הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ PowerLifting, על מה מתחרים בעצם?

• פותח/ת השרשור gal313
  • פורסם בתאריך

gal313

משתמש מתחיל
230
19
נק' מוניטין:
-24
230
19
לכל אחד יש את ה-RM1 שלו, זה נתונים יבשים, כל אחד יודע מראש למה הוא מסוגל... אז על מה מתחרים בעצם?

מצטער, אבל זאת אחת השאלות היותר מפגרות שראיתי בחיי.
זה נכון לכל ספורט אישי שמתבסס על תוצאה. אז בואו נבטל את כולם. יאללה כדורגל אחיי

כל אחד מתחרה איך החומרים שהוא מזריק יגיעו יותר טוב לתאים מה שיניב לו יותר כוח בתרגיל שלפני התחרות, כמובן גם ביכולת שלו להסניף אמונייה בין הסטים.

• פותח/ת השרשור
כל אחד מתחרה איך החומרים שהוא מזריק יגיעו יותר טוב לתאים מה שיניב לו יותר כוח בתרגיל שלפני התחרות, כמובן גם ביכולת שלו להסניף אמונייה בין הסטים.

או, זאת תשובה 😃 חחח...
ולא, אני לא מכיר ספורט אחר בו המצב דומה.. מרימים אולימפיים? זה טכניקה+כוח מתפרץ, שני משתנים גדולים, הם תמיד יכולים לתת עוד push. קראטה, קיק-בוקס, היאבקות,ג'ודו, סייף, ג'ימנסטיקה... באף אחד מהם אין פרמטר קבוע כמו RM1, אלא המון מפרמטרים משתנים כמו כוח, טכניקה, מהירות, כו מתפרץ, גמישות, ביצוע, ריכוז, ועוד הרבה.

יחד עם זאת אני יכול להבין שאדרנלין ורצון יכולים לשנות את התמונה, ואכן לשבור שיא.. ועדיין, זה נראה לי מוזר כשמדובר בכוח פיזי נטו, זה הכל... זה פופולרי שבתחרות המתחרים שוברים שיאים אישיים, עם תוספת משקל משמעותית או לפחות משנה ממתחרה ולמתחרה?

יש קטע כזה שבין תחרות לתחרות מתאמנים בשביל להגיע לתחרות הבאה מוכן לשבור שיאים או לחילופין לעשות את השיא מהאימונים אבל הפעם מול שופטים ועם אותם תנאים לכל המתחרים. הRM1 הוא לא קבוע, מתאמנים בשביל לשפר אותו. ממליץ לנסות בהזדמנות.

או, זאת תשובה 😃 חחח...
ולא, אני לא מכיר ספורט אחר בו המצב דומה.. מרימים אולימפיים? זה טכניקה+כוח מתפרץ, שני משתנים גדולים, הם תמיד יכולים לתת עוד push. קראטה, קיק-בוקס, היאבקות,ג'ודו, סייף, ג'ימנסטיקה... באף אחד מהם אין פרמטר קבוע כמו RM1, אלא המון מפרמטרים משתנים כמו כוח, טכניקה, מהירות, כו מתפרץ, גמישות, ביצוע, ריכוז, ועוד הרבה.

יחד עם זאת אני יכול להבין שאדרנלין ורצון יכולים לשנות את התמונה, ואכן לשבור שיא.. ועדיין, זה נראה לי מוזר כשמדובר בכוח פיזי נטו, זה הכל... זה פופולרי שבתחרות המתחרים שוברים שיאים אישיים, עם תוספת משקל משמעותית או לפחות משנה ממתחרה ולמתחרה?
אם הטכניקה שלך לא טובה, הכוח הפיזי שלך לא שווה כלום כי אתה לא יכול לנצל אותו מה שאומר שלא תשבור שיאים. וכנראה שאף פעם לא נכנס לפני סט כבד של סקוואט ובגלל זה אתה לא יודע כמה ריכוז צריך, כוח מתפרץ, גמישות ועוד הרבה, בדיוק כמו שתאירת בענפי הספורט השונים.

• פותח/ת השרשור
לא, אף פעם לא נכנסתי מתחת לסקוואט כבד, זה נכון.
בגלל זה אני שואל.
וכן, ה-RM1 משתנה כמובן, אבל הוא בכל זאת קבוע לאורך זמן מסוים כשמדובר במתחרים מקצועיים, לכן יצאתי מנקודת הנחה שמתחרה עולה כשהוא כבר יודע את התוצאה מראש ואיזה שיא הוא עומד לשבור אם בכלל +-...
הבנתי אבל בגדול את התמונה, תודה.

לא , אתה מתכונן לקראת תחרות ובתחרות אתה עושה את הRM1 שלך ושובר שיאים אפילו שאתה יודע בערך כמה אתה מרים אבל אתה צריך להוכיח את זה..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית