הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עצומה לבג"צ בעד העלאת המהירות, נגד מצלמות המהירות

leftyland

משתמש משקיע
2,805
392
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
20,021
2,805
392
http://www.netcar.co.il/petitions/p2.asp

רוני אהרנוביץ' הקים את מגזין "אוטו" ונלחם שנים במוסד המיושן שרואה את הגבלת המהירות כמכשיר גביית כספים מהשורה הראשונה, בכסות של מלחמה בתאונות הדרכים.

מי שמסכים ומחליט לחתום, נא לחתום בשם האמיתי. זה רק לטובתנו.

בארה"ב אין מצלמות בכבישים בין עירוניים כמעט אם בכלל, לא ראיתי אחד לפחות חוץ מהאלו שמשלמים בהם אבל ברחובות כל רמזור כמעט יש מצלמת מהירות ו/או רמזור אדום, אם עשית משהו אכלת אותה בכמה מאות דולרים.
רמזור אדום = 1000 דולר + 10 נק' ( = קריעת תחת בביטוח, מעלים לך את הפרמייה ב 70-100%)
מה שכן הלימיט כאן זה 65 מייל (104 קמ"ש) בכבישים בין עירוניים ובעיר זה משתנה בין 35 ל 40 מייל שזה בין 56 ל 64 קמ"ש.
בכל מקרה רוב האנשים בכבישים המהירים נוסעים על 70-75 מייל לשעה שזה סביב ה 112-120 קמ"ש, ואם אתה נוסע בנתיבים שמרשים ל 2+ נוסעים רק לנסוע בהם אז המהירויות יכולות להגיע שם גם ל 80 מייל לשעה שזה באזור ה 130 קמ"ש, זה לא כזה חוקי אבל לא עושים עם זה הרבה דברים, יש מעט מאוד משטרות עם מקמים בצידי הכביש ובגלל שיש לכל כיוון לפחות 6-7 נתיבים, זה בלתי אפשרי כמעט לעצור רכב בנתיב השמאלי. אבל יש תמיד את המשטרות על האופנוע שהם הכי נאצים והם סורקים לוחית לוחית בדרך למקום היעד שלהם כי משעמם להם ואם הם מוציאים עליך משהו (דוח שלא שולם או משהו שעשית) חבל לך על הזמן אתה הולך לאכול חצץ.
בכל מקרה פה הרבה יותר נאצים מאשר בארץ, תגידו תודה שעושים לכם טובה ונוסעים עם צ'קלקות רוב הזמן, פה הם מתחבאים לך בקקטוסים רק כדי להביא לך דו"ח, הם פעם חנו בפאקינג בוץ בתוך חורשה רק כדי לתת דוחות לאנשים ואז ראיתי שבא גרר להוציא את הטרנטה שלהם משם, כאלו אפסים זה לא יאמן.
וכן הם אוהבים לחיות בחנויות דונטס ולא זה לא רק בסרטים, למרות שב NY זה יותר נפוץ מאשר ב LA שפה הם בעיקר שותים יוגורט וחיים בסטארבאקס או קופי בין.

בכל מקרה הרפורמה הזו מצד אחד טובה מצד שני מטומטמת, באנגליה עשו את זה וזה לא עזר והשקיעו כמה מיליוני לירות סטרלינד ברישות של כל העיר ואמרו שאם היו משקיעים את הכסף הזה בעוד כוחות משטרתיים ועוד ניידות בשטח הדברים היו מביאים יותר תפוקה. מצד שני ב 3 בבוקר כשילדים מפגרים נוהגים לך ב BMW ומיגיעים מנתניה לחיפה ב 9 דקות ונוסעים על 180 (אפילו יותר כי זה מה שהמד של ה BMW הראה) אז אולי באמת כדאי לשים מצלמות כאלו (היה סירטון שלהם לפני כמה זמן בחדשות תחפשו באינטרנט אולי אפילו מישהו פירסם כאן)

לדעתי זה עניין של חינוך: שליש מתאונות הדרכים מוערבים נערים ששתו אלכוהול, שעושים "פוזות" לבחורות. בנוסף רוב הכבישים בישראל הם בתשתית גרוע, יש הרבה מדי רמזורים במקום תכנון נכון של צמתים (וזו אחת הסיבות שאני שונא את המרכז).
אם אצלינו המהירות המרבית שאפשר לנסוע בצורה חוקית היא בכביש 6, שמהירות הנסיעה המותרת היא 110, לעומת בגרמניה אפשר לנהוג לפחות 130? מדוע גרמניה שהנסיעה עצמה יותר מהירה, אך כמות התאונות יותר קטן מישראל?

אפשר דוגמא לעצומה (שהתחילה באדם פשוט מן העם) שבסופו של דבר יצאה לפועל במדינה?

לדעתי זה עניין של חינוך: שליש מתאונות הדרכים מוערבים נערים ששתו אלכוהול, שעושים "פוזות" לבחורות. בנוסף רוב הכבישים בישראל הם בתשתית גרוע, יש הרבה מדי רמזורים במקום תכנון נכון של צמתים (וזו אחת הסיבות שאני שונא את המרכז).
אם אצלינו המהירות המרבית שאפשר לנסוע בצורה חוקית היא בכביש 6, שמהירות הנסיעה המותרת היא 110, לעומת בגרמניה אפשר לנהוג לפחות 130? מדוע גרמניה שהנסיעה עצמה יותר מהירה, אך כמות התאונות יותר קטן מישראל?
לגרמניה יש בכלל כביש שבכיף עוברים את ה300 (אין הגבלת מהירות), ואולי שם יש פחות תאונות, כי הכבישים בנויים בצורה הרבה יותר טובה מהארץ, הנסיעה שם חלקה, לעומת זאת בארץ כל מטר יש בור. יש מקומות שאתה נוסע ואתה מרגיש שאתה בשטח.
הכי מעניין איך בהודו אין הרבה תאונות, בקושי ויש רמזורים.

התחיל דיבור על שינוי חוק שעון חורף העקבות העצומה האחרונה. נקווה ששנה הבאה שעון החורף כבר יתחיל במועד נורמלי.

נערך לאחרונה:
מדברים על זה כל שנה.
אני לא בא לצחוק או לזלזל (למרות שאני באמת מאמין שאי אפשר לשנות כלום), אני באמת רוצה לדעת האם אי פעם היה איזה רעיון שבא כביכול מהרחוב והצליח לשנות חוקים במדינה?

לגרמניה יש בכלל כביש שבכיף עוברים את ה300 (אין הגבלת מהירות), ואולי שם יש פחות תאונות, כי הכבישים בנויים בצורה הרבה יותר טובה מהארץ, הנסיעה שם חלקה, לעומת זאת בארץ כל מטר יש בור. יש מקומות שאתה נוסע ואתה מרגיש שאתה בשטח.
הכי מעניין איך בהודו אין הרבה תאונות, בקושי ויש רמזורים.
כמו שאני אמרתי: תשתית גרוע בכבישים.

בהודו יכול להיות שיש יותר תאונות מישראל, הרי כל תאונות הדרכים המפורסמים הם ע"י נתנוי המתים במדינות המפותחות, והודו היא מדינה מהעולם השלישי עד כמה שזכור לי.

חבל שאתם לא שמים לב שזה סתם טריק שיווקי כדי לייחצן את נט-קאר, חבל על הזמן..

זה לא יקרה כי האזרחים בישראל מביאים שידפקו אותם בתחת כל הזמן, בארה"ב הורידו לפני 7 שנים פאקינג מושל של קליפורניה בזה שחתמו 300,000 איש, הורידו בן אדם מהתפקיד כי הוא היה גרוע.

• פותח/ת השרשור
בארה"ב אין מצלמות בכבישים בין עירוניים כמעט אם בכלל, לא ראיתי אחד לפחות חוץ מהאלו שמשלמים בהם אבל ברחובות כל רמזור כמעט יש מצלמת מהירות ו/או רמזור אדום, אם עשית משהו אכלת אותה בכמה מאות דולרים.
רמזור אדום = 1000 דולר + 10 נק' ( = קריעת תחת בביטוח, מעלים לך את הפרמייה ב 70-100%)
מה שכן הלימיט כאן זה 65 מייל (104 קמ"ש) בכבישים בין עירוניים ובעיר זה משתנה בין 35 ל 40 מייל שזה בין 56 ל 64 קמ"ש.
בכל מקרה רוב האנשים בכבישים המהירים נוסעים על 70-75 מייל לשעה שזה סביב ה 112-120 קמ"ש, ואם אתה נוסע בנתיבים שמרשים ל 2+ נוסעים רק לנסוע בהם אז המהירויות יכולות להגיע שם גם ל 80 מייל לשעה שזה באזור ה 130 קמ"ש, זה לא כזה חוקי אבל לא עושים עם זה הרבה דברים, יש מעט מאוד משטרות עם מקמים בצידי הכביש ובגלל שיש לכל כיוון לפחות 6-7 נתיבים, זה בלתי אפשרי כמעט לעצור רכב בנתיב השמאלי. אבל יש תמיד את המשטרות על האופנוע שהם הכי נאצים והם סורקים לוחית לוחית בדרך למקום היעד שלהם כי משעמם להם ואם הם מוציאים עליך משהו (דוח שלא שולם או משהו שעשית) חבל לך על הזמן אתה הולך לאכול חצץ.
בכל מקרה פה הרבה יותר נאצים מאשר בארץ, תגידו תודה שעושים לכם טובה ונוסעים עם צ'קלקות רוב הזמן, פה הם מתחבאים לך בקקטוסים רק כדי להביא לך דו"ח, הם פעם חנו בפאקינג בוץ בתוך חורשה רק כדי לתת דוחות לאנשים ואז ראיתי שבא גרר להוציא את הטרנטה שלהם משם, כאלו אפסים זה לא יאמן.
וכן הם אוהבים לחיות בחנויות דונטס ולא זה לא רק בסרטים, למרות שב NY זה יותר נפוץ מאשר ב LA שפה הם בעיקר שותים יוגורט וחיים בסטארבאקס או קופי בין.

בכל מקרה הרפורמה הזו מצד אחד טובה מצד שני מטומטמת, באנגליה עשו את זה וזה לא עזר והשקיעו כמה מיליוני לירות סטרלינד ברישות של כל העיר ואמרו שאם היו משקיעים את הכסף הזה בעוד כוחות משטרתיים ועוד ניידות בשטח הדברים היו מביאים יותר תפוקה. מצד שני ב 3 בבוקר כשילדים מפגרים נוהגים לך ב BMW ומיגיעים מנתניה לחיפה ב 9 דקות ונוסעים על 180 (אפילו יותר כי זה מה שהמד של ה BMW הראה) אז אולי באמת כדאי לשים מצלמות כאלו (היה סירטון שלהם לפני כמה זמן בחדשות תחפשו באינטרנט אולי אפילו מישהו פירסם כאן)

המקרה של הצעירים כנראה די מומצא: המרחק בין נתניה לחיפה הוא 60 ק"מ (בגדול), כך שכדי לעבור אותו ב- 9 דקות צריך לנסוע במהירות ממוצעת של 400 קמ"ש.
הגברת אכיפת המהירות לא הוכיחה את עצמה בישראל: דבר ראשון, לא היתה ירידה בתאונות הדרכים. דבר שני, אם האכיפה היתה יעילה, המהירות בכבישים היתה יורדת, מה שלא קרה במציאות.

זה לא יקרה כי האזרחים בישראל מביאים שידפקו אותם בתחת כל הזמן, בארה"ב הורידו לפני 7 שנים פאקינג מושל של קליפורניה בזה שחתמו 300,000 איש, הורידו בן אדם מהתפקיד כי הוא היה גרוע.

העצומה היא רק גיבוי לעתירה שהוגשה לבג"צ כדי להפגין את הסולידריות של הנהגים נגד מהלך הצבת המצלמות.

חבל שאתם לא שמים לב שזה סתם טריק שיווקי כדי לייחצן את נט-קאר, חבל על הזמן..

חבל שאתה טועה ומטעה. רוני אהרנוביץ' פועל במשך שנים בנושא ובניגוד לרבים מאיתנו שרק מדברים (כולל אנוכי), הוא גם עושה; העתירה לבג"צ נגד משרד התחבורה והמשטרה הוגשה והתקבלה בבג"צ, שחייב את משרד התחבורה והמשטרה להגיב תוך 30 יום.

מדברים על זה כל שנה.
אני לא בא לצחוק או לזלזל (למרות שאני באמת מאמין שאי אפשר לשנות כלום), אני באמת רוצה לדעת האם אי פעם היה איזה רעיון שבא כביכול מהרחוב והצליח לשנות חוקים במדינה?

אין לי זמן כרגע לחפש (וזה לא מופיע בויקיפדיה) אבל זכור לי סיפור משיעורי היסטוריה על זה שמחאה (נראה לי שבלי עצומה) שהתחילה מאדם אחד שהפגין מול הכנסת הביאה אחרי חודש לפירוק הממשלה של גולדה מאיר..

כרגיל מדינת ישראל מחפשת רק את הכסף של אזרחיה, כל פעם אני צוחק מחדש כשאומרים שמהירות היא הגורם לתאונות הדרכים ושאכיפת המהירות תביא לירידה בתאונות הדרכים. טעות פאטלית.

כבר לא חדש שיש מס עקיף במדינה הזאת שנקרא מס המהירות. אם הם באמת היו רוצים לצמצם את תאונות הדרכים הם היו אוכפים נהגים שחותכים נתיבים ללא איתות, עוקפים פס לבן, עוקפים דרך שוליים, מהירות מופרזת בשטח בנוי ובשכונות ששם באמת יש פקטור למהירות אבל ממש לא בכבישים מהירים, מעבר ברמזור אדום, אי נתינת זכות מעבר חצייה להולכי רגל, את האידיוטים שנתקעים על הנתיב השמאלי ולא עוברים לימיני ומאלצים את כולם לעקוף מימין, אלה הסיבות האמיתיות וחבל שהממשל והמשטרה מתכחשים לזה.

שלא נדבר על אי-כיול המכשירי מהירות של המשטרה. הכביש הנורמלי היחיד בארץ זה כביש 6, שכמובן אם הוא לא היה בתשלום הוא היה מוצף במצלמות וניידות, אבל כל עוד זה לא פוגע בעסקים כמובן שלא יעשו כלום.

היו צריכים לעלות כבר לפני כמה שנים טובות את הגבלת המהירות, לפחות ל120-130 בכבישים מהירים, הרכבים כיום הרבה יותר בטיחותיים ומסוגלים לשוט בשקט גם ב140-150, לעומת פעם.

חבל שישראל לא מאמצת קצת מאירופה או ארה"ב, בפעם האחרונה שהייתי בצפון איטליה היה פשוט תענוג לנהוג, כנ"ל באוטוסטרדות של גרמניה.

הכי חשוב זאת תרבות נהיגה, ברגע שאין אותה, כלום לא שווה ולא חסר בישראל מטומטמים שלא יודעים לנהוג וחושבים שהכביש זה של אבא שלהם.

נתפסתי על 160 בדרך לאילת. שלילה מנהלתית לחודש + משפט עוד תשעה חודשים. :(😡
המצחיק הוא שהייתי כבר על 220 בסיבובים והם מחפשים אותי בכביש ישר כמו סרגל. 😡
למי שיגיב להודעה הזו - אני מתחבר לאינטרנט פעם ביום ל-20 דקות. אוכל להגיב ולענות רק מחר.

רק 220? אני נהגתי על 983028420 קמ"ש, וזה עוד בפרסה.

רק 220? אני נהגתי על 983028420 קמ"ש, וזה עוד בפרסה.

אם זה לא היה ברור - אני רוכב על אופנוע כבד.
כן, יש כבישים שאני "תופר" ב-220.
תציץ ביד שנייה. אני מוכר את האופנוע שלי ויש שם תמונה שלי משכיב עד הרגלית.

תשתית הכבישים על הפנים וזה מה שגורם לתאונות, הגבלות המהירות זה באמת די חרטוט מיושן. אין מי שנוסע על 90 קמ"ש לחיפה זה פשוט מגוחך, הכביש בלילה נותן לך 130-140 קמ"ש ברכב ממוצע בקלות בלי הרבה מאמץ.

אם זה לא היה ברור - אני רוכב על אופנוע כבד.
כן, יש כבישים שאני "תופר" ב-220.
תציץ ביד שנייה. אני מוכר את האופנוע שלי ויש שם תמונה שלי משכיב עד הרגלית.
יופי, אני לא מבין למה אתה מתגאה בזה שאתה מסכן חיים של אנשים אחרים, מה יוצא לך לנסוע על 220 קמ"ש? לך למרוץ או לחנייה נדחת תעשה את זה שם.

כרגיל מדינת ישראל מחפשת רק את הכסף של אזרחיה, כל פעם אני צוחק מחדש כשאומרים שמהירות היא הגורם לתאונות הדרכים ושאכיפת המהירות תביא לירידה בתאונות הדרכים. טעות פאטלית.

כבר לא חדש שיש מס עקיף במדינה הזאת שנקרא מס המהירות. אם הם באמת היו רוצים לצמצם את תאונות הדרכים הם היו אוכפים נהגים שחותכים נתיבים ללא איתות, עוקפים פס לבן, עוקפים דרך שוליים, מהירות מופרזת בשטח בנוי ובשכונות ששם באמת יש פקטור למהירות אבל ממש לא בכבישים מהירים, מעבר ברמזור אדום, אי נתינת זכות מעבר חצייה להולכי רגל, את האידיוטים שנתקעים על הנתיב השמאלי ולא עוברים לימיני ומאלצים את כולם לעקוף מימין, אלה הסיבות האמיתיות וחבל שהממשל והמשטרה מתכחשים לזה.

שלא נדבר על אי-כיול המכשירי מהירות של המשטרה. הכביש הנורמלי היחיד בארץ זה כביש 6, שכמובן אם הוא לא היה בתשלום הוא היה מוצף במצלמות וניידות, אבל כל עוד זה לא פוגע בעסקים כמובן שלא יעשו כלום.

היו צריכים לעלות כבר לפני כמה שנים טובות את הגבלת המהירות, לפחות ל120-130 בכבישים מהירים, הרכבים כיום הרבה יותר בטיחותיים ומסוגלים לשוט בשקט גם ב140-150, לעומת פעם.

חבל שישראל לא מאמצת קצת מאירופה או ארה"ב, בפעם האחרונה שהייתי בצפון איטליה היה פשוט תענוג לנהוג, כנ"ל באוטוסטרדות של גרמניה.

הכי חשוב זאת תרבות נהיגה, ברגע שאין אותה, כלום לא שווה ולא חסר בישראל מטומטמים שלא יודעים לנהוג וחושבים שהכביש זה של אבא שלהם.

תשתית הכבישים בארץ הרבה אבל הרבה יותר טובה מבארה"ב מכל בחינה שהיא, אם זה שהכבישים בארץ הם אספלט ובארה"ב הם בטון, מה שמתבטא בנסיעה פחות יציבה, הרבה טירטורים באמצע הכביש.
זה גם נובע מחומרים זולים עקב הסלילה הרבה והמרחקים הרבים שיש כאן בין מקום למקום, לעומת מדינה קטנה יחסית כמו ישראל. מה גם שיש פה הרבה כבישים בני עשרות שנים שרק תיחזקו אותם כל הזמן הזה במקום להחליף אותם לגמרי (וזה גם מה שאובמה רוצה לעשות, להחליף את כל הכבישים הגדולים במדינה - חי בסרט).
מה גם שאם יש לך מסמר או משהו על כביש בטון, הגלגל שלך נזרק לזבל, כמעט בלתי אפשרי לטפל בזה כמו על חפץ שנמצא על אספלט, צריך לקנות גלגל חדש.
מה גם שבארה"ב רוב הכבישים הם כמו בארץ המהירות המותרת זה 65 מייל, בניו יורק זה בכלל 55 מייל או 60 מייל לא זוכר שזה פחות מ 100 קמ"ש בכבישים בין עירוניים.
מה שכן רוב האנשים נוסעים יותר ואין מצלמות כמעט בכבישים הבין עירוניים אבל ברחובות כל רמזור כמעט יש.
בכל מקרה העניין של התאונות בארץ נובע בחוסר כבוד של אחד כלפי האחר, המצב של "למה לי לתת לו לעבור? מה אני פרייאר?" - דברים כאלו שלא תראה בחוף המערבי לפחות בארה"ב (בניו יורק זה אותו דבר), אתה רק מאותת אנשים יפרסו לך שטיח אדום, קח תעבור. וכן כולם כמעט מאותתים, בניגוד לארץ שנוסעים כאילו הכביש של אבא שלהם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית