הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לגבי CINDY

Peroman

משתמש קבוע
1,784
76
נק' מוניטין:
5,694
1,784
76
אס''א תל אביב, סניף בת-ים
היום עשיתי את האימון פעם ראשונה. התוצאה הייתה מבישה (8 סיבובים). השאלה היא כזאת, האם תמיד יש הרגשה של מוות אחרי, אשכרה נרדמתי אחרי האימון באוטו והיו לי בחילות מטורפות.
ספרו קצת חוויות.🤘

כן, כמו כל אימון metcon שמבצעים בעצימות גבוהה. בסינדי יש גם הרבה תנועה למעלה למטה מה שמערבל את העסק עוד יותר. תגיד תודה שאין ברפיז.

• פותח/ת השרשור
חוויה מעניינת. נתחיל לאט לאט לשלב עוד קצת דברים...
שאלה, אם עושים קרוספיט דגש על כח, כמובן שזה מפתח יכולות אחרות. עד כמה זה פוגע בהתקדמות במשקלי עבודה( כלומר תקיעה של חודש בתרגילים או פרק זמן אחר) והאם אימוני קרוספיט עצמם יוצרים את הנפח אשר דרוש לשיבוש האיזון של הגוף כדי להתקדם במשקלי עבודה בתרגילי כח? הרי אי אפשר להתקדם בתרגיל מסויים רק בשלשות.

השאלה שלך לא ברורה. אני מציעה לך לקרוא את האשכול הנעוץ על קרוספיט ואימוני כח. יש שם מספר תוכניות, וישנם הסברים רבים, אז תקרא את כולו. אם משהו לא ברור לך אחרי הקריאה תשתדל לנסח את השאלות באופן ברור יותר.

• פותח/ת השרשור
אני אשאל כתזה בצורה מחולקת.

1. באימוני כח רגילים כמו SS, Bill Starr 5x5, Texas Method וכו׳. יש נפח אימון מסויים אשר גורם למתאמן לשיבוש הומאסטזה (מקווה כתוב נכון) ולאחר מכן שיפור בביצועים (עלייה בכח). השאלה הייתה אם בקרוספיט בדגש על כח אימוני הwod משלימים את הנפח הדרוש לשיבוש ההומאסטזה?

2.כאשר מתמקדים באלמנטים אחרים לא רק בכח. עד כמה זה יכול לפגוע בהתקדמות בכח, בהתייחסות מבחינת זמן (שובר שיאים פעם בחודש , חודשים).

מקווה שאני יותר ברור הפעם.

הדרך המהירה ביותר להתקדם בכח היא תוכנית כח. ברור שאם אתה עושה דברים אחרים באותו זמן אתה מוותר במידה מסוימת על התקדמות בכח לטובת משהו אחר. כמה בדיוק תלוי בתוכנית המדויקת וסביר להניח שאף אחד לא יכול לתת לך מספרים כי אין נוסחאות לדברים האלה.
אני מציע שתסתכל על התוכנית S&C של ג'סטין כדי לראות איך ניתן לבנות תוכנית שמשלבת עבודת כח בדומה ל- SS עם קצב התקדמות קצת יותר איטי, ביחד עם metcon שמשפר תכונות כושר נוספות באותו פרק זמן.

Back
למעלה תחתית