משהו קצת שונה- לוג אימוני טריאתלון

• פותח/ת השרשור theidan
  • פורסם בתאריך
לוג מעניין
כמה קלוריות אתה מכניס עם כל האירובי הזה?
אני ממש לא סופר קלוריות. הדייטה שלי עובדת בשיטת הרעב. אם אני רעב- אני אוכל.
אני ממש רזה. אני שוקל בסביבות ה60 קילו, ככה שבכל מיקרה זה לא יהיה כזה הרבה ביחס לחברה פה.

אימון שחיה להיום-
400 חימום
4*100 מעורב 2:00 יציאה
200 רגליים
200 ידיים
200 לשם ידיים חזה רגליים חתירה חזרה פרפר על הגב
600 חתירה. עשיתי 10:25. 1:44 ל100. אני דיי מרוצה מהקצב. אני מתחיל להרגיש מים ואני מתחיל לסחוב גם שחיה ארוכה יותר. אני אופטימי עד הטריאתלון.
200 שחרור
סה"כ- 2200

שחיתי היום עם הנבחרת.
400 חימום חופשי
200 לשם ידיים חזה רגליים חתירה חזרה פרפר על הגב
200*2 ידיים
2*300+300 מעורב+2*300. שחיתי על הרגליים של אחד מהנבחרת. בכל 300 מטר החזקתי איתו פחות. בראשון החזקתי סביבות ה150~ מטר. בשני סביבות ה75~ מטר, שלישי 50~ מטר ואחרון 25~ מטר. (המעורב לא כלול) ככה שהזמנים היו דיי מהירים כי הוא הכניס אותי לקצב גבוהה. באלה ששחיתי לבד שחיתי באזור ה1:40 למאה. איתו עשיתי קרוב ל1:30 ל100.
100 קל והביתה.
סה"כ- 2600

עשיתי היום היום איזה אימון שחיה בדיחה כזה.
שחיתי עם עוד איזה מישהי ואז עם אחד אחר מהעבודה ובעיקר דיברנו ובקושי שחינו.
אחר כך עשיתי עוד איזה ק"מ~ לבד.
סה"כ אני מאמין שיצא משהו כמו 2000 מטר אימון.
אחרי הדיבור איתו הבנתי שאני צריך להגיע יותר לסביבות 20-25 ק"מ שבועי בשחיה, ולזה אני שואף עכשיו, ככה שאני ינסה להגיע לאימונים של 4-5 ק"מ.

אימון שחיה להיום-
עשיתי אימון ארוך יותר משמעותית, וכרגע זה יהיה הנפח אימונים שלי בשחיה.
(200 חופשי+100 מעורב)*4 חימום
2*200 ידיים
300 רגליים
300 תרגילי סגנון
6*50 שליש ראשון ALL OUT השאר קל. יציאה 1:15
15*100 2:00 יציאה. שחיתי בצורה דיי קבועה על 1:35 ואני מופתע ומרוצה מאוד מהתוצאה. זה מתחיל להזכיר את הזמנים של שנה שעברה.
500 קל שחרור
סה"כ- 4500

20-25 ק"מ שחיה במסגרת אימוני טריאתלון? מתי ישאר לך זמן לריצה ואופניים?

20-25 ק"מ שחיה במסגרת אימוני טריאתלון? מתי ישאר לך זמן לריצה ואופניים?
נדאג לזה אחר כך 😛
אני עובד בבריכה ככה שמאוד נוח לי לשחות הרבה, וזה גם צד שאין לי בו בסיס טוב כמו שיש לי בריצה ואופניים.
אני רוצה לשים בזה את הדגש לפחות עכשיו לקיץ כשאני גם ככה הרבה זמן בבריכה. אחר כך אני יוריד עומס בשחיה ויוסיף בריצה ואופניים.

בגדול התיכנון הוא 2 אימונים ביום- אחד שחיה ואחד ריצה/אופניים.

נערך לאחרונה:
יצאתי לרוץ היום עם חבר. היה קצב דיי נוח. סה"כ משהו כמו 8.5 ק"מ.

האימון שחיה היום נגמר לי באמצע בגלל שהייתי צריך ללכת, ככה שהמרחקים בו יצאו דיי דפוקים
1000 חימום חופשי
2*200 מעורב
300 ידיים
200 רגליים
300 לשם ידיים מתחת למים חזרה תרגיל סגנון
8*50 שליש ALL OUT השאר קל. יציאה לא מסודרת. משהו כמו 1:05-1:10
100 קל
פה גיליתי שנישאר לי רק 20 דקות אז עשיתי את זה
2*(200+100) המטרה לעשות אותם זמנים בסט השני כמו הראשון. יציאה ל200- 3:50. אחרי 100 מנוחה. זמנים- 3:10, 1:36. 3:15, 1:36. ב100 מטר הצלחתי לשמור קצב וב200 לא. ההפרשים לא היו גדולים מידיי ואני דיי מרוצה.
400 קל
סה"כ- 3600

אימון שחיה להיום (עם הנבחרת)-
400 חימום חופשי
300 ידיים
300 רגליים
100+200+300+400+300+200+100. עשיתי קצת פחות בשביל להשאר בקצב של שאר החברה. במרחקים הארוכים יצא לי קצב ל100 1:40-1:43
200 שחרור והביתה.
סה"כ-2800

אימונים להיום-
שחיה-
700 חימום
3*100 מעורב 2:00 יציאה
300 לשם ידיים מתחת למים חזרה תרגיל סגנון
200 רגליים
6*50 שליש ALL OUT השאר קל. יציאה בערך על 1:10
5*200 4:00 יציאה. בחרתי בכוונה יציאה נוחה, גם כי המסלול היה מבולגן והייתי צריך משהו שיתן לי קצת יותר משחק לצאת לפני/אחרי ושתישאר מנוחה סבירה. שחיתי בממוצע משהו כמו 1:40 ל100. אני דיי מרוצה המקצב, למרות שהרגשתי עייף בידיים.
400 שחרור
סה"כ- 3200

אחרי זה עשיתי משהו כמו 30 דקות ריצה קלה. יצא בסביבות ה5 ק"מ.

נערך לאחרונה:
היום עשיתי שחיה ואחר כך ריצה
600 חימום
1000 מדידה. שחיתי עם כמה חברה שיש להם תחרות מים פתוחים בשישי. שחיתי לבד (לא על רגליים של מישהו) בסביבות 16:20. 1:38 ל100 מטר. אני מאוד מרוצה מהקצב.
אחר כך הצטרפתי לאימון שעשתה שאר הנבחרת
200 מעורב+100 על 1:30
ואז 200+200+100 200 ראשון חתירה. 200 שני מעורב ו100 חתירה. במעורב עשיתי חתירה במקום פרפר כי הייתי גמור. הזמן ל100 השני היה 1:32.
100 רגליים
300 שחרור
סה"כ- 2800

היום עשיתי איזה אימון הכנה לתריאטלון שיש בשבת.
עשיתי 1~ ק"מ חימום ריתה
אחרי זה 500 מטר חימום שחיה
ואז 300 חתירה יצא 4:50
אחרי זה עשיתי החלפה מהירה ויצאתי ל20 דק' אופניים
ואז בסוף 2 ק"מ ריצה. השני קילומטר יצא 9:26.
אחרי זה ריצה קלה שחרור משהו כמו 2.5 ק"מ.

הכושר שלי בריצה על הפנים. אני יעשה משהו כמו 10-15 ק"מ שבועי שחיה, ואני רוצה להגיע לסביבות ה50-40 ק"מ שבועי ריצה. מאחרי הטריאתלון הדגש יעבור לריצה ולא לשחיה. כרגע הרבה שלי בשחיה גבוהה משמעותית מזו של הריצה.

היום היה טריאתלון ת"א. הגעתי אליו ממש לא בכושר ביחס לשנה שעברה.
שכחתי להפעיל סטופר כככה שאני יודע רק זמנים כולל החלפה.
שחיה- 16:11. אני דיי מאוכזב מהתוצאה. שנה שעברה עשיתי 2 דק' מהר יותר, אני לא בכזה כושר יותר גרוע משנה שעברה. חבל. מקום 23 במיקצה. שיפור של 2 מקומות משנה שעברה. כניראה שהים היה יותר קשה לשחיה.
אופניים- 43:06. באורך פלא עשיתי יותר מהר משנה שעברה. כניראה שתפסתי פלטון יחסית טוב ופשוט רכבתי מהר. למרות שפה הרגשתי שאם היה לי עוד טיפה נפח אימונים הייתי צליח להיכנס לפלטון הרבה יותר חזק, ולהוריד אולי אפילו משהו כמו 5 דק'. מקום 26 במיקצה. ירידה של 5 מקומות. בגלל שפיספסתי את הפלטון.
ריצה- 26:17. אני ממש מאוכזב מהתוצאה. רצתי בקצב יחסית רגוע ועם עוד מישהו שעקפתי אותו בפיניש. כאבה לי הבטן כמעט לאורך כל המסלול וזה מנע ממני להגביר. לא ברור מה קורה עם הכאבים האלה שתמיד יש לי. גם פה ממש הרגשתי איך חסר לי נפח אימונים, ואם הייתי בא עם יותר נפח הייתי יכול להוריד דקות רבות. מקום 30 במיקצה. שנה שעברה סיימתי פה מקום 17.
סה"כ- 1:25:35. זה 5~ דקות לאט יותר משנה שעברה. רוב הזמן הגיע מהריצה, ששנה שעברה עשיתי 22:15 בערך. חבל שהזנחתי ככה את הריצה ולא באתי בכושר.

מסקנות- אני לא צריך כזה נפח אימונים בשחיה כמו שרציתי. אימון של 3.5 ק"מ יספיקו לי בחלט. צריך לשים עכשיו את הדגש על ריצה. להתחיל להכנס לנפח אימונים. 40 ק"מ שבועיים צריכים להיות עכשיו הרף.

הזמנים שרשמת הם "נטו" או לפי מה שכתוב ב- 4sport? אם חשוב לך להתקדם אתה צריך לעבוד לפי תוכנית מסודרת ולא לאלתר אימונים. בכל מקרה התנאים היום היו קשים בגלל החום

הזמנים שרשמת הם "נטו" או לפי מה שכתוב ב- 4sport? אם חשוב לך להתקדם אתה צריך לעבוד לפי תוכנית מסודרת ולא לאלתר אימונים. בכל מקרה התנאים היום היו קשים בגלל החום
התנאים היו מאוד קשים. הים לא היה קל, והיה ממש חם בריצה.
הזמנים הם לפי 4sport. יש לי תוכנית אימונים. אומנם לא הכי מסודרת, אבל זה ממש לא לקפוץ למים ולאלתר משהו.

עשית את טריאתלון תל אביב בתור תחרות מטרה?
הזמנים אכן גרועים (ביחס למה שאתה יכול לתת), אבל אל תתרגש מזה, לכל אחד יש תחרויות טובות יותר ותחרויות טובות פחות.
אני לא הייתי ולא יודע איך היה הים או הטמפ' וכו' אבל בשחייה התוצאה שלך לא משקפת בכלל את מה שאתה יכול לתת, ולמרות שבריצה קצת קשה לקבוע כי אתה אחרי שחייה ואופניים, גם יש לך יותר.
אני חושב שבתחרות הבאה אתה צריך לרדת את ה2 דק' ל100 בשחייה, לנסות להצמד ל1:50 (אני יודע שהים יותר אטי מהבריכה) אבל יותר חשוב לשחות על שחיינים אחרים ולתפוס גל, ולהשתמש מעט ברגליים. בד"כ זה נאמר על איש ברזל אבל תקף בכל טריאתלון: אתה לא יכול לנצח את התחרות בשחייה, אבל אתה יכול בקלות להפסיד אותה שם. מאוד, מאוד חשוב להתחיל את הרכיבה עם רגליים רעננות.
הקילומטראז' השבועי שנתת באופניים ובריצה ובכלל באימונים מורגש בעיקר בריצה בסוף התחרות. למרות שחלק מאימוני הריצה שלך, גם אלה שיותר ארוכים מ5 ק"מ אתה רץ בקידומת 4, את ה5 ק"מ רצת על 5:15 וזה בדיוק מה שמראה חוסר בנפח, לא בעצימות.

אל תתרגש זו בסה"כ תחרות אחת ויהיו עוד הרבה, הכי חשוב שתפיק לקחים לפעמים הבאות כי אין ספק שאתה יכול להתמקם טוב יותר.

במידה ולא השתנה משהו בתקופה האחרונה באימונים שלך (אני מודה, לא עקבתי), אז אני מסכים בהחלט.

נערך לאחרונה:
עשית את טריאתלון תל אביב בתור תחרות מטרה?
הזמנים אכן גרועים (ביחס למה שאתה יכול לתת), אבל אל תתרגש מזה, לכל אחד יש תחרויות טובות יותר ותחרויות טובות פחות.
אני לא הייתי ולא יודע איך היה הים או הטמפ' וכו' אבל בשחייה התוצאה שלך לא משקפת בכלל את מה שאתה יכול לתת, ולמרות שבריצה קצת קשה לקבוע כי אתה אחרי שחייה ואופניים, גם יש לך יותר.
אני חושב שבתחרות הבאה אתה צריך לרדת את ה2 דק' ל100 בשחייה, לנסות להצמד ל1:50 (אני יודע שהים יותר אטי מהבריכה) אבל יותר חשוב לשחות על שחיינים אחרים ולתפוס גל, ולהשתמש מעט ברגליים. בד"כ זה נאמר על איש ברזל אבל תקף בכל טריאתלון: אתה לא יכול לנצח את התחרות בשחייה, אבל אתה יכול בקלות להפסיד אותה שם. מאוד, מאוד חשוב להתחיל את הרכיבה עם רגליים רעננות.
הקילומטראז' השבועי שנתת באופניים ובריצה ובכלל באימונים מורגש בעיקר בריצה בסוף התחרות. למרות שחלק מאימוני הריצה שלך, גם אלה שיותר ארוכים מ5 ק"מ אתה רץ בקידומת 4, את ה5 ק"מ רצת על 5:15 וזה בדיוק מה שמראה חוסר בנפח, לא בעצימות.

אל תתרגש זו בסה"כ תחרות אחת ויהיו עוד הרבה, הכי חשוב שתפיק לקחים לפעמים הבאות כי אין ספק שאתה יכול להתמקם טוב יותר.
קשה להגדיר את התחרות בתור תחרות מטרה. עשיתי אותה בשביל לדעת איפה אני עומד כרגע באימונים.
בשנה האחרונה האימונים היו דיי ליצניים ולא היה אפשר לצפות שאני אשווה את התוצאה של שנה שעברה. אז באתי הרבה יותר כושר.

בקשר לשחיה, ניסיתי לתפוס רגליים, אבל בחרתי במתחרה הלא נכון חחח ניסיתי לתפוס על ליאן ויתקין אם זה אומר לך משהו, היא סיימה את השחיה איזה 2 דקות לפניי. חוץ מזה, אני מניח שהזמן לשחיה היה באיזור ה1:50 ל100. אבא שלי אמר לי שכל ההחלפה לקחה לי משהו כמו 2 דקות (ולדעתי זה לקח אפילו יותר) אם זה היה 2 דקות, אז הקצב למאה הוא 1:53. השחיה הייתה בלגן. נכנס לי גם מים למשקפת (פעם ראשונה שזה קורה לי אי פעם) ובאופן כללי לא הרגשתי כאילו אני נותן מספיק ממה שאני יכול לתת.
לפי צלם אותי יצאתי מהמים בסביבות 8:39:30. אם זינקנו ב 8:25, אז לקח לי פחות מ2 דק' ל100. אבל לא הרבה פחות.

מהתחרות היה לי ברור שאני צריך להגדיל נפח בריצה ואופניים, וזה מה שאני יתחיל לעשות.

נערך לאחרונה:
אימון קל היום.
30~ דקות ספינינג+ 2.5 ק"מ ריצה חזרה הביתה.

היום עשיתי איון שחיה עם הנבחרת ואחר כך ריצה.
שחיה-
300 חימום
6*100 פעם ידיים מתחת למים פעם ידיים
200 רגליים
500+4x100+300+2x100+100 המזנים היו יחסית איטיים. היציאה למעורבים הייתה 2 דק' ולא היה קל. הרצף היה בסביבות 1:40.
4*50 15 ספרינט השאר קל
אחר כך עשיתי ג'קוזי עם הנבחרת ואז יצאתי לריצה. משהו כמו 5 ק"מ. יצא משהו כמו 6 דק"מ הרגשתי מאוד נינוח ורגוע. קצת כאבה הבטן אבל לא נורא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית