הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה עשיתם/עושים בצבא?

• פותח/ת השרשור Massa
  • פורסם בתאריך

Massa

משתמש מתחיל
225
0
נק' מוניטין:
180
225
0
אני עוד שנה אמור להתגייס ועוד אין לי תפקיד
מעניין אותי מה אתם עשיתם/עושים בצבא?

אני עוד שנה אמור להתגייס ועוד אין לי תפקיד
מעניין אותי מה אתם עשיתם/עושים בצבא?

יש לך פרופיל קרבי?

אני הייתי 10 חודשים ביחידת עוקץ, בשלב מסויים הבנתי שזה לא מה שאני מחפש ועברתי לחטיבת גולני.

ההחלטה הכי טובה שהייתה לי בחיים 🤘

אני הייתי בלש במצ"ח.
כשהתגייסתי היה לי פרופיל 64 וחשבתי שאני אהיה ג'ובניק כמו כולם. לא ידעתי כלום על הצבא, כששלחו אותי למשטרה צבאית לא ידעתי בכלל מה זה, הייתי בטוח שזה הג'יפים של מג"ב ולא הבנתי למה כל האנשים שעלו איתי על האוטובוס בכו כמו ילדות

כשהגענו לבה"ד 13 די חטפתי שוק. מי שהיה שם יודע כמה המקום הזה מסריח.

בכל מקרה הדברים התגלגלו ולמזלי נפלתי על אחד התפקידים היותר טובים שיכלתי לקבל בחיל הזה. מזל, כי בהתחלה עד שהקרוס נפתח הייתי מסופח בבסיס מ"צ רגיל, ואם הייתי צריך להיות שוטר צבאי רגיל אני לא רואה איך הייתי שורד. הייתי אז נורא שבוז. זה איפהשהוא מעצבן שכל החברים שלך שהיה להם פרופיל 64 עושים יומיות ואתה נתקעת עם 11 3 ועוד במשטרה צבאית.

אבל זה די השתנה אחרי הקורס. שירתתי בבסיס ליד ירושלים והכל השתנה מאז.

היה לי אחלה בסיס עם אחלה אנשים, היה לי מפקד באמת נהדר. לא יצא לי לראות עוד מפקד כזה. היה לי כיף בשבתות לפעמים יותר כיף מהבית, השירות על אזרחי. בכלל אני לא מכיר יותר מדי תפקידים בצה"ל שנותנים לך ולעוד כמה חבר'ה אוטו ואומרים לך "סעו תעשו מה שאתם צריכים" ואתה באמת נוסע. ברור שעושים מה שצריך אבל גם חותכים לאן שרוצים 😃 בכלל זה כיף לשרת על אזרחי, זה תמיד היה מעניין בנות, אפשר להמציא להן כל מני שטויות 🤘
טיילתי במסגרת התפקיד כמעט בכל הארץ, בהמון בסיסים. בתפקיד הזה לומדים מלא על הצבא. מדהים שיצא לי לראות חיילים בבסיסים כמו השלישות או הקריה שלא ידעו כלום על המערכת שבה הם משרתים, שהם חיים בסוג של בועה.

בסופו של דבר בדיעבד אני די בטוח שהייתי ממצא את עצמי בתפקיד אחר. מבחינת התרומה שלי, לא כזה הייתי חולה על התפקיד, אבל מישהו היה צריך לעשות אותו, ותאמינו לי שיש בצבא חיילים שאם הייתם יודעים עליהם הייתם מפסיקים לשלם מיסים, אבל המסביב, הצחוקים, והחופש לעשות מה שאני רוצה באמת יצר לי מלא זכרונות.

בשורה התחתונה, פשוט היה לי מזל שהיה לי בסיס טוב עם מפקד טוב ואנשים טובים. אני מכיר חברים שלי מבסיסים אחרים שלא היה להם כזה מזל.

יש לך פרופיל קרבי?

אני הייתי 10 חודשים ביחידת עוקץ, בשלב מסויים הבנתי שזה לא מה שאני מחפש ועברתי לחטיבת גולני.

ההחלטה הכי טובה שהייתה לי בחיים 🤘

אני לפני גיוס ועוקץ דווקא דיי מעניין אותי (הבעיה היחידה שלי עם עוקץ זה שעוברים בכפיר לפני זה ויש סיכוי להתקע שם)

אתה יכול לספר למה עזבת שם?

אני כרגע משרת - עוד שנה ושבוע אזרח...

בכל אופן משרת במשטרת ישראל (למאותגרים של ממש - מדובר במשטרה הכחולה, לא הצבאית) - זו יחידה שנקראת שח"מ וזה כמובן יח' שהיא התנדבותית.

בכל אופן כמעט שנתיים שירתתי בתפקיד בטכנולוגיות בתור טכנאי מחשוב ועוד קצת חלטורות בתחום הקשר והטכנולוגיות.

לפני חודש וחצי עברתי לתפקיד פקידות אצל הבוס הגדול.

לפני חצי שנה "עזבתי" מצנחנים ועברתי ללשכת גיוס באר שבעעעע 😛 (אין מילואיםםםם)

שלא תחשוב אפילו לללכת למשטרה צבאית אפילו לא למצ'ח זה סתם משביז ולא שמעתי על בן אדם אחד חוץ מKman שנהנה ביחידה הזאת

• פותח/ת השרשור
בעיקרון יש לי פרופיל 82
אבל אני רוצה ללכת למודיעין ולא ממש רוצה קרבי
הבעיה שבינתים קיבלתי רק זימון אחד שאני לא ממש רוצה לעשות את מה שמוצע

חייל בודד. הייתי בא ב8 יוצא ב12 לפעמים ב2-3 תלוי במצב. בגדול סידרתי ציוד של גדוד מילואים של הנ"מ.

משרד הביטחון - מתכנת - שעות לא להיט - עבודה סופר מעניינת

כרגע לומד הנסאי מכטרוניקה (כתה י"ג), עוד שנה וחצי אני אמור להתגייס. אני מתגייס לחיל חימוש, מקווה שיהיה לי יעוד טוב כמו פרוקיטנק, או להתחיל תואר ראשון על חשבון בצבא.

אין בפורום הזה חבר'ה שעשו שירות קרבי?
חוץ מקרמבו אני לא רואה אנשים שהיו בקרבי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית