הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאבים בשרירים החיצוניים של הזרוע - תוכנית 5X5

Machinehead

משתמש משקיע
2,059
24
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,178
2,059
24
אהלן אנשים,

לפני חודשיים ככה התחלתי את התוכנית 5X5 המתקדמת של ביל סטאר, הכל הולך בסדר חוץ מהשבוע האחרון.

ביום ראשון חזרתי ללחיצת חזה עם מוט, כל התקופה הייתי רק עם דאמבלים אבל הגעתי כבר למצב שאני מבזבז אנרגיה על הרמת הדאמבלים.
הסטים היו בסדר גמור, הבעיה התחילה באימון של יום שלישי, בדד ליפט היו לי כאבים בשרירים החיצוניים של הזרוע, לא הצלחתי לסיים את הסטים עקב הכאבים. הגעתי למצב שבסט השני רק 3 חזרות ובסט השלישי רק חזרה אחת וזהו.
במתח היה לי גם קשה עקב האי נוחות בשרירים האלו.

אתמול(חמישי), לאחר הסקווט הלכתי לבצע לחיצת חזה במוט, כאן התחילה הבעיה - אפילו חזרה אחת לא הצלחתי עקב הכאבים. אני מניח שמנוחה פותרת את הבעיה הזו.
עברתי לדאמבלים בחזרה ושוב אותו סיפור, אפילו לא הצלחתי להרים בזמן הלחיצה.
למישהו יש ניסיון במקרים כאלו? אני לא רוצה להרוס את הסדר של התוכנית, בנתיים אני מתקדם יפה ואני לא רוצה לדפוק את הרוטינה של התוכנית.
אני בחרתי באופציה השניה - שבוע דילואד ואז שוב 4 שבועות של 5X5, השבוע הזה היה הראשון ב 4 שבועות האחרונים של התוכנית.

השרירים החיצוניים של הזרוע as in? החלק העליון של האמה?

יכול להיות שמתפתחת דלקת באיזור או שלחילופין מדובר סתם בשריר תפוס, תן לזה קצת זמן.

כן כן, תופעה ידועה וכואבת :(
נסה להרחיב את האחיזה בסקוואט ו/או להרים קצת יותר את המרפקים. ותטפל בזה מהר, אחרת זה יגיע למצב שאתה לא יכול ללחוץ אחרי סקוואט וההיפך (מניסיון שנמשך כבר יותר מחודשיים, אני חושב שיש לי דלקת שם שמסרבת לעבור).

תראה שהטכניקה בבנצ' טובה
תראה שבדדליפט אתה נועל את המרפקים ולא מפעיל יותר מדי כוח מיותר לייצב את המרפק

בכל מקרה זה כואב שם בד"כ, גם לי זה קרה, בבנצ'
אז הורדתי מתח שכאב לי (היה תרגיל עזר) לגבי הבנצ' אתה יכול לנסות לחבוש את המרפק בסטים הכבדים אבל לא להתרגל ללחוץ עם תחבושות, אלא רק עכשיו עד שתחלים
ולשים קרח ON/OFF במיוחד אחרי אימון ובאופן כללי כמה שיותר

אולי תעבוד קצת קל בבנצ'
לא הייתי עובר לדאמבלים בכל מקרה, אבל אם זה יותר נח לך אז תחליט לבד

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובות,
אני אנסה באימון הבא להרחיב את האחיזה בסקווט.

רן, הטכניקה שלי בבנץ' דיי בסדר, בדד ליפט אני נועל מרפקים - העניין הוא שזה לא קרה לי אף פעם ואני מבצע דד ליפט כבר תקופה ארוכה. משום מה זה קרה לי רק השבוע.
לגבי המרפק, מה החבישה תעזור? אין לי כאבים באיזור המרפק.

לגבי עבודה קלה - הורדתי משקל ועדיין כואב, רק שהתחממתי עם 30% מהמשקל שאני לוחץ - לא היו כאבים, כי בכלל לא היה עומס רציני.

תראה עם חבישה של המרפק אולי זה יקל עליך (תמשיך את החבישה לכיוון האמה קצת)
בגדול שאר הדברים נראה לי יעזרו (קרח ולהוריד קצת עומס ולדייק יותר בטכניקה)

• פותח/ת השרשור
סבבה, אני אקח איתי תחבושת אלסטית באימון הבא(ראשון), יש לי משהו דומה של אוורלאסט, מקווה שזה יעזור.
ביום ראשון אני אמור לבצע 5X5 של הלחיצת חזה, אני אתחיל עם חימום יותר ארוך כדי לבדוק עד כמה בכלל אני מסוגל להרים ואם יש/אין כאב.
תודה על העזרה!

לא רק עמרי אוהב עבודה עם דאמבלים, גם ריפ ממליץ עליה בהינתן היכולת להתקדם במשקלים מאימון לאימון. זה שמרימים יותר משקל עם המוט מתקזז כנראה עם טווח התנועה היותר גדול של העבודה עם הדאמבלים.

זה ממש לא שאני 'אוהב'...אין לי ברירה אחרת.
וזה בהחלט מאוד לא פשוט להוסיף משקל כי הקטע של ה mounting 'לוקח' המון מהאנרגיה

לא רק עמרי אוהב עבודה עם דאמבלים, גם ריפ ממליץ עליה בהינתן היכולת להתקדם במשקלים מאימון לאימון. זה שמרימים יותר משקל עם המוט מתקזז כנראה עם טווח התנועה היותר גדול של העבודה עם הדאמבלים.

אתה "מבזבז" הרבה מהכוח רק לייצב את הדאמבל, זה לא רק עניין של טווח תנועה
תלוי מה המטרה, לגיוס יח' מוטורית כוח נטו עדיף מוט

אתה "מבזבז" הרבה מהכוח רק לייצב את הדאמבל, זה לא רק עניין של טווח תנועה
תלוי מה המטרה, לגיוס יח' מוטורית כוח נטו עדיף מוט

בדיוק זה..

אולי יתרון (קטן) נוסף זה איזהשהו שיפור בכוח האחיזה. לפעמים נדמה לי שזה הדבר היחיד
שבילדרים עושים במכון שאיכשהו רלוונטי לאחיזה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית