הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם דיאטה קוטוגנית היא AD?

MOONLight

גורו חיטוב ממה שקיים היום
6,962
58
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
12,373
6,962
58
גו אקטיב - יהוד
האם דוגמא לדיאטה קוטוגנית היא האנבוליק דיאט?

האם יש סוג נוסף של דיאטות כאלה

תודה לעונים

בוודאי שכן. אתה אוכל בין 20-50 גרם פחמימה ביום עם זה לא יכניס אותך למצב קיטוג'ני אני לא יודע מה כן חחח. זה מאוד דומה לאטקינס וכל הזבל הזה. אני הרגשתי חרא שניסיתי את הדיאטה הזאת כל השומן הזה עשה לי צרבות מטורפות ויציאות מממ בעייתיות חח. שלא לדבר על ההשפעות הפסיכולוגיות של לאכול כל כך הרבה שומן רווי. קיצר לא בשבילי

שלא לדבר על ההשפעות הפסיכולוגיות של לאכול כל כך הרבה שומן רווי. קיצר לא בשבילי[/QUOTE]

מה זאת אומרת?
ידעת הרי שהתקופה הראשונה היא הכי קשה בדיאטה הזו בגלל ההסתגלות לא? זה היה אמור לקרות באיזה שהוא מקום..
אני כבר כמה חודשים רץ עם הדיאטה וממש נהנה דווקא

שלא לדבר על ההשפעות הפסיכולוגיות של לאכול כל כך הרבה שומן רווי. קיצר לא בשבילי

מה זאת אומרת?
ידעת הרי שהתקופה הראשונה היא הכי קשה בדיאטה הזו בגלל ההסתגלות לא? זה היה אמור לקרות באיזה שהוא מקום..
אני כבר כמה חודשים רץ עם הדיאטה וממש נהנה דווקא[/QUOTE]

הוא התכוון שפסיכולוגית היה לו קשה עם הרעיון של להכניס המון שומן רווי לגוף, לא מבחינת ההסתגלות וההיגמלות מהפחמימות (מבחינה יומיומית).

התכוונתי לקטע של ההרגשה חרא ,הצרבות והיציאות....
העניין הפסיכולוגי זה כי קוטלים את השומן רווי בקטע של בריאות וסכנה למחלות כלי דם וכל זה?

• פותח/ת השרשור
ואיך ההתרשמות שלך מהAD ? יש תוצאות חיים?

אין לי בעיה על תפריט דל בפחימימות. הבעיה הייתה לאכול כל כך הרבה שומן רווי (גבינות שמנות נקניקים בשר וכו) פסיכולוגית זה עשה לי בלבלה (אני יודע שיש תגובות טובות על הדיאטה הזאת) בקטע הפיזי זנ עשה לי צרבות מטורפות ויציאות לא ממש תקינות (מי שאוכל הרבה חלבון ושומן בלי סיבים יודע למה אני מתכוון חחח) ואחרי חודש וחצי החלטתי שזה לא בשיבילי. כל אחד מגיב שונה להרגלי תזונה כאלה או אחרים. זה בדיוק כמו באימונים.

יש לי בחור במכון שעובד עם ווליום מטורף 40-50 סטים באימון אני חושב שזה אידיוטי ומתכון בטוח לאוברטרייניג ופציעות. אבל הוא מבסוט ורואה תוצאות אז סבבה. אני מקווה שהכל ברור

ואיך ההתרשמות שלך מהAD ? יש תוצאות חיים?

אני מוכרח לציין שניסיתי במשך שבועיים לאכול כאן AD (אפילו קראתי את הספר המז**ן לפני), בשבילי זה בלתי אפשרי בעליל. אתה הולך במינוס 2 מעלות ופשוט מת לפחמימות (וזה בפירוש לפחמימות). אני גם חושב שלא לחינם התזונה של הארצות הקרות מבוססת (בעיקר) על פחמימות. אני מציע לכל מי שטוען שהוא שבע משומן להעביר שבוע בטמפרטורות קרובות ל-0 ואז לראות אם זה עובד.

אני מוכרח לציין שניסיתי במשך שבועיים לאכול כאן AD (אפילו קראתי את הספר המז**ן לפני), בשבילי זה בלתי אפשרי בעליל. אתה הולך במינוס 2 מעלות ופשוט מת לפחמימות (וזה בפירוש לפחמימות). אני גם חושב שלא לחינם התזונה של הארצות הקרות מבוססת (בעיקר) על פחמימות. אני מציע לכל מי שטוען שהוא שבע משומן להעביר שבוע בטמפרטורות קרובות ל-0 ואז לראות אם זה עובד.

ארצות קרות = מבוסס פחמימות?
סקנדינביה, האינואיט בקנדה הכל מבוסס שומן (של דגים, יונקי מים וכל מיני איילי קוטב). איזה פחמימות אפשר לגדל כשהטמפרטורה מינוס 30?

AD היא לא דיאטה קטוג'נית קלאסית. היא דיאטה קטוג'נית מחזורית (יעני CKD - cyclic ketogenic diet). אם אתם רוצים לדעת איך נכנסים מהר לקטוזיס תחפשו דיאטות של חולי אפילפסיה - הרבה שומן, קצת חלבון וכמעט כלום פחמימות.

אני הייתי בדיאטה הזאת. לא זוכר כמה. חודש. חודשיים.

הרגשתי טוב. קשה לי להגיד אם הרגשתי בצורה כזאת שהייתי ממליץ לעשות את הדיאטה. אבל רע בטוח לא הרגשתי
אם אתה לא מסוגל לחתוך את הפחמימות, הייתי מנסה להוריד בהדרגה.

בגדול בשביל לא להרגיש כמו בUD2 (חרא) צריך מאזן נטרלי או חיובי. לא מתחת ל2000 קלוריות זה בטוח, ובאמת לאכול הרבה בשר ושומן. שמן זית, אבוקדו ולגבי בשר.. תלוי בתקציב. היו שבועיים שהייתי אוכל סטייק 500 גרם כל יום, אבל רוב הזמן הייתי חי על בשר קפוא כמו קבבים. אם לא אכפת לך בכשר או לא כשר ואין לך כוח לספור קלוריות אתה תמצא את עצמך עושה שילןבים של סטייקים עם גבינה וכל מני דברים כאלה ✌️

• פותח/ת השרשור
נראה חיים יותר התכוון להולנד - שם כל חור יש פחמימות

ארצות קרות = מבוסס פחמימות?
סקנדינביה, האינואיט בקנדה הכל מבוסס שומן (של דגים, יונקי מים וכל מיני איילי קוטב). איזה פחמימות אפשר לגדל כשהטמפרטורה מינוס 30?

אני לא יודע מתי היית בסקנדינביה בזמן האחרון, אבל התזונה של הארצות הסקנדינביות הנמוכות (דנמרק, חלק נרחב מנורבגיה ושוודיה) היא תזונה מבוססת פחמימות כבר מאות שנים. אפשר אפילו לקרוא בכתבים דתיים (מהמאה ה-11; סקנדיביה נוצרה אחרונה, בסביבות 1200) איך התזונה שלהם הייתה מבוססת דגים ופחמימות גם אז. אני לא חושב שאקלים משחק תפקיד כיום מבחינת הגידול, יש יבוא מסיבי + גידול בחלקים נמוכים יותר. אם אתה רוצה ללכת למקורות ההיסטוריים אפשר לבדוק מה הקלטים הצפוניים אכלו (והויקינגים), אם אני זוכר נכון מדובר בתזונה שמבוססת דווקא על דגים ודגנים מסוימים. האינואיטים, כמו שאתה יודע, רחוקים מלהוות דוגמה מייצגת לתזונה של ארצות קרות.

אני דווקא דיברתי על יבשת אירופה הנמוכה מסקנדינביה - גרמניה, איטליה, הולנד, אוסטריה, צרפת, אנגליה (נכליל אותה ביבשת), ספרד בחלקים הצפוניים שלה, התזונה האירופאית מבוססת פחמימות par excellance למרות שהטמפרטורות מגיעות גם למינוס 20 (בחלקים הצפוניים של רוסיה לא אוכלים פחמימות?). בעבר היא הייתה יותר מבוססת פחמימות ושומן, אבל הפאניקה מהשומן של העשורים האחרונים גרמה לעדיפות לפחמימות בצורה מורגשת.

אם אתה מדבר על התזונה העכשוית אז כן היא מבוססת על פחמימות, כמו בכל העולם. אני התייחסתי יותר היסטורית לחברות שבטיות שגרו באזורים הללו ולדעתי היו הרבה יותר ציידים מלקטים. בטח לא גידלו שדות תירס בסקנדינביה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית