הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע חשוב: הודעות פרטיות באתר

מצב
השרשור נעול
  • פותח/ת השרשור
לא הבנתי למה מחקו את הנושא הזה והחזירו אותו. אני חושב שצריך לכבד את פרטיותם של משתמשים ותיקים ושאין סיבה לקרוא הודעות פרטיות שלהם.

מחקו כי לא ידעו שהודעה הזו מתואמת ומאושרת מול בעל האתר.

עם החלק השני של ההודעה שלך אני מסכים כמובן, אם כי שוב, הוא אינו מטרת הפוסט

אם הסכמת לשלם 1000 לשקל לחודש תמורת שימוש באתר, מה לא חוקי בזה בדיוק?

גמד אני לא אתווכח איתך
אם אתה לא מבין במשהו אז אל תנסה לצאת חכם
לך תלמד את הנושא אם זה מעניין אותך

מדהים, אני מדפיס לך עכשיו תעודה של עו"ד

אם היה כתוב באותיות קטנות בתקנון של הפורום שכל גולש חייב לשלם למשה 1000 שקל כל חודש אתה חושב שזה היה תופס ?

לטענתך הוא היה יכול להיות עשיר

שתדע יש חוזים שלא שווים את הנייר שעליהם הם נכתבו

עזוב חוזים, יש לי מבחנים שעשיתי מהסמסטר שלא שווים את הנייר.

העובדה היא שלא מסתירים ממך את זה, ושזה עדיין טיפשי לרשום דברים מסויימים בממשק הזה.

רן לאור הטענות שלך פה בדיון אני חושב שגם אתה צריך כנראה ללמוד את הנושא.

אם אתה רוצה, לאח שלי יש מלא חומר על דיני חוזים, אני אשלח לך.

רן לאור הטענות שלך פה בדיון אני חושב שגם אתה צריך כנראה ללמוד את הנושא.

טוב פש1ש
תעשה ניסוי, הרי אתה יכול להרוויח פה מליונים
אני אבוא לראות איך השופט זורק אותך מהמדרגות של בית המשפט

עזוב, את המיליונים שלי אני אעשה מלהגן על לקוחות בתביעות על הפרת חוזה. "כבוד השופט, למרשי לא הייתה סבלנות לקרוא את החוזה ולכן אי אפשר לצפות ממנו לעמוד בו", אני לא יכול להפסיד!

רן אם היית מנהל בחברה מסויימת ועובדים היו מלכלכים עליך בטלפון או בממשק של החברה שלך, אתה לא חושב שזו זכותך להיות מודע לכך?

אם מישהו רוצה ללכלך שישלח מייל לחבר שלו.. בטח ובטח אם זה דברים פליליים.
ואגב, גם אני רק הפוסט הזה גיליתי שיכולים לקרוא לי את הה"פ.

זו אחריות בעל האתר לשים בתפקיד המנהלים אנשים אחראיים בעלי שיקול דעת נאות על מנת לדעת איזה ה"פ לקרוא ואיזה לא.
לפי דעתי יהיה נכון מצד בעל הפורום, לדרוש ממנהל את הסיבה מדוע הוא קרא ה"פ מסויימת, ואם ברור מאליו שאין הצדקה אז שיחליטו מה לעשות לגבי זה. זו דעתי ויכולים לדחות אותה, ואין לי בעיה כי אני מודע לזה שהפורום לא דמוקרטי

נערך לאחרונה:
רן אם היית מנהל בחברה מסויימת ועובדים היו מלכלכים עליך בטלפון או בממשק של החברה שלך, אתה לא חושב שזו זכותך להיות מודע לכך?

אם מישהו רוצה ללכלך שישלח מייל לחבר שלו.. בטח ובטח אם זה דברים פליליים.
ואגב, גם אני רק הפוסט הזה גיליתי שיכולים לקרוא לי את הה"פ.

בחברה צריך להחתים אותך/ליידע אותך בראיון קבלה שהכל מצולם ושכל השיחות מוקלטות
אחרת זה לא חוקי

ולגמד לא מדובר פה על חוזה שנחתם ורוב האנשים לא קוראים את הרישום לפורומים
זה יותר מורכב מהמשפט המופשט שרשמת שמראה על הבורות המוחלטת שלך בתחום

אז אתה בעצם טוען שהתקנון באתר, שאתה צריך להסכים לו במפורש, הוא לא חוזה מחייב רק כי "רוב האנשים לא קוראים את הרישום לפורומים"? זה משהו חדש.

כמה קיבלת בדיני חוזים שוב?

בחברה צריך להחתים אותך/ליידע אותך בראיון קבלה שהכל מצולם ושכל השיחות מוקלטות
אחרת זה לא חוקי

אני באמת לא מבין בזה, אז אני אניח שאתה צודק, ובכל זאת, אני די בטוח שלא יגידו לך מפורשות שמקליטים אותך, סביר להניח שידחפו את זה בתור איזשהו תת סעיף נידח.

דרך אגב אם אתה מדבר עם מישהו יש לו זכות להקליט אותך

אם אתה מדבר עם מישהו לצד שלישי אסור להקליט אותך (ללא ידיעתך)

אז אתה בעצם טוען שהתקנון באתר, שאתה צריך להסכים לו במפורש, הוא לא חוזה מחייב רק כי "רוב האנשים לא קוראים את הרישום לפורומים"? זה משהו חדש.

כמה קיבלת בדיני חוזים שוב?

קוראים לי יוסי ויש לי יד 50 אז אני צודק לא גמד ?
תביא טענות לעניין אם יש לך

אתה יכול לבדוק את פסק דין אפרופים - הלכת אפרופים של אהרון ברק
שהוא קבע שם שנכתב בחוזה לא תקף בכלל

אני אשמח אם תוכל להסביר, במילים שלך, מה הקשר בין פסק הדין שדיברת עליו לבין מה שטענת בדיון.

אולי אחד המנהלים יוכל לתת הודעה מסודרת לגבי העניין?

אני אשמח אם תוכל להסביר, במילים שלך, מה הקשר בין פסק הדין שדיברת עליו לבין מה שטענת בדיון.

ההרצאות שלי עולות כסף
אם אתה רוצה לקבוע שיעור אתה מוזמן ליצור קשר בפרטי

למה בכלל מסתכלים לנו בהודעות?

סחר בחומרים או פשוט אנשים רוצים לראות שלא מלכלכים עליהם?

אולי אחד המנהלים יוכל לתת הודעה מסודרת לגבי העניין?

איזה הודעה מסודרת אתה רוצה?
יש שלושה אנשים בערך שיכולים לקרוא הודעות פרטיות.
אף אחד לא קורא הודעה של מישהוא ספציפי, אלא הודעות חדשות בכלליות.

למי שלא הסיק את זה מדברי עידן, המנהלים הכתומים לא יכולים לקרוא הודעות וזה לא שאנחנו עושים שיחות מנהלים על הודעות פרטיות של משתמשים.
מאז שאני מנהל עדיין לא נתקלתי אפילו פעם אחת בסיפור שמתחיל ב "ראיתי בהודעות הפרטיות של X..."
אז תפסיקו לחשוב שאנחנו ערב טוב עם גיא פינס מאחורי הגב שלכם.

כמו שהסברתי לעמרי ורן בצורה אישית אני ארשום את זה גם בפורום.
יש כרגע 5 אנשים שיכולים לקרוא הודעות פרטיות באתר: שניר, עידן, אלכס, אור ואנוכי.
קריאת ההודעות הפרטיות מתבצעת באופן של רשימה מהחדש ביותר (שעה/תאריך) לישן ביותר. ברגע שנשלחות הודעות פרטיות מנהל יכול ללחוץ ולקרוא את ההודעות הפרטיות, אם מלכלכים עליו בפורום שהוא בעצם שלו או כמעט שלו (כי הוא מנהל ראשי כאן). כמו שאתם באים לחברה גדולה ולמנהל החברה יש את האפשרות לקרוא את הדואר שעובר בשרת הדואר של החברה (האימיילים של העובדים שלו), אותו עיקרון כאן בפורום. ברגע ש"חתמת" על ההסכם הזה בעת ההרשמה והתקנון גלוי וידוע, במיוחד כאשר הבוט של הפורום עוד שולח לך הודעה פרטית כשאתה נרשם עם לינק לתקנון שוב שתקרא אותו, אז אין כבר עוד איך להסתיר מידע מהמשתמש, לא אותיות קטנות, לא מקום נידח וקישור חיצוני בפורום, זה מופיע בכל עמוד בפורום בתחתית העמוד בתור "תנאי שימוש".
אינני יודע מה יעבור לעמרי בראש גם בתור משתמש כבוד והוא יתחיל למכור חומרים או לא. זה לא משנה מי שלח את ההודעה הפרטית גם מנהלים (וקראו דברים מעולם), אנחנו קוראים להם הודעות פרטיות בלי יוצא מן הכלל, אני לא אסמוך על בן אדם כזה או אחר רק בגלל שאני "מכיר אותו" או בגלל שהוא "וותיק באתר" או "משתמש כבוד", סה"כ אני לא מכיר פה אישית כמעט אף אחד ואינטרנט זה מקום שניתן בקלות לעשות דברים מאחורי ה"גב".
הסיבה העיקרית לקריאת ההודעות הפרטיות היא היכולת שלנו לנטרל:
א. סוחרים בסטרואידים
ב. מרגלים שבאים לפה ויבואנים שמנסים להפיץ את המוצרים שלהם בכמויות מסחריות

לגבי ב', התופעה פחות שכיחה אבל עדיין לפעמים קיימת, סעיף א' מתבסס על מצב כמעט יומי ואנחנו מנסים להלחם בתופעה.
תחשבו על זה, שאם לא היה איתור של הודעות פרטיות וסחר בחומרים היה מתבצע באופן חופשי בהודעות פרטיות באתר אז, למה כבר לא להעביר את המכירה באופן גלוי לפורום קנייה ומכירה? הרי מה זה משנה אם זה בהודעה פרטית שאני יכול לשלוח למשתמש שידעו כ"סוחר" שאני רוצה חומר כזה או אחר או שאני אפרסם את זה כבר גלוי בפורום? זה אותו דבר, שמועות רצות מפה לאוזן ויתחילו לומר הינה תשלח הודעה פרטית למשתמש X יש לו חומרים הוא יארגן אותך, הדבר יוצר בעיות רבות כמו:
א. סחר בחומרים שהוא לא חוקי מלכתחילה, לא אכפת לי מהחוק הישראלי אבל עדיין זה משהו שיכול להשפיע עלי לטווח הארוך, ובכל מקרה סחר בסטרואידים הוא אינו חוקי בכל העולם.
ב. יש פה גולשים שהם בני 13-18 שאם הדבר יהיה זמין, זול יחסית ונוח להם, הם פשוט יתחילו להשתמש, כשזה לא זמין ו"קשה" להשיג ולא מכירים מקור אמין וזה "מפחיד" אז הם לא ינסו גם להשתמש ולהשיג, זו אחריות שלי כבעל אתר למנוע מילדים בגיל הטיפשעשרה להתחיל להזריק רק כדי להרשים את הבחורות בים ולגרום להם נזק לכל החיים (בהתחשב בעובדה שהם לא יקראו שום דבר ויעשו סייקל בצורה לקוייה)
ג. עם הזמן יכול לצאת צו מבית משפט מהמדינה (כן תתפלאו אם יהיה סחר בחומרים זה כמו סחר בסמים), לספקיות האינטרנט בישראל (כי השרת לא בארץ, אין להם מה לעשות איתו, הם לא יכולים לנטרל אותו) שיחסמו את הכתובת דומיין (www.lbs.co.il) וכך אף אחד מישראל לא יוכל לגשת לאתר וזה קרה בעבר עם אתרי פדופיליה.
ד. זה דיי סיפתח לעולם התחתון ואני ממש לא רוצה להגיע להתעסק עם זה, ראיתי ושמעתי על מספיק מקרים של חומרים ועבריינות (כן סטרואידים לא סמים קשים), שאני מעדיף להתרחק מהשטויות האלו, וגם שזה נשמע מצחיק שזה "רק באינטרנט" - קרו דברים מעולם.

זה הכל, מי שלא מצא חן בעיניו שאנחנו קוראים הודעות פרטיות, מוזמן לא לשלח כאלו ואם יש לו להעביר דברים אישיים שיעשה את זה בדרכי תקשורת אחרים פרטיים יותר כמו אימייל, מסנג'ר, אייסיקיו ומה שיש לכם עוד שם.
בדיוק כמו שהמדינה מאזינה לשיחות פלאפון שלכם ואפילו קוראת חלק מהאימיילים שאתם שולחים, ככה גם הפורום עושה, הפגיעה ב"פרטיות" שלכם זה חלק מה"ביטחון" שלנו להשאיר את הפורום הזה נקי ופעיל בצורה במסודרת ללא הפרעות ובעיות חוקיות שיכולות להפריע לעתיד האתר.

מקווה שהדבר הובן,
שנה טובה.

אני מבין מה אתה אומר, ולי אישית זה לא מפריע שקוראים הודעות
אבל יש עם זה בעייתיות

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית