הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משהו קצת שונה- לוג אימוני טריאתלון

• פותח/ת השרשור theidan
  • פורסם בתאריך
מודיעין?
איך היו המבדקים?
יש לי ביום שני הזה מיון שחקים חבצלות. המבחן הארוכים האלה. ניראה איך ילך לי.
אני כרגע בשלבי מיון דיי מתקדמים בתלפיות, ואני אמור לקבל ירפא א בקרוב.

המבדקים בחובלים צוללות היו ממש בדיחה. יש השלמת משפטים שאולי אתה כבר מכיר את זה מטייס. יש איזה שאלון אישיות וקורות חיים כאלה, מבחנים של ידע כללי, וידע כללי על ימאות, ואיזה מבחן בדיחה של סירה שזזה עם זרמים ורוחות ורוצים שתחשב מרחקים. יש גם איזה שיחה עם חובל ואולי גם צוללן. לי לא הייתה שיחה רק עם חובל.
אחרי זה מייבשים אתכם שם מלא זמן, ואז אם הכל בסדר מודיעים לך אם קיבלת חובלים או צוללות. יכול להיות שייקחו אותך לאיזה מבחן קבוצתי אחרי כל זה ורק יודיעו לך (ולאשר הקבוצה) איזה שעה אחרי כולם מה קיבלת.

---------- התגובה התווספה 27-01-2012 ב 20:07 ---------- התגובה הקודמת הייתה 26-01-2012 ב 20:50 ----------

אימון שחיה להיום-
400 חימום לשם חתירה חזרה חופשי
200 לשם ידיים חזה רגליים חתירה חזרה רגליים פרפר ידיים חזה.
3*200 מעורב, 4:00 יציאה.
50 קל
6*100 2:00 יציאה, זמנים באיזור ה1:38.
100 קל
5*50 גב, 1:30 יציאה.
150 שחרור
סה"כ- 2350

---------- התגובה התווספה 28-01-2012 ב 17:52 ---------- התגובה הקודמת הייתה 27-01-2012 ב 20:07 ----------

היום היה ניווט.
לקח משהו כמו שעתיים. הריצה לא הייתה מאוד אינטנסיבית, אבל היה ממש נחמד.

אימון להיום-
50 דקות ספינינג ברגוע, ועוד משהו כמו 15-20 דקות ריצה הביתה. יצא משהו כמו 3.5 ק"מ ריצה.

אימון שחיה להיום היה דיי חפיף.
400 חופשי
2*100 מעורב
4*(300+100) המאיות חזק.
100 קל

בגלל שהבריכה סגורה בחודש פברואר לשיפוצים אז עשינו אימון קצר ואחרי האימון הלכנו לאכול כל הנבחרת. היה נחמד.

---------- התגובה התווספה 31-01-2012 ב 20:28 ---------- התגובה הקודמת הייתה 30-01-2012 ב 23:45 ----------

אימון ריצה קליל יחסית היה היום. בחודש הקרוב הברכה תהיה סגורה, ואני כניראה אשחה שוב ספייס בנשר, אבל העצימות של האימונים תהיה נמוכה יותר, והתדירות תהיה נמוכה יותר.
החודש אני רוצה להגדיל את הנפח של אימוני הריצה לאט לאט, ולגיע לקילומטרז' מכובד, במטרה לשמר אותו בחודש מרץ גם כשהבריכה תהיה פתוחה.
אימון להיום-
3 ק"מ חימום על קצב רגוע.
אחרי זה לקחתי מסלול כשלא ידעתי בדיוק מה המרחק. שיערתי שאני ירוץ אותו באיזור ה7:00 דקות, והאורך שלו הוא באיזור ה1,700 מטר עם עליות וירידות. רצתי את זה טיפ טיפה יותר מהר, ככה שהמשכתי קצת מעבר למתוכנן עד 7 דקות.
אחרי זה ריצת שחרור הביתה ברגוע.
סה"כ משך האימון היה משהו כמו 40 דקות. ביום חמישי יש מדידה של 2000 בבית ספר, והאימון הזה היה סוג של הכנה לזה. המסלול דיי קשה, עם עליות וירידות, דיי דומה למה שעשיתי היום. אני לא מצפה הרבה מהריצה, ואני מרגיש שאני לא בכושר.
הגיע הזמן להתחיל להכנס לכושר ולהעלות הילוך בשביל להגיע לכושר טוב לקראת חודשים אפריל~מאי.

יש איזה סידור מאורגן ע"י הנהלת הבריכה עם מקומות בסביבה לחודש הקרוב?

יש איזה סידור מאורגן ע"י הנהלת הבריכה עם מקומות בסביבה לחודש הקרוב?
אם מציגים להם איזה אישור שאתה מנוי או סטודנט אז אתה יכול לעשות מנוי של חודש אחד בבריכות סמוכות.
החברה של הניבחרת יכולים להשתתף באימונים של מכבי, אבל בגלל שאני שם בתור אורח, בגלל עניין של ביטוח המאמן לא רוצה שאני יילך לאימונים שם.

כניראה שאני יעשה מנוי בספייס. ככה עשיתי שנה שעברה וזה היה סבבה. זה גם ממש קרוב לבית ספר שלי.

כמה עולה המנוי לחודש תחת התנאים שהצגת?

זה ממש לא זול. בספייס זה עולה 350 שקל.
אבל בהתחשב בזה שאני לא משלם כל השנה ומתאמן לפחות פעמיים בשבוע, זה בסדר.
גם בריכה בספייס ריקה יחסית באופן קבוע, ככה שאין בעיה של עומס או דברים כאלה.

אם אתה בא רק 4 פעמים אז גם ככה אתה לא תפסיד יותר מידיי.

אימון להיום היה 50 דקות ספינינג. לא היה לי זמן לריצה אחר כך. סה"כ היה דיי קליל ונחמד.

אני עושה ג'קוזי+סאונה כחלק מרוטינת ההתאוששות שלי ככה שמבחינתי זה חלק מובנה בתוכנית האימונים ואני
מחשיב את זה כהפסד 😃

אימון קצר היום בבריכה בספייס-
400 חימום חופשי
4*(25 ידיים חזה רגליים חתירה+25 חתירה ידיים מתחת למים+25 ידיים חזה רגליים פרפר+25 פרפר על הגב)
8*50 תרגילי נשימה. נשימה כל 5 וקדימה.
4*100 יציאה נוחה. הייתי בלי שעון ככה שאין לי ממש מוסג. הרגיש באיזור ה1:30, ובאיזור ה1:50-2:00 יציאה.
100 קל
ג'קוזי והביתה.
סה"כ- 1700

כמו כמעט כל יום שבת גם היום היה ניווט.
לקח לי משהו כמו שעה וחצי. דיי התברברתי והיה ניווט קשה.
בכל זאת היה מזג אוויר נהדר, והריצה עצמה הייתה סבבה.

אימון שחיה להיום-
400 חימום
4*100 מעורב. 20 שניות מנוחה
3*100 25 רגליים חתירה ידיים חזה 25 גב
4*100 ידיים. 50 חת' 50 גב
500+50+400+50+300+50+200+50+100+50 הקצב למאות היה באיזור ה1:40. ל200 היה קצב של 1:36 למאה והמאה היה מהיר על 1:30.
החמישימים היו ספרנטים דיי מהירים באיזור ה40 שניות.
50 קל
5*50 1:05 יציאה. גם כאן באיזור ה40 שניות.
250 קל
סה"כ- 3800

אימון שחיה להיום-
500 חימום חופשי
2*200 מעורב 4:00 יציאה.
4*50 1:10 יציאה. זמנים באזור ה42.
50 קל
20*100 1-15) 2:00 יציאה. 16-20) 1:55 יציאה. זמנים באזור ה1:37. אחרון היה 1:34 עם פיניש.
150 קל
והביתה
סה"כ- 3300

---------- התגובה התווספה 10-02-2012 ב 20:34 ---------- התגובה הקודמת הייתה 09-02-2012 ב 22:24 ----------

עשיתי אימון שחיה קל בשביל להגדיל קצת את הנפח השבועי, ואחרי זה היה כדורגל, אז לא רציתי להתעייף יותר מידיי.
400 חופשי
4*100 מעורב.
200 25 תרגלי סגנון 25 חתירה
4*100 רגליים
200 חתירה ברגוע
סה"כ- 1600

אחרי זה היה כדורגל. שיחקנו משהו כמו שעה והיה נחמד.
מחר יש ניווט.

---------- התגובה התווספה 11-02-2012 ב 15:35 ---------- התגובה הקודמת הייתה 10-02-2012 ב 20:34 ----------

היה ניווט ממש חביב ונחמד. לקח משהו כמו חמישים דקות. היה קליל וחביב.
מחר אני רוצה לצאת לריצה ארוכה, ובשני אני מקווה שיהיה לי זמן לשחיה ואולי גם אופניים.

עידן, מתוך התעניינות - מספר שאלות אליך, וסלח לי אם התשובות כבר מופיעות בלוג, לא קראתי את כל 18 העמודים 🙄
1. מה הנתונים הפיזיים שלך כרגע? (גיל, גובה, משקל)
2. לפי הערכה בלבד, בכמה אתה עושה כרגע 100 ו-200 מ' (שחייה)?
3. מאיזה גיל אתה שוחה, ובאיזו תדירות?
4. איך הטכניקה שלך בשחייה? (כמובן שזה סובייקטיבי, אבל כיוון כללי...)

לוג מעניין מאוד. תמשיך לתת בראש 😃

עידן, מתוך התעניינות - מספר שאלות אליך, וסלח לי אם התשובות כבר מופיעות בלוג, לא קראתי את כל 18 העמודים 🙄
1. מה הנתונים הפיזיים שלך כרגע? (גיל, גובה, משקל)
2. לפי הערכה בלבד, בכמה אתה עושה כרגע 100 ו-200 מ' (שחייה)?
3. מאיזה גיל אתה שוחה, ובאיזו תדירות?
4. איך הטכניקה שלך בשחייה? (כמובן שזה סובייקטיבי, אבל כיוון כללי...)

לוג מעניין מאוד. תמשיך לתת בראש 😃

היי. אני לא מצפה ממך לקרוא את כל הלוג, אבל זה יהיה נחמד אם תעקוב אחרי האימונים שלי ותתן פידבק מידיי פעם:)

1. בן 17, משהו כמו 1:70 ומשהו כמו 60 קילו
2. 100 מטר כניראה שאני באיזור ה1:10-1:08, אבל זה ממש הערכה גסה, כי בחיים לא שחיתי את המרחק הזה מהר, ו200 כניראה באיזור ה2:50 אני מאמין, אולי יותר לאט אפילו. באמת שאין לי מוסג, אני לא עובד על ספרינטים כאלה.
3. לדעת לשחות אני יודע מגיל קטן, התחלתי להתאמן בצורה רצינית לפני איזה שנתיים בערך.
4. הטכניקה שלי סבבה לדעתי. אני מרגיש מים, ודוחף יחסית. משהו באיזור ה19-18 תנועות לבריכה קצרה בשחיות ארוכות וביזור ה20-22 תנועות ל25 מטר בבריכה ארוכה.

אחרי שאתמול ושלשלום לא התאמנתי, היום יצאתי לריצה קלילה. משהו כמו 55 דקות ריצה, באיזור ה10 ק"מ. היה נחמד.

נערך לאחרונה:
היי. אני לא מצפה ממך לקרוא את כל הלוג, אבל זה יהיה נחמד אם תעקוב אחרי האימונים שלי ותתן פידבק מידיי פעם:)

1. בן 17, משהו כמו 1:70 ומשהו כמו 60 קילו
2. 100 מטר כניראה שאני באיזור ה1:10-1:08, אבל זה ממש הערכה גסה, כי בחיים לא שחיתי את המרחק הזה מהר, ו200 כניראה באיזור ה2:50 אני מאמין, אולי יותר לאט אפילו. באמת שאין לי מוסג, אני לא עובד על ספרינטים כאלה.
3. לדעת לשחות אני יודע מגיל קטן, התחלתי להתאמן בצורה רצינית לפני איזה שנתיים בערך.
4. הטכניקה שלי סבבה לדעתי. אני מרגיש מים, ודוחף יחסית. משהו באיזור ה19-18 תנועות לבריכה קצרה בשחיות ארוכות וביזור ה20-22 תנועות ל25 מטר בבריכה ארוכה.

אחרי שאתמול ושלשלום לא התאמנתי, היום יצאתי לריצה קלילה. משהו כמו 55 דקות ריצה, באיזור ה10 ק"מ. היה נחמד.
משום מה היה זכור לי שאתה ממש קטן, בן 14 או משהו. אבל מסתבר שלא 😃
לא ציפיתי לקבל תשובות כאלה מפורטות האמת. ואם כבר, אז לדעתי יש לך "צוואר בקבוק" בשחייה.
אני רוצה להגיד מראש, שמה שנקרא שחייה זה לא "סגנון א' " שלי אבל כמה דברים שחשוב שתדע על מנת להתקדם, ואצא מנקודת הנחה שהטכניקה שלך תקינה (לא מדבר על טופ-לבל, אלא טכניקה בלי שגיאות מיוחדות כאלה ואחרות):
א. חסר לך כוח. 18-19 תנועות לבריכה קצרה לשחיין של ~1:10 זה הרבה. העובדה שאתה שוקל 60 תומכת בכך. אם היית סביב ה15-16, הייתי מציע לבחון (ואם צריך לתת דגש) את הקיפרים וטכניקת הגריפה לפני הכוח. אבל 18-19 זה יותר מידי, והעובדה שאתה מביא תוצאה טובה (1:10 למי שלא שחיין, ועוד בגיל 17 ומשקל 60 זו תוצאה מצויינת) אומרת שכנראה שיש לך צדדים מאוד חזקים.

ב. ה200 שלך חלש מידי ביחס ל100. סביר להניח שהעובדה שאתה צריך לעשות הרבה תנועות לכל בריכה מתישה אותך ולכן את נחלש במרחק הארוך יותר. יכול להיות שזה גם לא קשור - לכל אחד יהיה מרחק דומיננטי יותר ופחות. בכל מקרה השאיפה היא לאיזון (במיוחד בהנחה שאתה מתאמן לטריאתלון - המרחקים הקריטיים עבורך יתחילו ב750 מ').

אני זוכר את התקופה שבה הייתי שחיין של 1:10 - זה מספר שהטריד אותי הרבה. מאוד התעסקתי בזמנים שלי, והייתי נחוש מאוד להשיג את קידומת ה1:09 המיוחלת. אגלה לך סוד, זה לא הגיע לפני קידומת ה2:35 ל200, וגם לא לפני ה~15 תנועות בממוצע לבריכה (כאשר במקצבים האיטיים הייתי יורד אפילו מתחת ל12). אז נכון, הבסיס שלי היה יותר חזק מהיכולת (שחיינים של 12 תנועות לבריכה אמורים להביא תוצאות הרבה יותר טובות) אבל זה עדיף על צוואר בקבוק הפוך. כשיש בסיס - תמיד יש לאן להתקדם. כשהבסיס הוא הגורם המגביל שלך - זו בעייה גדולה.

בקיצור, אני דיי בטוח שאתה יכול לעלות במשקל לפחות ל65 (בצורה נכונה כמובן) ובכך להוריד זמן כולל בטריאתלון (מה גם שאני ממש לא בטוח שהריצה שלך תחלש מהעלייה הזו במשקל. לפחות לא לטווח הארוך).
וכמובן - תחושת מים תחושת מים תחושת מים. גריפה טובה מושגת ע"י קילומטרים של גריפות. שחייה זה כנראה הספורט הכי תובעני (מבחינת שגרת אימונים), וחוק הג'ונגל קובע - המתחרים שלך מתאמנים לפחות כמוך. נסה לעשות את מה שהם לא עושים 😉

מקווה שמה שאמרתי תקף לגביך (וכמו שאמרתי, יש מצב שלא) ושתפיק מזה משהו.

בהצלחה בהמשך. ותמשיך לעדכן, אחלה לוג! 🤩

משום מה היה זכור לי שאתה ממש קטן, בן 14 או משהו. אבל מסתבר שלא 😃
לא ציפיתי לקבל תשובות כאלה מפורטות האמת. ואם כבר, אז לדעתי יש לך "צוואר בקבוק" בשחייה.
אני רוצה להגיד מראש, שמה שנקרא שחייה זה לא "סגנון א' " שלי אבל כמה דברים שחשוב שתדע על מנת להתקדם, ואצא מנקודת הנחה שהטכניקה שלך תקינה (לא מדבר על טופ-לבל, אלא טכניקה בלי שגיאות מיוחדות כאלה ואחרות):
א. חסר לך כוח. 18-19 תנועות לבריכה קצרה לשחיין של ~1:10 זה הרבה. העובדה שאתה שוקל 60 תומכת בכך. אם היית סביב ה15-16, הייתי מציע לבחון (ואם צריך לתת דגש) את הקיפרים וטכניקת הגריפה לפני הכוח. אבל 18-19 זה יותר מידי, והעובדה שאתה מביא תוצאה טובה (1:10 למי שלא שחיין, ועוד בגיל 17 ומשקל 60 זו תוצאה מצויינת) אומרת שכנראה שיש לך צדדים מאוד חזקים.

ב. ה200 שלך חלש מידי ביחס ל100. סביר להניח שהעובדה שאתה צריך לעשות הרבה תנועות לכל בריכה מתישה אותך ולכן את נחלש במרחק הארוך יותר. יכול להיות שזה גם לא קשור - לכל אחד יהיה מרחק דומיננטי יותר ופחות. בכל מקרה השאיפה היא לאיזון (במיוחד בהנחה שאתה מתאמן לטריאתלון - המרחקים הקריטיים עבורך יתחילו ב750 מ').

אני זוכר את התקופה שבה הייתי שחיין של 1:10 - זה מספר שהטריד אותי הרבה. מאוד התעסקתי בזמנים שלי, והייתי נחוש מאוד להשיג את קידומת ה1:09 המיוחלת. אגלה לך סוד, זה לא הגיע לפני קידומת ה2:35 ל200, וגם לא לפני ה~15 תנועות בממוצע לבריכה (כאשר במקצבים האיטיים הייתי יורד אפילו מתחת ל12). אז נכון, הבסיס שלי היה יותר חזק מהיכולת (שחיינים של 12 תנועות לבריכה אמורים להביא תוצאות הרבה יותר טובות) אבל זה עדיף על צוואר בקבוק הפוך. כשיש בסיס - תמיד יש לאן להתקדם. כשהבסיס הוא הגורם המגביל שלך - זו בעייה גדולה.

בקיצור, אני דיי בטוח שאתה יכול לעלות במשקל לפחות ל65 (בצורה נכונה כמובן) ובכך להוריד זמן כולל בטריאתלון (מה גם שאני ממש לא בטוח שהריצה שלך תחלש מהעלייה הזו במשקל. לפחות לא לטווח הארוך).
וכמובן - תחושת מים תחושת מים תחושת מים. גריפה טובה מושגת ע"י קילומטרים של גריפות. שחייה זה כנראה הספורט הכי תובעני (מבחינת שגרת אימונים), וחוק הג'ונגל קובע - המתחרים שלך מתאמנים לפחות כמוך. נסה לעשות את מה שהם לא עושים 😉

מקווה שמה שאמרתי תקף לגביך (וכמו שאמרתי, יש מצב שלא) ושתפיק מזה משהו.

בהצלחה בהמשך. ותמשיך לעדכן, אחלה לוג! 🤩

מה שאתה אומר זה שאני צריך להוסיף אימון כוח?
אני מקבל את מה שאמרת ואני ינסה את זה, העניין הוא שכתבת הרבה ולא ממש הסברת מה לעשות בפועל. לגביי המשקל, הפאקטור הזה פשוט לא מעניין אותי. מה שמעניין אותי זה שאני יהיה טוב. אם צריך להוסיף כוח בשביל זה אין לי בעיה.
אני משער שאני לא צריך לעשות תוכנית כוח רגילה כמו SS נגיד אלא משהו מכוון יותר לשחייה, יש לך רעיון למה לעשות?

מה שאתה אומר זה שאני צריך להוסיף אימון כוח?
אני מקבל את מה שאמרת ואני ינסה את זה, העניין הוא שכתבת הרבה ולא ממש הסברת מה לעשות בפועל. לגביי המשקל, הפאקטור הזה פשוט לא מעניין אותי. מה שמעניין אותי זה שאני יהיה טוב. אם צריך להוסיף כוח בשביל זה אין לי בעיה.
אני משער שאני לא צריך לעשות תוכנית כוח רגילה כמו SS נגיד אלא משהו מכוון יותר לשחייה, יש לך רעיון למה לעשות?
כן, מן הסתם המשקל לא אמור לעניין אותך, אלא הכוח, אבל מה לעשות שבסופו של דבר תצטרך להוסיף משקל בשביל להתחזק...
למרות שדווקא באופניים משקל יכול לעזור טיפה אבל לא קריטי ברמות האלה.
כן, הכוונה הייתה להוסיף לתוכנית האימונים אימוני כוח. האמת, זה ממש קשה לשלב בין שני הדברים מבחינת התאוששות ובגלל שאני לא יודע מה תוכנית האימונים שלך (גם לא כל כך הצלחתי להבין מהלוג - זה נראה כמו אימוני אקראיים) קשה להגיד מה יתאים לך.
העצה הכי טובה שאפשר לתת לך היא לקרוא את החומר שיש בפורטל ובפורום, זה כאן מאמרים שהם פשוט זהב, ולראות איך אתה יכול לשלב את זה. כמובן שבלי לנסות לא תדע. במקרה הגרוע, זה הרס לך אימון-שניים-שלושה. ובמקרה הגרוע מאוד, שאתה לא מתאושש ולא מצליח לשלב בין הדברים (והתזונה היא כמובן פאקטור חשוב), אתה יכול ללכת על תקופת כוח (לא חייבת להיות ארוכה).
ובמקרה הטוב אתה תמצא את האיזון תוך כמה אימונים בלבד ותשתפר מאוד.

תקרא, תדע, תבין - ותנסה 😃

וכמובן בהצלחה 😵‍💫🥊

כן, מן הסתם המשקל לא אמור לעניין אותך, אלא הכוח, אבל מה לעשות שבסופו של דבר תצטרך להוסיף משקל בשביל להתחזק...
למרות שדווקא באופניים משקל יכול לעזור טיפה אבל לא קריטי ברמות האלה.
כן, הכוונה הייתה להוסיף לתוכנית האימונים אימוני כוח. האמת, זה ממש קשה לשלב בין שני הדברים מבחינת התאוששות ובגלל שאני לא יודע מה תוכנית האימונים שלך (גם לא כל כך הצלחתי להבין מהלוג - זה נראה כמו אימוני אקראיים) קשה להגיד מה יתאים לך.
העצה הכי טובה שאפשר לתת לך היא לקרוא את החומר שיש בפורטל ובפורום, זה כאן מאמרים שהם פשוט זהב, ולראות איך אתה יכול לשלב את זה. כמובן שבלי לנסות לא תדע. במקרה הגרוע, זה הרס לך אימון-שניים-שלושה. ובמקרה הגרוע מאוד, שאתה לא מתאושש ולא מצליח לשלב בין הדברים (והתזונה היא כמובן פאקטור חשוב), אתה יכול ללכת על תקופת כוח (לא חייבת להיות ארוכה).
ובמקרה הטוב אתה תמצא את האיזון תוך כמה אימונים בלבד ותשתפר מאוד.

תקרא, תדע, תבין - ותנסה 😃

וכמובן בהצלחה 😵‍💫🥊

לפני שאני מחליט אם אני באמת יוסיף עוד אימון, ואיך, אני צריך קודם לסדר את האימונים שלי.
תודה על הפידבק:)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית