הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גיוס ליחידה מובחרת

החרגול

משתמש קבוע
1,177
14
נק' מוניטין:
317
1,177
14
אני מעוניין להתגייס ליחידה מובחרת בצה"ל
לא שייטת/מטכל,
אבל אני מאוד מתעניין ביהל"ם, היחידה המובחרת של הנדסה קרבית...
השאלה שלי אם זה ממש קשה להתקבל לשמה, הכושר שלי בריצה הוא ממש גרוע, מבחינת שכיבות סמיכה ומתח אני טוב,
השאלה מה צריך בשביל להתקבל ליחידה?
האם האימונים בSS יעזרו לי?
ואם לא אז מה אני צריך לעשות? והאם כדאי להתחיל עכשיו?(כיתה י"א).
תודה רבה.

בשביל להגיע ליהלום אתה צריך להתגייס להנדסה קרבית ולעבור את הגיבוש שמתבצע בשבוע הראשון-שני של הטרום הטירונות. הסיכוי לעבור לא גדול, בד"כ יש הרבה מתגייסים שרוצים להגיע לשם ככה שלוקחים את הטובים בגיבוש.

מבחינת כושר עדיף לך להשקיע באירובי, הגיבוש רובו פיזי וכולל סחיבות,תיזוזים,מסעות,ריצות ועוד הרבה פינוקים אחרים.

תכנס קצת לפורום מתגייסים ותמצא הרבה חומר לא חסר.

בהצלחה!!

• פותח/ת השרשור
אשמח אם תענה לי השאלות לגבי הSS ועל השאלה אם אני צריך להתחיל עכשיו...
תודה רבה לך!
הבעיה היא שיש לי עוד לגדול, ואם אני יתחיל לעבוד על זה עכשיו אני יאבד הרבה מסה אני חושב...

שוב אני אומר, עדיף לך להגיע עם כושר אירובי טוב לגיוס, מבחינת SS תעשה את השיקול שלך, אני ממליץ לך לעשות עכשיו שנה מסה ולהתחיל לעבוד על האירובי בתחילת בי"ב.

למעשה הדבר הכי חשוב זה הכנה מנטלית, כושר יעזור לך אהל מה שיעביר אותך זה הראש.

מבחינת הכושר, הגיבוש אוד עצים, ככה שאם אתה מגיע עם כושר טוב אתה תתעייף קצת אחרי אבל בסוף תהיה עייף כמו כולם, ואז רואים מי באמת רוצה, בגיבוש שנמשך 3-4 ימים אין חשיבות גדולה לאם אתה מתעייף אחרי 10 דקות או אחרי 20 דקות מתחילת הגיבוש

לא אירובי
פינוי ח"ח

אתה צריך אימונים של הרבה ספרינטים/קרוספיט כמעט בלי מנוחות למשל אימון כזה של 20 ד'
בנוסף לאימוני אירובי + כוח

למעשה הדבר הכי חשוב זה הכנה מנטלית, כושר יעזור לך אהל מה שיעביר אותך זה הראש.

מבחינת הכושר, הגיבוש אוד עצים, ככה שאם אתה מגיע עם כושר טוב אתה תתעייף קצת אחרי אבל בסוף תהיה עייף כמו כולם, ואז רואים מי באמת רוצה, בגיבוש שנמשך 3-4 ימים אין חשיבות גדולה לאם אתה מתעייף אחרי 10 דקות או אחרי 20 דקות מתחילת הגיבוש
כמה שלא תרצה.. אם אתה מגיע בלי כושר בכלל אתה פשוט לא תעמוד בזה.

לדעתי, יכולת אירובית זה משהו שקל לשפר מהר מאוד ועדיף להשקיע בכח, אם אתה עושה SS תתקשה לשלב אירובי שישפר אותך

אם ממש אין לך ניסיון בריצות אז תתחיל אירובי חצי שנה לפני הגיבושים שלך ותעבור לתוכנית כח שתשמר את היכולות שלך באותו שלב

נערך לאחרונה:
אשמח אם תענה לי השאלות לגבי הSS ועל השאלה אם אני צריך להתחיל עכשיו...
תודה רבה לך!
הבעיה היא שיש לי עוד לגדול, ואם אני יתחיל לעבוד על זה עכשיו אני יאבד הרבה מסה אני חושב...
קח בחשבון שאם אתה עושה עכשיו SS אתה עולה בהרבה מסה מה שאומר שהאירובי שלך ירד כי תצטרך לסחוב עלייך יותר משקל.
אני לפני שהתחלתי להתאמן היה לי אחלה כושר, הייתי רץ גם 12 קילומטר ( ב12 קמ"ש) , אחרי שהתאמנתי ועליתי 23 קילו עשיתי 2000 ב10:52 (לפני זה הייתי עושה 8:30) אז זה גם משהו שאתה צריך לקחת בחשבון.
אם אתה באמת רוצה את זה תן לזה זמן ותשקיע וSS תעשה אחרי צבא.

לגבי הקטע של המנטליות, שבודקים שם מנטליות ולאז כושר זה נכון, אבל אתה עדיין צריך לבוא בשיא הכושר שלך.

אין קשר לSS
בגיבושים האלה לאף אחד לא ממש אכפת כמה אתה עושה סקוואטים, גם זה לא כזה יעזור לך
תעבוד על סיבולת לב ריאה, סיבולת שריר, שילוב של כוח וסיבולת לב ריאה נניח לרוץ עם תוספת משקל עליך.

• פותח/ת השרשור
אז יש כל מיני דעות, השאלה מה היא הנכונה?
כרגע אני עדיין מתכנן לעשות SS להוסיף עליי עוד משקל,
להיות יותר גדול וחזק, ושאני יתחיל י"ב, או באמצע י"ב אפילו אני יתחיל להתאמן לקראת הגיבוש...
אז מה צריך לעשות?
הרבה ריצות ארוכות?,ספרינטים?,שכיבות סמיכה?,מתח?,זחילות?,
איזה עוד דברים צריך בשביל להגיע מוכן?
אני באיזשהו שלב יכין לי תוכנית מפורטת של זה..

ריצות ריצות ועוד ריצות....
כמו שמישהו אמר לך תסיים את י'א במסה וי'ב תחטב למשקל סביר וריצות ריצות ועוד פעם ריצות

אז יש כל מיני דעות, השאלה מה היא הנכונה?
כרגע אני עדיין מתכנן לעשות SS להוסיף עליי עוד משקל,
להיות יותר גדול וחזק, ושאני יתחיל י"ב, או באמצע י"ב אפילו אני יתחיל להתאמן לקראת הגיבוש...
אז מה צריך לעשות?
הרבה ריצות ארוכות?,ספרינטים?,שכיבות סמיכה?,מתח?,זחילות?,
איזה עוד דברים צריך בשביל להגיע מוכן?
אני באיזשהו שלב יכין לי תוכנית מפורטת של זה..
אם זה חשוב לך אל תחכה אם זה לאמצע י"ב תתחיל להתאמן בתחילת י"ב.
כאחד שסובל משברי מאמץ כבר קרוב לשנה, כשאתה מסיים מסה ומתחיל לרוץ, תעשה את זה בהדרגה ועל חול ים כי אתה תהיה עם משקל שהגוף שלך לא רגיל אליו וזה גרם לי מהר מאוד לשברי מאמץ.

בתור מישהו שהיה ביחידה הנ"ל, אני ממליץ לך לעבוד על אירובי,גם קצת כוח.
אבל לא להגזים ולא להיות מושפע וללכת לרוץ עם משקל על הגב-גם כי זה פטתי וגם כי אתה תביא את עצמך לפציעה, ואם לא עכשיו אז במסלול, וחבל(סבלתי משברי מאמץ במסלול..לא מומלץ בכלל).

וכמו שאמרו פה מנטליות זה הכל,בסופו של דבר בין אם זה אחרי 10 דקות או אחרי שעה, כולם מתעייפים, השאלה מי לא נותן לזה להשפעי עליו...וגם אנשים בלי כושר עוברים, גם שחיפים קטנים וכאלה שיראו לך הכי חלשים בעולם,צריך גם ראש כדי לעבור, ואחרי שעוברים, אל תשכח שאתה רק בתחילת מסלול ארוך.

ובכללי אני ממליץ לך לא להתכונן ולחשוב יותר מדי על הצבא..כשתגיע לגשר תעבור אותו, עד אז תהנה מהחיים...בהצלחה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית