעות אישיות אז..
1. LB מפחיד אותי כי ככל שהמוט יותר כבד- פחות נוח לי להחזיק אותו והתחושה היא שהוא הולך להחליק למטה.. והוא לא נוח לי בכל משקל שהוא. אז אני עושה HB.
2. Naughty naughty! 👹

1. LB מפחיד אותי כי ככל שהמוט יותר כבד- פחות נוח לי להחזיק אותו והתחושה היא שהוא הולך להחליק למטה.. והוא לא נוח לי בכל משקל שהוא. אז אני עושה HB.
2. Naughty naughty! 👹

1. אני התחלתי HB אבל תירגלתי את עצמי LB לאט לאט ..
- נפלתי יותר בLB מאשר בHB אבל זה היה בתקופת הלימוד
- יותר נוח להוריד את המוט בLB מאשר בHB במקרה של כישלון .. זה אמור לתת יותר ביטחון
- אם כבר ריפטו .. אז עד הסוף ...

2.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית