הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע תוספי תזונה על סטרואידים - מאמר חדש!

ה-דולר

משתמש פעיל
573
151
נק' מוניטין:
3,027
573
151
אוניברסיטת ת"א
מאמר המציג איך חברות תוספי התזונה עושות מינפולציות בפירסומים שלהן על גבי לקוחות תמימים ללא הרבה ידע בנושא ומוכנים לעשות הכל כדי לקנות את כדור הקסם שיגשים את המטרות שלהם. נתונים פיזיולוגים ומדעיים על גבי אפשרויות הגדילה במסת השריר כנגד מה שחברות תוספי התזונה טוענות בפירסומות שלהן וקצת טענות ריאליות שאולי יביאו אתכם למסקנה שאין צורך לקרוע את הארנק.

תוספי תזונה על סטרואידים

תהנו!

"יוסי יד 50 (בדיחה פנימית) – אה, אני בטוח שיהיו כמה עשרות טרולים מטומטמים באינטרנט שלא יוכלו להתאפק וינסו להוכיח איך "השגנו כלום מפרץ של התאוששות" ואיך כל מה שצריך זה "שוקולד חלב ובננה""

חחחחחחחחחחחחחח

----------------------------------------------------------------------------

ועכשיו ברצינות..

מאמר נדר

ויש לי שאלה לגביו

כאשר אנו במסה ברמת העיקרון מאזן חיובי של 500 ליום יהיה הגיוני ודי בסיסי.. מה שאומר עלייה של 2 קילו בחודש לערך.. וברמות מתקדמות היה רשום שאפשר לעלות "רק" חצי קילו של שריר לחודש ... זה יעיל להיות במאזן חיובי של 500?

בתוכניות כמו SS לדוגמא שהגוף צורך הרבה יותר אנרגיה וצריך להתאושש ולהתעקלם לשינויים המהירים [מאימון לאימון] .. אפשר לעלות יותר מאשר קילו בחודש?

מאזן חיובי של 500 ביום לא אומר עלייה של 2 ק"ג בחודש, המצב של 7000-7700 לק"ג שומן לא עובד אותו דבר לשריר. לעלות שריר נדרש בין 2500 ל 5000 קל' לק"ג שריר (לא הצליחו להגיע למספר משמעי או קרוב למשמעי כי קשה מאוד לעקוב אחר דבר שכזה וגם לא יודעים את כל ההורמונים והגורמים שמתערבים בבניית מסת שריר).
מה גם שמאזן של 500 ביום לא אומר שתבנה שריר, כדי לבנות שריר נדרש קלוריות של התאוששות + אקסטרה לבנות מסת שריר, ככה שיכול להיות שאתה בסוף יום במאזן חיובי של 200 ואף פחות (ואולי אף שלילי אם לא חישבת נכון/יש לך ח"ח מהיר וכו').
בקשר לנתונים שהוצגו במאמר, הם מתייחסים לאנשים רגילים, לא נערים, לא קשישים, גם אפילו לא מבוגרים, אפשר לומר אנשים בשנות ה 20, 30 לחייהם.

מאזן חיובי של 500 ביום לא אומר עלייה של 2 ק"ג בחודש, המצב של 7000-7700 לק"ג שומן לא עובד אותו דבר לשריר. לעלות שריר נדרש בין 2500 ל 5000 קל' לק"ג שריר (לא הצליחו להגיע למספר משמעי או קרוב למשמעי כי קשה מאוד לעקוב אחר דבר שכזה וגם לא יודעים את כל ההורמונים והגורמים שמתערבים בבניית מסת שריר).
מה גם שמאזן של 500 ביום לא אומר שתבנה שריר, כדי לבנות שריר נדרש קלוריות של התאוששות + אקסטרה לבנות מסת שריר, ככה שיכול להיות שאתה בסוף יום במאזן חיובי של 200 ואף פחות (ואולי אף שלילי אם לא חישבת נכון/יש לך ח"ח מהיר וכו').
בקשר לנתונים שהוצגו במאמר, הם מתייחסים לאנשים רגילים, לא נערים, לא קשישים, גם אפילו לא מבוגרים, אפשר לומר אנשים בשנות ה 20, 30 לחייהם.

אוקיי תודה

התבלבלתי.. התכוונתי שהשאיפה היא לעלות חצי קילוב חודש .. עולים יותר.. אוכלים פחות.. עולים פחות.. אוכלים יותר..
מה שאומר שהשאיפה היא לעלות 2 קילו בחודש ~
נגיד לא ספציפית לנערים
אלה לאנשים בגיל 20-30 [כמו רב הפורום כמדומני].. זה יעיל?

ומה לגבי מה ששאלתי לגבי תוכניות כמו SS שמצריכות מהגוף להשתנות ולהתחזק בקצב מהיר מאוד.. אני יכול להניח ששם קצב עליית המסה גבוהה יחסית מתוכניות אחרות

בקשר ל SS לא בהכרח, לא הייתי ממהר להסיק זאת, אני מתכוון למספרים של מסת השריר והטבלאות באתרים. בהחלט אפשר לעשות יותר מסת שריר עם SS אך גם יותר שומן ונוזלים, כמה מתוך זה באמת תשאר מסה רזה, תלוי ואידנבידואלי, יש כאן המון פרמטרים מעורבים כך שאי אפשר לענות על כך בצורה חד משמעית, זו בהחלט אבל לא תוכנית בשביל כל אחד. מי שרוצה להשקיע ולא אכפת לו לעלות גם קצת שומן שילך על SS ויתקדם הכי מהר שאפשר, מי שרוצה לקחת יותר איזי שיבחר תוכנית אחרת.
בקשר ל 2 ק"ג בחודש זו עלייה דיי טובה, הייתי אומר שבאזור ה 1-2 ק"ג בחודש זו עלייה דיי טובה, מעל לכך כבר יש עלייה גדולה של שומן/נוזלים אלא אם אתה בתת משקל/לא הרמת בחיים משקולות/לוקח חומרים/גנטיקת על/מתבגר/זהו החודש הראשון שלך בתפריט תזונה ו/או תוכנית חדשה

אוקיי עכשיו הבנתי יותר את הכוונה

אגב בלי קשר.... איזה חומר חופר למדו בפיזיולוגיה שלא הייתי ... הקורס ניהיה משעמם יותר ויותר..
מבחינתם אין כזה דבר אימון אנ-אירובי... הכל מובה בדוגמאות של אנשים שמתאמנים לריצות ארוכות וכו'...

אימון אירובי ואנאירובי תלוי בסרגל המאמצים שמדגימים דרכו את עניין הריצות (100/200/400/800/2000 מטר וכו'). זה סתם לגרום לכם להבין את הנושא, כי אחרת תלכו לאיבוד.

אני יודע שריצות קצרות הן אנ-אירוביות.. פשוט לא מדברים עליהם.. הקורס מורכב מדוגמאות על מרתוניסטית וטריאטלונאים... זה נראה כאילו פשוט שמו בצד את כל עניין האימון האנ-אירובי בכלל ואת אימוני המשקולות בפרט בקורס הספציפי הזה.. ממש לא אכפת לי מזה זה קורס קל סה"כ... אבל זה לפעמים חופר

• פותח/ת השרשור
בקשר ל SS לא בהכרח, לא הייתי ממהר להסיק זאת, אני מתכוון למספרים של מסת השריר והטבלאות באתרים. בהחלט אפשר לעשות יותר מסת שריר עם SS אך גם יותר שומן ונוזלים, כמה מתוך זה באמת תשאר מסה רזה, תלוי ואידנבידואלי, יש כאן המון פרמטרים מעורבים כך שאי אפשר לענות על כך בצורה חד משמעית, זו בהחלט אבל לא תוכנית בשביל כל אחד. מי שרוצה להשקיע ולא אכפת לו לעלות גם קצת שומן שילך על SS ויתקדם הכי מהר שאפשר, מי שרוצה לקחת יותר איזי שיבחר תוכנית אחרת.

בהקשר של "תוכנית אחרת" - באיזה סוג של תוכנית מדובר ? משהו כמו AB שבפורטל ?

אני שואל כי לדעתי נוצר פה כלל לא פורמאלי לפיו או שאתה מתחזק וגדל ואז הולך ל-SS ואחר כך תוכניות יותר מתקדמות, או שאתה ליצן והולך לפיצולי ABCD ושות'.

אז בחזרה לשאלה - איזו תוכנית או פורמט של תוכנית מומלץ לאחד שמצד אחד הוא לא ליצן פיצ!לים ומצד שני מעוניין להתקדם אבל מבלי לעלות דראסטית בנוזלים\שומן ?

אני שואל כי לדעתי נוצר פה כלל לא פורמאלי לפיו או שאתה מתחזק וגדל ואז הולך ל-SS ואחר כך תוכניות יותר מתקדמות, או שאתה ליצן והולך לפיצולי ABCD ושות'.

אז בחזרה לשאלה - איזו תוכנית או פורמט של תוכנית מומלץ לאחד שמצד אחד הוא לא ליצן פיצ!לים ומצד שני מעוניין להתקדם אבל מבלי לעלות דראסטית בנוזלים\שומן ?

אותן תוכניות שאנחנו תמיד ממליצים רק בלי לאכול כמו פח אשפה. תאכל מספיק בשביל להתאושש מהאימונים ולעלות במשקל (על המוט ועל הגוף). אצל כל אחד הכמות הזאת שונה. הפסקת להתקדם - תאכל יותר.

עדיין מומלץ על SS עד שתתקע ולא תרצה לעלות יותר בקלוריות כי "עלית יותר מדי במשקל/שומן"
אפשר בהחלט להתחיל SS עם 500 מעל התחזוקה ולראות איך זה מתקדם, הרבה אנשים לא העלו יותר קלוריות מ 700 מעל התחזוקה ואפשר גם לשחק עם מניפולציות כמו לעשות מעט אירובי, לא לאכול הרבה פחמימות וכו' -לטווח הארוך הדברים הללו יכולים לעזור ל % השומן בעלייה במסת השריר לאוכלוסיות השונות (שמנים לשעבר, אלו שרוצים לשמור על משקל קיים וכו' וכו').
בגדול מי שלא רוצה SS הייתי הולך על AB או FBW שמתוכננים היטב בהתאם למטרה והרצונות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית