מה אתם אומרים כדאי לקחת אבקת חלבון בגיל 14? כי ממש נמאס לי מהטונה שאני אוכל כבר שנה...
מה אתם אומרים? יש סכנות או משהו? אשמח אם MoshE יביא לי איזה מחקר =]
אהלן,
אין סכנות באבקת חלבון אם אתה אדם בריא בד"כ (עומס חלבון בסופו של דבר לחולה כליות כדוגמא לא מומלץ).
סה"כ אבקת חלבון הוא חלבון סינטטי שנעשה במעבדה והוא אפילו יותר טבעי מהדבר האמיתי ויותר "נקי" [ חוץ מחומרי טעם וריח שפה אין ממש מה לעשות כי אחרת האבקה תהייה בטעם בלתי נסבל כמו בימים הטובים למי שזוכר, אך מי שרוצה להמנע גם מזה יש היום אבקות חלבון המבוססות על מרכיבים טבעיים בלבד, וגם הטעם שלהם בד"כ לא משהו אבל שווה לנסות].
סה"כ כמו שאמרת בהתחלה אבקת חלבון הינה תחליף לקוטג' או טונה כדוגמא או כתוספת לתפריט היומי עקב קושי השלמה (לדוגמא אנוכי שוקל 100 קילו כמעט קצת קשה לי לאכול 180-200 גרם חלבון ביום מה גם שאין לי תאבון משהו).
אתה יכול לצרוך אבקת חלבון מגיל 0 (כמובן שלא יעשו את זה - יש את הדייסות רמדיה וכל הדברים הללו למינהם שמובססים אותו עיקרון רק עם מיליוני ויטמנים ומינרלים בדרך - ד"א זה תירוץ טוב להורים למי שלא מרשים, לומר לאמא " את האכלת אותי ברמדיה כשהייתי קטן, מה את חושבת שזה שונה?" 👑
בכל מקרה אין מחקרים שמראים שאבקת חלבון הוא מוצר בטוח כי זו תיהיה בדיחה לעשות אחד כזה, יש מאות אם לא אלפי מחקרים אבל עם מי גבינה שמראים כל מיני דברים כגון זמני צריכה, ספיגה, לקחיה בסמוך לאימון או לפניו וכו' מכך אפשר להסיק שזה לא רעל, אני גם חושש לעלות את החזון שתוך 10 שנים אחוזי צריכת החלבון ישלשו את עצמם אם לא יותר, זה יהיה חלק מהתזונה היומיומית כי זה פשוט נקי יותר, נגיש יותר ובסופו של דבר גם יהיה זול יותר (מה גם שחלק מהמקרים טעים יותר).
שיהיה בהצלחה.