הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לקנות אייפון 4 באיטליה -שאלה

• פותח/ת השרשור PooPed
  • פורסם בתאריך

PooPed

משתמש פעיל
541
0
נק' מוניטין:
1,763
541
0
אז אני טס לאיטליה עוד מספר שבועות ואני רוצה לקנות אייפון 4 ולפי מה שבדקתי הוא עולה 3300-3900 (תלוי בקיבולת) והבנתי שיש הסכם האיחוד האירופאי שמקבלים החזר מס. (באיטליה עצמה)
אבל השאלה שלי היא מה קורה במכס שלנו?
אם אני מצהיר אז כמה לוקחים?
אם אני לא מצהיר אז מה הסיכוי שיתפסו?
אם יתפסו אז מה יקרה? 😳

אתה מקבל בעיקרון החזר על המס כשאתה עוזב את המדינה. צריך לבדוק את זה, כי אם אני זוכר נכון באיטליה שינו את החוק ואתה לא יכול לקבל החזר על אייפון. בכל אופן, אם אתה מצהיר בארץ אתה משלם 32% מערך המכשיר, אם אתה לא מצהיר ותופסים אותך, אתה משלם 32% מערך המכשיר + קנס בגובה זהה. אם אתה פותח את המכשיר בחו"ל, מכניס לו איזה שני אנשי קשר ומשתמש בו, רוב הסיכויים שגם אם יתפסו אותך כשהמכשיר עליך (ולא בקופסה סגורה) הם לא יעשו כלום כי הם לא יכולים להוכיח שהמכשיר חדש.

• פותח/ת השרשור
כן אבל איך זה הולך? המוכסים פשוט באים באופן אקראי לאנשים ופותחים להם את המזוודות נכון?
אין איזה דרך לעקוף את זה?

אתה מקבל דף של החזר מס מהחנות שאתה קונה ממנו וכשאתה טס בחזרה יש משרדים מיוחדים בנמלי
התעופה ושם אתה מקבל את ההחזר של המס.

הוא התכוון אצלנו.
וכן, אם אתה עובר במסלול הירוק יכולים לפתוח לך את המזוודה, וגם לבקש ממך לרוקן כיסים.

• פותח/ת השרשור
האמת ששניכם עניתם לי, תודה!
אבל אין איזשהי דרך לאכוף את המכס הישראלי?

לאכוף את המכס אתה לא רוצה כי לאכוף = להוציא מהכוח אל הפועל (כלומר שיקחו לך מס).
אם אתה מתכוון למשמעות השנייה, בוא אני אתן לך כיוון מחשבה: האייפון 4 לא משווק רשמית בישראל, אבל הרבה חנויות מוכרות אותו בארץ. עכשיו, אם קנית אייפון 4 ויצאת איתו לחו"ל, והוא עובד עם כרטיס סים ישראלי והכל, אף אחד לא יבקש ממך לשלם עליו מס בכניסה, נכון?....

המקס שאתה יכול לעשות זה להוציא מהקרטון לשים כרטיס סים ולהגיד ושזה משומש ולא נקנה שם.

• פותח/ת השרשור
אבל אני רוצה להשאיר אותו באריזת ואקום שלו.
וחוץ מזה, יעזור אם אני אבוא עם האזרחות האמריקאית שלי בתור "תייר" או משהו כזה?

• פותח/ת השרשור
כן משה, אני יודע אבל מה שאני אומר זה שאני בעצם רוצה להשאיר אותו סגור בתוך הניילון אז אין אפשרות לבוא לישראל עם האזרחות אמריקאית ולשים את הקופסא במזוודה ואז למעשה אני באתי רק בתור תייר?
כי הקטע שגם חבר שלי רוצה שאני אקנה לו והוא רוצה את זה סגור.

רוצה את זה סגור = סיכוי שיתפסו אותך במכס, תקח את זה איתך במזוודה של המטוס לתוך המטוס, הסבירות שיבדקו בתיק הזה נמוכה.
ואם אתה נכנס עם אזרחות אמריקאית לארץ ואתה גם בעל אזרחות ישראלית אתה עובר על החוק, כל אזרח חייב להיכנס עם הדרכון שלו למדינה, אם אתה נוסע לארה"ב אתה חייב להיכנס עם דרכון אמריקאי, אם אתה נוסע לישראל אתה חייב להיכנס עם דרכון ישראלי (בהנחה שאתה מחזיק ב-2 הדרכונים הללו), לכן לשחק אותה ראש קטן בביקורת גבולות + מכס, יכול להוציא אותך בצרה גדולה מאייפון מסכן.

• פותח/ת השרשור
זאת עבירה על החוק מפני שכביכול לא בודקים אותי במכס אם אני נכנס לישראל עם הדרכון האמריקאי?

לא זה לא קשור, בודקים את כולם גם אם אתה נכנס עם דרכון אפגניסטני

• פותח/ת השרשור
איזה באסה.
ורוב הסיכויים שאם הם יראו אותי בן אדם צעיר בן 23 (שניראה בן 26 למען האמת חח) אז יעשו עלי בדיקה וגם אני טס עם עוד שני חברים אז לפחות על אחד מאיתנו יפלו לא?

---------- התגובה התווספה ב 09:07 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 09:06 ----------

גם אני אשכנזי ואם אני אסתרק בצורה חנונית זה יוריד את הסיכויים שלהם לבדוק אותי?

---------- התגובה התווספה ב 09:17 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 09:07 ----------

האמת שחשבתי על עוד משהו, חשבתי אולי לקנות משהו קטן שאני אצהיר עליו במכס ואני אשלם קצת מכס אז לא נורא ומזוודה אחרת עם כמה אייפונים שתעבור במסלול הירוק..

אני רואה הPSMF עשה ממך פרנואיד.
הסר דאגה מלבך, כמו שכבר אמרו - את הפלאפונים תשים בכיס, את הקופסאות ושאר הטובין בתוך המזוודה עטופים יפה בבגדים.

ואגב, רק לידע כללי - זו עבירה על החוק להיכנס למדינה בדרכון אחר, אתה צריך להיכנס עם הדרכון הישראלי שלך (אתה לא יכול להיות תייר במדינה שיש לך בה אזרחות).

• פותח/ת השרשור
אני רואה הPSMF עשה ממך פרנואיד.
הסר דאגה מלבך, כמו שכבר אמרו - את הפלאפונים תשים בכיס, את הקופסאות ושאר הטובין בתוך המזוודה עטופים יפה בבגדים.

חחח יכול להיות שזה הPSMF שדפק לי 😣
אבל העניין הוא שאני רוצה לקנות כמה אייפונים ולא רק אחד.

שים אצלך שתיים, ואת האחרים תפזר אצל כל חבר.
אם מישהו אומר לך משהו, אחד אישי ואחד של העבודה.

• פותח/ת השרשור
שמע אני מפחד להיתפס שם ואני יודע שאם אני לא אקנה אייפון אז לא יחפשו עלי ואם אני כן אקנה אז כן יחפשו עלי.
מרפי הבן _ _ _ _ !

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית