הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא מבין את העניין של החלוקה של העצימות בHST

l3ilabong

משתמש פעיל
349
0
נק' מוניטין:
0
349
0
במאמר בקילוגרם מסבירים שצריך להתחיל בכל בלוק את האימון הראשון ב70% מRM של אותו בלוק ומשם להמשיך עד שבאימון השישי מגיעים ל100%...מה שאני לא הבנתי זה איך אמורים להתחזק פה אם בסופו של דבר חוזרים לאותו RM שהתחלנו איתו ? או שאני פשוט לא הבנתי את העיקרון...

• פותח/ת השרשור
כי כל פעם יש לך RM חדש
אבל נגיד שבתחילת הבלוק הראשון הRM 15 שלי בבנץ' זה 50 ...
האימון הראשון מתחיל ב70% אחריו 75% ומשם עד שבאימון השישי אני חוזר ל100% אבל שוב ה100% הוא 50... אז מה יצא לי מזה?

אז אתה מחפש RM חדש ועושה חזרות לכשל כדי למצוא RM 5 חדש RM10 חדש וRM15 חדש (או להשתמש בנוסחאות הדפוקות שם)

לא, אתה לא מתכנן איך יראה האימון האחרון בבלוק מבחינת כמות החזרות. אתה שם את המשקלים שאתה צריך (אלא אם עדכנת במהלך האימונים, וצריך לעדכן), נכנס מתחת למוט ועושה מקסימום חזרות (חזרה לפני כשל או כשל). אז אתה מחשב את ה-10rm או את ה-5rm החדש.

• פותח/ת השרשור
ניראה לי שהבנתי רק אם תוכלו לאשר את זה...כל אימון אני מעלה 5% כמו שכתבתי ואז באימון השישי פשוט לשים 52.5 (105%) ועושה מקסימום חזרות?

לא. אתה מתקדם כמה שאתה יכול. אם המשקלים של התרגיל המסוים קלים לך בשבוע השני, תעלה אותם ואז תעשה את האימון האחרון בבלוק עם משקל מעודכן. יש משקלים שלא תצליח לעלות ותעשה 100% גם באימון האחרון של הבלוק, ויש משקלים שתעדכן ותוכל לעשות גם 110% ממה שחשבת שהוא ה-15rm שלך. הגוף לא מכונה ואי אפשר לתכנן את זה במדויק. תתחיל להתאמן בתוכנית ואתה תבין כבר למה הכוונה כשתגיע לשבוע השני בכל בלוק.

אני אתן דוגמה שיהיה לך ברור. נגיד שהחלטת שה-15rm שלך בסקוואט הוא 100 קילו.
בשבוע השני אתה עושה אימון ראשון 90 קילו ורואה שזה קל מאוד. אימון שני אתה אומר, ננסה 97.5 קילו ורואה שזה קל מאוד. אימון שלישי (אחרון בבלוק) לא תעשה 100 אלא יותר (נגיד 105, 107, אתה תחליט) למקסימום חזרות - יכול להיות שתעשה פחות מ-15 ויכול להיות שתעשה יותר מ-15. את התוצאה שתצא לך אתה תיקח וממנה תסיק כמה צריך להיות ה-10rm המעודכן שלך.

זו תוכנית קשה - ומניסיון אישי לא כדאי לעשות אותה בחיטוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית