הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סירוס כלבים

tuxlight

משתמש משקיע
4,098
961
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
18,335
4,098
961
ACT
הי..

בכמה ימים האחרונים הכלב החדש התחיל לרקד על רגליים של אנשים... 😵
ועלה לנו לראש כל עניין הסירוס..

הכלב בן 7 חודשים בריא [הוא הגיע בתת-תזונה וקצת חולה..]

והשאלה היא האם לסרס או לא..

מקריאה באינטרנט נשמע סה"כ בסדר אבל אי אפשר שלא להרגיש רגשות אשמה כגבר :🙁

אם למישהו יש/היה כלב ...

בייתי שמח לשמוע את דעתכם

היה לי כלב לא מסורס וזה היה סיוט לפעמים (הכלב הכי טוב בעולם),אבל לפעמים הוא פשוט היה מוצא דרכים לברוח (עובר חומה של איזה 2 מטר איכשהו) כדי למצוא כלבות,הוא היה חוזר רק בבוקר אחרי זה והרבה פעמים היה חוזר עם דם (רב עם כלבים כנראה),הרבה פעמים תפסו אותו וכל פעם זה קנס של 300 שקל.

הקטע של הסירוס הוא לא ממש בעייתי מבחינת כלבים,כי הוטרינר אמר לי גם ככה שאין להם צורך לכלבה אלא אם כן הם לא מסורסים (רק רוצים להתרבות)

** עכשיו יש לי כלבה בת שנתיים והיא מעוקרת,והיא כלבה נוחה מאוד

אומרים שברגע שאתה מסרס כלבים או חתולים הם הופכים לאדישים יותר
מהניסיון שלי למען האמת זה לא נכון
זה יכול להיות בעייתי בכל חיים לא מסורס
היה לי חתול שזיין לי את היד כמה פעמים וחוץ מזה הוא היה מסמן טריטוריה. הוא היה משפריץ שתן כזה עם ריח מאוד מאוד חריף שהריח שלו לא יורד גם אחרי כביסה

אם אתה מסרס זה בהחלט הופך את הבעל חיים ליותר נוח

אם הכלב לא אצלך מראש במטרה להרביע אותו, תסרס.
אתה יודע כמה כלבי רחוב יש? כמויות. אתה עושה לעולם ולעצמך (הכלב יהיה הרבה פחות תוקפני) טובה.

• פותח/ת השרשור
בדיוק אלה הדברים שקראתי על סירוס...

גם קודם הייתי יותר במגמה של לסרס

בכל זאת היה מעניין לשמוע עוד דעות..

אגב.. סתם לפרוטוקול.. הכלב שלי ס1ס...
לפני 3 חודשים הוא הגיע אלינו 5.5 קילו... והיום הוא 12.5-13 ...
והוא עדיין קצת רזה יחסית.. הוא פשוט הגיע אלינו בתת-תזונה נרואי.. כל הצלעות בחוץ וכו'..
אני אפתח לו לוג

נערך לאחרונה:
גיל 7 חודשים על 13 קילו זה ממש לא כלב גדול חח

הוא לא יגדל הרבה,

הכלבה שלי הגיעה אלינו בגיל חודש 2.5 קילו,עכשיו היא 22 קילו בת שנתיים (היא הפסיקה לגדול בגיל 8 חודשים) ובגיל חצי שנה היא שקלה 19 כבר

הכלב הקודם שלי לעומת זאת היה 45 קילו,והוא באמת היה סוס

• פותח/ת השרשור
כה.. אנחנו ידועים שהוא לא יהיה גדול..

אבל הוא ס1ס איך שהוא עלה במשקל =P... זאת הייתה הכוונה

זה לא מוסרי להחזיק בעל חיים לשם שעשוע בלבד, לפני שמגיעים לסירוס.

בעלי חיים צריכים להיות חופשיים בטבע כפי שהם נועדו להיות. הסיבה היחידה המוצדקת בעיני הוא תירבותם לתועלת האנושות לצרכי מזון או עבודה.

אני לא מכחיש את יכולתם של בני אדם לאהוב ולהעניק חיים טובים לבעלי חיים תחתם, אבל זהו לא ייעודם. אתה נותן לו בית חם, אוכל ואהבה אבל מונע ממנו להיות חופשי בטבע.

כן זה הרבה יותר מוסרי שכלב יסתובב מסכן ועלוב בחום ובגשמים, מחפש אוכל ללא יותר מדי הצלחה, ונפטר לאחר מקסימום שנה אחרי שנלחם על חייו בתנאים עלובים, זה הרבה יותר מוסרי מאשר שלכלב תנתן הזדמנות לחיות בתנאים טובים יותר עם חום ואהבה(ברור שיש מקרים קיצוניים - כמו בכל דבר אחר בחיים) ובית חם.

והכלבה שלי באמת סוסה.. היא שוקלת 70 קילו- מינימום היא במאסה כבר 11 שנה

אני מסכים עם bietarist, אנחנו כבר לא בעולם הקדמון ולתת לכלב ככה להסתובב חופשי בלי תכלית ו"לזרוק אותו למים" איך שנקרא זה יהיה לא מוסרי.
כמו שאנחנו לא היינו רוצים פשוט יום אחד לצאת מהבית ולהתחיל לחיות ביערות בגשמים ובחום אז ככה גם הכלב, למרות שלנו יש יתרון של חכמה על פני הכלב ככה שיהיה לו עוד יותר קשה לשרוד לבד.

beitarist ו-wonderland, אתם מדברים כאן על בעיות ספציפיות שקיימות בימינו. אני בניגוד אליכם מדבר על עיקרון מסויים.

אני כן מסכים שחברה מתוקנת תדאג לחיות המתורבתות שחיות תחתיה, ותטפל בחיות מחמד וכ'ו שכבר נוצלו, בעלי חיים שהינם כבר עזובים, חולים, נטושים ומה לא.

אך זה לא קשור לעובדה שלנו אין זכות להשתמש ולנצל בעלי חיים למטרות בידור ולהוציא אותם מחייהם הטבעיים מלכתחילה.

אם אתם לא מסכימים עם זה, לכו ותראו קצת national geographic, אני בטוח שתרצו לתת לכל בעלי החיים הטורפים והנטרפים באדמות הפרא באפריקה "בית חם ואוהב".

מה שאתה עושה זאת השוואה לא נכונה.
אז אם ככה אתה אומר שלגדל כלב בבית זה כמו לגדל פיל בבית?
יש חיות שלא מסתדרות בטבע לאור העובדה שהאבולוציה התפתחה כל כך וכלב הוא אחת מהחיות האילו.
חוץ מזה, מה שאתה אומר "אל תגדלו חיות ותתנו להם לגדול בטבע" (בחיים לא יקרה, תמיד יהיה מישהו שילכוד אותם וכו')
זה כמו שתגיד "תהיו צמחוניים כדי שהחיות לא יכחדו כגון ציפור הדודו" (מה שגם כן בחיים לא יקרה כי תמיד יהיה מישהו שיאכל חיות)

• פותח/ת השרשור
בעלי חיים צריכים להיות חופשיים בטבע כפי שהם נועדו להיות. הסיבה היחידה המוצדקת בעיני הוא תירבותם לתועלת האנושות לצרכי מזון או עבודה.

אני לא מכחיש את יכולתם של בני אדם לאהוב ולהעניק חיים טובים לבעלי חיים תחתם, אבל זהו לא ייעודם. אתה נותן לו בית חם, אוכל ואהבה אבל מונע ממנו להיות חופשי בטבע.

the fuck

אם לא הייתי מאמצים אותו היה קורה דבר מאוד פשוט ... הוא היה מת כמה שבועות אחרי...
וכל אחד שהיה רואה אותו כשהגיע אלינו היה יכול להצביע על זה בקלות...

אני אל רואה מה לא מוסרי בלהציל חיים

וכל המרכזים של האימוץ עמוסים בכלסים עזובים ומסכנים שכנראה חלקם ימותו/יומתו

אתה גם מסתכל על זה מנקודה לא נכונה..
כלב הוא לא צעצוע.. הוא בן משפחה ובן בית לכל דבר

בגיל 7 חודשים נראה לי שעדיין מוקדם לסרס אותו. אם אני זוכרת נכון- מסרסים רק מגיל שנה.
בכל מקרה הכלב של ההורים שלי מסורס וכולם מורווחים- כי בעונת הייחום הוא היה סובל, ואי אפשר סתם לתת לו לברוח לעשות את מה שהטבע קורא לו וגם חבל על הגורים חסרי הבית שיוולדו אחר כך.

• פותח/ת השרשור
ממליצים על סירוס מגיל חצי שנה ומעלה.. והכי טוב לפני גיל שנה
הוא די בגיל הכי טוב לסירוס כרגע

תודה MINI

beitarist ו-wonderland, אתם מדברים כאן על בעיות ספציפיות שקיימות בימינו. אני בניגוד אליכם מדבר על עיקרון מסויים.

אני כן מסכים שחברה מתוקנת תדאג לחיות המתורבתות שחיות תחתיה, ותטפל בחיות מחמד וכ'ו שכבר נוצלו, בעלי חיים שהינם כבר עזובים, חולים, נטושים ומה לא.

אך זה לא קשור לעובדה שלנו אין זכות להשתמש ולנצל בעלי חיים למטרות בידור ולהוציא אותם מחייהם הטבעיים מלכתחילה.

אם אתם לא מסכימים עם זה, לכו ותראו קצת national geographic, אני בטוח שתרצו לתת לכל בעלי החיים הטורפים והנטרפים באדמות הפרא באפריקה "בית חם ואוהב".
כלבים זו חיה של להקה, הם לא סובלים בחברה עם בני אדם (להפך, הוא רואים אותך כחלק מהלהקה שלהם), והם חיות מבוייתות כבר מאות-אלפי שנים.
בתנאי שאתה יכול לטפל כמו שצריך בכלב כזה, חוץ מאוכל ומים גם לדאוג לו לשעשועים וטיולים (קשור בגינה למלונה זה לא נחשב טיפול) אני לא רואה בדבר כזה התעללות.
עם כל הכבוד, אי אפשר להשוות חיות בר שאתה רואה בנשיונאל ג'אוגרפיק לחיות מבוייתות, שלא לדבר על זה שכלבים מבוייתים בכלל לא יכולים להסתדר בטבע כי הם לא רגילים לסביבה.

עריכה:
בנוגע לאשכול, אם אתה יכול לסרס, אז תסרס.
לא נראה לי שלכלב שלך איכפת מהאקט עצמו, זה סתם יצר.

אתה מדבר פה על עקרון,רק שבמקרה הספציפי הזה הוא לא נכון,כלבים חיים עם בני אדם כבר אלפי (אם לא יותר) שנים,ונדיר שכלב ישרוד בטבע לבד (אולי רק בודדים)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית