מה עשיתם/עושים בצבא?

• פותח/ת השרשור Massa
  • פורסם בתאריך
צעיר או לא, עד כה מכל האנשים שנמצאים עכשיו בצבא בתפקידי תוכניתנים שכן שמעו על היחידה או לא יודעים עליה כלום, ואלה שכן אמרו דברים סתרו בדיוק את כל מה שאמרו לפני זה, וגם דיברתי עם מישהו מהיחידה שאמר לי משהו שבסופו של דבר התברר כלא נכון.
קיצור אני מניח בכל מקרה אם אתה מכיר את היחידות של חיל התקשוב סביר להניח שתכיר אותה. (אני בחיל התקשוב)

אתם כנראה לא מכירים את
אנשים שצריך להרוג #573: אנשים שכששואלים אותם איפה הם היו בצבא הם עונים "אני לא יכול לספר לך".

קצת אחרת..
אחרי שירות של שנה הבנתי שאין לי מה לעשות בצבא וזה היה סתם לטחון מים
היתי עם פרופיל 64 והיתי נהג של אלמ, ויצאתי על 21 נפשי כי לא הייתה דרך אחרת לסיים את זה

מסקנה: אין על האזרחות

לא יכול להגיד את השם שלה..
בכל מקרה EMZ זאת יחידה שלא קיימת הרבה זמן, מתי השתחררת? 😛

נ.ב
Massa זה לא משנה באיזה יחידה אני נמצא, אתה צריך לעבור דרך קורס מסויים (תכנות, נטמ"מ או טמ"מ)

שלא ישלו אותך, אני מכיר את כל היחידות שאליהן מגיעים בתור ממרמנ"יק, ברגע שתגיע ל"יחידה" תבין שהמקום לא כזה סודי, ולצערי התפקיד גם לא תמיד מעניין.. מנגד, 90% מהשיבוצים של ממרמ"ניקים הם לא כאלו מעניינים.

בכל מקרה, באמת ממרמניקים ב8200 לא מקבלים תפקידים טובים, הדברים הטובים נשמרים לממ"סניקים (לא תמיד בצדק..).

הגעתי לשם כ-OJT.

שיהיה הרבה בהצלחה

תגיד יש מצב אתה מסביר לי ככה בקצרה מה זה נותן אם ממשיכים לי"ג??
יש לי אפשרות לעשות את זה גם אבל אני לא יודע אם שווה לי
זה כמו סוג של עתודה כזה??
לפני שאני אסביר לך מה היתרונות, אני רוצה להגיד שבשביל להתקדם בחיים צריכים גם מזל. אם המזל שיחק אותך, הידד.
הרבה אנשים שאמרתי להם שאני המשכתי לי"ג י"ד אמרו לי "אתה הולך לבזבז שנתיים מהחיים שלך", והאמת יש משהו בזה. לצאת מהצבא כהנדסאי, לא דבר גבוה בשוק העבודה של היום, אבל הנדסאי יכול לעזור להתקדם בחיים. יש אפילו סיפורי לילה ולילה, שהשכן של חבר שלו שהוא הנדסאי מרוויח יותר ממהנדס וכל השטויות האלו. בתכל'ס אני לא חי בשביל כסף (אם הייתי חי בשביל כסף, הייתי פותח פאלפליה באמצע הדרך, ומרוויח יופי), אני קבעתי שהייעוד שלי בחיים לעסוק במשהו שאני אוהב ולעבוד בפרוייקטים ופיתוחיים שיעזור לחברה, שבמקביל זה בשוק היי-טק (אני לא רוצה ללמוד מחשבים/אלקטרוניקה בשביל לפתח את המעבד הבא של אינטל/AMD). אז איך הנדסאי יכול לעזור לי בחיים? עכשיו זה הזמן הטוב ביותר בשוק למצוא ניסיון: מבחינת השוק - הצבא הוא נקרא ניסיון. למדתי שנתיים אני מתגייס בגיל 20 לצבא, אחרי 3 שנים (בהנחה שאני לא מתחייב לקבע). אני לא יודע עד כמה קשה למצוא עבודה טובה בלי פרוטקציות בחברות גדולות כמו: IBM, אינטל, אלבר, ORBIT וכו' וכו', אבל הניסיון הצבאי יכול להועיל.
תכל'ס, אפשר גם בצבא ליפול למקומות לא הכי טובים. אני חתמתי על חיל חימוש, ויש 6 מסלולים עיקריים:
1. לעבור למסלול התנדבותי בחיל רגלים, כלומר לנסות להיות קרבי. היתרון שדפקת את המדינה, ולמדת על חשבון הצבא. חסרון: בזבזת את הזמן.
2. להיות מדריך (מורה): בחיל חימוש יש בית ספר צבאי בצריפין, יש מכללות שהצבא משלם על סטודנטים (כמוני), ויחידה רוצה שתלמד חומר על הצבא/יחידה. הצבא אין לו זמן להשקיע במורים, אז הוא מחפש חיילים שיעשו את העבודה. אם אתה רוצה להיות חלק ממשרד החינוך וחושב שאתה יכול לעשות מהפכה חינוכית מאחת מבתי הספר ואף מהמדינה, המסלול הזה יכול להיות לך אחלה של חוויה ראשונית. שוב, אני רואה כאן בזבוז של שנתיים, כי מעט מסבירים על החומר התיאורטי שאתה לומד ובעיקר על היחידה, לכן אני לא יודע עד כמה זה משתלם לחיים האזרחיים המסלול הזה.
3. מתקן כלי רכב משוכללים. בעיקרון אם לא ידעת, אז משנת 2000 הייתה מהפכה בכלי הרכב ובכלל בחיים עצמם, כולם עברו מחשמל מכני לחשמל אלקטרוני (גם כאן יש יתרונות וחסרונות, אבל זה לא נושא התגובה). היום הדרישה לתיקון כלי רכב צורך גם ידע גבוהה יותר מפירוק והרכבה של ברגים בכלי רכב, כי אלקטרוניקה זה נושא מסובך לאנשים לא חכמים. נכון שזה המסלול מגעיל, מסריח, להריח ריחות לא הכי נעים. אפשר ללמוד די הרבה על כלי רכב, שבסופו של דבר לא תצטרך ללכת למוסך בשביל לתקן את המכונית המפוארת שלך, ולתקן אותה בעצמך, ובשוק האזרחי מאבחיני רכב גם צריכים לדעת חומר יותר מורכב מפעילות המכנית של הרכב. לכן מאבחן רכב זו גם עבודה שיש לה משכורת שמנה. החסרון אני כבר אמרתי: עבודה שחורה ומגעילה.
4. להיות קצין. יש מסלול מאוד מהיר שאחרי הטירונות אתה עובר לבה"ד 1, ושם אתה מתחיל את קורס קצינים. לאחר הקורס אתה קצין, משכורת צבאית במשך 3 שנים לפחות. אז אם המטרה שלך הוא להרוויח כמו גבר (קצין) זו בהחלט יכול להיות מסלול נחמד עבורך. אבל מכאן יש גרסאות שונות שאני שומע על התפקידים: קודם כל אני יודע שלא חוזרים הביתה יומיות, התפקיד הוא להיות תומך לחימה לכל דבר. אתה עובר טירונות 03, אתה בשטח, ואתה יכול להיות סתם קצין על חלקים של הטנקים, ויכול להיות פילו קצין במערך הפיתוחי (כבר דברנו על מזל?).
5. מערך הפיתוחי - כמו שמרכבות השונות שיש לנו בצבא, נשק תבור הוא פיתוח ישראלי, כאן אתה יכול להיות חלק מהפיתוח של המוצר הבא. זו העבודה הכי טובה שאפשר לקבל מהצבא לפי דעתי, הכי מעניינת ומאתגרת. הרבה חסרונות אני לא רואה, אולי להיות בחדר כושר גרוע, לפעמים שמירות, אולי משכורת לא בשמיים במשך 3 שנים, התייחסות כמו אל כל חייל רגיל. אבל בתכלס העבודה שבשביל זה הוצאתי שנתיים מהחיים שלי. דבר שעדין לא ברור שהם המיונים, כמובן שמבחינה צה"ל הם האנשים הכי טובים, עובדות בשטח: גם אנשים עם ציונים לא הכי גבוהיים (לפי הבנתי) מצליחים להתברג לשמה בלי פרוטקציות.
6. עתודה אקדמית (תואר ראשון): אם המטרה היא לעשות תואר חשבון על הצבא, ציוני תועדת הנדסאי מאוד יכולים לעזור לשכולול הממוצע עם הפסיכומטרי עם תעודת הבגרות. הדרישות הם לא גבוהות, אבל צריכים קצת מזל שהצבא יהיה מוכן להשקיע בך שוב. היתרון הגדול שהעבודה היא במערך הפיתוחי, החסרון: חותמים נישואים קתולים עם הצבא עד גיל מאוחר.

עזוב שמסלול הזה הוא עתודה, זה סתם להגיד "איזה חכם אני, אני עתודאי". נכון שאתה מקבל כרטיס סטודנט ואתה יכול לעשות איתו כמו כל סטודנט רגיל. אם אין לך מטרה כלשהי כרגע בחיים מה תרצה לעסוק כשתהיה יותר גדול, אל תלך למסלול הזה. בזבוז זמן שיקר, עדיף להשקיע במקום שאולי יותר יתאים לך בצבא.
אני הלכתי למסלול כי כל חיי רציתי לעבוד בהיי-טק, המסלול מאוד יכול לעזור עבורי ויכול גם לפגוע בהתאם. בגיל 27 להיות עם תואר ראשון ותעודת הנדסאי, אפשר למצוא עבודה טובה מבחינה כלכלית, אבל מבחינה עקרונית (פיתוח) מאוד קשה.
בנוסף שהלימודים הרבה יותר מעיינים מהלימודים בתיכון, והם חיים אחרים מהלימודים בתיכון (יש כאן הרבה סטודנטים בקהילה הזו, אתה יכול לשאול אותם).

שלא ישלו אותך, אני מכיר את כל היחידות שאליהן מגיעים בתור ממרמנ"יק, ברגע שתגיע ל"יחידה" תבין שהמקום לא כזה סודי, ולצערי התפקיד גם לא תמיד מעניין.. מנגד, 90% מהשיבוצים של ממרמ"ניקים הם לא כאלו מעניינים.

בכל מקרה, באמת ממרמניקים ב8200 לא מקבלים תפקידים טובים, הדברים הטובים נשמרים לממ"סניקים (לא תמיד בצדק..).

הגעתי לשם כ-OJT.

שיהיה הרבה בהצלחה
יש בערך 4-3 יחידות שהן מאוד אטרקטיביות לתוכניתן ועושים שם דברים מעניינים בטירוף, אני מסכים איתך שכל השאר לא מקבלים תפקידים מעניינים, אבל נו, נחיה ונראה 😃

אם אתה מופיע במערכות של צהל זה לא סודי, ואתה מופיע סביר להניח. לא סודי כמו שאתה חושב לפחות.

פעם אחת פגשתי כמה פלצנים על איזה חוף בצפון. אמרו לי שהם במודיעין משרתים על אזרחי בגבעתיים ושאסור לי לדעת מה שם היחידה. 😣 פעירות. כמובן שמתוך סקרנות כשחזרתי לבסיס מצאתי מהר מאוד מה השם שלה. לא זוכר כבר למען האמת.

וואו gbguy אני אופתע מאוד אם דקלמת את הפרופגנדה הזו של העתודה הצבאית כעתודאי או עתודאי לשעבר. לא פגשתי עתודאי אחד שלא מקלל את היום שבו הוא נכנס לעתודה. ואני מדבר על חברים שלי בתוכנה בבן גוריון, חשמל+פיזיקה בטכניון, חשמל בטכניון, תוכנה בטכניון, ועוד כמה בבראודה.

העתודה היא הדבר הכי דפוק בעולם. הם נותנים לך לעשות תואר על חשבונם, נכון, אבל זה נעשה כאשר הם מחזיקים אותך תלוי מהביצים ואח"כ אתה חייב לשרת גם קבע בנוסף לחובה - בסה"כ 6 שנים - אחרי שאתה מסיים את התואר, ז"א שתהיה תקוע בצבא עד 27-28 כשכל אלו שמסיימים תואר אחרי צבא כבר נמצאים בשוק כמה שנים טובות לפנייך. בכל הזמן הזה יכולת להשתחרר, לעבוד ולטייל 3 שנים ואז להתחיל ללמוד, או איך שהיית רוצה אחרת.

אם אתה מופיע במערכות של צהל זה לא סודי, ואתה מופיע סביר להניח. לא סודי כמו שאתה חושב לפחות.

פעם אחת פגשתי כמה פלצנים על איזה חוף בצפון. אמרו לי שהם במודיעין משרתים על אזרחי בגבעתיים ושאסור לי לדעת מה שם היחידה. 😣 פעירות. כמובן שמתוך סקרנות כשחזרתי לבסיס מצאתי מהר מאוד מה השם שלה. לא זוכר כבר למען האמת.

אתה מבלבל בשכל, יש הרבה תפקידים שעוסקים בדברים מסווגים מאוד בצה"ל, ובמחשב יש להם מקצוע שקרי או לחילופין מקצוע יחסית כללי, לעיתים גם "טכנאים" \ "מתכנתים" \ "מעצבי מערכות" וכו', היחידה שהם שירתו בה עוסקת במגוון דברים, חלקם מאוד מסווגים וחשופים אליהם מס' מאוד מצומצם של אנשים, חבל שאתה מטעה פה אנשים. גם חיילים שמשרתים במוסד מופיעים במחשבים.

מעבר לכך, האנשים שלא מופיעים במחשב, כלומר "שקופים" כן מופיעים בחלק מהמערכות (חייב להיות עליהם מידע מערכתי-צבאי-אישי), לך אין גישה למערכות הללו, הם משרתים ביחידות מאוד-מאוד מסווגות.

אני בעזרת השם הולך להיות תוכניתן אני עכשיו ביב מחכה לפברואר שיתחילו כל השיחות למי לשלוח זימונים .
אני תקוע עם פרופיל 97 ולכן אני צריך לעבור ועדת חריגים
אני רואה כל הפורום תוכניתנים כאן בעזרת השם נשלים את המסורת וניהיה גם ואולי ניפגש איזה יום חח
תאכלס באמת עברתם את יום המאה הזה ? זה נשמע מזה חרטה ומעצבן .

אהה ואם תשאלו למה אני לא קרבי אז בבית ספר שלי למדתי בגרות חשמל , ועכשיו אני עושה יג בטכנאי חשמל יענו המסלול שלי זה מסלול טו"ב למי שמכיר אני מתחיל בי' עד יא' בגרויות וביב' כביכול אני עושה יג' ב 3 שנים אני יוצא עם בגרות וטכנאי חשמל מוסמך .
אז החלטתי שחשמל לא תפקיד בשבילי ולא מתחבר לזה ואני רוצה משהו טוב לעתיד לפרנס את הילדים שיהיו לי בעזרת השם אז החלטתי ללכת ללמוד על חשבון הצבא ולהתקדם שם .
ולכן קרבי לא הייתה אופציה בשבילי .

pegasoos
יכול לקרות מצב שאפשר לשנות קבא ודפר ? לעשות מבחנים חוזרים כי מה שקיבלתי ממש לא ממצע את היכולת שלי

Kman, אם זה כזה פשוט למצוא את זה, אני נמצא בחיל התקשוב. אם תמצא איך קוראים ליחידה על הדרך גם תברר לי מה הם עושים כי לי אין מושג.

אתה מבלבל בשכל, יש הרבה תפקידים שעוסקים בדברים מסווגים מאוד בצה"ל, ובמחשב יש להם מקצוע שקרי או לחילופין מקצוע יחסית כללי, לעיתים גם "טכנאים" \ "מתכנתים" \ "מעצבי מערכות" וכו', היחידה שהם שירתו בה עוסקת במגוון דברים, חלקם מאוד מסווגים וחשופים אליהם מס' מאוד מצומצם של אנשים, חבל שאתה מטעה פה אנשים. גם חיילים שמשרתים במוסד מופיעים במחשבים.

מעבר לכך, האנשים שלא מופיעים במחשב, כלומר "שקופים" כן מופיעים בחלק מהמערכות (חייב להיות עליהם מידע מערכתי-צבאי-אישי), לך אין גישה למערכות הללו, הם משרתים ביחידות מאוד-מאוד מסווגות.

במה הטעתי אנשים? זה שיש לו סיווג ביטחוני והוא נחשף לחומר מסווג כזה או אחר, זה כן.

אני מכיר טוב מאוד יחידות סודיות, ויודע מה זה שקופים, ואותם אנשים בדרך כלל לא בסטטוסים של חיילים. מדובר לרוב באנשים עם זהות אחרת לצורך התפקיד שלהם. חייל ב8200 שמספר לי שהוא נמצא ביחידה סודית ואני שואל איפה והוא אומר לי "עזוב.... לא יכול להגיד". בחייך.

על הדיבורים על עתודאי וסיום צבא עושים לי צמרמורת, מעניין באמת מה יקרה לי אחרי הצבא, איך אני אפרנס את עצמי ולאיזה תחום אני אלך :X תמיד ראיתי את עצמי מתעסק בספורט כלשהו אבל להניח את הקלפים על השולחן, קשה להתפרנס מזה. אחחח אני כל כך מקווה שהציוני בגרות שלי )שהממוצע זה 75-80) יספיקו לאיזה חומר מעניין באוניברסיטה כמו תזונה או פסיכולוגיה..

נערך לאחרונה:
אחחח אני כל כך מקווה שהציוני בגרות שלי )שהממוצע זה 75-80) יספיקו לאיזה חומר מעניין באוניברסיטה כמו תזונה או פסיכולוגיה..

אני מקווה בשבילך שהציון פסיכומטרי העתידי שלך יהיה גבוה בכמה עשרות מ-700.

וואו gbguy אני אופתע מאוד אם דקלמת את הפרופגנדה הזו של העתודה הצבאית כעתודאי או עתודאי לשעבר. לא פגשתי עתודאי אחד שלא מקלל את היום שבו הוא נכנס לעתודה. ואני מדבר על חברים שלי בתוכנה בבן גוריון, חשמל+פיזיקה בטכניון, חשמל בטכניון, תוכנה בטכניון, ועוד כמה בבראודה.

העתודה היא הדבר הכי דפוק בעולם. הם נותנים לך לעשות תואר על חשבונם, נכון, אבל זה נעשה כאשר הם מחזיקים אותך תלוי מהביצים ואח"כ אתה חייב לשרת גם קבע בנוסף לחובה - בסה"כ 6 שנים - אחרי שאתה מסיים את התואר, ז"א שתהיה תקוע בצבא עד 27-28 כשכל אלו שמסיימים תואר אחרי צבא כבר נמצאים בשוק כמה שנים טובות לפנייך. בכל הזמן הזה יכולת להשתחרר, לעבוד ולטייל 3 שנים ואז להתחיל ללמוד, או איך שהיית רוצה אחרת.
י"ג י"ד - מסלול הנדסאים זו עתודה טכנולוגית ולא עתודה אקדמית. כלומר הלימודים הם 18 חודשים, והשירות כולל הקבע הם 4 וחצי שנים (והקבע הוא לא חובה). יש גם אנשים שלמדו ויצאו לחופשי בגיל 21. יוצאים בגיל מוקדם יחסית - 23, אבל התעודה הזו לא מקנה הרבה לחיים האזרחים, הם יכולים להעויל לתקופה קצרה (כמה שנים), אבל לשרוד ולהצליח במקצוע, חייבים להיות מהנדסים.
אתן לך דוגמה: סטודנט שהוא הנדסאי עם ניסיון, עובד בחברה מסודרת עם משכורת מסודרת, והמטרה שלו להתקדם בחיים וכך הוא לומד לתואר ראשון (ואולי גם שני לאחר התואר הראשון), החיים שלו לעומת סטודנט שרק יצא מהצבא משירות צבאי שלא קיבל הסמכה לעבוד בתעשיה, לדעתי זה לא הכי כיף.
אם זה עניין של כסף, אפשר לעשות שירות קרבי, ואז להיות שומר באירועים מכובדים או במקומות של שמירה 24 שעות ולהרוויח יופי.
אני לא הולך ללמוד בשביל כסף, אני הולך ללמוד בשביל להשקיע בפרוקיטים ובתעשיה שבה אני ארצה לעבוד בה רוב חיי.

במה הטעתי אנשים? זה שיש לו סיווג ביטחוני והוא נחשף לחומר מסווג כזה או אחר, זה כן.

אני מכיר טוב מאוד יחידות סודיות, ויודע מה זה שקופים, ואותם אנשים בדרך כלל לא בסטטוסים של חיילים. מדובר לרוב באנשים עם זהות אחרת לצורך התפקיד שלהם. חייל ב8200 שמספר לי שהוא נמצא ביחידה סודית ואני שואל איפה והוא אומר לי "עזוב.... לא יכול להגיד". בחייך.

הם כן נמצאים על סטטוסים של חיילים, גם אם השירות שלהם הוא בכלל לא בצבא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית