הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משהו קצת שונה- לוג אימוני טריאתלון

• פותח/ת השרשור theidan
  • פורסם בתאריך

theidan

משתמש קבוע
1,629
31
נק' מוניטין:
758
1,629
31
בעיקר בגלל שהאימונים שלי ממש לא מסודרים, ואולי כמה מכם פה יוכלו לתת לי חוות דעת החלטתי לפתוח לוג אימונים.
אני לא עושה בכלל משקולות את דברים כאלה. כמעט נטו אירובי.

תוכניות לשבוע הקרוב:
היום- שחיה בים, משהו כמו 40 דקות, תכנון למשהו כמו 1.5-2 ק"מ
חמישי- ריצה. עוד לא סגור מה אני יעשה. כניראה אימון קל. ריצה שעה משהו כמו 12 ק"מ.
שישי- אימון אופני שטח קל.
שבת- תחרות טריאתלון מלא. בגלל בלאגן באימונים אני אשמח אם אני ארד את 1:20. אני ינסה לקחת משקה איזוטוני תוך כדיי הרכיבה. ניראה איך יילך לי מבחינת הבטן. יש לי בעיה של כאבים בבטן במהלך ריצה אינטנסיבית. ניראה עם לקיחה של משקה לא כואב לי.
ראשון- מנוחה
שני- כניראה אימון שחייה קל בבריכה+ריצה, אימון קל.
שלישי- מנוחה
רביעי- אימון אופני כביש. שעה וחצי עד שעתיים אימון בקבוצה.

מעניין. בהצלחה!
סתם לסטטיסטיקה, איזה משקה אתה משתמש?
ולמה אימון אופני שטח? סתם לכיף ולשחרור?

משהו קצת חדש ושונה
יהיה מענייין
אבל תן קצת פרטים..גיל,ותק באימונים תחרויות וכו'..

• פותח/ת השרשור
מעניין. בהצלחה!
סתם לסטטיסטיקה, איזה משקה אתה משתמש?
ולמה אימון אופני שטח? סתם לכיף ולשחרור?

1) GU2O. זה מה שהיה בחנות חחח יש לי הנחה בגלל קבוצת האופניים שאני מתאמן איתה.
2) באמת העיקרון אני צריך לעבור לאימוני כביש. התחלתי לפני שנה פחות או יותר להתאמן לטריאתלון ועד אז עשיתי רק 2 אימוני שטח בשבוע. כרגע החלתי אחד לאימון כביש, ובקרוב אני עובר לשתי אימוני כביש בשבוע.
חוץ מזה, אימון שטח עובד הרבה יותר טוב על שרירי הרגליים ומחזק אותך הרבה יותר לעליות, וגם זה יותר כיף, אני חייב להודות:P

בהצלחה!
איפה התחרות בשבת?

התחרות בקיסריה. היא תהיה יחסית קשה כי אסור דרפטינג, מה שאומר שאתה לא יכול "לשבת" על הרוכב שלפנייך ושהוא יחסום לך את הרוח ותעבוד הרבה פחות חזק.

משהו קצת חדש ושונה
יהיה מענייין
אבל תן קצת פרטים..גיל,ותק באימונים תחרויות וכו'..

גיל- 16 בספטמבר
משקל- 53
ותק אימון- בגלל שהתחלתי את האימונים עם שנת הלימודים אני מסיים כרגע 4 שנים ומתחיל שנה חמישית. בשנה הראשונה והשנייה עשיתי רק אימוני ריצה, בשנה השלישית הוספתי גם אימוני אופניים ובשנה שעברה התחלתי גם לשחות.
ותק בתחרויות- בתחרויות בכללי אני מאוד ותיק, כבר 4 שנים שאני מתחרה, אבל זה היה בעיקר בתחרויות ריצה, בטריאתלונים אני מאוד לא מנוסה, וזה עולה לי בזמן יקר בהחלפות. אבל לא נורא, בסופו של דבר הפער ירד.

וללוג:
היום יצאתי לים לשחות לבד.
השחייה עצמה הייתה נחמדה. אבל אני צריך לעבוד על טכניקה של ים. היו הרבה מאוד חיפושים אחרי המצוף, ולא תכננתי מראש איזה מסלול אני הולך לעשות, מה שהרסה קצת את הרצף.
שחיתי משהו כמו 1200 מטר, וזה דיי טוב כי בתריאטלון אני צריך רק 750, וגם שם המצופים גדולים מאוד ואין ביזבוזי זמן.
אחר כך עבדתי קצת על כוח במתקנים שיש שם בסוף חוף דדו בחיפה. כל המתקנים היו נגד משקל הגוף שלי בלי תוספות.
עשיתי
מתח- 7*3
פרפר- 10*3
חתירה 10*3
לחיצת חזה- 10*3
הרקולס משיכה 3*10

מסקנות:
1) לתכנן מסלול מראש
2) לספור תנועות ולפי זה לחשב את המרחק למצוף.
3) להשתדל ללכת עם חבר לשחות בים.

אתה רק אימוני שטח\כביש בחלק של הריצה?

אצל מי אתה מתאמן? התחרית גם בתחרויות אתלטיקה(לא מרוצי כביש)?

• פותח/ת השרשור
אתה רק אימוני שטח\כביש בחלק של הריצה?

אצל מי אתה מתאמן? התחרית גם בתחרויות אתלטיקה(לא מרוצי כביש)?

1) לא הבנתי מה הכוונה
אני רץ או בים או ברחוב אצלי בבית, עשיתי מסלול של 1KM.
אימוני אופניים זה אחד בשטח ואחד בכביש מתוך שאיפה לעבור לשתיים כביש.

2) אני עכשיו מתאמן לבד, אבל בקרוב אני אמצא מאמן וקבוצה. התחריתי בהרבה תחרויות ריצה, ורק בתחרות אופניים אחת, והיא הייתה אופני הרים.

בהצלחה, אתה מכיר במקרה את עומרי פלרמן (בחור גדול וג'ינג'י מתל אביב, עשה עד לא מזמן רק אימוני כוח ומאסה עד שהחברה שלו המירה אותו לטריאתלון)?

1) לא הבנתי מה הכוונה
אני רץ או בים או ברחוב אצלי בבית, עשיתי מסלול של 1KM.
אימוני אופניים זה אחד בשטח ואחד בכביש מתוך שאיפה לעבור לשתיים כביש.

התכוונתי אם לפעמים אתה מתאמן באיצטדיון גם? אמרת שרצת בחוף דדו בחיפה פשוט...

• פותח/ת השרשור
התאמנתי. כן. עכשיו כבר לא.

---------- התגובה התווספה 02-09-2010 ב 22:06 ---------- התגובה הקודמת הייתה 01-09-2010 ב 22:24 ----------

לוג להיום:
רצתי 10 ק"מ ולא 12 סופו של דבר.
זמני ביניים-
1KM- 5:27
2KM- 4:58
3KM- 5:09
4KM- 5:11
5KM- 4:53
6KM- 5:05
7KM- 5:23
8KM- 4:53
9KM- 5:36
10KM- 5:18
סהך- 51:56

הרגשתי שהייתה ריצה קלה מאוד מבחינת מאמץ ודופק, אבל כשניסיתי להגביר לא הרגשתי טוב.
מדיי פעם כאבה לי קצת הבטן, אבל זה כניראה בגלל שלא חיכיתי מספיק זמן עד שהאוכל יירד.
אחרי הריצה ממש כאבו לי התאומים. הייתי צריך לעשות עוד קצת שחרור בעיקר עוד מתיחות.
רצתי יחף בים, מי שהסתבר כטעות כי נוצר לי מן פצע שפשוף באגודל. לא נורא, בריצה הבאה אני כבר ארוץ עם נעליים.

---------- התגובה התווספה 03-09-2010 ב 19:16 ---------- התגובה הקודמת הייתה 02-09-2010 ב 22:06 ----------

היום עשיתי אימון אופני הרים קל. משהו כמו 10 ק"מ בשעה וחצי, למרות שהייתה הפסקה של משהו כמו 20 דקות כי לאחד החברה היה פנצ'ר.
האופניים שלי פשוט חייבים תיקון כי הברקסים לא ממש בלמו, מה שעלה לי בנפילה, כמה פצעים שטוחים וקצת כואב לי במפרק של יד שמאל, אבל למי אכפט, זאת היד החלשה 😛.

בקרוב אני יאכל ארוחת ערב גדולה עם הרבה פסטה. כניראה ספגטי בולונז לפי הריחות בבית, ואחרי זה אני ינסה ללכת לישון כמה שיותר מוקדם.
מחר אני יקום בסביבות 5 בבוקר לקראת הטריאתלון.

---------- התגובה התווספה 04-09-2010 ב 17:53 ---------- התגובה הקודמת הייתה 03-09-2010 ב 19:16 ----------

היום הייתה התחרות סה"כ הלך טוב.
בשחייה יצאתי אחרון בהפרש ניכר משאר החברה בקטגוריה שלי, אין מה לעשות, אני פשוט חייב לשפר את זה.
באופניים ובריצה סיימתי יחסית טוב, בריצה הייתי יכול לרוץ יותר מהר. אני צריך להתרגל לרוץ אחרי רכיבה, בגל התחושה המוזרה רצתי יחסית לאט.
תוצאה סופית- 01:28:49.35
כניראה שאני בכושר הרבה פחות טוב ממה שחשבתי שאני נמצא בו. אני לא חושב שאוכל להכנס לכושר טוב עד סוף העונה. וחבל שכך.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אחלה זמני ריצה
לוג מצוין
תודה.
דווקא זמני הריצה חלשים, לפחות ביחס לרמה שלי. ב10.10.10 אני משתתף במירוץ הלילה של נייק, ואני מתכוון לעשות שם משהו כמו 45 דקות ל10K.

---------- התגובה התווספה ב 19:03 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:01 ----------

בהצלחה, אתה מכיר במקרה את עומרי פלרמן (בחור גדול וג'ינג'י מתל אביב, עשה עד לא מזמן רק אימוני כוח ומאסה עד שהחברה שלו המירה אותו לטריאתלון)?

אין לי מושג מי זה.

תגיד, בתחרויות המקצועיות בארץ בודקים סמים?

• פותח/ת השרשור
תגיד, בתחרויות המקצועיות בארץ בודקים סמים?

אני לא יודע איך ההתנהלות בארץ אצל הבוגרים, אולי לוקחים למיקצה עלית בדיקות דם לפני התחרות, אבל למקצי הילדים והנוער בחיים לא בדקו את זה.
וגם אני מכיר אנשים מבוגרים בארץ שמתחרים בקטגוריות שונות ולא בודקים להם כלום.

זה ממש מוזר.😳

---------- התגובה התווספה ב 20:39 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:39 ----------

אני יכול רק לחלום על כזה קצב XD
באמת שזה לא רמה גבוהה. עם הרבה אימונים והתמדה אפשר להגיע אל זה.

• פותח/ת השרשור
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית