הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לחץ דם גבוה

Shabtay

משתמש מתחיל
294
0
נק' מוניטין:
12
294
0
הייתי אצל הרופא אתמול
לחץ דם 142/82. הוא עשה עוד 2 בדיקות והוא היה טיפה יותר גבוה מזאת.

חשבתי על כמה סיבות למה זה קורה:
1.בגלל שעליתי 9 קילו בחודשיים האחרונים
2. לא עשיתי אירובי בחצי שנה האחרונה חוץ משיעורי ספורט.
3. בגלל כל האוכל שאני אוכל.

חבל שלא שאלתי את הרופא, לא עלה לי לראש באותו רגע.

יש קשר בין הדברים?

אני צריך לעשות בדיקות דם עוד יומיים וגם את הבדיקה הזאת שמחברים מכשיר לגוף 24 שעות והוא מודד את הלחץ דם.

אני מקווה שיש פה כמה מבינים בעניין שיוכלו לעזור.

זה יכול להיות תוצאה של הרבה דברים, גם (ובפרט) של תסמונת החלוק הלבן. התאמנת לפני הבדיקה?

• פותח/ת השרשור
החלוק הלבן?

לא התאמנתי לפני..

עריכה: ראיתי מה זה עכשיו, נשמע מאוד הגיוני...
גם בגלל שהייתי צריך להוציא ממנו אישור רופא למכון כושר.
הוא שאל אותי אם אני מניף משקולות מעל הראש אמרתי לו שכן.
ואז התחלתי להילחץ שאני לא יוכל לעשות פרס יותר.

נערך לאחרונה:
כבר כתבתי בעבר שגם לי קרה שבבדיקה נמדד לי לחת דם גבוה מהרגיל אצלי ואז התברר שהאחות השתמשה בשרוול קטן מדי. לאחר שהחליפה לגדול יותר, הכל היה תקין.

אולי התרגשת קצת.

גם לי תמיד יש לחץ דם יותר גבוה ממה שיש לי כשאני בודק בבית. בבית יש לי נמוך 60-170 משהו כזה, ואני כרגע בקושי מתאמן ולא ממש עושה ארובי אם בכלל ואוכל שטויות. אצל הרופא תמיד יש לי יותר גבוה.
כשאני אומר מתרגש זה ברור לא אומר שאתה רועד כולך או משהו כזה, אבל זה טבעי שבמקום שהוא לא הבית שלך תרגיש שונה, במיוחד אם אתה תחת בדיקה.

זה בהחלט ייתכן בגלל התזונה והחוסר באירובי. אבל לא הייתי דואג יותר מידיי.
בתקופה שהייתי רץ היה לי לחץ דם 110 על 70 ומשהו. לאחר שנה ללא אירובי + 3-4 חודשים של SS הגעתי ל-140 ומשהו על 75 (מדדתי בעצמי ואין לי חלוק לבן).

תבקש לעשות הולטר ל-24 שעות, קצת מעצבן אבל זה הכי מדוייק שתצליח לקבל ולראות אם באמת יש לך לחץ דם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית