הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אתה רוצה את הממותה שלך בפיתה?

צודק.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19604407

למי אכפת מחולי סכרת TYPE2, אני כרגע מדבר על אנשים בריאים שמתאמנים, למה להם לדגול בזה ולא בתפריט דיאטה רגיל?
מה גם שרוב הדברים שם לא היו בכלל statistically significant
ירידה במשקל תהיה בכל מצב של גירעון קלורי שלילי והם ירדו 3 ק"ג לא אמרו של מה (שומן, מים? איך בדקו את הירידה רק ע"י משקל? מה עם הרכב גוף?).
אני גם לא יודע ממה מורכבת Diabetes diet ככה שאין לי מושג איזו השוואה עשו כאן.
המספרים דיי מגוכחים 4mm בלחץ הדם? אתה רציני?

http://www.nature.com/ejcn/journal/v62/n5/abs/1602790a.html

6 משתתפים, 3 שבועות. המשקל ירד כי הם היו במאזן קלורי שלילי, כל השאר (היקפים) ירד עקב הירידה במשקל שנבעה מגירעון קלורי שלילי. לא הייתה קבוצת בקרה, מה זה שווה?

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19209185

לפחות מהאבסרקט לא מוזכר שום דבר על בקרה קלורית.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=17583796&dopt=AbstractPlus

טוב שלא הבאת מחקר על חולי איידס. לפחות לפי האבסרקט לא מוזכר שום דבר על בקרה קלורית בין 2 הקבוצות.

😣😣

הייתי מגיב לך אבל אלאן עשה את זה טוב יותר ממני, תקרא מה שהוא רשם בדצמבר 2009 על החוסר המחקר על פלאו והגישות של פלאו וגם המחקרים נגד חלק מהאידיאולוגיות של פלאו.

קראתי עכשיו. הביקורת כתובה טוב אבל הנקודות שהוא מעלה לא מאוד חזקות. חלק מהדברים ברורים מאליהם ואין בהם חידוש. אף אחד לא טוען שיש את כל התשובות. חלק מהדברים ספקולטיבים, וחלק מהדברים נשענים על עדויות ספורות והיקשים. כפי שכתבנו לא מזמן, אי אפשר לעשות ניסויים מבוקרים ארוכי טווח בתזונה. זאת המציאות, ולכן לעולם לא נידע את ההשפעות ארוכות הטווח של מזון כזה או אחר באופן חד משמעי. בסופו של דבר כל אחד צריך להחליט מה הוא אוכל. אין ברירה אחרת. אי אפשר לחכות עד שיהיו יותר ניסויים או מידע. צריך לאכול גם מחר. אז זה הימור מושכל וכרגע ההימור שלי הוא:
- להרבות באוכל לא מעובד
- להרבות בפירות, ירקות, בשר, דגים, ביצים, אגוזים וגרעינים
- להמעיט באוכל מתועש
- להמעיט בשמנים המופקים מזרעים (תירס, סויה, חמניות וכו')
- להמעיט בסוכר ודגנים

יש לי נימוקים טובים (בעיני) לכל אחד מהדברים האלה. אני שומר את הזכות לשנות את דעתי במקרה ואני אלמד דברים חדשים (חסר לי שזה לא יקרה). אני לא חושב שזה שחור/לבן או הכל או כלום. אני סוטה לעיתים מה"חוקים" ואני לא חושב שזה מאוד משנה. בגלל זה אני מעדיף להשתמש ב"להמעיט" ו"להרבות" ולא ב"אסור" ו"מותר". אני חושב שזה די קרוב ל"תוכנית" שאראגורן כותב בסוף הביקורת שלו אגב.
אין לי שום צורך לשכנע אף אחד שאני צודק. אני מתעניין מאוד בנושא אז אני אוהב להתעסק בזה ולדון עם אנשים, אבל בסופו של דבר באמת לא אכפת לי מה אנשים אחרים אוכלים (חוץ מאישתי והבת שלי שאוכלות מה שאני מכין אז הם קהל שבוי).

לא הבאתי את המסמכים כדי לדון בהם. טענת שאין ולא יהיה מחקר בנושא. יש. טרולוגיקה.

תרדו מהעץ הזה של בקרה קלורית. בדיוק אני דן על זה עם EMZ בת'רד אחר. לא תמיד חייבים לבקר קלורית. אם אתה רוצה לראות איך מרכיב תזונה משפיע על הצריכה הקלורית של אנשים, זה יהיה מפגר לבקר את הקלוריות שהם אוכלים בניסוי. אם אחת הטענות היא שתזונה כזאת או אחרת גורמת לצריכה ספונטנית של פחות קלוריות, איך תראה את זה אם תבקר את הקלוריות?

מה זה צריכה ספונטנית של קלוריות? זה או שאתה אוכל אותם או שלא, זה לא שאם בא לך שוקולד אתה תלך לאכול שוקולד. אם אתה מחפש לעשות בקרה על רעב, מין הסתם ששומן וחלבון (על מה שמתבסס רוב פלאו חוץ מפירות וירקות) יביא לתחושת רעב פחותה מאשר תפריט שמבוסס על פחמימות או משהו דומה לכך, לכן בקרה קלורית כן חשובה כאן.
ובקשר למה שאמרתי הייתי צריך לנסח את זה שאין מספיק מחקר על פלאו ולא שאין מחקר בכלל.
אני לא רוצה לדעת איך מרכיב תזונתי משפיע על הצריכה הקלורית של האנשים אלא לראות איך תפריט כזו או אחרת עם מרכיבים כאלו ואחרים עוזר לשיפור הורמונאלי כזה או אחר בהרבה מובנים אחרים, ולשיפור המצב הבריאותי שלך יותר מדיאטות אחרות. זה שאני אצרוך פחות קלוריות מפלאו מאשר מדיאטה עשירה בפחמימות זה לא חשוב ולא מעניין, אבל מה קורה אם אני משלב את אותם כמויות החלבון, אותם כמויות הפחמימה רק שבמצב א' אני אתן פחמימות כמו שפלאו דוגלות בהן ומצד שני אתן פחמימות שפלאו לא דוגל בהן, מה יקרה אז? איך הגוף יגיב? ניסוי מוצלב עם 3 קבוצות יהיה נחמד, אבל כמו שאמרת לא יקרה בחיים.

שוב דיון של בעד ונגד תזונה דלת פחמימות.

אוהבי הפחמימה כנגד האוהבים פחות

j0343559[1].gif

מה זה צריכה ספונטנית של קלוריות? זה או שאתה אוכל אותם או שלא, זה לא שאם בא לך שוקולד אתה תלך לאכול שוקולד. אם אתה מחפש לעשות בקרה על רעב, מין הסתם ששומן וחלבון (על מה שמתבסס רוב פלאו חוץ מפירות וירקות) יביא לתחושת רעב פחותה מאשר תפריט שמבוסס על פחמימות או משהו דומה לכך, לכן בקרה קלורית כן חשובה כאן.
ובקשר למה שאמרתי הייתי צריך לנסח את זה שאין מספיק מחקר על פלאו ולא שאין מחקר בכלל.
אני לא רוצה לדעת איך מרכיב תזונתי משפיע על הצריכה הקלורית של האנשים אלא לראות איך תפריט כזו או אחרת עם מרכיבים כאלו ואחרים עוזר לשיפור הורמונאלי כזה או אחר בהרבה מובנים אחרים, ולשיפור המצב הבריאותי שלך יותר מדיאטות אחרות. זה שאני אצרוך פחות קלוריות מפלאו מאשר מדיאטה עשירה בפחמימות זה לא חשוב ולא מעניין, אבל מה קורה אם אני משלב את אותם כמויות החלבון, אותם כמויות הפחמימה רק שבמצב א' אני אתן פחמימות כמו שפלאו דוגלות בהן ומצד שני אתן פחמימות שפלאו לא דוגל בהן, מה יקרה אז? איך הגוף יגיב? ניסוי מוצלב עם 3 קבוצות יהיה נחמד, אבל כמו שאמרת לא יקרה בחיים.
הפעם אני מסכים לגמרי עם משה.

קראתי עכשיו. הביקורת כתובה טוב אבל הנקודות שהוא מעלה לא מאוד חזקות. חלק מהדברים ברורים מאליהם ואין בהם חידוש. אף אחד לא טוען שיש את כל התשובות. חלק מהדברים ספקולטיבים, וחלק מהדברים נשענים על עדויות ספורות והיקשים. כפי שכתבנו לא מזמן, אי אפשר לעשות ניסויים מבוקרים ארוכי טווח בתזונה. זאת המציאות, ולכן לעולם לא נידע את ההשפעות ארוכות הטווח של מזון כזה או אחר באופן חד משמעי. בסופו של דבר כל אחד צריך להחליט מה הוא אוכל. אין ברירה אחרת. אי אפשר לחכות עד שיהיו יותר ניסויים או מידע. צריך לאכול גם מחר. אז זה הימור מושכל וכרגע ההימור שלי הוא:
- להרבות באוכל לא מעובד
- להרבות בפירות, ירקות, בשר, דגים, ביצים, אגוזים וגרעינים
- להמעיט באוכל מתועש
- להמעיט בשמנים המופקים מזרעים (תירס, סויה, חמניות וכו')
- להמעיט בסוכר ודגנים

יש לי נימוקים טובים (בעיני) לכל אחד מהדברים האלה. אני שומר את הזכות לשנות את דעתי במקרה ואני אלמד דברים חדשים (חסר לי שזה לא יקרה). אני לא חושב שזה שחור/לבן או הכל או כלום. אני סוטה לעיתים מה"חוקים" ואני לא חושב שזה מאוד משנה. בגלל זה אני מעדיף להשתמש ב"להמעיט" ו"להרבות" ולא ב"אסור" ו"מותר". אני חושב שזה די קרוב ל"תוכנית" שאראגורן כותב בסוף הביקורת שלו אגב.
אין לי שום צורך לשכנע אף אחד שאני צודק. אני מתעניין מאוד בנושא אז אני אוהב להתעסק בזה ולדון עם אנשים, אבל בסופו של דבר באמת לא אכפת לי מה אנשים אחרים אוכלים (חוץ מאישתי והבת שלי שאוכלות מה שאני מכין אז הם קהל שבוי).
אני לא רוצה שתאכיל אותי בכפית ואני בדרך כלל לא עושה את זה,
אבל הייתי שמח לשמוע בכמה מילים (אם יש לך כח- כי אני יודע שזה מעצבן אותך) לשמוע מה החסרונות כביכול באכילת שמנים שמופקים מזרעים.
אם אין לך כח להסביר וזה מורכב מידי, זה בסדר 😃 אני אשב על זה מתישהו.

זה בדיוק מה שכתבת. אני רוצה לדעת אם תפריט כזה או אחר יביא באופן ספונטני (כלומר בלי שאני אצטרך לספור או לחשוב על זה) לצריכה קלורית מוגבלת, כלומר כזאת שלא תוביל אותי לעשרים קילו עודפים בגיל ארבעים וביחד איתם שלל בעיות אחרות. יכול להיות שהמנגנון הוא בגלל שיש בתפריט הזה יותר חלבון. או זה עוד דברים (GI) אבל המנגנון הוא דווקא פחות חשוב. כי בסופו של דבר אני לא הולך לספור קלוריות כל החיים שלי. אם יש כמה "חוקים" פשוטים שיכולים לגרום לי להגביל את הצריכה שלי בצורה ספונטנית (בלי שאני אספור) אז סבבה. וזה מה שבודקים בניסויים בהם אין בקרה קלורית.
מעניין גם השפעה של מרכיבים כאלה ואחרים, ללא קשר להשפעה שלהם על צריכה קלורית, ואז כן עושים בקרה קלורית כמו באחד המחקרים של הפלאו. יש מקום לשני סוגי המחקרים.
מחקר שבו המקרו הם זהים אבל מרכיבים שונים הוא מעניין, ויכול להיות שאחד כזה יצוץ בעתיד. כרגע אין כזה שידוע לי. כמו שכתבתי מקודם, אני לא יכול לחכות עם האוכל עד שאחד כזה יפורסם. אני צריך להתבסס על המידע שנגיש לי. אם אחד כזה יפורסם, אז נקרא אותו ונכניס אותו למערכת השיקולים.

אני לא רוצה שתאכיל אותי בכפית ואני בדרך כלל לא עושה את זה,
אבל הייתי שמח לשמוע בכמה מילים (אם יש לך כח- כי אני יודע שזה מעצבן אותך) לשמוע מה החסרונות כביכול באכילת שמנים שמופקים מזרעים.
אם אין לך כח להסביר וזה מורכב מידי, זה בסדר 😃 אני אשב על זה מתישהו.

זה דווקא די פשוט ויש לא מעט מחקר בנושא. זה בעיקר בגלל עודף אומגה6. יש המון חומר ברשת וכמובן בפאבמד בנושא. מקומות שטוב להתחיל:
http://www.westonaprice.org/know-your-fats/2021-precious-yet-perilous.html
http://wholehealthsource.blogspot.com/2010/04/do-seed-oils-cause-multi-generational.html

תריץ חיפוש של vegetable oil או omega 6 בפאבמד ביחד עם inflammation או cancer ותתחיל לקרוא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית