עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
זה KODAK ZX3.וואלה אחי אחלה לוג..אהבתי תצילומי שחיה זה מצלמה Go pro?
רצת במרתון תל אביב?
תודה:wub:אחד הלוגים המעניינים תמשיך ככה אחי
היום עשיתי אימון הכנה לקראת הטריאתלון מחר.
האימון היה ככה-
200 מטר חימום
300 מטר קצב תחרות- עשיתי 5:10
15 דק' אופניים
1 ק"מ ריצה על קצב של 4:20. התחילה לכאוב לי הבטן אז עצרתי ועשיתי 10 דק' שיחרור ריצה.
סה"כ אימון נחמד, ואני מרגיש מוכן לתחרות.
היום כאבה לי כי אכלתי שעה לפני אימון.כואבת לך הבטן בהרבה אימונים
אתם תמיד מתאמנים יום לפני תחרות?
סליחה שלא עניתי לך, פיספסתי את ההודעה משום מה.😳אתה יכול לענות על מה ששאלתי שלוש הודעות מעל?
אני שוב ישאל
איזה אימונים אתה עושה לריצה שאתה מגיע לתוצאות כאלה? חוץ מהתמדה- התמדה והתמדה
היום כאבה לי כי אכלתי שעה לפני אימון.
ברמת העיקרון יש לי כדורים שאני לוקח אותם ואז לא כואב לי. אבל לפעמים אני שוכח או לא בבית.
אני לא תמיד מתאמן יום לפני תחרות, ובד"כ לא, אבל אתמול לא הצלחתי להתאמן, והיה חשוב לי לעשות משהו לפני, אז עשיתי משהו יחסית קליל.
סליחה שלא עניתי לך, פיספסתי את ההודעה משום מה.😳
תיראה, אני מתאמן כבר הרבה זמן בריצה. והאימונים שאני עושה כרגע לא יובילו אותך לשום מקום. בכל מיקרה, כרגע כשאני עושה אימוני ריצה אני עושה אינרוולים של משהו כמו קילומטר ומנוחה של כ2-3 דקות, או מבחני טמפו לריצות ארוכות, כמו ה5 ק"מ.
אם אתה רוצה לבנות תוכנית אימונים רצינית לשיפור הסיבולת לב ריאה זה צריך להראות משהו כזה:
2 אימוני אינטרוולים
אימון נפח
אימון מהירות
אני לא ישרוד 4 אימוני ריצה בשבוע + 4 אימוני משקולות.
אני עכשיו רץ 2 פעמים בשבוע 4 ק"מ כל פעם ( אני יודע שעדיף לגוון בין נפח לאינטרוולים), אבל באינטרוולים זה פוגע לי בהתאוששות ברמה מוגזמת.
אז אני עכשיו ינסה להתמיד ב2 ריצות של 4 ק"מ במשך הרבה זמן, נראה אם זה שווה או לא.
אבל תודה רבה על התשובה המפורטת!
כמה אתה עושה 2000?
ובמידה ואני עושה 3 ריצות ביום, מה אתה אומר על הרעיון לעשות שבוע ראשון 2 ריצות נפח ואחת עצימות ושבוע שני 2 ריצות עצימות ואחת נפח? (מתכונת AXBXA BXAXB)
לפי דעתי חשוב שתגוון בכל מיקרה.
אתה לא חייב לעשות אינטרוולים רצחניים, אבל אפשר לעבוד על דופק קצת יותר גבוהה לפעמים, ולגרד את ה80% נגיד.
אתה יכול לשחק נגיד, מתוך ריצה של 4 ק"מ להתחיל על 65% דופק ק"מ ראשון, אחרך כך 70%, 75% ובסוף 80% עם אופציה לפיניש. (לא להגזים כי זה באמת הורג)
אם אתה לא עושה לפחות אימונים עצימים, אז כדאי לך להוסיף נפח לאט לאט. 4 ק"מ ריצה זה לא הרבה (לפחות יחסית) ואפשר לאט לאט להעלות את זה.
על איזה קצבים אתה רץ בכל מיקרה?
היום הייתה תחרות בעמק הירדן. הלך בסדר, אבל היה יכול ללכת יותר טוב.
בשחיה הייתי מבולבל לגמריי ורוב החברה ברחו לי לגמריי, מה שהוביל לזה שרכבתי לבד באופניים ולא נכנסתי לפלטון כמו האחרים. באיזשהו שלב התחיל לרדת גשם, וראיתי קרן של ברק נופלת מהשמיים (ממש ממש מגניב:RockOn:)
לקראת הריצה הגשם כבר התחזק, והיה דיי נחמד לרוץ. חבל שבסיום כאבה לי הבטן מה שהפריע לי קצת לקצב של הריצה. בגדול יש שיפור מטריאתלונים קודמים מבחינת קצב ריצה, אבל זה עדיין לא מה שאני רוצה.
זמנים-
שחיה כולל החלפה- 16:53. שחיה נטו צריך לעמוד על 14:30. היה מרחק גדול עד להחלפה.
אופניים כולל החלפה- 39:31
ריצה נקי- 23:29
סה"כ- 1:19:53
המטרה לטריאתלון ת"א שהוא עוד חודש זה לעבוד יותר חזק על השחיה, ואולי לוותר כרגע לגמריי על אימוני ריצה. הפער בין מי שעקף אותי בשחיה היה מעל לדקה. אם אני מצליח לסגור את הפער הזה או לפחות להתקרב אליו משמעותית אז אני אוכל להכנס לפלטון טוב ואז התוצאה כבר תשתפר משמעותית.
נ.ב- מזל טוב!! עברתי את ה10,000 צפיות בלוג! זה נכנסים לפה באופן קבוע.👏