הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ספורט אינטנסיבי וגידול החדר השמאלי של הלב

HulkyNoob

משתמש מתחיל
197
0
נק' מוניטין:
2
197
0
היי, אני לא מזמן קראתי את זה: http://www.wingate.org.il/Index.asp?CategoryID=638&ArticleID=4695&VolumeID=29

זה בקיצור מאמר שמסביר איך שספורט אינטנסיבי שאתה עושה ברצינות יכול להגדיל את החדר השמאלי של הלב יותר מדי, ואז יש סיכוי גבוה לקבל מוות פתאומי. אני האמת לא בטוח שהבנתי את זה יותר מדי לעומק אז אם יש לכם מה לתקן תציינו את זה.

הסיבה שאני שואל היא שתרגילים כמו הרמת משקולות מגדילים את החדר השמאלי של הלב. ולא לדבר על זה שאני גם עושה אימוני ספרינטים שגורמים לדופק שלי להשתולל למשך כמאט שעה בסופי שבוע, לפני שהתחלתי לעשות SS רכבתי על אופני הרים למשך שעתיים אם הרבה עליות אינטנסיביות בערך פעמיים-3 בשבוע.

עכשיו השאלה שלי היא אם אין לי בעיות לב במשפחה, האם זה אמור להיות בעיה שהלב שלי יהיה גדול יותר? אני בכללי רגיש (נפשית) על כל מה שקשור או שיכול להזיק ללב שלי, ולהגיד את האמת הדופק לב שלי עלה רק מלקרוא את המאמר הזה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה יכול ללכת לעשות אקו לב ולבדוק את העניין, הבדיקה דיי פשוטה בדומה לאולטרסאונד.

אמא שלי האמת שוקלת לקחת אותי להתייעץ עם רופא בקרוב, רק בשביל להיות בטוחים שסוג ספורט כזה לא יזיק לבריאות שלי.

לא היו לי שום סימנים של בעיה בלב כי בכל זאת אם הגוף שלי עומד בעומס אז אני מניח שרוב הסיכויים שהכל בסדר ושאני בריא, ונגיד שאחרי הבדיקות גיליתי שלא היה לי מה לדאוג, זה אומר שספורט תחרותי (או ספורט קשה שאתה עושה ברצינות) לא אמור להזיק לבריאות או לפחות ללב שלי?

נערך לאחרונה:
ספורט תחרותי בד"כ לא בדיוק בריא לגוף, כמעט בכל ענף. זה לא רק קשור ללב, זה יכול להיות למפרקים, שרירים, מערכת העצבים ועוד.
אימונים של מתחרים תחרותיים בדרך כלל יהיו פעמיים ביום, כמובן תלוי בתחום אבל או שהם יהיו אימונים ארוכים מאוד או דו יומיים ומספר רב של פעמים בשבוע עד כדי מצב של חוסר במנוחה (לדוגמה במחנה אימונים או משהו דומה לכך).

• פותח/ת השרשור
ספורט תחרותי בד"כ לא בדיוק בריא לגוף, כמעט בכל ענף. זה לא רק קשור ללב, זה יכול להיות למפרקים, שרירים, מערכת העצבים ועוד.
אימונים של מתחרים תחרותיים בדרך כלל יהיו פעמיים ביום, כמובן תלוי בתחום אבל או שהם יהיו אימונים ארוכים מאוד או דו יומיים ומספר רב של פעמים בשבוע עד כדי מצב של חוסר במנוחה (לדוגמה במחנה אימונים או משהו דומה לכך).

אני לא בדיוק יהיה בספורט תחרותי, אבל אני מתfנן להמשיך להרים משקולות,לעשות אימוני ספרינטים, עוד סוגי אימונים אירובים אינטנסיבים גם כשאני יהיה מבוגר. אז נגיד בשבוע אני ייתאמן בסביבות 6-8 שעות כשאני יהיה מתקדם יותר. עכשיו אני מתאמן משהו כמו 4 שעות. אבל אני גם עושה SS, מה שאומר פחות אירובי.

אבל בהחלט לא פעמיים ביום. ואני חושב שתיהיה לי כמות מספיקה של מנוחה.

המטרה שלי היא לא להיות בעלית אבל לפחות להיות די קרוב מבחינה יכולת גופנית.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית