הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מספר ארוחות

• פותח/ת השרשור Avihu
  • פורסם בתאריך

Avihu

משתמש מתחיל
13
0
נק' מוניטין:
0
13
0
אני עכשיו קורא מאמרים ומעמיק בעניין התזונה לגבי עבודה על מסה, וחישבתי לעצמי כבר מספר קלוריות וגרמים שאני צריך לאכול מכל אב מזון.
בכל מקרה, השאלה שלי איך לחלק את הארוחות ולכמה?
ארוחת בוקר, ארוחה גדולה לפני אימון, ארוחה מיד אחרי אימון וארוחה גדולה כמה זמן אחרי אימון זה הנכון? ואם אפשר לדעת מה ההפרשי זמנים בין הארוחות זה גם יעזור 😃
תודה.

אתה יכול לאכול מתי שאתה רוצה, זה לא ממש משנה ואין דבר כזה "תזמון נכון" (חוץ אולי מארוחה אחרי אימון, עליה לא הייתי מוותר אבל היא בפירוש לא צריכה להיות מיד אחרי האימון, בייחוד אם אתה אוכל טוב לפני האימון).

אני אוהב לחלק את הארוחות שלי למשהו כמו 6 ארוחות שבכל אחת אני מכניס את כמות החלבון, פחמימה ועוד בכל ארוחה.
אני עושה ככה כי זה גורם לי לא להיות רעב, הפרשים של 4-5 שעות בין ארוחות מביאות אותי רעב מת לכל ארוחה ואז אני אוכל יותר מידי ובנוסף זה גורם לי לאכול שטויות בין הארוחות.

לחלק מהאנשים אין זמן ל6 ארוחות, אני אישית מנסה לדחוף 4 ארוחות גדולות ביום,בימים של חופש אני אוכל יותר ארוחות ופחות אוכל

צודק שלא לכולם יש זמן ל 6 ארוחות
גם אני עבדתי בעבודות שקשה לאכול מסודר 6 ארוחות אבל בגדול מי שרוצה יכול להתאמץ ולאכול 6, אפשר להכין אוכל מהבית או לקחת חטיפים וכדומה..

• פותח/ת השרשור
ומבחינת הפרשי הזמנים לפני ואחרי אימון? כלומר, כמה זמן מומלץ לאכול את הארוחה הגדולה לפני האימון, כמה זמן מומלץ לאכול את הארוחה הקטנה אחרי האימון ואז עוד אחת גדולה אחריה? וכמובן האם צריך או כדאי שבאחת מן הארוחות אב מזון מסויים יהיה העיקרי ביותר? (נגיד ארוחה מרובת פחמימות לפני 3-4 שעות לפני אימון)

דובר על זה רבות, כדי שתהיה לך תחושת נוחות באימון אני אוהב לאכול את הארוחה שעה וחצי-שעתיים לפני אימון, תשלב פחמימות בארוחה על מנת שיהיה לך כח באימון.

הארוחה של אחרי גם לא חייבת להיות מיד אחרי האימון( יש את כל הקטע של החלון הזדמויות שמשה ניפץ), אתה גם לא חייב לאכול מיד אחרי כי אם אכלת ארוחה מזינה של חלבון שעתיים לפני האימון זה אומר שבמחזור הדם שלך יש כבר חומצות אמיניות שמגיעות לשריר אחרי האימון.

אני אחרי האימון שותה שייק חלבון כי זה הכי נוח וזה לא מרגיש לי כבד בבטן, אחרי שעה וחצי אני כבר אוכל ארוחה נוספת כי הרעב כבר מציק 😃

• פותח/ת השרשור
דובר על זה רבות, כדי שתהיה לך תחושת נוחות באימון אני אוהב לאכול את הארוחה שעה וחצי-שעתיים לפני אימון, תשלב פחמימות בארוחה על מנת שיהיה לך כח באימון.

הארוחה של אחרי גם לא חייבת להיות מיד אחרי האימון( יש את כל הקטע של החלון הזדמויות שמשה ניפץ), אתה גם לא חייב לאכול מיד אחרי כי אם אכלת ארוחה מזינה של חלבון שעתיים לפני האימון זה אומר שבמחזור הדם שלך יש כבר חומצות אמיניות שמגיעות לשריר אחרי האימון.

אני אחרי האימון שותה שייק חלבון כי זה הכי נוח וזה לא מרגיש לי כבד בבטן, אחרי שעה וחצי אני כבר אוכל ארוחה נוספת כי הרעב כבר מציק 😃
אז חשוב שבארוחה הגדולה לפני האימון יהיה הרבה פחמימות וחלבון נכון? והארוחה הגדולה אחרי האימון כנ"ל? הרבה פחמימות וחלבון? (יחסי)

עוד שאלה קצת לא קשורה.. אני עוד כחודש מתגייס ואני רוצה להעלות במסת שריר, האם יהיה אפקטיבי להתחיל לקחת שייק חלבונים לחודש הזה? כמובן בצבא להפסיק ..

שייק חלבונים זה לא "אבקת ניפוח"
אם לפי החישובים שלך יצא לך שאתה צריך לאכול ביום 150 ג' חלבון ואתה לא מגיע לזה אז יש את השייק שהוא ממלא את המקום בתפריט.
אם אתה כן מגיע ל150 ג' ביום אז אין לך טעם לקחת את השייק חלבון... זה כמו שתאכל טונה \ קוטג' וכו' רק בצורה נוזלית..
רק עניין של נוחות.
בקשר לארוחה לפני ואחרי אימון: תאכל מתי שבא לך, זה לא משנה.
הארוחה היחידה שכן משנה היא ארוחת הבוקר שאתה כביכול אחרי צום (לילה) אבל לפני אימון ואחרי אימון זה לא כזה משנה, יותר עניין של נוחות.
תאכל כל 4-5 שעות אם מתאפשר לך, זה נוח ואתה לא תהיה רעב כ"כ במשך היום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית