הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לחיצת חזה - המחודש! 30קילו

תהיה יותר מכווץ שכמות תדחוף לתוך הספה
רגליים אחורה ותעיף את הכפפות
אין לך צורך בהם

אגב אני מקווה שאף אחד לא חופר לך במכון ;)
גם כן אני אנסה לעזור לך כשאני אראה אותך שמה
למרות שאני בד"כ מרוכז באימון שלי ולא מעניין אותי כלום אבל אם זה מישהו שרוצה להתחזק אני אשמח לעזור 😃

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תהיה יותר מכווץ שכמות תדחוף לתוך הספה
רגליים אחורה ותעיף את הכפפות
אין לך צורך בהם

אגב אני מקווה שאף אחד לא חופר לך במכון ;)
גם כן אני אנסה לעזור לך אם כשאני אראה אותך שמה
למרות שאני בד"כ מרוכז באימון שלי ולא מעניין אותי כלום אבל אם זה מישהו שרוצה להתחזק אני אשמח לעזור 😃
אני גם לומד איפה ששירתת (בבח"א 21).
תודה רבה, אבל תמיד כשאומרים לי לכווץ שכמות אני לא מבין למה מתכוונים, אני צריך לקחת את הכתפיים שלי ולהכניס אותם פנימה?
בקשר לרגליים אחורה, אני צריך לפתוח אותם עוד קצת ולקחת אותם עוד קצת אחורה?
תודה רבה,
לילה טוב.✌️

---------- התגובה התווספה ב 22:57 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:56 ----------

קר לך בידיים ,חמוד?
מה,חמוד?

אני גם לומד איפה ששירתת (בבח"א 21).
תודה רבה, אבל תמיד כשאומרים לי לכווץ שכמות אני לא מבין למה מתכוונים, אני צריך לקחת את הכתפיים שלי ולהכניס אותם פנימה?
בקשר לרגליים אחורה, אני צריך לפתוח אותם עוד קצת ולקחת אותם עוד קצת אחורה?
תודה רבה,
לילה טוב.✌️

---------- התגובה התווספה ב 22:57 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:56 ----------

מה,חמוד?

תדמיין שאתה דוחף את הספה עם הגב
אין לי דרך להסביר את זה יותר טוב
כשאני אראה אותך זה יהיה יותר קל להראות
ובקשר לרגליים כמו שאמרת אתה מביא אותם כמה שיותר אחורה

• פותח/ת השרשור
אוקיי עידן, אני אנסה ואפרסם עם אותו משקל ביום שישי, אחרי שאני אלמד את הטכניקה בצורה נכונה אני אתחיל לעלות לאט לאט במשקל.
לילה טוב!🙌
וכמובן - תודה רבה שוב:)

נערך לאחרונה:
הוא התכוון לכפפות,תנסה להוריד אותם גם אם לא נוח לך עכשיו...תתרגל להיות בלי כפפות
תכווץ,תחזיק אותם מכווצות ,תפעיל אותם,הבנץ' נראה כמו של אחד שהתחיל לדחוק וזה בסדר,כי אתה לא יציב עדיין,הבנץ' של אחי היה מאוד דומה והתסדר מהר מאוד...
דרך אגב קח רגליים אחורה,וכן אם נוח לך תפתח אותם יותר,תנסה לחשוב לעצמך איך הגוף יכול להיות כמה שיותר מכווץ...
דרך אגב,תנסה לחשוב על לדחוק את עצמך כלפי הרצפה ולא את המוט ממך,זה נראה כאילו אתה מבזבז המון כוח על לחשוב לאן לדחוף את המוט

אתה עושה עצירה מלאה על החזה.
לכווץ יותר שכמות, כמו שעידן אמר, ולדחוף אותן לתוך הספסל - ליצור קימור בגב כך שהתחת והשכמות מקבעים אותך לספסל.
להוריד את הכפפות.
תוריד את הסוגרים/תעבוד עם ספוטר/תעבוד בכלוב - אחרת זה עניין של זמן עד שתיפצע.(אני עבדתי היום בכלוב - שמתי את מוטות הבטיחות בגובה שהקשת שעושים בגב מביאה לטווח תנועה מלא ויחד עם זאת במקרה של כשל פשוט משטחים את הגב ואז המוט לא נמצא על החזה/ראש/גרון שלך, אלא על המוטות וחוסך את כל הספוטרים שמתחילים לעזור לך כבר כשהמוט רק מאט ויש עוד מה לתת).

• פותח/ת השרשור
תוריד את הסוגרים/תעבוד עם ספוטר/תעבוד בכלוב - אחרת זה עניין של זמן עד שתיפצע.(אני עבדתי היום בכלוב - שמתי את מוטות הבטיחות בגובה שהקשת שעושים בגב מביאה לטווח תנועה מלא ויחד עם זאת במקרה של כשל פשוט משטחים את הגב ואז המוט לא נמצא על החזה/ראש/גרון שלך, אלא על המוטות וחוסך את כל הספוטרים שמתחילים לעזור לך כבר כשהמוט רק מאט ויש עוד מה לתת).
מצד אחד, לעבוד בכלוב עובד על חצי מהשרירים.
מצד שני, זה יותר בטיחותי.
הטענה שלי היא, שבגלל שהמשקל לא כל כך כבד אין לי ממש בעיות להחזיק את המוט, קצת קשה לי לאזן אותו בהתחלה אני אנסה לשמור אליו ישר ולא להוריד אותו חצי שנייה אחרי שאני מוציא אותו ממצב מנוחה. אני אעשה סט אחד בכלוב ו2סטים חופשי ואני אראה את ההבדל המשמעותי ע"י סירטון וידאו ונראה מה יותר טוב.
לילה טוב!
תודה:victory:

מצד אחד, לעבוד בכלוב עובד על חצי מהשרירים.
מצד שני, זה יותר בטיחותי.
הטענה שלי היא, שבגלל שהמשקל לא כל כך כבד אין לי ממש בעיות להחזיק את המוט, קצת קשה לי לאזן אותו בהתחלה אני אנסה לשמור אליו ישר ולא להוריד אותו חצי שנייה אחרי שאני מוציא אותו ממצב מנוחה. אני אעשה סט אחד בכלוב ו2סטים חופשי ואני אראה את ההבדל המשמעותי ע"י סירטון וידאו ונראה מה יותר טוב.
לילה טוב!
תודה:victory:

למה עובד על חצי מהשרירים? עובד על כולם - לא אמרתי לעשות בסמית' מאשין, אמרתי לעשות בכלוב עם המוט החופשי.

• פותח/ת השרשור
למה עובד על חצי מהשרירים? עובד על כולם - לא אמרתי לעשות בסמית' מאשין, אמרתי לעשות בכלוב עם המוט החופשי.
יש אצלנו כלוב שהמוט מחובר לתוך 2 עמודי ברזלים כאלו שאפשר להזיז את המוט בלי שהוא יפול למטה והוא זז רק שאתה מזיז אותו עם הידיים.. ככה שאפשר לעשות שם סקווט ולחיצת חזה, אבל הבעיה שזה יעבוד על חצי מהשרירים. בחדר-כושר המעפן שאני מתאמן בו אין כל כך הרבה מכשירים, וגם צפוף בערב.

יש אצלנו כלוב שהמוט מחובר לתוך 2 עמודי ברזלים כאלו שאפשר להזיז את המוט בלי שהוא יפול למטה והוא זז רק שאתה מזיז אותו עם הידיים.. ככה שאפשר לעשות שם סקווט ולחיצת חזה, אבל הבעיה שזה יעבוד על חצי מהשרירים. בחדר-כושר המעפן שאני מתאמן בו אין כל כך הרבה מכשירים, וגם צפוף בערב.

זה לא נכון להגיד שהוא עובד על חצי מהשרירים.

יש סיבות אחרות למה לא לעבוד עליו (כל עוד אין לך בעיה לעשות חופשי).

• פותח/ת השרשור
זה לא נכון להגיד שהוא עובד על חצי מהשרירים.

יש סיבות אחרות למה לא לעבוד עליו (כל עוד אין לך בעיה לעשות חופשי).
מהן הסיבות לא לעבוד עליו?
אגב, פתחתי אשכול חדש, מקווה שתגיב 😃

מהן הסיבות לא לעבוד עליו?
אגב, פתחתי אשכול חדש, מקווה שתגיב 😃

אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מדבר על סמית משין

בגדול תלוי בתרגיל, אבל הכוח הוא פחות פונקציונלי מכיוון שהמוט זז רק במישור אחד. מה שלא קורה במציאות.

בתרגיל כמו סקוואט יש סיכוי יותר גבוה לפציעות בגב עם הסמית.

התנועה פשוט לא טבעית.

כמובן שזה תלוי במתאמן עצמו אבל לדעתי לרוב האנשים אין סיבה לעבוד על סמית משין.

זה לא אומר שלא תתחזק אם תעבוד על הסמית, או לא תגדל, אבל אם נסתכל על זה יתרונות מול חסרונות לדעתי חופשי תמיד יקח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית