לכל מומחי המכוניות

DropDead

משתמש פעיל
454
85
נק' מוניטין:
711
454
85
טוב אז התקציב הוא ~25K ואחרי קריאה באינטרנט אני נוטה לכיוון של פיאט פונטו ספאיס.
אני יודע שזה לא פורום של מכוניות אבל לא יכול להזיק לשאול ..
מה אתם אומרים ?

יש טעות כתיב בכותרת .. תתעלמו

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
יש עוד רכבים מעניינים בתקציב שלך, מציע לך לבדוק את הסיאט איביזה, פולקסוואגן פולו, גם סקודה פאביה הקודמת היא אופציה מעניינית, אך אני לא מכיר טוב את הדגם הקודם, פרט מעניין ברכב הזה שיש לו מנוע 1.4 עם 100 כ"ס. אגב גם לאיביזה יש שנתונים עם 1.4 100 כ"ס. חלק מהשנתונים עם 1.4 75 כ"ס.

על פונטו לא הייתי הולך, אין לי דבר אחד טוב לומר על הרכב הזה, אותו דבר גם על רנו קליאו.

איביזה שנת 98-2000 כן נכנסת בתקציב שלו.
אותו דבר גם פולו, 97-99.

אני אבדוק יותר מאוחר את זה, אני כמעט בטוח שאיביזה בשנת 98 ומעלה לא נכנסת בתקציב של 25K, יש לי את לוי יצחק אני אבדוק.

מה הבעיה בפונטו? זה האוטו הכי טוב בשביל צעירים בתקציב כזה: אמין [וכן, למרות שזה פיאט זה אוטו שהוא אמין. זה שיש לו סטיגמה של אוטו מעפן זה כי תמיד יש שמועות של דוד של חבר שלי יש לו פונטו והיא חרא. כנס לקארספורום יש שם מספיק אנשים שיש\הייתה בבעלותם פונטו והם מבוסטים], חסכוני [שזה הכי חשוב בימינו], נראה טוב, אחזקה זולה.

שאני מסתכל על הרכב, אני מסתכל על כמה גורמים:

1. בטיחות
2. איכות חומרים של תא הנוסעים
3. צריכת דלק
4. מכניקה של הרכב.

מבחינת בטיחות, הפונטו על הפנים, זה אחד הרכבים הפחות בטיחותיים בקטגורית הסופר-מיני, לעומת זאת פולו/איביזה נחשבות ליותר בטיחותיות בקטגוריה שלהם, פולו כבר משנת 98 עם ABS, ראיתי דגמים של הפונטו 2000 אפילו ללא ABS, שלא נדבר על כריות אויר שאין.
איכות חומרים - התא נוסעים ממש פשוט, פלסטיקה פשוטה, אסור להתעסק עם החשמל ברכבים האלו, על הפולו והאיביזה? לא באותם ליגה עם הפונטו.
צריכת דלק - במקרה זה יש יתרון לפונטו בגלל הנפח הקטן יותר, המנועים של VW פחות חסכוניים, אך הם סוסי עבודה ואמינים מאוד. מבחינת אמינות של הרכב, האיטלקיות דיי לוקות בזה, במיוחד אלפא רומאו ופיאט.

מבחינת ביצועים זה דיי זניח, כי אלו רכבי סופר מיני, לא ספורט, יש יתרון משמעותי לפולו/איביזה מול הפונטו.
יש להמנע מהגיר הרובוטי של הפונטו.

שורה תחתונה, הפונטו אינה מהווה יריב לפולו/איביזה.
הבעיה היא במחיר כזה, למצוא רכב שמור, אלו רכבים שבד"כ נמצאים אצל צעירים, הם אינם שמורים ובד"כ קורעים אותם.

אם הוא רוצה רכב טוב הוא יכול להביא אחלה טויוטה קורולה 97-98. או כל יפנית אחרת המחירים לא שונים בהרבה.
אני במקומו הייתי מביא איזה R750 זה כלי ליפני צבא! 🤪

קורולה זה רכב בגודל משפחתית-בינונית.
הוא מחפש רכב קטן, סופר-מיני.

בטח כשאתה משווה בין הפולו לפונטו הפולו לוקחת, אבל תשים לב שבתקציב הנ"ל הוא יכול להביא פונטו שנת 2001 ופולו שנת 96, הבדל של 5 שנים על הכביש הוא עצום.

על איכות משלמים, אין מה לעשות.
ולאו דווקא פולו, איביזה 2000 אני חושב שעולה בסביבות ה 25K.

אם הוא רוצה רכב טוב הוא יכול להביא אחלה טויוטה קורולה 97-98. או כל יפנית אחרת המחירים לא שונים בהרבה.
אני במקומו הייתי מביא איזה R750 זה כלי ליפני צבא! 🤪
חח ממש...אצלנו שהייתי בצבא איזה אחד ביחידה שכולם יצאו בשישי הביתה אז הוא ביום שבת עשה טיול עם האופנוע בשטח, דפק גלבה וניכנס עם הראש באדמה..(כמעט שבר את הצוואר).הגיע לבית חולים..אחרי כמה חודשים השתחרר על רפואי.😣
כולו התבאס היה מורעל:s13:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
תאמת מצאתי פונוטו ספאיס 2003 נראת פצצה בלי תאונות
אני חושב ללכת על זה .. גם הקילומטרז נמוך יחסית לכל השאר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית