הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בלהבין תוצאות של מיפוי עצמות

ReinHard

משתמש מתחיל
170
3
נק' מוניטין:
-97
170
3
אני ביחידה קרבית, ודיי טוחנים אותנו שם, בהנתי לאחרונה שאני רוצה לעזוב ולהיות גובניק, בעיקר בגלל שמהרגע שהתגייסתי אני חולה בדברים שונים ומשונים ולא מקבל טיפול ראוי.

לפני שנה בערך התחילו לי כאבים ברגלים, אפילו כתבתי את זה פה. אחרי שהפסקתי לרוץ למשך כמה חודשיים הכאב נפסק. הגעתי לטירונות, והכאבים התחילו לחזור בהדרגה, עד שכבר התחיל לכאוב לי ללכת (עכשיו) דחפו לי משככי כאבים ובסוף הסכימו לשלוח אותי למיפוי עצמות.
---
מיפוי כל גופי

קליטה מוגברת לינארית לאורך הקורטקס של הפמורים (שליש פרוקסימלי ושליש דיסטלי)
ובשליש אמצעי של הקורטקס מדיאלי של הטיביות, בעיקר בימנית.

הממצאים מתאימים לSF בדרגה 3 בטיביה ימנית ובדרגה 2 בשאר המקומות.

קליטה מוגברת במקסילה, יתכן על רקע דלקת מקומית.
קליטה מוגברת קלה ובלתי סדירה בכתפיים ובברכיים יתכן על רקע תגובת מאמץ.

פרט לכך ללא ממצאים פתולוגיים בשלד.

---
עוד דבר שאני רוצה להוסיף זה שלפני שהתגייסתי הייתה לי דלקת בגרון ולא הצלחתי לבלוע כלום, קבלתי אוגמנטין והכאבים עברו. עכשיו אחרי כמה חודשיים הכאבים חזרו והחובשת אומרת לי שאין לי דלקת כי יש לי רק 37.3 חום, זה מה שמצאו במקסילה?

שאני עושה שכיבות שמיכה יש לי כאבים בכתף הימנית, אפשרי שזה מה שהוא מצא?

כעיקרון אני לא בבסיס עכשיו ועדיין לא הגשתי את זה, השאלה היא האם יכול לרדת לי פרופיל או משהו כזה? למישהו יש מושג מה הדרכי טיפול בצבא?

אני ביחידה קרבית, ודיי טוחנים אותנו שם, בהנתי לאחרונה שאני רוצה לעזוב ולהיות גובניק, בעיקר בגלל שמהרגע שהתגייסתי אני חולה בדברים שונים ומשונים ולא מקבל טיפול ראוי.

לפני שנה בערך התחילו לי כאבים ברגלים, אפילו כתבתי את זה פה. אחרי שהפסקתי לרוץ למשך כמה חודשיים הכאב נפסק. הגעתי לטירונות, והכאבים התחילו לחזור בהדרגה, עד שכבר התחיל לכאוב לי ללכת (עכשיו) דחפו לי משככי כאבים ובסוף הסכימו לשלוח אותי למיפוי עצמות.
---
מיפוי כל גופי

קליטה מוגברת לינארית לאורך הקורטקס של הפמורים (שליש פרוקסימלי ושליש דיסטלי)
ובשליש אמצעי של הקורטקס מדיאלי של הטיביות, בעיקר בימנית.

הממצאים מתאימים לSF בדרגה 3 בטיביה ימנית ובדרגה 2 בשאר המקומות.
זה אומר שברי מאמץ קלאסיים ברמה מאוד חמורה (4 זה כבר שבר רגיל).
אתה חייב להפסיק לרוץ וללכת עם זה לאורטופד נורמלי ולקבל המון פטורים. מצידי תעשה הצגות ותבוא עם קביים לבסיס. אתה חייב להפסיק לרוץ. יש לך שברי מאמץ מפוזרים לאורך השוק.

קליטה מוגברת במקסילה, יתכן על רקע דלקת מקומית.
דיי מוזר. לעניות דעתי, כשהיית חולה הדלקת התפשטה לעצם המקסילה. לא כואב לך בפנים? אתה לא מרגיש כמו סינוסיטיס?
לך עם זה לפנימאי- יכול להיות שיש צורך באנטיביוטיקה- לפני שיהיה מאוחר מידי.

קליטה מוגברת קלה ובלתי סדירה בכתפיים ובברכיים יתכן על רקע תגובת מאמץ.
בברכיים זה מהריצות.
בכתפיים זה אולי מפזצטות ושכיבות שמיכה עם קפיצות. אתה חייב להפסיק גם עם זה.
פרט לכך ללא ממצאים פתולוגיים בשלד.

---
עוד דבר שאני רוצה להוסיף זה שלפני שהתגייסתי הייתה לי דלקת בגרון ולא הצלחתי לבלוע כלום, קבלתי אוגמנטין והכאבים עברו. עכשיו אחרי כמה חודשיים הכאבים חזרו והחובשת אומרת לי שאין לי דלקת כי יש לי רק 37.3 חום, זה מה שמצאו במקסילה?
הגיוני שכן.
שאני עושה שכיבות שמיכה יש לי כאבים בכתף הימנית, אפשרי שזה מה שהוא מצא?
הגיוני שכן.
כעיקרון אני לא בבסיס עכשיו ועדיין לא הגשתי את זה, השאלה היא האם יכול לרדת לי פרופיל או משהו כזה? למישהו יש מושג מה הדרכי טיפול בצבא?
לסיכום, הייתי במצב דומה לשלך (היו לא רק ברגליים- והייתי ג'ובניק עם 64).
בהתחלה אתה חייב לגשת לכל הרופאים שאמרתי לך ולהתחיל לקבל טיפול. מצבך נראה לא טוב והייתי ממליץ לך לא לחכות עם זה ולא להפסיק לחפור להם.
אתה תקבל המון פטורים בתחילה. אם השברי מאמץ יעברו- לא יורידו לך פרופיל. אם השברי מאמץ לא יעברו אחרי פרק זמן מאוד ארוך- רק אז יורידו פרופיל. אבל זה יכול לקחת יותר משנה. אז אל תבנה על זה.
מה שחשוב- תתרכז בלטפל בעצמך, אל תוותר לאף אחד ותבקש פטורים!
אתה צריך לנוח ולא לעסוק בריצות.
בנוסף, הייתי לוקח על הדרך גם סידן כתוסף.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה, אני מניח שלומר להם שאני סובל מהכאבים האלה כבר מעל שנה לא יעזור כל כך?

"קליטה מוגברת לינארית לאורך הקורטקס של הפמורים (שליש פרוקסימלי ושליש דיסטלי)"

פמורים זה לא עצם הירך? כי אני מתחיל להרגיש כאבים גם שם.

כן. לא שמתי לב שכתוב גם פימור. בדרך כלל זה בא ביחד עם הטיביאה.

אפשר להצטרף לנושא ולשאול גם מה הבעייתיות שיכולה לנבוע משכיבות שמיכה? כי גם לי כואב בכתף מאוד לעשות את זה (גם מקבילים כואב) אבל לחיצת חזה רגילה במוט לא מעוררת שום כאב. מה השוני כל כך?

אני לא חושב שיש לו שברי מאמץ משכיבות סמיכה רגילות. אלא מקפיצות או פזצטות. צריך להיות איזשהו זעזוע.
בכל מקרה, גם לי יש קושי לעשות מקבילים, זה ממש כואב לי בכתפיים.- ככה שאני מניח שזה פשוט אינדוידואלי ושזה קשור לזוית שבה נמצאת הכתף.

איך אפשר להימנע משברי מאמץ או לטפל בהם כל עוד הם מאוד חלשים? התחלתי לרוץ לאחרונה (פעם פעמיים בשבוע) לקראת הגיוס בסוף החודש והרגשתי כאבים קלים( מאוד) בשוקיים, אבל אני מניח שזה יכול להחמיר בטירונות 03 שאני הולך לעשות

תריץ חיפוש, אלכס ורן לא מזמן פתחו אשכול שלם בנושא.

מצאתי תודה...אויי איזה טעות עשיתי, התחלתי עם 4 קילימטר ריצה ישר אחרי חצי שנה של ריצה. אני מנסה להכשיר את הברך ה"פצועה" שלי לקראת עומסים בצבא...ביאוס.

אני לא חושב שיש לו שברי מאמץ משכיבות סמיכה רגילות. אלא מקפיצות או פזצטות. צריך להיות איזשהו זעזוע.
בכל מקרה, גם לי יש קושי לעשות מקבילים, זה ממש כואב לי בכתפיים.- ככה שאני מניח שזה פשוט אינדוידואלי ושזה קשור לזוית שבה נמצאת הכתף.
זה יכול להיות שזה תלוי בגמישות הכתפיים? כאילו אדם עם כתפיים גמישות יותר יוכל לעשות בזוויות אחרות בנוח יותר?

לא יודע. אני לא מספיק מבין בנושא.
אבל מנסיון אישי אני יכול להגיד לך שלא. אני בנאדם מאוד גמיש ברוב המפרקים (סובל מגמישות יתר) וגמיש גם בכתף וזה עדין כואב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית