נק' מוניטין:
20
- 993
- 16
מיצים טביעים ובכללי עדיף כמה שפחות נכון? בגלל שיש הרבה סוכר קלוריות או שזה דבר שולי
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
זה שיש לא הופך את זה לנכון, זה יהיה נחמד לעשות את זה בתור דעה, אבל רוב אלו שיעלו על הבמה יסכמו את זה כך שהם המציאו את הגלגל מחדש ורק הגישה שלהם נכונה ויתחילו לגבות את עצמם בהרבה שטויות, וראינו כבר כאלו במשך השנים.
אני אומר שאינסולין יכול לעלות לא רק על ידי פחמימות, וגם חלבון יכול לשתק ליפוליזה (במצבים מסויימים, במאזן קלורי חיובי יהיה כנראה דומיננטי יותר משלילי), לכן להאשים פחמימות בתהליך השלום העולמי ובכל הדברים שמייחסים להם זה יהיה דיי לא נכון לעשות ותלוי מי עומד מולך. ילד שחיף, מתבגר, אולי אפילו תת משקל, יהיה לדעתי כן חכם לתת לו תפריט מבוסס פחמימות (כי זה גם יהיה לו יותר קל לאכול מאשר שומן וחלבון), אנשים אחרים נדרש להסתכל על התמונה הכללית בין היתר העבר שלהם, ההווה שלהם ומה הם רוצים בעתיד (מבחינה הורמונאלית, גנטית וכו')
תפריט שמבוסס על משהו אחד אף פעם לא יהיה אידאלי (טוב אולי חוץ מ PSMF וגם שם שם לזמן מוגבל, עם כל הקווים המנחים שיש בספר), אבל לדעתי בהחלט לחלק מהאנשים יש מקום לפחמימות בתפריט.
ותודה, יש לי מספיק מה לקרוא, עד דצמבר לא משעמם לי.
זה קצת טריקי מה שאתה שואל. הקונספט של "גירעון קלורי שלילי" הוא בעיתי בהגדרה שלך. נניח שאתה על מיטה ואתה שורף 2000 קלוריות ליום. אז ב-12 שעות זה 1000 קלוריות. זה 250 גרם גלוקוז. אתה לוקח 200 גרם כדי ליצור גירעון קלורי ופורס אותו על פני 12 שעות = 16.5 גרם לשעה (3 כפיות). עכשיו זה לא כמות שיוצרת ספייקים ענקיים של אינסולין ולכן לא תדכא לחלוטין את הליפוליזה ולכן תקבל כנראה ירידה קלה במשקל (עשינו רק גירעון של 200 קלוריות).
איך זה בהשוואה לתפריט חילופי שמכיל חלבונים ושומן - רב המחקרים מראים שאתה תרד כמות דומה של משקל (עם יתרון קל לתזונה שיש בה חלבון כי הערך הטרמי שלו גבוה יותר). הרכב המשקל שתרד (שומן/מסה רזה) יהיה שונה במקצת (התזונה של הסוכר תוביל לירידה גדולה יותר של מסה רזה).
כל זה בהנחה שאנחנו שולטים ביד רמה בכמויות שנכנסות. ברגע שאתה מדבר על אכילה שהיא ad libitum נכנסים מרכיבים חדשים כמו רעב והורמוני שובע ותהליכים ארוכי טווח (רגישות לאינסולין שיכולה להשתנות) ועוד שגורמים לתזונה שמבוססת על סוכר להיות קטסטרופה בריאותית.
האמת? מה שכתבת פה די אופטימי לטעמי (במובן של אינסולין כמדכא ליפוליזה). כלומר אפילו במקרה באמת קיצוני של תזונה על גלוקוז סולו בעצם מה שבשורה התחתונה 'קובע' היא המשוואה הקלורית.
ושוב, הרבה תודה על התשובות המקיפות