ההזמנות מחול כנרא עומדות להיות סיפור שונה לגמרי בקרוב

אתה עושה הכפלה ב 4 וזה דיי מטומטם לעשות את זה כששכר המינימום בארץ הוא 20 שקל ופה זה בכלל משתנה בין STATE ל STATE לכן יש פה פרמטרים רבים שנדרש לדעת ולהתחשב בהם לפני שבכלל מתחילים לעשות חישוב כזה, יש פה סטייט שהשכר מינימום זה 6 וחצי דולר ויש כאלו שזה 8 וחצי דולר, וגם אז זה הרבה יותר מבארץ אם מסתכלים מבחינת %. שם השכר הממוצע במשק הישראלי זה 8000 שקל לערך, אם תקח פה זה 2800-3000 דולר תכפיל בדולר זה עדיין יוצא יותר, לכן החישוב הזה מוטעה מלכתחילה ולחשב ככה מס זה מטומטם.
אני מחזק את הטענה שרמת החיים פה הרבה יותר גבוהה זה אין ספק, אבל מגנה את הטענה שעלות המחייה פה זול יותר שזה ממש לא נכון.

בקשר לדירת 4 חדרים במנהטן, זה תלוי לאן משווים את זה ולאיזו דירה בדיוק, גם יש שוני דיי מובהק באזורים, כביש אחד יכול להבדיל בין בית במיליון וחצי דולר לבין בית בחצי מיליון דולר, כן זה עד כדי כך חומרני, כביש אחד מסכן, אולי 20 מטר לכל היותר.

כי אתה חי בסרט שמאכילים אותך בארץ עם כל הזיוני שכל והפירסומות בטלויזיה.
המחייה בארה"ב הרבה יותר יקר מבארץ פי 2 ואולי אפילו 3, בארץ פשוט לא מבינים שדיור בארה"ב עולה פי 5 בערך מבארץ ודיור לוקח בד"כ 50% אם לא יותר מנתח המשכורת.
דירת סטודיו בשכונה סבירה תעלה לך לפחות 800-900 דולר בחודש, דירה של חדר וסלון תעלה לך לכיוון ה 1000-1200, דירה של 2 חדרים וסלון תעלה לכיוון ה 1500-2000 דולר לחודש, תעשה את החישובים בעצמך.
אז נכון, מוצרי חשמל ואוכל פה יחסית זול (חוץ מפירות וירקות, למרות שהבנתי שגם בארץ נגמרה החגיגה והעלו מכירים במאות אחוזים), אבל כמה פעמים אתה כבר קונה מוצרי חשמל ודברים כאלו ואחרים? דיור אתה משלם כל חודש.
מה שכן, שכר המינימום לדוגמה בקליפורניה זה 8 דולר לשעה לערך, אבל כמעט אף אחד לא מקבל את זה, רק מקסיקנים ועובדים לא חוקיים (שמקבלים גם פחות), לרוב אפילו בעבודה שבארץ היית מקבל שכר מינימום עד סוף ימי חייך אתה תקבל פה לפחות 10-12 דולר לשעה, שזה בערך 25-50% יותר משכר המינימום. שכר ממוצע כאן זה בערך הולך לפי שנה שזה בערך 35-40 אלף דולר לבן אדם שאם נחשב נטו חודשי זה בערך 2800-3000 דולר לחודש. יש גם המון מניפולציות שאפשר לעשות פה עם המיסים ומביאים לבן אדם שמתעסק במיסוי בד"כ לעשות לך את המיסים ולא עושים את זה לבד (אלא אם אתה מרוויח שכר מינימום או קרוב לכך, אין לך אישה, ילדים או בית וכו').
ככה שהחיים יחסית יותר קלים מבארץ כי נשאר לך יותר "נטו" בסופו של דבר, כי אתה מרוויח יותר אבל מוציא פחות, אבל המחייה פה הרבה אבל הרבה יותר יקרה מבארץ, אבל גם רמת החיים הרבה יותר גבוהה.
תקח בחשבון גם את הוצאות הביטוח הרפואי המטורפים שיש פה, והמיסוי היחסית גבוה (לפי מדרגות מס, אבל עדיין יותר גבוה מהמדרגות החדשות שעשו בארץ, הייתה גם כתבה שב G20 ישראל היא מבין המדינות היחידות ברשימה עם המיסים והמדרגות הנמוכות ביותר - כן, ירים גבה לכמה אנשים, תלכו לבדוק נתונים על המדרגות החדשות שעשו בארץ + מה שלוקחים בארה"ב מבחינת FEDERAL + STATE (ולא אל תקחו לי מדינות כמו TEXAS אלא תקחו דברים כמו NYC או CA).
בקיצור גם אנשים חושבים שהכסף גדל על העצים בארה"ב, וכל מי שמגיע לכאן ישר אוטומטית מועמד להיות מיליונר או מילארדר ואמריקאים מפגרים ואפשר לדפוק אותם כי הם נאיבים וטיפשים.
צר לי לאכזב את כל אלו שחולמים בהקיץ, אבל אמריקאים יותר חכמים מישראלים, וכן אולי יותר פשוט "לדפוק" אותם אבל ברגע שהם מגלים שדפקו אותם, אתם פשוט תהיו כאלו מסכנים שלא יבוא לכם לדפוק אותם מלכתחילה.
עזוב רגע את ההוצאות, בוא נדבר רגע על החיים הפרטים: אתה מרגיש יותר בטוח וכיף בארה"ב מאשר בארץ? כי אני לא מרגיש בטוח (במיוחד שאני גר בגבול הירוק) שמסביבי מלא כפרים ערבים, מלא ערסים, ומשטרה (שאני מתנדב בה) שלא עוזרת לאף אחד. חינוך שלדעתי זה א"ב במדינה, שבלעדיה אין תרבות, אני לא רואה שיש תרבות בארץ לעומת מדינות מערביות שונות. אז הכסף תהיה בעיה אמיתית, אבל אני לא עובר בגלל הכסף, אלא בגלל התרבות שיש בארץ.

תרבות זו לא סיבה לעבור מדינה. וכסף יכול להיות המגבלה העיקרית שלך למה לא לעבור למדינה אחרת. אם לא תצליח לתחזק את עצמך במדינה כזו או אחרת, אתה לא תגור בה. אתה רוצה לעבור ממדינה חסרת תרבות למדינה שבקושי יהיה לך כסף לאכול לחם עם חמאה? או לעבוד מ 8 עד 5 ואז ללמוד מ 6 עד 2 בלילה ככה כל יום במשך 5 שנים?
זה לא כזה פשוט כמו שזה נראה, ואני מבין שנמאס לאנשים מהארץ, גם לי נמאס מהארץ מכל אותם בדיוק הדברים שאתם אומרים אבל אם לא היה לי "גב" בארה"ב, לא הייתי עובר בחיים.
אם אני מרגיש יותר בטוח בארה"ב? מרגיש אותו דבר, לא יודע איך זה לגור בגבול הירוק, אבל כשגרתי בראשל"צ הרגשתי דיי בטוח, יותר בטוח מפה בערב זה בטוח.
אם כיף לי יותר פה? לא יודע, לא ממש באתי להנות, באתי ללמוד ולשקם את החיים שלי כאן, לא באתי לטייל.
מה שכן, חברים כמו בארץ לא תמצא בשום מקום בעולם, גם מבחינת הקירבה וגם מבחינת הכמות ובכלל חברי ילדות לדוגמה אלו לפעמים דברים שחסרים ולקפוץ יום שישי בערב לחבר סתם ככה מבלי להודיע, אין פה את השטויות האלו, אתה תדפוק למישהו בדלת ביום שישי הוא יוציא לך שאטגאן או שבמקרה הטוב לא יענה בכלל לפעמון בדלת.
תרבות? כל מי שבוכה על התרבות בארץ מגיע לארה"ב אחרי שבוע הוא אומר "אני רוצה להביא כאפה לאמריקאים האלו, נמאס לי מכל הסליחות שהם מבקשים ממני כשאני נושם עליהם, נמאס מהחיוך המזוייף" וכו' וכו', אבל לא מבינים שזה חלק מהחינוך שהם קיבלו, אבל בתור ישראלי זה מתחיל לעצבן, אני אישית התרגלתי וגם נהייה אחד מהם כבר.

זה קשה לעשות השוואות בין ישראל לארה"ב חוץ מהעובדה שרמת החיים הרבה יותר גבוה בארה"ב.
מה שכן, יכול להיות שבNYC זה יהיה מאוד יקר אבל במדינות אחרות זה יהיה יותר זול..
וכן, אתה יכול לחיות כמו כלב ויכול לחיות כמו מלך ואתה יכול להיות עשיר ויכול להיות עני.. השאלה מה הכיוון.
אני חושב למצוא איזה פטנט (שזה מאוד קשה) או איזה רעיון שיווקי שיצליח בארה"ב כי אני יודע שבישראל זה יהיה בזבוז זמן כי הישראלי הפוטנציאלי לא יקנה למשל קולפן שעושה את החיים קלים אלא יגיד "לההה עזבי מה את צריכה את זה אני תוך שניה מקלף עם הסכין יפני" (סתם דוגמה)
ובארה"ב הם מוציאים עוד כמה גרושים ומקלים על החיים ומספיק לי ש2% יקנו את המוצר שאני משווק ואני כבר עם רווח הרבה יותר גדול מאשר הרווח שהיה לי אם כל ישראלי היה קונה את המוצר.
חוץ מכל זה, אני מסכים איתך שהחיים יהיו הרבה פחות פשוטים כשהם בלי ההורים בגלל המקום מחיה, אוכל, חשבונות אבל אין מה לעשות זאת דרך החיים וצריך לעשות צעדים בחיים כדי לראות איך החיים מתגלגלים.

אפשר לפשט את העניינים:
בחו"ל שאנחנו מדברים עליו (מערב אירופה, צפון אמריקה ויבשת אוסטרליה) רמת החיים יותר גבוהה מבישראל.
מי שיכול למצוא עבודה טובה במרחבים הנ"ל ויכול להתעלם מרגשות הילדות והגעגועים לארץ ולקרובים ולחברים - עדיף לו לעשות את זה. כמובן שיש ישראלים שחיים כמו מלכים ויש גרמנים ואמריקנים ובריטים ואיטלקים שחיים בזבל (פשוטו כמשמעו).
קנה המידה צריך להיות עבור אותה משרה בשתי מדינות שונות (האחת היא ישראל והשנייה היא X מתוך האיזורים הנ"ל). אם צ'יפופו הוא איש הייטק בישראל ומרוויח 15K בחודש (נניח), הוא עדיין יצטרך לעבוד עד גיל כמעט 50 לפני שהוא יהיה בעל דירה משל עצמו ורק בגיל 30+ הוא יסיים לשלם על הפחית (סליחה-מכונית) שהוא קנה.
נניח כעת שצ'יפופו הוא איש הייטק בגרמניה. דירה במגדל יוקרה בברלין עולה 400K ש"ח ישראלים, כלומר בערך רבע (אם לא עוד פחות) ממה שתעלה דירה במגדל יוקרה במרכז ת"א (אפשר כמובן לקחת דירות באזורים יותר זולים - אבל זה נכון גם לגבי גרמניה). פחית/אופנוע בגרמניה בהתאמה יעלה בסביבות ה-10K יורו - פחות מחצי מהמחיר בארץ. שלא לדבר על ביטוח לכלים שעולה הרבה יותר ובגרמניה טיפול רפואי לנפגעי תאונות דרכים בכלל ניתן ע"י הביטוח הרפואי של קופות החולים.
ברור - לכל מדינה יש את שק החרא שלה וגם בגרמניה וגם בארה"ב יש דברים שבעיני ישראלים יהיו מקוממים והזויים. ועדיין - אפשר להוכיח בצורה כמותית שכנראה מי שיכול להסתדר עם עבודה בחו"ל ויכול לשים בצד את כל הגעגועים וכו' - כדאי לו לעשות את זה.

אפשר לפשט את העניינים:
בחו"ל שאנחנו מדברים עליו (מערב אירופה, צפון אמריקה ויבשת אוסטרליה) רמת החיים יותר גבוהה מבישראל.
מי שיכול למצוא עבודה טובה במרחבים הנ"ל ויכול להתעלם מרגשות הילדות והגעגועים לארץ ולקרובים ולחברים - עדיף לו לעשות את זה. כמובן שיש ישראלים שחיים כמו מלכים ויש גרמנים ואמריקנים ובריטים ואיטלקים שחיים בזבל (פשוטו כמשמעו).
קנה המידה צריך להיות עבור אותה משרה בשתי מדינות שונות (האחת היא ישראל והשנייה היא X מתוך האיזורים הנ"ל). אם צ'יפופו הוא איש הייטק בישראל ומרוויח 15K בחודש (נניח), הוא עדיין יצטרך לעבוד עד גיל כמעט 50 לפני שהוא יהיה בעל דירה משל עצמו ורק בגיל 30+ הוא יסיים לשלם על הפחית (סליחה-מכונית) שהוא קנה.
נניח כעת שצ'יפופו הוא איש הייטק בגרמניה. דירה במגדל יוקרה בברלין עולה 400K ש"ח ישראלים, כלומר בערך רבע (אם לא עוד פחות) ממה שתעלה דירה במגדל יוקרה במרכז ת"א (אפשר כמובן לקחת דירות באזורים יותר זולים - אבל זה נכון גם לגבי גרמניה). פחית/אופנוע בגרמניה בהתאמה יעלה בסביבות ה-10K יורו - פחות מחצי מהמחיר בארץ. שלא לדבר על ביטוח לכלים שעולה הרבה יותר ובגרמניה טיפול רפואי לנפגעי תאונות דרכים בכלל ניתן ע"י הביטוח הרפואי של קופות החולים.
ברור - לכל מדינה יש את שק החרא שלה וגם בגרמניה וגם בארה"ב יש דברים שבעיני ישראלים יהיו מקוממים והזויים. ועדיין - אפשר להוכיח בצורה כמותית שכנראה מי שיכול להסתדר עם עבודה בחו"ל ויכול לשים בצד את כל הגעגועים וכו' - כדאי לו לעשות את זה.

^ THIS ! ^
פישטת יפה את העניין

יש הצהרה רשמית שיהיה שינוי בדואר חבילות ?
אני לא מצאתי מידע על זה אם משהו מצא מוזמן לשים
עד כמה זה באמת יכול לקרות ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית