אשמח לקבל את עזרתך והמלצותיכם,
רציתי לקנות לבן זוגי ליומהולדת מולטי טריינר, וממה שהבנתי המכשיר לא כ"כ מומלץ.
אשמח לדעת מה החלופות לדבר.
התקציב הוא עד 1700 ש"ח.
לא כדאי לקנות מולטי טריינר.
צריך לשאול 2 שאלות:
1. איך בן הזוג שלך מתאמן? אם הוא אוהב אימונים דינאמיים אולי כדאי לך לקנות לו שק אגרוף לאיגרוף וקיק-בוקסינג.
משהו נוסף שאני יכולה לחשוב עליו זה מתח וסט של משקולות יד.
אם הוא אוהב משקולות ואימוני כוח - אז 1700 ש''ח זה תקציב שיספיק לקנית ציוד מצומצם מאד (כמו מוט עם פלטות או סט של משקולות). אם אתם לא מתכננים להקים חדר כושר ביתי קטן לא הייתי ממליצה לך ללכת לכיוון הזה.
2. יש לו כבר ציוד אימונים ביתי כלשהו? אפשר להמליץ לך על עוד משהו(תפרטי מה יש).
אחרת עדיף לך לקנות לו מנוי לחדר כושר טוב.
אוקיי אז ככה,
בעיקרון רוב האימונים שלו מתרכזים בידיים, ומשקולות יש לו די הרבה יחסית (אני חושבת שזה נחשב להרבה)!
עד לפני שבועיים הוא היה מנוי בכדר כושר, אבל הוא החליט לא לחדש כרגע.
האופצייה של המולטי טריינר עלתה מכיוון שהבנתי שהמכשיר הוא כמו מכון כושר קטן (לי אין מוששששג בכל הנושא הזה..., בגלל זה אני מקווה לקבל ממכם פתרון אופציונלי)
ואם לדעתכם המולטי טריינר אפטיבי/אטקרטיבי/שימושי...
רצינו לדעת עד כמה בן זוגך רציני עם האימונים שלו ועד כמה הוא משקיע בהם. בנוסף, כדאי לפרט איך הוא מתאמן בדיוק. האם הוא יודע לעבוד/מעריך משקולות חופשיים, האם הוא מתעסק בדברים ש-minimonster תיארה כמו אגרוף וכ'ו?
בכל מקרה יהיה כדאי יותר לקנות לו סט משקולות יד במשקלים יותר כבדים, שק אגרוף וכ'ו. מה שמעבר לכך די ידרוש רכישה של כמה דברים ביחד כמו מוט אולימפי+סט פלטות (משקולות למוט)+ מעמד כלשהו למוט כמו מעמד ללחיצת חזה עם ספה מובנת, או ראק עם ספה נפרדת, או כלוב עם ספה נפרדת. ואלו כבר יעלו הרבה יותר מ-1700 ש"ח.
אם הוא לא אחד שינצל דברים כאלה ולא אחד שמתאמן בהיקף "רציני", כדאי לבזבז 1700 ש"ח על משהו אחר. חידוש המנוי לחד"כ, או אם הוא לא חידש בגלל שהוא לא אהב את המקום, מנוי למקום אחר.
רציני +, 3 פעמים בשבוע התאמן בכדר כושר ובשאר הימים בבית סטים של משקולות (תרגילים מגוונים)....
אירובי (ריצה,הליכה,קפיצות וכו'...) וקיקבוקס הוא לא אוהב.
אני יודעת (ורואה) שרוב הפעילות הגופנית היא בעיקר מסת שריר...
מקווה שהתשובה מספקת...
בעיקרון מולטיטריינר פחות מומלץ כי:
1. תמיד עדיף לעבוד עם משקולות חופשיים מבחינת יעילות התרגילים והפעלת הרבה שרירים בו-זמנית
2. אפשר לעשות עליו מספר מצומצם של תרגילים
3. יכול להתברר שהכוונון שלו לא מספיק והוא לא יתאים לבן אדם בגלל מאפיינים פיזיים (גובה למשל)
אם כבר יש לו הרבה משקולות יד את יכולה לקנות לו ספת כושר מתכווננת שהוא יוכל לעשות עליה תרגילים עם משקולות וגם עם מוט אם הוא ירצה לקנות מוט בעתיד.