הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון סקוואט לביקורת

ה-דולר

משתמש פעיל
573
151
נק' מוניטין:
3,027
573
151
אוניברסיטת ת"א

דעתכם ?
תודה מראש

נ.ב.
יודע שטעיתי בתאריך ב-title. לא נורא.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
נראה בסדר, שני דברים הציקו לי.

1. תפסיק לזוז כל כל הרבה. אתה מתחיל להזיז את הגב ואת הידיים, ואתה עומד המון זמן עם המוט בהתחלה.
2.למה אתה מוציא את המוט והולך איתו הצדה? אין בזה שום הגיון ובמשקלים כבדים לא תוכל לעשות את זה.

חחוצמזה קצת but wink תקפיד להחזיק גב לאורך כל התנועה, יכול להיות שעבודה על גמישות תעזור.

• פותח/ת השרשור
לגב התזוזות והטיולים - זה כתוצאה מחוסר וודאות לגבי מיקום ומנח - אין שם כלוב אז כרגע אני יוצא מהבנץ' החיובי, והמתקן לרגליים מונע עומק נחוץ ככה שאין ברירה חוץ מלזוז.

הבעיה היא שאני נכנס מתחת למוט כמו שצריך אבל כל הטיול הזה מאד מוציא אותי מפוקוס ואז צריך להסתדר מחדש כל סט. בכל אופן העניין הזה יבוא לפתרון בסוף חודש הבא שאעבור חד"כ.

בעניין גמישות - מקפיד לעבוד על כך.

באותו עניין אני חושב שיש לי בעיה עם העומק - חוץ מזה שכמו שרואים בסרטון ישנו but-wink, אני מרגיש שכשאני מגיע לעומק הזה המתח בהאמסטרינגס יורד. לא הייתי אומר שהוא פשוט מופסק אבל זה מרגיש הרבה פחות מתוח מאשר מעט גבוה יותר.

זה תקין ?
אני זוכר שבספר רשום שכשמאבדים מתח בהאמסטרינגס אז הברכיים מטיילות, אבל זה לא נראה כל כך חריף בסרטון ככה שאין לי ממש מושג מה לחשוב.

יכול מאוד להיות שאתה מאבד מתח בהמסטרינג בעקבות הבטווינק(האגן מסתובב לאחור). תגיע עד הבאונס אפילו אם זה עדיין לא שבירת מקביל( אל תוותר על גב זקוף על מנת לשבור מקביל).

יכול מאוד להיות שאתה מאבד מתח בהמסטרינג בעקבות הבטווינק(האגן מסתובב לאחור). תגיע עד הבאונס אפילו אם זה עדיין לא שבירת מקביל( אל תוותר על גב זקוף על מנת לשבור מקביל).
טעות
לא יורדים לחזרות לא מלאות.

ברגע שהמשקל יהיה מספיק כבד הבאט ווינק יסתדר.

תעשה בסוף האימונים שלך את המתיחה לסקוואט (נמצא בספר SS)

טעות
לא יורדים לחזרות לא מלאות.

ברגע שהמשקל יהיה מספיק כבד הבאט ווינק יסתדר.

תעשה בסוף האימונים שלך את המתיחה לסקוואט (נמצא בספר SS)

אם באמת ההמסטרינגס שלו מגיעים למתיחה מלאה לפני שהוא שובר מקביל אז זה הטווח תנועה המלא שלא.

זו גם טעות לעשות סקוואט עם גב עגול. איזה טעות מבין השתיים תעדיף לעשות?
במשקלים נמוכים תמיד יש לי באט ווינק.
כשיש לי מספיק התנגדות והמשקל הוא זה שמוריד אותי, אני שומר על המתח בהאסטרינגס.

ובתור התחלה ב-SS (אני מדבר על התקופה שלי)
היה לי באט ווינק עד 120 קילו בערך.
אפשר לראות בסירטונים שלי שזה הסתדר.

ושאלתך,
אני מעדיף לעשות עם גב עגול, אבל שזה עדין יהיה סקוואט.

היום זה מסתדר לי ב-80 קילו +

לעשות רבע סקוואט בגלל באט ווינק זה לא עובר, וזה בכלל לא סקוואט.
את ה-DVD של ריפטו ראית?

ברבע סקוואט אתה לא מגיע לבאונס.
אם הוא מגיע לבאונס כמה מילימטר מעל שבירת מקביל(ובהנחה שהוא עובד בטכ' נכונה) אין בכך שום פסול .
אם אתה הולך לפי ריפטו -הוא בעצמו כתב בפרק על הסקוואט שאם יש בעיה של גמישות אז לרדת עד קצה טווח התנועה ובמקביל לשפר גמישות-גם אם זה לא שובר מקביל.(עד כמה שזכור לי - אפשר לבדוק את זה אם אתה רוצה)

תבדוק את העניין,
ב-DVD הוא מוריד אותם עד לסקוואט מלא למרות שמתעגל להם הגב (מוט ריק ~)
ושים לגב שכשהם מתחילים להעמיס משקלים המאסטרינגס נשארים מתוחים.

אל תשכח שהם לומדים להחזיק גב לאט לאט שמתרגלים את הטכ'.
ככה שזה לא בהכרח עניין של חוסר גמישות.

---------- התגובה התווספה ב 23:35 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:39 ----------

תבדוק את העניין,
.

מרפרוף קל בפרק( אין לי כוח לקרוא את הכל)
הוא מתאר את המאבק בין זוקפי הגב שרוצים לשמור על האגן באותה זווית של הטורסו כנגד ההמסטרינג שרוצה למשוך את האגן ולסובב אותו לאחור(ואז הגב מתעגל) וטוען שאסור לתת להמסטרינג לנצח במאבק הזה.

הוא מציין שבחלק מהחד"כ שמים לאנשים פלטות מתחת לעקב. (במצב של חוסר גמישות) ועדיף ללא לשים את זה ולהגיע לפול סקוואט לאט לאט עם האימונים(הסקוואט בעצמו הרי מהווה סוג של מתיחה להמסטרינג בתחתית).

לגב התזוזות והטיולים - זה כתוצאה מחוסר וודאות לגבי מיקום ומנח - אין שם כלוב אז כרגע אני יוצא מהבנץ' החיובי, והמתקן לרגליים מונע עומק נחוץ ככה שאין ברירה חוץ מלזוז.

הבעיה היא שאני נכנס מתחת למוט כמו שצריך אבל כל הטיול הזה מאד מוציא אותי מפוקוס ואז צריך להסתדר מחדש כל סט. בכל אופן העניין הזה יבוא לפתרון בסוף חודש הבא שאעבור חד"כ.

בעניין גמישות - מקפיד לעבוד על כך.

באותו עניין אני חושב שיש לי בעיה עם העומק - חוץ מזה שכמו שרואים בסרטון ישנו but-wink, אני מרגיש שכשאני מגיע לעומק הזה המתח בהאמסטרינגס יורד. לא הייתי אומר שהוא פשוט מופסק אבל זה מרגיש הרבה פחות מתוח מאשר מעט גבוה יותר.

זה תקין ?
אני זוכר שבספר רשום שכשמאבדים מתח בהאמסטרינגס אז הברכיים מטיילות, אבל זה לא נראה כל כך חריף בסרטון ככה שאין לי ממש מושג מה לחשוב.

הבנתי אותך, תשתדל בפעם הראשונה להיכנס לסט אפ כמו שצריך לפי הספר, ואז לזכור פשוט איך כל דבר ודבר הרגיש לך.
איפה המוט היה על הגב, כמה הרגליים היו פתוחות, לאן הבהונות הצביעו וכו' ואז זה ישתפר עם הזמן ולא תצטרך מראות וכל מני דברים שאנשים מפתחים בהם תלות לאחר מכן.

בקשר לבאט ווינק, לי תמיד יש במשקלים נמוכים, אני לא יכול לשלוט בזה, יכול להיות שזה בגלל שהמשקלים שלך נמוכים עדיין. כשהמשקלים עולים אז המשקל כאילו "מושך" אותך למטה ויותר קל להחזיק את הגב, תתרגל את הSquat stretch בסוף האימון ותנצל את התרגיל מתיחה הזה בשביל להרגיש את הבאונס בהאמס ולהתרגל לירידה הזאת, ותעלה סרטונים מקסימום יתקנו אותך.

• פותח/ת השרשור
חייב לציין שאין לי מושג על איזו מתיחה מדובר...

אם מדובר על המתיחה בהתחלה שדוחפים את הירכיים החוצה עם המרפקים אז זה לא ממש מתיחה להאמסטרינגס אלא למקרבים (או שאני לא עושה טוב - למרות שאין מצב שאני ככה מאותגר).

כמו שהוא עושה רק פחות גיי, עד שתגיע לנקודה שאתה נראה בערך כמו בתמונה מצד ימין
low+back+squat.jpg

תקפיד שהגב כל הזמן יהיה ישר אחרת אתה לא מותח את ההאמסטרינג, יכול להיות שבהתחלה תצטרך להתחיל מגובה ולאט לאט תוכל לרדת עוד ועוד

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית