הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ תוצאות של בדיקות דם.

• פותח/ת השרשור zakan
  • פורסם בתאריך

zakan

משתמש מתחיל
155
0
נק' מוניטין:
114
155
0
טוב אין לי מושג איך אני מוחק את כל הפרטים האישיים מהמסמך אז אני לא יעלה אותו.
אבל אלה הנתונים שחרגו מהנורמה:

54 mg/dl UREA שהנורמה עד 43

241.9 mg/dl CHOLESTEROL שהנורמה עד 200

176.8 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc שהנורמה עד 130

493 U/L CK- CREATINE KINASE שהנורמה עד200

יש לציין שבזמן לקיחת הדם הייתי בשימוש של קלן+דיאטה דלת פחמימות+ אימונים חזקים.
אשמח לשמוע מהמבינים מה אומרות בתוצאות האלה.

נערך לאחרונה:
בטוח שאתה אוכל הרבה יותר חלבון ממה שאתה צריך הurea יכול להראות על צריכת חלבון גבוהה ריכוז גבוה של קריאטין קינאז יכול להעיד על הרס שריר שבטח התאמנת יום לפני וזה דיי נורמליי אם אתה אומר שאתה עוד מתאמן חזק

בטוח שאתה אוכל הרבה יותר חלבון ממה שאתה צריך הurea יכול להראות על צריכת חלבון גבוהה ריכוז גבוה של קריאטין קינאז יכול להעיד על הרס שריר שבטח התאמנת יום לפני וזה דיי נורמליי אם אתה אומר שאתה עוד מתאמן חזק

למה אתה מלחיץ אותו סתם

לכולם יוצא urea גבוה,זה בגלל שהוא היה בצום לפני הבדיקות,והוא מגיע מעט מיובש לבדיקות..

בקשר לכולסטרול,לא פירטת מה הגיל שלך..
בכל מקרה הוא דיי גבוה, יכול להיות שזה עניין גנטי גם...

• פותח/ת השרשור
אני בן 24, בחיים לא היו לי בעיות של כולסטרול, האמת אני לא זוכר מתי פעם אחרונה עשיתי בדיקת דם...
אני מניח שבסביבות גיל 16-18 אז תאכלס אני לא יודע אם יש לי בעייה של כולסטרול.
מה יכול לגרום לרמות כאלה גבוהות של הכולסטרול??
יש לי תפריט כבר יותר מחודשיים ואני לא זז ממנו מילימטר.
עוד שאלה יש בבדיקות שלושה סעיפים של כולסטרול אחד טוב שהוא נמצא אצלי בנורמה, השני רע ועוד אחד שאין לי מושג מה הוא אומר ושניהם נמצאים אצלי מעבר לנורמה.
ממה שאני יודע דיבול מעלה את רמת הכולסטרול הרע בדם, יכול להיות ששימוש בו לפני יוצר משנה עדיין משפיע?

---------- התגובה התווספה ב 10:22 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 10:16 ----------

התפריט {העדכני}:
2 ביצים
2 חלבוניי ביצה
כף טחינה גולמית
3 סקופים אבקת חלבון מיי גבינה
1.5 סקופים אבקת חלבון ביצה
150-130 גרם חזה עוף
4 ירקות
2 כפות שמן זית
2 טונות במים

זה תפריט בשבועיים האחרונים {אני בסוף חיטוב}

קודם כל בקשר לתפריט שלך:

אין שום הגיון בלעשות דיאטה כלכך דלה בפחמימות ולא להשלים את החסר בשומן, הדיאטה שלך היא כמעט אנבוליק דיאט ואתה חייב להוסיף בערך פי 3 יותר שומן ממה שאתה אוכל מכיוון שמה שקורה כרגע בגלל שהחלבון זה האב מזו העיקרי שלך בתפריט הגוף שלך מפרק אותו בשביל להפיק ממנו אנרגיה.
ולכן הUREA שלך בשמיים..

בשורה התחתונה אתה אוכל חלבון בהתאם לאדם במשקל 80 ק"ג, אם זה המשקל שלך אז סבבה, אם אתה שוקל 60 ק"ג אז זה יותר מידי, תחליט או שאתה מוסיף פחמימות לתפריט או שתוסיף שומן, בהתאם לבדיקות דם כדאי מאוד שתוסיף יותר פחמימות כי הן יוציאו אותך מהמצב הקטוגני שאתה נמצא בו כרגע ובשאיפה הערכים יחזרו לנורמה מהר יותר..

דבר נוסף ציין מה רמת כולסטרול הHDL שלך במדוייק, זה ייתן תמונה הרבה יותר טובה לגבי המצב של הכולסטרול בכללי.
תוסיף יותר שמן זית לתפריט !

ודבר אחרון הקריאטין קינאז לא אמור לעניין אותך, לכל מתאמן זה יצא גבוה, אם יש לך נתון של קריאטינין זה מה שחשוב לדעת, בשביל לדעת אם יש עומס על הכליות..

• פותח/ת השרשור
הHDL המדוייק הוא 49 שהנורמה היא 40-120.
לגביי התפריט, זהו זה נשאר לי עוד יום לחיטוב :} מחר אני עושה העמסת פחמימות ועובר לנטרלי.
השומן יחסית נמוך כי שבועיים לפני הייתי גם דל פחמימות ורק שהיה לי בנוסף גם 30 גרם של אגוזיי מלך.
הייתי תקוע במשקל אז אמרתי שבועיים אחרונים נקצץ את זה גם.
כמובן שעשיתי העמסות לאורך כל החיטוב.
אני שוקל 85.
ולגביי הקריאטינין הוא 1.06 שהנורמה היא 0.67-1.17
מה אתה אומר?

נערך לאחרונה:
הקריאטנין שלך תקין בטווח הגבוה. לא הייתי דואג מזה אבל ה LDL שלך על הפנים אחי אתה חייב להוסיף שומנים טובים שמן זית אומגה 3 שמן פשתה כדי לאזן את זה. אתה עושה אירובי?

• פותח/ת השרשור
עשיתי אירובי קל- בינוני במשך חודשיים.
התחלתי מ100 דקות והוספתי עד שהגעתי ל 180 כל זה בנוסף ל3 אימוני משקולות.
עכשיו הרופא דיבר איתי אני יעשה עוד שבועיים עוד פעם.
ממחר אני יעשה שבוע נטרלי ואז יעלה עוד קלוריות מפחמימות ושומן ונראה מה יצא.

במידה וההקראטינין שלך גבוה במקביל לUREA גבוה צריך לבדוק מה הבעייה שנגרמת לכלייה..

במידה ורק הUREA גבוה הסבירות הכמעט יחידה היא שזה בגלל הצום

כולסטרול גבוה יכול להיגרם גם מתזונה לא מאוזנת,יכול להיות שזה בגלל החוסר פחמימות..

איזה סייקלים עשית לאחרונה ?
יש לך כולסטרול גבוה, LDL גבוה וHDL נמוך

השאר לא משנה לך כמתאמן (זה דברים שנובעים מתזונה ואימונים של מתאמן)

כמה הטריגליצדרים שלך?

אני לחלוטין לא הייתי מודאג מ- 240 כולסטרול. זה שום דבר. LDL זה גם מספר חסר משמעות אם לא יודעים את התפלגות הגדלים שלו.

כמו שמורן אמר, LDL זה מדד מפגר. אלא אם עושים בדיקות התפלגות LDL לפי סוגים.
הטריגליצרידים זה המדד המשמעותי במקרה הזה.
והייתי מכניס גם סיבים לתפריט- את זה אף אחד לא אמר.

• פותח/ת השרשור
כמה הטריגליצדרים שלך?

אני לחלוטין לא הייתי מודאג מ- 240 כולסטרול. זה שום דבר. LDL זה גם מספר חסר משמעות אם לא יודעים את התפלגות הגדלים שלו.
אם לא איכפת לך אני יכול לשלוח לך בפרטי את המסמך של הבדיקות דם?
ותגיד לי מה אתה חושב.
לגביי סייקלים עשיתי סייקל 1 לפני יותר משנה { טסט ודיבול}
ועכשיו מסיים שימוש בקלן, לגבי כל ההצעות לתפריט הם לא כל כך רלוונטיות, להבא אנסה.
למרות שאני עדיין מניח {רוצה להניח} שהכולסטרול הגבווה הוא בגלל המחסור בפחמימות.

והטריגליצדרים שלי הוא 81 שהנורמה בין 0-150

נערך לאחרונה:
אתה יכול לשלוח את הבדיקות. אבל עם 80 טריגליצרידים, אני לא רואה שום סיבה לדאגה. אני מניח שגם הסוכר שלך סביר.
זה בגדר המלצות לתזונה בכל זאת - יש לך המון אבקת חלבון, והרבה חלבון רזה (טונה, חזה עוף). עדיף לאזן את כל החלבון הזה עם שומן. תנסה להוריד קצת מהחלבון הנקי הזה ולאכול במקום אוכל אמיתי. יש גבול עליון לאחוז החלבון בתזונה ואני חושב שאתה מתקרב אליו כרגע.

סתם כדי לסבר את העין של כל אלה שנלחצו מכולסטרול של 240 אני מצרף כמה גרפים.
J_LIT_TC+LDLvsMortality.gif
*
cholesterol-mortality.gif

chart%20deaths.jpg

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית