הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כונן גיבוי חיצוני

נירו

משתמש מתחיל
47
0
נק' מוניטין:
0
47
0
שלום

הלך לי ההרדיסק , חשבתי להחליף אותו בהרדיסק חיצוני, השאלה אם הרדיסק עם חיבור USB יכול לשמש כהרדיסק הראשי של המחשב עם המערכת ההפעלה וכו??

תודה:)

לשאלה המקורית אני לא יודע לענות, אבל אני חושב שבכל מקרה עדיף לסדר כונן פנימי וזהו.

אם זה לפטופ אז בכלל אני חושב שכדאי ממניעים של ניידות. מה גם שהארדיסקים היום זה לא דבר כל כך יקר.

אחי אני מבין בזה , אתה יכול עם הרדיסק עם חיבור של USB להפוך אותו לראשי ולשים עליו מערכת הפעלה אבל יש לזה גורמים , כלומר שהמערכת אולי תיהיה איטית פחות יעילה ובנוסף לזה תצטרך לקנות אחד עם הרבה זיכרון אבל זה לא יקר היום אבל עדיין אחי אני לא ממליץ לשים עליו את המערכת ההפעלה אלה רק כונן גיבוי לדברים חשובים כלומר לפצל ל3 כוננים על מחשב או 2.

• פותח/ת השרשור
אני רוצה שישמש גם כפנימי וגם כחיצוני , זה סתם מחשב שיושב בבית , רוב הזמן אני בלפטופ. ככה זה גם יחסוך לי לקנות דיסק און קי 16G מסריחים ב-180 שקל.

אני רוצה שישמש גם כפנימי וגם כחיצוני , זה סתם מחשב שיושב בבית , רוב הזמן אני בלפטופ. ככה זה גם יחסוך לי לקנות דיסק און קי 16G מסריחים ב-180 שקל.

תעשה אותו כונן נייד תעביר ממחשב למחשב אבל למה אתה צריך את מערכת ההפעלה עליו? זה סתם רעיון אדיוטי לטעמי . במקומך הייתי עושה אותו כונן נייד גיבוי לכל הדברים החושבים נגיד חומרי לימוד וכאלה ודברים שאתה רוצה לעביר ממחשב למחשב

תביא כונן פנימי נורמלי, ואחר חיצוני, שאליו אתה קובע ניקודת כיבוי בווינדוס (נגיד פעם כל שבוע)
וכך מערכת ההפעלה תהיה על הכונן הפנימי, וכל הקבצים במחשב שלך יהיו בחיצוני שמתעדכן כל X זמן,
ולא משנה מה קורה למחשב, תמיד יהיה לך גיבוי.
זה כל הרעיון בעצם של הכונן בחיצוני בדרך כלל.

כניראה שהמחשב ייפעל יותר לאט אם הכונן הראשי יהי עם USB כי העברת הנתונים שלו קטנה מהחבורים שיש בפנים, בהפרש ניכר.

• פותח/ת השרשור
או.קי הבנתי אין תחליף לדיסק הפנימי, אני אקנה דיסק קשיח פנימי ואולי במקום אחד חיצוני אני אקנה מארז לדיסק הפנימי.

1. זה אפשרי בתנאי שהלוח אם/ביוס שלך תומך ב BOOT מ USB
2. המחשב יעבוד יותר לאט
3. אם אתה בכל מקרה הולך לעשות את זה תחפש HD שלא תלוי בחשמל ורק ב USB

2. המחשב יעבוד יותר לאט
HD יצא לו ממש יקר , כמו שאמרתי לך ועוד הרבה אחרי אמרו לך לא משתלם לשים עליו את המערכת ההפעלה ועדיף להשתמש בו בתור כונן גיבוי לכל הדברים החשובים במידה ויש וירוס או המערכת קורסת ובנוסף גם מפני תוכנות ריגול אפשר לשים חסימה לכונן הזה כי הוא חיצוני .

2. המחשב יעבוד יותר לאט

תגיד יש משהו שאתה לא מבין בו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית