הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה ההבדל בין דיאטה דלת פחמימות לדלת שומן?

• פותח/ת השרשור RBM
  • פורסם בתאריך

RBM

משתמש מתחיל
63
0
נק' מוניטין:
-4
63
0
האם זה משנה בסופו של יום מאיפה קיצצתי בריכבי התזונה? .הרי בסוף היום הגוף מבצע מעין בדיקה ושהוא שם לב לכך שאין מספיק אנרגיה הוא מפרק תאי שומן למיטב הבנתי.האם קיים הבדל בין דיאטה דלת שומן לבין דיאטה דלת פחמימות? אני מבקש הסבר.רצוי וכדאי ללא מאמרים.

דל = מעט, קיצור של דליל.

מרכיבי מזון שונים (כמויות\מאפייני בריאות\עוד דברים), שוני בכמויות, תהליכי עיכול ואחסון שונים לפחמימה מול השומן.

יש בפורטל מאמרים בעברית שמסבירים. כמו לעשות קופי - פאסט.
דוגמאות - דל פחמימה AD - אטקינס
לדלת שומן PSMF

הכל עניין של מה זאת אומרת דל שומן? ממש לא כדאי לקצץ יותר מידי בשומן טוב כי יש המון פעולות מטבוליות ששומן מעורב בהם. ככה שאני לא יודע כמה טוב זה. תוצאות אתה תראה בכל דיאטה אבל השאלה היא אם אתה יכול להתמיד בה לאורך זמן ומה ההשפעות שלה לאורך זמן.

הגוף לא יודע מתי זה סוף יום ומתי זה התחלת יום, פעולות מטבליות יש כל רגע, גם כשאתה ישן.

מנסיון אישי שלי עם דיאטות למינהם, הבנתי שדלת שומן זה לא מומלץ (שוב - לי אישית). תקופה דלת שומן שהייתה לי שמתי לב שהגוף מגיב ממש לא טוב אפילו החשק המיני ירד (רציני לגמרי - זה הפעם היחידה שזה קרה לי וזה היה למשך כל התקופה). לעומת זאת דלת פחמימה אני מרגיש עצבני לפעמים ויש לפעמים cravings מטורפים אבל פיזית אני מרגיש הרבה יותר טוב - יחסית לדלת שומן. הכי טוב אני מרגיש כשאני טוחן אוכל 😛

ברור כי אתה צריך שומן כדי לייצר הורמוניים סטראולים (מולקולות שמורכבות מארבע טבעות של קישרי פחמן ומימן) טיפה ביוכימיה 😛 דוגמא טובה זה טסטוסטרון (בין היתר)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית