הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לוג גיטרה

• פותח/ת השרשור ADAMG
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור

את זה בטח הרוב כבר מכירים

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
ADAMG הקטע הזה שנתת חזק

ענק, כמה רגש הוא נותן למוזיקה שלו 👑

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הלו הלו! מרקוס מילר זה באס ולא גיטרה! נא לא להוריד מערכו.

לדעתי, שיר הגיטרה הטוב ביותר בכל הזמנים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אחד האהובים עליי

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
נערך לאחרונה ע"י מנהל:
חזקים ההודים האלה.
אף פעם לא הבנתי איך אפשר לקבל כזאת קורדינציה באצבעות, מורה טוב באמת מלמד אותך גם אם יש לך ידיים שמאליות איך לקבל טכניקה כמו שצריך בהתחלה (זה ברור לי שכן), אתה מכיר כאלה עם ידיים שמאליות שהפכו לנגנים טובים?

ואם כבר פינגרפיקינג

ולגבי השאלה של מאסל האוס, בתור מישהו שלימד כמה וכמה אנשים גיטרה, לא כולם יכולים ללמוד, כמעט כולם יצליחו לעשות כמה אקורדים ואיזה סולו וכו', כול הרעיון מאחורי נגינה(וזה לפחות מה שאני מלמד) זה להיות נגן מעניין, אתה יכול להיות הנגן הכי טכני בעולם שיידע לנגן כול דבר שקיים, אבל לאלתר ולכתוב קטע יפה אתה לא תצליח.
טכניקה זה כלי, רצוי שיהיה טכניקה, אבל טכניקה לא צריכה להעפיל על יצירתיות. בתור מישהו שיכול לנגן כמעט הכול(תוציא פינגרפיקינג מזה) החל משרד, לג'אז לג'אז צועני וכו', הדבר הכי כיף זה לייצר מוסיקה שלך ולא לחרוש על משהו שכבר בוצע מיליון פעם.
חשוב לציין, לא כול פלוץ שתופס גיטרה ואומר "ככה אני מביע את עצמי" יתקבל על הדעת, צריך בסיס נגינתי חזק, אבל ההבדל בין "עוד אחד שמנגן על גיטרה" וגיטריסט אמיתי שיזכר, זה יצירתיות ועניין(כמעט תמיד).

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אנסה לפשט יותר את השאלה.
בוא נשים בצד את הקטע של היצירתיות, אני מדבר נטו על הטכניקה עצמה( מה שנקרא לשלוט באצבעות ככה שירוצו על המיתרים בכזאת מיומנות שלי נראת כמשהו מטורף),מנסיונך, האם גם אנשי הידיים השמאליות הצליחו לבנות שליטה טובה שכזו באצבעות? ואני לא מדבר על איזה סולו מעפן, אני מדבר על כאלה שבאמת השקיעו למרות הקושי ויצא מהם משהו טוב,אפילו טוב מאד??

תראה במצב קיצוני שהבן אדם באמת לחלוטין בעל ידיים שמאליות אז כן יהיה לו בעיה להגיע לטכניקה מאוד גבוה.
אבל גם הידיים הכי שמאליות, אם הן ישבנו ויתאמנו 6-7-8 שעות ביום בסופו של דבר יגיעו לתוצאות נורא טובות, אולי הוא לא יהיה הגיטריסט הכי מרשים בעולם(מבחינת טכניקה) אבל הוא בטוח ירשים, אבל כמובן שה"גבול הטכני" שלו יהיה הרבה יותר נמוך מאשר בן אדם עם כישרון לדבר.
אל תשכח עוד משהו, שידיים שמאליות, זה הגדרה מאוד רחבה, יכול להיות לך שיפוצניק מדהים שידע לבנות דברים ולהנדס דברים לחלקים נורא קטנים אבל תן לו גיטרה(או כלי אחר) והוא בעל ידיים שמאליות, קח גיטריסט מדהים יש סיכוי שיש לו ידיים שמאליות בתחום אחר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית